Кулінарыя. Смачныя рэцэпты ад Вертуп
Пагаворым пра жыццё
|
16 жніўня 2018 г.
ад
ident
|
77 Адказаў
|
2,670 Праглядаў
|
2 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Плава татарская
Той плоў, які мы прывыклі бачыць у сталовых і кафетэрыях ніколі не зможа параўнацца з сапраўдным татарскім плавам. Дык што ўжо казаць, нават дома такую смачнасць цяжка прыгатаваць!
Апісанне прыгатавання:
Гэты рэцэпт прыгатавання татарскага плову лепш за ўсё, вядома, выкарыстоўваць на адкрытым паветры, там і настрой адразу паднімаецца, і смак цалкам іншы, але і ў хатніх умовах вы без цяжкасцяў зможаце яго прыгатаваць, тэхналогія ў прынцыпе тая ж самая. Галоўнае тут – выбраць добрае мяса, рыс і падабраць да гэтага правільныя прыправы, якія лепш купляць у вагавым выглядзе на рынку, там вам, дарэчы, і падбяруць адпаведны набор спецый для плову. У астатнім тут зусім нічога складанага няма, але смак і водар у такога плову, калі, вядома, правільна яго прыгатаваць, проста дзіўны, ён не параўнаецца з ніякім іншым. Таму наперад за баранінай і спецыямі, а я раскажу вам, як зрабіць татарскі плоў.
Прызначэнне: На абед / На вячэру
Асноўны інгрэдыент: Зерневыя / Рыс
Страва: Гарачыя стравы / Плоў
Геаграфія кухні: Татарская
Інгрэдыенты:
Колькасць порцый: 12
Як прыгатаваць “Плоў татарскі”
Рыс старанна прамываем некалькі разоў. Цыбулю нарэзаем кольцамі, а моркву – брусочкамі.
Калі казан добра нагрэецца, наліваем у яго алей і кідаем абрэзкі цыбулі або цэлую цыбуліну, каб яна ўбрала ўсе шкодныя рэчывы з алею.
Тым часам нарэзаем мяса на даволі буйныя кавалкі прыкладна 3-4 сантыметры шырынёй.
Выцягваем з казана кавалкі цыбулі і выкладваем у яго нарэзаную кольцамі цыбулю, смажым на моцным агні да залатзістага колеру.
Абсмажаную цыбулю перакладаем у міску, а ў казане пачынаем абсмажваць моркву, рыхтуем яе, пакуль яна не стане мяккай, затым таксама перакладаем яе ў асобную міску. Цяпер пачынаем смажыць мяса, а калі яно пакрыецца румянай карочкай, солім і пасыпаем зірай, дадаем крыху вады, накрываем вечкам і тушым прыкладна 15 хвілін.
Цяпер выкладваем на мяса абсмажаную моркву і цыбулю, але не перамешваем.
Выкладваем рыс і роўна размеркаваем яго па ўсёй паверхні, солім і пасыпаем астатнімі спецыямі, а ў сярэдзіну ўтыкваем тры галёўкі часнаку. Часнок перад гэтым варта ачысціць ад верхняга слою лупіны.
Далей неабходна ўліць ваду так, каб яна паднімалася над рысам прыкладна на 1-1,5 сантыметра. Накрываем казан вечкам і пакідаем на 25 хвілін на слабым агні.
Па заканчэнні часу пры дапамозе шумоўкі збіраем рыс з краёў у сярэдзіну так, каб атрымалася гарка, накрываем казан вечкам і яшчэ на 10-15 хвілін даем яму настаяцца. Цяпер наш плоў гатовы, і яго можна падаваць да стала. Смачна есці ўсім!
PS: Прыблізна такім цудам мяне пачаставалі – упершыню з бараніны еў страву
І так – плоў рыхтаваўся ў казане на вуліцы на агні – на вуглях
Так. Сапраўдны плов павінен рыхтавацца менавіта ў казане і на вуліцы. У нас, калі ў Данецку раз на год праходзіць сабантуй (гэта такі нацыянальны свята, калі заканчваюцца пасевы), таксама гатуюць у велізарных казанах і кормяць бясплатна ўсіх жадаючых )))
Дзе Вы раней былі? …… калі мне ўсё гэта можна 🙁
трэба абавязкова паспрабаваць!
яблыкаў было шмат у тым годзе у гэтым зусім няма![]()
![]()
![]()
Бяседка
Банны комплекс: у яго ўваходзіць зімовы сад. Басейн. Пакой адпачынку, кухня-перадпакой, котельня. І лазня – усё гэта больш за 200 кв метраў, гэта другі раз будую. Першы банны комплекс згарыў, застаўся толькі фундамент. Гэта пабудаваў, узяў крэдыт 2кк на год . .
Ты хоць бы выложыў хаця б адзін свой рэцэпт не з Інтэрнэту. А то тэма створана пра твае рэцэпты(Кулінарыя. Смачныя рэцэпты by Vertup), а іх тут няма (. Ты што не закусваеш.)
Гэта ж не мая тэма, і з інету нічога не выкладаў, няма чым сфатаграфаваць, так бы закуску, канешне, паказаў бы, зараз мяса гатаваць буду – паспрабую на вэбку зняць, але баюся, што якасць будзе не вельмі.
Ого, вось гэта срубчык, кучарава жывем)
Скінь фоткі ўнутры, зімовы сад цікавы
Пальмы не купляў, гэта за шчанюкоў людзі мне прывезлі. Я грошай таму-то не бяру за шчанюкоў – яны везуць экзатычныя расліны
Фікусы розных відаў
Самачуванне так сабе, але паесці нешта трэба, бяром кавалак мяса, грудынка, абмазваем тым, што пад рукой, соль, перац, часнок, дадаў нейкіх травак і чамусьці маянэз, загортваем у фальгу, ставім у духоўку на пару гадзін і чакаем. Пакуль чакаем вырашыў зварыць грэчку, больш нічога не было.
а ў мяне самы лепшы рэцэпт гэта:
морапіва,пляж,мора,сонца,тёлка і капчаная рыбка))))))
лепшага рэцэпта няма і не будзе!!!!!!
А ў чым прыкол браць на мора карову з сабой? Піва малаком што, ці запіваеш?
не, гэта рэцэпт шчасця))))
А ты што тут забыўся флудэраст…сваіх тэм для флуду не хапае.
а што сліны патэчылі?абцякай😁
Мяса, хутчэй за ўсё, гатова, пайду даставаць, фоткі толькі ляніва рабіць, паверце на слова, есці можна) і грэчку не зварыў па той жа прычыне
Вось у мяне амаль такая, толькі яшчэ і грэчка
Гэта ў цябе сліны цякуць, калі слухаеш казку на ноч.
Людзі сюды прыходзяць пагаварыць пра розныя чабурэкі, хінкалі, а вы тут са сваімі склокамі, гэта не добра, фу(
Не магу заснуць з хлуснёй на душы, гречку я кароч перасаліў , а мяса і смачненькае выйшло
Працягну пра сваю баню пакой адпачынку або прыватная карцінная галерэя ( аўтары дзеці )![]()
![]()
![]()