Давайце любіць нашых чатырохногіх сяброў, як іх любіць Ленін - праўда ж, сябры?
Пагаворым пра жыццё
|
14 лютага 2018 г.
ад
ident
|
219 Адказаў
|
5,308 Праглядаў
|
7 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
ты што тю-тю а майму кату вискас-піскас???я яго на кастрацыю павезу тады!!!
дзякуй)))
Стала багатенькай)
усё кота везу на кастрацыю хрэн табе а не кацянят![]()
нікому не трэба 50 рубасаў – ну і ладна 🙂
Усе багатыя паходу)))
Не -не – чакаю – чакаю 🤠
чакай яйка па пошце
У мяне вось котка піставошка Міксі,маленькую летам забраў дадому,а цяпер мы хуліганім і сераем у прыхожай на дыванок😁
Я думаю, што лепш за ўсё завесці ў сябе дома такіх хлопцаў! Вы ўявіце, якая эканомія для тых, каму надакучылі пастаянныя госці (нахлебнікі). 🤠
Святаслававіч, дык ты сам вызначыся і аб’яві пераможцу. Флуду больш, чым конкурсу.
І ты, як высветлілася, такі яшчэ “аматар” хатніх жывёл 😁
Іпяць – і па бацьку памятае))) Ты не зразумеў хто перамог – ну чыста лагічна ?
kirasof, вышлі яд або ківі-кашалёк
Тэма зачынена – болей сюды не пішам
Ты б выбраў – эх
1 Сакавіка. Дзень катоў у Расіі!😏
– Ах, – сказала Котка, слухаючы іх размову, – гэтая Жанчына вельмі разумная, але, вядома, не разумнейшая за мяне.
Р. Кіплінг, «Котка, якая гуляла сама па сабе»
У першы дзень першага вясновага месяца па стыхійна сфармаванай традыцыі ў Расіі адзначаюць Дзень катоў. Цікава, што многія народы, у сваю чаргу, усталявалі нацыянальныя дні ўшанавання гэтых самых блізкіх чалавеку дамашніх жыхароў. Напрыклад, у ЗША катоў шануюць 29 кастрычніка, у Польшчы – 17 лютага, у Японіі – 22 лютага. А падставай для ўсіх нацыянальных Дзён катоў стаў Сусветны дзень катоў, які адзначаецца 8 жніўня. Феліналогія (ад лат. felinus – кот і грэц. logos – навука) – навука пра катоў – падкрэсліла, што каты – гэта разумныя жывёлы, і калі, у адрозненне ад сабак, яны не прыносяць кінутая гаспадаром палачку, то толькі таму, што «кот не лічыць сябе абавязковым выконваць дурныя загады чалавека». У многіх народаў нават існуе паверʼе, што каты пражываюць некалькі жыццяў.
Дамашняя котка (Felis catus) уваходзіць у сямейства кацячых, у якім выдзяляюць 2 падсямействы, 4 роды і каля 36 відаў. Вядома, што ў Расіі пражываюць прадстаўнікі абодвух падсямействаў, 3 родаў і 12 відаў. Акрамя таго, усім вядома, што каты – выдатныя знішчальнікі шкодных грызуноў. Спецыялісты па катах адзначылі, што яны столькі год жывуць з чалавекам, што адчуваюць сябе роўнымі яму. Таму з імі трэба абыходзіцца паважліва, ні ў якім разе не загадваць ім, а тлумачыць і заахвочваць добрае паводзіны. Асабліва каты любяць, калі іх галацяць за вухам і пад падбародкам. Прычым больш ласкавыя і камунікабельныя менавіта каты, а каткі больш капрызныя. Можна яшчэ шмат расказваць пра гэтыя грацыёзныя жывёлы, бліжніх сваякоў самага тыгра і леапарда, але гаспадары сваіх гадаванцаў раскажуць шмат разоў больш і лепш за нас. А мы жадаем усім катам мець свой дом, клапатлівых гаспадароў і смачную натуральную ежу. А мы, людзі, павінны паспрабаваць зрабіць дзеля гэтага ўсё.
☺…..котка таксама чалавек…….😁
🤩
😘
Народ,прапаную падпісаць петыцыю супраць адстрэлу бездомных жывёл напярэдадні чм 18
яшчэ месяц таму падпісаў і тыя, і яе
Ты ведаеш, я каля школы жыву, і я не адзін дзясятак разоў адбіваў школьнікаў ад сабак (стая бегае ад 10 да 15 галоў). Іх сапраўды трэба адстрэльваць😖 Калі хочаш як-небудзь дапамагаць усім гэтым сабакам і катам – адкрый прытулок, шукай ім гаспадароў, кармі….а ўсе гэтыя петыцыі – дурні…
запомнілася мне ў нас адзін такі прыязджаў у 5 раніцы ў двор адстрэльваць, дакладней 2-е на Газелі перад выбарамі было
каротка адна ссуки паспелі застрэліць сабаку а потым вынік разварочаная намі Газель, мы якраз адкудысьці сінія прыехалі, зламаўшчыся ружжо ну і адзін атрымаў добра другі мала , ёсць і без адстрэлу спосабы барацьбы, сам ведаю сам дапамогаў і гэта эфектыўна
Бачыш, Вождзь…усіх насмішыць з гэтай праблемы..я бачу толькі тое, што гэта стая галодных псов нападае на людзей, звычайна на дзяцей..яны ўяўляюць сабой небяспеку і немалую. У цябе шмат сабак, я не спрачаюся, гэта добра. Але яны ў цябе накормленыя, прывучаныя і я сумняюся, што на людзей кідаюцца. Але тыя, што па вуліцы бегаюць – звяры, дзікія😖 прычым галодныя.
А карміць іх потым чым? Адкрыць то прытулкі не праблема, але ў доўгатэрміновай перспектыве гэта не грошы..бо яны ж хочуць есці, а грошай то нестае. А адстрэл у дадзенай сітуацыі найбольш эфектыўны варыянт з доўгатэрміновай перспектывай.
яны не, я кідаюся
а на вуліцу яны ў большасці выпадкаў трапляюць якраз з хаты людзей – я 4 гады пакуль вучыўся на юрыста ў сваім горадзе ваяваў з мэрыяй і дэпутатамі-атрутчыкамі. мяне адзін нават бітай ганяў па горадзе))) таму што я яму даход прыкрываў праз пракуратуру і вось калі яны селі гаварыць ужо я ўбачыў, як можна усё дакладна рабіць, тое, што гэта ім не трэба – не азначае, што не трэба людзям
я пакуль дапамагаў перавозкамі і г.д. (калі машына была). уж павер, насмагляўся на жывёл проста кінутых, была такое, што проста на хаду з машыны людзі шчанюкоў выкідвалі