Трагедыя: колькасць ахвяр пажару ў Кемерава вырасла да 53

Пагаворым пра жыццё | 26 сакавіка 2018 г. ад | 80 Адказаў | 2,298 Праглядаў | 4 Рэакцыі
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 324
Публікацыі
32 016
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
Sava593, 28 сакавіка 2018 г.
Па ўсёй відаць гэты дырэктар “на адсидку”… А падпал быў ці нешта іншае – след адкажа, але, на жаль, быў абвал і магчыма сапраўдныя сляды будуць схаваны. Але ёсць “mR@Zi”.., якія на ютубе (на гары людской) лайкі сабе зарабляюць ды не толькі. Ні Радзімы ні сцяга, ні чаго святога. PS. А коме [...]
+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
151
Публікацыі
1 408
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
7 сне 2015 г.
thee4, 28 сакавіка 2018 г.
ім далі  “канікулы” , а яны забілі на бяспеку і тупа сасалі бабло,  як у апошні раз.  Не здзівлюся, калі па справаздачах у іх быў мінімальны “плюс” або яшчэ горш – па нулях. Тыпа ну да мы вось такія.., камерсанты…

Я сам займаюся арэндай гандлёвых і складскіх памяшканняў, звязаных  з будаўнічымі матэрыяламі, і даводзіцца камунікаваць па меры маёй дзейнасці  з уладальнікамі гандлёвых цэнтраў. Усе гэтыя падатковыя “канікулы” для ўладальнікаў вялікіх гандлёвых цэнтраў 10к метраў. .а ўладальнікі  малога бізнесу  гэта як я – у мяне 770 кв. м. Мяне і пажарнікі пастаянна правяраюць. І падаткі піз … якія плачу і ніякія канікулы на мяне не распаўсюджваюцца  падатковыя. А пра праверкі і як. На многае закрываюць вочы, расказваць нікому не трэба. Грошай баяцца браць, а ўсім астатнім бяруць толькі ў шлях ….

+4
0
+4  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 055
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.

Вольнаў аб’яўлены ў вышук

Следчы камітэт Расіі ўзбудзіў крымінальную справу ў дачыненні да грамадзяніна Украіны Нікіты Кувікова, вядомага ў сеціве як пранкер Яўген Вольнаў. Пра гэта ў сераду, 28 сакавіка, паведамляецца ў Telegram-канале ведамства.

«Ён публічна распаўсюджваў недакладныя звесткі аб колькасці ахвяр пажару ў Кемераве, уводзячы ў зман сваякоў загінулых і пацярпелых, тым самым спрабуючы дэстабілізаваць сітуацыю», – растлумачылі ў СК.

Справу ўзбуджана па артыкуле 282 КК РФ («Разгортванне варожасці або нянавісці»). Адзначаецца, што следчыя плануюць накіраваць у суд хадайніцтва аб абранні Кувікову меры стрыманьня ў выглядзе зачаёнага арышту. У бліжэйшы час ён таксама будзе аб’яўлены ў вышук.

Вольнаў апублікаваў запіс тэлефоннай размовы з супрацоўнікам кемераўскага моргу на сваім YouTube-канале 25 сакавіка. Ён прадставіўся судмедэкспертам і заявіў суразмоўнікам, што тым варта чакаць не менш за 300 цел загінулых пры пажары ў гандлёвым цэнтры «Зімняя вішня». Пасля гэтага ў сацсетках і мэсэнджарах распаўсюдзілася інфармацыя пра аналагічныя страты.

Пазней у гутарцы з РБК Вольнаў заявіў, што «падлічыў» 300 ахвяр, прааналізаваўшы колькасць месцаў у кінатэатрах. Ён выказаў меркаванне, што расійскія ўлады, «верагодна, будуць спрабаваць памаўчыць колькасць стратаў», і назваў сябе «адзіным, хто кажа праўду і не баіцца гэтага».

Пажар у кемераўскім ТЦ «Зімняя вішня» пачаўся 25 сакавіка. Паводле афіцыйных даных, загінулі 64 чалавекі, у тым ліку 41 дзіця. Агульная колькасць пацярпелых, згодна з апошнімі дадзенымі, вырасла да 76 чалавек, сярод якіх 27 – дзеці. У лячэбных установах горада застаюцца 14 чалавек, яшчэ 62 пацярпелым медыцынская дапамога аказана амбулаторна.

+4
0
+4  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
0
Публікацыі
4 079
Падпісчыкі
3
Рэгістрацыя
4 сак 2016 г.
PavelFredooc, 28 сакавіка 2018 г.
Вольнаў абвешчаны ў вышук Следчы камітэт Расіі ўзбудзіў крымінальную справу ў дачыненні грамадзяніна Украіны Нікіты Кувікава, вядомага ў сетцы як пранкер Яўген Вольнаў. Пра гэта ў сераду, 28 сакавіка, паведамляецца ў Telegram-канале ведамства. «Ён публічна распаўсюджваў недакладныя звест [...]

Пісец, які, да чорта, афіцыйны вышук? Яго трэба было ціхенька знайсці і сцерці. А так з’явіўся чарговы забаронены ў Расіі ігіловец, бла-бла(

+4
0
+4  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
343
Публікацыі
2 272
Падпісчыкі
3
Рэгістрацыя
29 ліс 2015 г.
seregelio, 28 сакавіка 2018 г.
Пісец, які да чортаў афіцыйны вышук? Яго трэба было ў ціхую знайсці і сцерці. А так з’явіўся чарговы забаронены ў Расіі ігіловец, бла-бла(

менавіта ў ціхую. такіх трэба адлавліваць. 

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 562
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
seregelio, 28 сакавіка 2018 г.
Пісец, што за да чорту афіцыйны вышук? Яго трэба было ціхам-ціха знайсці і сцерці. А так з’явіўся чарговы забаронены ў Расіі ігілавец, бла-бла(

Roull, 28 сакавіка 2018 г.
якраз ціхам. такіх трэба лавіць. 

ну хз я яго знайшоў сёння. пакуль з той хаты не з’ехаў, а далей што рабіць? ён жа скатіна тут сядзіць

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
5 778
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
26 ліп 2016 г.

яго ўжо даўно шукаюць я думаю пасля гэтага выпадку абавязкова знойдуць і вып’юць!!!!!!!!!!!!гэта ўжо перабольшанне!!!!!!!!знойдуць і расстраляюць без суда і следства!!!!!!!!!

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 562
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
alexey03, 28 сакавіка 2018 г.
яго ўжо даўно шукаюць я думаю пасля гэтага здарэння абавязкова знайдуць і выіпуць!!!!!!!!!!!!гэта ўжо пераборам!!!!!!!!знайдуць і расстраляюць без суда і следства!!!!!!!!!

так, знайшоў я яго ўжо я табе кажу . сядзіць на хаце

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
2
Рэпутацыя
3
Публікацыі
276
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
19 кас 2017 г.

😔

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
5 778
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
26 ліп 2016 г.
VyacheslavLenin, 28 сакавіка 2018 г.
да знайшоў я яго ўжо я табе кажу . сядзіць у хаце

ну епальнік разбі яму ад мяне

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 562
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
alexey03, 28 сакавіка 2018 г.
ну епальнік разбі яму ад мяне

далёка ехаць да Чаркасаў

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
15
Рэпутацыя
1 638
Публікацыі
14 182
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
13 сак 2017 г.

З вачэй долой: Тулееў адпраўляе свайго намесніка ў адстаўку

Намеснік губернатара Кемераўскай вобласці Аляксей Зяленін і начальніца дэпартамента ўнутранай палітыкі Кузбаса Ніна Лапаціна знятыя з пасадаў. Паводле асведчаных крыніц, кадравае рашэнне ўжо прынята, але дакументы пакуль не падпісаныя. Месца Зяленіна занясе намесніца начальніка Кемерава па сацыяльных пытаннях Вольга Турбаба. Невядома, ці звязаныя адстаўкі з трагічнай гібеллю людзей у пажары ў ТЦ «Зімовая вішня».

У Кемераўскай вобласці адбыліся кадравыя перастаўкі – праўда, невядома, ці звязаныя яны з пажарам у ТЦ «Зімовая вішня» і гібеллю 64 чалавек (уключна з 41 дзіцем).

Мясцовыя СМІ са спасылкай на крыніцы паведамляюць, што прынята кадравае рашэнне адпраўіць у адстаўку намесніка губернатара Кемераўскай вобласці Аляксея Зяленіна – новым кіраўніком апарата адміністрацыі Кузбаса стане першая намесніца мэра Кемерава Вольга Турбаба. Гэтую інфармацыю пацвярджае крыніца ТАСС, знаёмая з сітуацыяй. Акрамя таго, са сваёй пасады звольнена начальніца дэпартамента ўнутранай палітыкі рэгіёну Ніна Лапаціна. Яе месца занясе намесніца Валянціна Назімок.

Афіцыйнага пацверджання аб адстаўках чыноўнікаў не паступала.

У адміністрацыі Кемераўскай вобласці «Газеце.Ru» заявілі, што дакументаў аб адстаўцы Зяленіна не бачылі, і каментаваць звесткі пра яго адстаўку адмовіліся. На пытанне пра сферу адказнасці Зяленіна карэспандэнту «Газеты» прапанавалі вывучыць сайт адміністрацыі.

У раздзеле Паўнамоцтвы  значыцца, што ў сферу адказнасці Зяленіна ўваходзіла распрацоўка доўгатэрміновых прагнозаў і планаў работы калегіі адміністрацыі вобласці, арганізацыя падрыхтоўкі і кантролю за выкананнем дакументаў і даручэнняў губернатара, арганізацыя работы па давядзенні да выканаўцаў і насельніцтва федэральных законаў. Таксама

Зяленін займаецца ажыццяўленнем узаемадзеяння адміністрацыі вобласці з органамі мясцовага самакіравання, адказвае за кантроль правядзення і арганізацыйнае забеспячэнне пасяджэнняў і канферэнцый губернатара.

Нарэшце, у сферу адказнасці кіраўніка адміністрацыі ўваходзіць арганізацыя прававой экспертызы дакументаў губернатара і дакументацыйнага забеспячэння.

Дэпартамент унутранай палітыкі, якім кіруе Ніна Лапаціна, адказвае таксама за арганізацыйную працу, узаемадзеянне з органамі мясцовага самакіравання, федэральнымі і рэгіянальнымі органамі ўлады. Таксама ў сферу адказнасці ДУП уваходзіць узаемадзеянне з палітычнымі партыямі і грамадскімі аб’яднаннямі.

Яшчэ ў жніўні 2017 года Тулееў на нарадзе ўпрэкнуў Зяленіна і Лапаціну ў тым, што яны не аспрэчылі распаўсюджваныя ў СМІ чуткі пра яго праблемы са здароўем, паведамляе РІА Навіны 

«На жаль, ворагаў шмат. За гэты перыяд чаго я толькі не начытаўся. Маладыя памочнікі, яны ад мяне хавалі вельмі многае. Але я вельмі абражаны на Сініцына, прама не хаваю. Па-падламу паступілі Зяленін, Лапаціна. Што ж вы маўчыце? На шэфа бруду ллецца несусветная колькасць. Вы ведаеце, што гэта не так, я гэтага не заслужыў. Ну, выступі! У тым жа інтэрнэце скажы. Ідуць чуткі – жывы, не жывы. Ну, выступі, скажы. Так нельга адносіцца», – заявіў Тулееў на сустрэчы з намеснікамі.

Раней прэзідэнт Расіі Уладзімір Пуцін на сустрэчы з ініцыятыўнай групай кемераўчан у гарадскім моргу заявіў, што перад прыняццем якіх-небудзь кадравых рашэнняў неабходна дачакацца завяршэння расследавання. «Адбылася страшная трагедыя. Каб прыняць рашэнні падобнага кшталту. Па-першае, пад камеры гэта не робіцца, для эфекту і на фоне трагедыі. А па-другое,

трэба дакладна вызначыць, хто ў чым вінаваты. І калі мы гэта зробім, а мы гэта зробім дакладна, будуць адпаведныя рашэнні. Тут статус ні пры чым, калі людзі загінулі, дзеці»,

– адказаў Пуцін.

28 сакавіка прэс-сакратар прэзідэнта Расіі Дзмітрый Пяскоў заявіў, што Крэмль не каментуе заявы і дзеянні ўладаў Кемерава пасля пажару ў ТЦ «Зімовая вішня».

«Я хацеў бы, напэўна, звярнуць вашу ўвагу на ўчорашнія словы прэзідэнта [Уладзіміра Пуціна], калі ён сустракаўся з прадстаўнікамі ініцыятыўнай групы грамадзян, кемераўчанамі, калі Пуцін прыехаў на сустрэчу з імі ў морг судмедэкспертызы, дзе яны звяралі спісы. Пуцін сказаў, што які-нібудзь рашэнні, якія-небудзь ацэнкі даваць паспешліва і пад камеры наўрад ці дарэчна», – сказаў Пяскоў.

Так прадстаўнік Крэмля адказаў на просьбу пракаментаваць паводзіны кемераўскіх улад, у прыватнасці, губернатара Амана Тулеева, які не прыехаў да месца трагедыі і не выйшаў да жыхароў, а таксама віцэ-губернатара, заявіўшага пра жаданне мітынгуючых папіярыцца, і першага віцэ-прэм’ера, сказаўшага, што мітынг быў акцыяй па дыскрэдытацыі ўладаў.

«Галоўнае – дэталёва разабрацца ў тым, што адбылося, высветліць прычыны таго, што адбылося, і потым абдумана ўжо даваць якія-небудзь ацэнкі. Больш я сказаць не магу», – падкрэсліў Пяскоў.

На ўдакладняльнае пытанне, ці можна казаць, што ў Крэмлі не каментуюць паводзіны ўладаў, Пяскоў заявіў: «Так, я не буду гэтага рабіць».

Напярэдадні, у аўторак, 27 сакавіка, жыхары горада Кемерава выйшлі на стыхійны мітынг да будынка кузбаскай абласной адміністрацыі на плошчу Саветаў. Заклікі да выхаду на мітынг распаўсюджваліся ў сацыяльных сетках і мэсэнджарах.

Уход у будынак аблагадміністрацыі быў ачэплены супрацоўнікамі АМАП і перакрыты аховай. Дадзеныя пра колькасць удзельнікаў мітынгу разыходзяцца – паводле ТАСС, раніцай 27 сакавіка на плошчу Саветаў выйшлі «некалькі сот чалавек», па абноўленых праз гадзіну дадзеных РІА «Навіны» – каля 2000 чалавек. Пры гэтым губернатар Кузбаса Аман Тулееў заявіў прэзідэнту Уладзіміру Путіну, які прыехаў з нечаканым візітам у Кемерава, што колькасць мітынгуючых – «чалавек дзвесце».

«Уся апазіцыйная сіла прыехала сюды ў адзін момант. Ідуць па прадпрыемствах і па кватэрах. Гэта не сваякі загінулых нават. Гэта хуліганы. Мы працуем з імі, кажам, што гэта святотатства. Нельга такога рабіць»,

– заявіў кіраўнік рэгіёну прэзідэнту. Ён таксама паведаміў, што сем’ям пацярпелых будзе аказана фінансавая падтрымка.

Першы намеснік губернатара Кемераўскай вобласці Уладзімір Чарнаў заявіў, што на стыхійны мітынг у памяць ахвяр пажару ў Кемерава прыйшло шмат моладзі, нібыта як на акцыю па дыскрэдытацыі ўлады.

«Мы робім высновы, што гэта была дакладная, спланаваная акцыя, накіраваная на дыскрэдытацыю ўлады. Вельмі шмат было «разагрэтай моладзі». Людзі былі прысутныя, зусім не разумеючы, што яны там робяць»,

– заявіў Чарнаў.

Людзі выйшлі да будынка кузбаскай аблагадміністрацыі з патрабаваннямі «максімальна празразовага расследавання» трагічнай гібелі 64 чалавек – у іх ліку 41 дзіця ў узросце ад чатырох да 13 гадоў. Пратэстоўцы патрабуюць таксама адпраўкі ў адстаўку ўрада рэгіёна, губернатара Кемераўскай вобласці Амана Тулеева і мэра горада Кемерава Ільі Сярдзюка.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 324
Публікацыі
32 016
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

“Дзядулька” Тулееў, якому відавочна за 70, можа, яму ўжо варта падумаць пра пенсію або будзе “сядзець” да канца)  Як быццам бы не ў курсе быў,  як прымаюцца такія аб’екты і ўсе астатняе…😎

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 562
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
thee4, 28 сакавіка 2018 г.
“Дзядуля” Тулеев, якому відавочна за 70, можа і яму ўжо варта падумаць пра пенсію або будзе “сядзець” да канца)  Як бы нібыта не ў курсе быў,  як прымаюцца такія аб’екты і ўсё астатняе…😎

канечне я так зразумеў  што народ чакаў гэтага

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 324
Публікацыі
32 016
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
VyacheslavLenin, 28 сакавіка 2018 г.
канешне я так зразумеў што народ чакаў гэтага

Відаць не “зраслося”.., ён жа на камеру абяцаў асабіста прыняць усіх, у каго гора… Дапамагчы вырашыць усе арганізацыйныя пытанні. Мне вось цікава што будзе з тым хлапчуком у якога там засталася ўся сям’я “засталася там”, а хлапчук адзін застаўся пераламаны ўвесь (які паспеў выскачыць…).

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
5 778
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
26 ліп 2016 г.

Вольянава аб’явілі ў вышук, неўзабаве думаю, яго знойдуць і пасадзяць…….

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
161
Публікацыі
1 189
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
22 ліп 2015 г.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
5 778
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
26 ліп 2016 г.
fenya38, 28 сакавіка 2018 г.

ахінея дзяўка маліць аж слухаць гэтую шоблу супрацьна, умаразум!!!!!!!!!!!!!!!

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
151
Публікацыі
1 408
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
7 сне 2015 г.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
151
Публікацыі
1 408
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
7 сне 2015 г.

Медык кажа што ў будынку 1500 чалавек  700 вывелі толькі . У канцы відэа лекар бальніцы кажа што больш 300 трупаў  да іх паступіла ..

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
5 778
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
26 ліп 2016 г.
Медык кажа што ў будынак 1500 чалавек 700 вывелі толькі . У канец відэа ўрач у бальніцу кажа што больш за 300 трупаў к ім паступіла ..

а потым прасіў прабачэння, што нагаварыў.вось і думай то ці сапраўды нагаварыў, то ці яго прыбаялі каб у адказ крутануў…….

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
5 778
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
26 ліп 2016 г.

я на сайце не знайшоў колькасць месцаў альбо выдалілі,альбо намалёўка ў відэа………

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
151
Публікацыі
1 408
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
7 сне 2015 г.
alexey03, 29 сакавіка 2018 г.
я на сайце не знайшоў колькасць месцаў альбо выдалілі, альбо намалёўка ў відэа………

Гэтую інфармацыю ў Польшчы немагчыма паглядзець спецслужбы ўсё заблакавалі .

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
151
Публікацыі
1 408
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
7 сне 2015 г.
alexey03, 29 сакавіка 2018 г.
я на сайте не нашёл количество мест либо удалили,либо нарисовка в видео………

Відэа ўчора было выложана рознымі людзьмі, але сёння ўжо іх сцерлі ..

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
5 778
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
26 ліп 2016 г.
Sava593, 29 сакавіка 2018 г.
Гэтую інфармацыю ў Польшчы немагчыма паглядзець спецслужбы ўсе заблакавалі .

ты думаеш толькі зараз дадумаліся заблочыць?мне здаецца заблочылі з самага пачатку!!!

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...