Кулінарыя. Смачныя рэцэпты ад Вертуп
Пагаворым пра жыццё
|
16 жніўня 2018 г.
ад
ident
|
77 Адказаў
|
2,665 Праглядаў
|
2 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Боршч халодны
На 1,5 л бурачнога адвары:
Буракі – 400-500 г
Морква – 100-150 г
Зялёная цыбуля – 1 пучок
Агурок – 3-4 шт.
Яйкі – 2 шт.
Цукар – 1 ст. лыжка
Соль – 1,5-2 ч. лыжкі
Воцат – 3 ст. лыжкі
Сметанa – 0,5 шклянкі
Зелень – 0,5 пучка
Ачышчаныя і абмытыя буракі наразаюць саломкай.
Ха, ну ты малайчына, заўтра адпішу, сёння ўжо нічога не разумею) усім смачна есці, дарэчы халаднік вельмі смачненькі, асабліва ў спёку, што лагічна )
а які ў вас квас? у мяне ўся родня з Варонежа, у іх квас кіславаты, а ў мясцовага насельніцтва – салодкі, і ўсе прывыклі да свайго
я люблю салодкі . у нас таксама кісленькі ў вёсках робяць . але акрошку ў нас робяць яшчэ на кефіры або прастаквашы . жонка ў мяне для сябе робіць на мінеральнай вадзе . бо квас не п’е
я окрошку магу есці выключна толькі з квасу Воронежскага і впрыкуску з пюрэшкай, вот гэта кайф
Некалькі разоў сам гатаваў. Рач!
Карэйская страва «Хе» з мяса.
Інгрэдыенты
400 г мякаці мяса (баўчыны або свініны)
350 г морквы
1 сярэдняя цыбуліна
2-3 ст. лыжкі 9% воцату
1 ст. лыжка якаснага соевага соўсу
невялікі пучок гародніны (шчытак, кручок, пятрушка)
соль і молаты чорны і чырвоны перац чылі – па гусце
2-3 ст. лыжкі алею – аліўкавага або іншага расліннага
Спосаб прыгатавання:
Хацелася б, каб у гэтым раздзеле былі не проста рэцэпты з інтэрнэту, а менавіта ўласна ручна прыгатаваныя стравы, і без розніцы, атрымаліся ці не, каб я мог сказаць, ого Ленін, такое змайстраваць пад сілу толькі хвораму чалавеку …
шашлык падыдзе
Падыдзе, але лепш, каб было нешта незвычайнае, тыпа, я ў шашлык заўсёды дадаю манку, я пытаюся, навошта?, а ты такі, а табе не пафі?, так смачней, а я такі, ды ты бог кулінарыі, пайду я спаць напэўна))
Хацеў расказаць пра шашлык, але сам я яго не замочваю – жонка займаецца гэтым, я смажу. А пра гэтае рукатворнае мастацтва самой печы магу расказаць, калі каго-небудзь зацікавіць ))
![]()
![]()
![]()
![]()
Дарэчы я таксама акрошку аддаю перавагу на кефіры. Квас п’ю, але салодкі. Есці гатаваць магу, але як бы лянуюся, пачынаю гатаваць і нешта перашкаджае, па-мойму яйкі :). Дарэчы кажуць зараз можна купляць семкі любога блюда, насыпаў на патэльню і гатова, нанатэхналогія, ёпта :). А калі без жартаў, то абажаю радзімую грузінскую кухню. Саціві са свежым лавашом або пасля пахмелля раніцай грузінскі хаш.
мой любімы рэцэпт, хоць і баян, канечне, самы старэнькі )
Шашлык свініна мармуровая . Мяса . соль . Перац. Розныя прыправы . Усё гэта перамешваем 10 хвілін і мяса можна смажыць. Чым я зараз і займаюся ў дадзеную хвіліну )))
Буржуй, ніколі мармуровую не спрабаваў, а як яна, раскажы?)
І галоўнае як шмат, напэўна і мне б хапіла …
Яна не дарагая на 300 руб 700грам . Больш прайграваеце ў казіно .
У вас там ноч што, ці што? Чаму так цёмна?
Ш
Яна не дарагая на 300 руб 700грам . Больш прайграваеце ў казіно . Гэта кожны можа дазволіць, адмовіўшыся адзін раз пагуляць у казіно .
У нас а 9-й вечара ўжо рана цямнее
я зараз у казіно ўвогуле не дэпаю, але тым не менш на мармурную не хапае)) Смачна есці, крутяк у цябе цяпер, ноч, зоркі і мяса ). Скінь яшчэ фотак ўчастка
Па-ўкраінску летняя кухня, а ў нас называецца бяседка, спрабаваў зрабіць дах у японскім стылі, але будаўнікі-рукапопкі дах не змаглі мне загнуць як я хацеў.
І ўнутры сфоткай, таксама хачу сабе замутзіць летнюю кухню, але такую, каб і зімой можна было ночаваць). Як у цябе гэта, канечне, даволі дорага, адна абліцовка .. мне тэрмінова патрэбныя грошы))
У мяне ўсе бюджэтнае, недарагое. Стаянкі з бруса, астатняе – вокны аднакамерныя. Камень, якім абклалі фундамент, – гэта яшма чырваная, у нас тут яе на мыячцы, ідзеш і сам капаеш якую табе трэба. Калі не хочаш капаць, можна купіць – яна недарагая. Фундамент сам заліваў з сябрамі, апалубку зрабілі, троху няроўную, давялося каменем абкласці, каб выраўнаваць. Дах нанімалі будаўнікоў. А печ борбеку грузіны клалі. Яна дорага выйшла, больш за 100к руб. Зімой печ, калі затапіць, там у памяшканні цёпла. Але зімы ў нас халодныя -20 . -30 . Таму мяса падсмажыў і ў дом ідзеш.
Купіў курку, і зараз з яе гатую тры стравы: булён з хатняй лапшой, салат з грудкі з тым, што было ў халадзільніку, і курку ў духоўцы з бульбай. Шкада, сфатаграфаваць не чым, стравы хоць і банальныя, але паколькі я зараз галодны і стомлены, раблю настолькі на о т ъ е б и . ь, што гэта следавала зафіксаваць )).