Новыя блакіроўкі РУ банкаў, справаздачы і факты
Канал пра тых і пра тых, хто гуляе
|
4 June 2025
ад
dvk12
|
494 Адказу
|
8,721 Прагляд
|
11 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
У мяне Альфа прыпынілі абслугоўванне, папрасілі тлумачэнняў па аперацыях з р2р крыпта – купля/продаж, заяву напісаў, што не буду больш праводзіць аперацыі р2р, разблакіравалі, карыстаюся карткай.
@olegv Ці самі прапанаваўi напісаць? Ці бланк далі, які трэба кудысьці дасылаць? Колькі па аб’ёмах было здзелак p2p на рахунку?
@7irex зусім не факт, закрыюць p2p ( як на Bybit ) і ўсе дружна адаптуемся, застануцца толькі мянялы як раней валютчыкі на рынках)) улічваючы нарастаючую ступень ідыётызму вакол – вельмі нават можа быць
@dvk12 яны прапанавалі я напісаў, адправіў у чат падтрымкі, было здзелак 30.
@olegv 30 за месяц або ў агульнай суме? я так разумею гэта як і на Сбере – таксама даюць дакумент, што тыпу рахункам будзеш карыстацца па прызначэнні, а не крыптаю. абменам і т.д.
@ginger777 магчыма ў бліжэйшым будучым і падобнае развіццё падзей у пэўным сэнсе, як варыянт, але думаю ўсё ж увядуць закон аб крипто”бізнесе” і паставяць на падатак крипто”бізнесменаў”, што нам адназначна ігровым будзе на руку, бо банкі ўжо не змогуць блакаваць за вывады па 115-ай, заўсёды можна будзе заплаціць падатак і спасылацца на вывад крипты на банкаўскую карту.
@dvk12 гэта за месяц было. Так, карыстацца па прызначэнні неабходна.
@olegv можаш кінуць прыклад? у мяне проста такая ж сітуацыя, але я не ведаю, што пісаць
У мяне супер тыльт, усе рахункі адляцелі па 161 ФЗ, напісаў у ЦБ месяц таму, а адказу дагэтуль няма
@sett мне ў чаце падтрымкі ўсё растлумачылі, што напісаць, я скінуў скан заяўлення, яны праверылі, на працягу некалькіх гадзін знялі блакаванне карткі.
@sett Апішы, пліз, як гэта адбывалася, адразу ўсе адляцелі ці кожны дзень? Якія-небудзь лісты або смс прыходзілі, тут многім будзе карысна гэта прачытаць.
@dvk12 у прынцыпе нічога незвычайнага. прыйшло 2 паведамленні ад Сінара Банка і ад МКБ. напісала, што я знаходжуся ў базе Банка Расіі(Сбер, ВТБ, Тіньк і Альфа вырашылі не замарачвацца і проста нічога не паведамілі). каб даведацца падрабязней трэба звярнуцца на афіцыйны сайт ЦБ і напісаць зварот. я напісаў(трэба чакаць каля 15 дзён) у выніку ніякага адказу няма, але з цікавага я магу пераводзіць са Сбера кліентам Сбера, не магу перакладаць па СБП, але чамусьці ў Озон банку ўсё працуе, таксама я магу перавесці грошы іншаму чалавеку праз запыт грошай са сваёй карты на яго банк, таксама мне ніхто не можа перакласці па СБП, але могуць перакладаць па нумары карты, але там камісія вельмі непрыемная, нядаўна мне сябар пераклаў 30к і камісія 600 рублёў. Калі што яшчэ цікавіць задавай пытанні))
@sett Так з 30к гэта нармальная камісія. У мяне з 10к увогуле 400 бяруць.
@sett да відаць дэфолт комса
Ну хлопцы з картамі мір-можаце забыць! У канчатковым выніку вас блокнот! У мяне пачалося ўсё з блока рнкб па падазрэнні 115 ФЗ. Мне скідвалі 750 к з сбероўскіх дропаў- купа транзакцый- адпаведна заблочылі прыкладанне, прыязджаю ў аддзяленне банка! Мяне просяць напісаць тлумачальную па ўсіх транзакцыях, тыпа нумар тэлефона, прозвішча, імя па бацьку. А ў мяне ў той дзень транзакцый 40 было з дропаў-, прыкладанне заблочана! Прашу выдаліць мне выпіску па рахунку за месяц, мне распечатываюць! Бяру ў тлумачальнай з выпіскі перапісваю ўсе нумары, імёны, прозвішчы. Карацей не пракатыла- у канцы канцоў закрываю свае рахункі ў гэтым банку з адным нюансам, выцягнуць грошы са сваіх рахункаў магу толькі на іншы банк! У касе мне адмовілі катэгарычна! Даў рэквізіты Сбера і на працягу 3 дзён грошы пералічылі на сбер! Далей у сапраўдны момант са Сбера я магу пераходзіць толькі людзям з сваіх кантактаў- любыя іншыя аперацыі блочаць на суткі! Завёў сабе т-банк, атрымаў карту- праз тыдзень давялося закрыць рахункі як у рнкб! Зрабіў дэпазітаў на 750 к і зноў падазрэнне па 115. Наклалі мне арышт на рахункі дзе я зусім не мог нікому пералічыць грошы! Увогуле сказалі прама закрыць свае рахункі без права ў далейшым адкрыць новыя! Карацей з карт мір больш рабіць у казік нельга будзе! Застаецца толькі крыпта, але зноў жа ў абменніках у РФ даюць пазнаку гемблінг! І ёсць рызыка што твой пераклад адмяняць. Я так апошні раз з траста мяняў і ў абменніку сказалі 50-на 50 пройдзе ці не. Мне пашанцавала, прайшло!
@sharovoi13 Я гляджу аднаго стрымера, ён з траста двойчы на тыдзень заказвае абмен з дастаўкай дадому, лям прыкладна 🙄, кажа заўсёды ўсё цудоўна…
@galy1959
Я ж не спрачаюся, у мяне карэш у Еўропе з траста абменьвае без якіх-небудзь пытанняў! Прычым usdt на Aml праверцы белыя! Вот ён мне кідае са свайго траста,я знаходжуся ў Крыме. Еду ў абменнік ,мне кажуць у абменніку што ў мяне на трасце пазнака гэмблінг! Але абмен прайшоў паспяхова! Я мяняў usdt на наяўныя!
@sharovoi13 Ды ўсё нармальна мяняецца ў Расіі!!! куча знаёмых мяняюць усё выдатна , карты толькі ў краму хадзіць за хлебам 🤣
@galy1959
Я бачу, што вы не да канца ўсведамляеце далейшае развіццё крыпты ў РФ… Знаёмыя абменьваюць – гэта зразумела, але давай паглыбімся крыху! Па-першае, якія напрамкі абмену і якія сумы? Цяпер трохі забяжым наперад! Калі вы не ведалі, то на трасце можна праглядаць усю статыстыку кашалька! Прычым, ведаючы толькі сам адрас! Калі абмен праходзіць з траста на наяўныя ў абменніку, то ў дадзены момант прэтэнзій у вас не будзе. А калі вы абменьваеце з траста на карту Мир! – то да вас адразу з’явяцца пытанні! Я ж гэтую інфармацыю не з космасу бяру. Усё на асабістым досведзе!
@sharovoi13 Так і я кажу пра абмен на наяўныя, на карты ні ў якім разе 🙅♂️, я на карту мяняю толькі сумы да 50к, і то карта Сбер працоўная (карпаратыўная), ведаю яе дакладна па115 не заблакуюць, з яе ўжо скідваю на іншую, калі трэба, чыста на пакупкі😉
@galy1959
Для 115 ФЗ патрэбны абарот па рахунку са свайго вопыту кажу першы раз я атрымаў на суму 750к, другі раз каля 800к за прамежак менш чым месяц. Мяне нават Тінек заблакаваў без права далейшага карыстання! Потым інфа па табe паступае ў ЦБ. І ўсё – лічы прыплыў. Ці будзеш тлумачыць годамі, ці карыстацца рахункамі толькі па прызначэнні. Такая сённяшняя рэальнасць
@sharovoi13 ТАК, сумна ўсё гэта, канешне.😥
@sharovoi13 абарот – гэта маеш на ўвазе паступленні і пераводы з карткі ў суме?
@babay29
Ну вось глядзі рнкб мяне заблакавалі за паступленне агульнай сумы 750 к з сберовских дропаў! Т.е. было вельмі шмат маленькіх транзакцый! Тинек заблакіраваў – гэта ўвогуле цырк! Мне кур’ер прывёз карту і праз 17 дзён мяне забанілі. Карацей сума была таксама каля 700-800 к. Гэта папаўненні майго рахунку і дэпазіты на вавада! Увогуле прыкладна 700-800 к папаўненняў з іншых карт і дэпазітаў на ~700 і адразу блок! Папрасілі тлумачэнняў, адкуль прыходныя аперацыі, я растлумачыў. Потым запатрабавалі крыніцу першапачатковых грошай, натуральна мой адказ іх не задаволіў! Спачатку мне ўсталявалі поўную забарону на ўсе пераводы, а потым у падтрымцы амаль прама сказалі – што мне варта закрыць свае рахункі! Вось такая гісторыя!
Ах так, яшчэ астатак па рахунку пералічылі на Сбер за 3 дні + камісія 3000 р – гэта максімальна магчымая камісія! І таксама перакладалі мне з РНКБ на Сбер. А ў Сберы зараз магу рабіць пераклады толькі сваім кантактам! Вось так!