Завісць, таксічныя адносіны, праблемы ў сям'і паставілі мяне ў тупік..
Пагаворым пра жыццё
|
5 November 2024
ад
igor9555
|
105 Адказаў
|
3,025 Праглядаў
|
3 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Вітаю ўсіх. Хачу расказаць, з чаго ўсё пачалося. Першы раз я паспрабаваў пагуляць у рулетку яшчэ калі мне было 17 гадоў, і тады я граў на фантыкі ў анлайн-казіно, але пазней зусім перайшоў гуляць на грошы. Цяпер мне 29, і стаж гульні ўжо больш за 11 гадоў: за гэты час кідаў гульню максімум на паўгода, затым найменшы стрэс – і зноў пачынаў гуляць. Рэбята, мой агульны прайгрыш за ўвесь час нават баюся ўявіць. Гульня як наркоты – табе пастаянна патрэбная новая доза, гэта вельмі страшна. Хто яшчэ не гуляў, нават не ўздумвайце пачынаць!
Ну хаця пасля 11 гадоў ты прыйшоў да высновы, што гульня табе наносіць шкоду, ужо прагрэс)
Хаця сумняваюся, што ты кінеш гуляць.
Калі няма ўнутранай дысцыпліны і разумення, колькі можаш траціць без шкоды для сям’і, то доўгая гульня прыносіць расчараванне і паступова пачынаеш выгараць знутры. 😎
быўшых не бывае, херлі тут яшчэ скажаш, у гэтай справе як у мафіі – нельга проста так узяць і выйсці з гэтага “бізнесу”
нешта мне падказвае, што на гэтым сайце няма тых, хто яшчэ не пачаў гуляць🤐
Назва тэмы гучная, змест вельмі скупы, звычайна калі такія тэмы ствараюць, то чалавек піша, што ў яго на душы і выдае нейкія жыццёвыя гісторыі, якія зачапляюць і іх цікава чытаць.
Нібы пачалі за здароўе і скончылі за ўпакой.
Я думаю, што ўсё яшчэ можна змяніць, але для гэтага трэба тэрмінова мяняць усё ў жыцці, у тым ліку абстаноўку. Найважнейшае – пазбавіцца ад фактараў, якія правакавуюць стрэс, і падумаць, адкуль адбываюцца зрывы, чаму ты прайграваеш усё і яшчэ ўлезваеш у даўгі. Трэба мяняць абстаноўку, пераехаць у іншы горад або нават краіну – проста адвесціся ад гэтай паўсядзённай руціны, дзе кожны дзень адно і тое ж і нічога ў жыцці не змяняецца
Сардэчна віншую цябе і жадаю стойкасці духу ў тваіх кроках па пераасэнсаванні стаўлення да гульні. Мы тут не ў школе, каб рэзюмаваць “тэма сачынення не раскрыта”, і думаю, што УСЕ, у каго тваё паведамленне знайшло водгук, падзяляюць тваё імкненне. Страсць да азартных гульняў з пункту гледжання біяхіміі мозгу значна падступней і небяспечней, чым здаецца на першы погляд, але медыцына ўсё ж вызначае гэта як хвароблівы стан, абумоўлены залежнасцю ад любых дзеянняў, звязаных з гульнёй. І не трэба казаць, што адзін латарэйны білет у месяц або нават парэт з сябрам на “слаба” – гэта не гульня; гульня, гэтак сама як і ўсё наша жыццё. Больш важна іншае: наколькі ты гатовы правяраць сябе на трываласць) Удачы, ты на правільным шляху)
Ты не ўцячэш ад сябе, надвор’е на гарышчы будзе такое, якое ты яго бачыш) уся гэтая “індустрыя” будуецца на вельмі ілюзорным адчуванні, адчуванні перамогі) але заўсёды выйграваць будзе толькі “казіно”, а нам застаецца толькі “чаканне станоўчага выніку” ну ці сухі рахунак і аналіз статыстыкі працэсу, што таксама даволі ўмоўна.
Якое сачыненне? Як можна дыскусіраваць на гэтую тэму, калі ў цябе толкам няма ўводнай інфармацыі, усё, што ён напісаў ва ўступе – можна сказаць вада, зараз я бачу, што ён у каментарыях пачаў дапаўняць і нешта расказваць.
Ну і сама фраза трохі ўсміхнула пра не гуляйце, гэта форум казіно і людзей не гульнявых тут у прынцыпе няма.
У мяне стаж гульнявы 8+ гадоў, ён піша пра рутыну штодзённую, сумняваюся, што змена абстаноўкі дапаможа ў гэтым якім-небудзь чынам, інтэрнэт ёсць паўсюль.
Хутчэй за ўсё проста чалавеку няма чым заняцца і ён пастаянна вяртаецца ў гэтае рэчышча, трэба заводзіць новыя інтарэсы, хобі і г.д., сыдуць думкі паступова пра казіно і стаўкі, сыдзе і цяга.
Хаця са стаўкамі будзе складаней, бо рэкламу круцяць паўсюль, ды і матчы можа глядзець ад бездзельля і зноў запусціцца трыгер.
добрая думка прыходзіць апасля, а так усё правільна выклаў.
Згодзен, перш за ўсё жаданьне зьмяніцца і прыняцьце існуючай праблемы. Наш мозг так пабудаваны, што мы не хочам нічога рабіць, але пры гэтым атрымліваць узнагароду (дафамін і г.д.) – гэта прадастаўце) не ўсе валодаюць даром чырвонаслоўя і лагічнага выказвання ходу сваіх думак, магчыма чалавек замкнёны і, жадаючы ацаніць рэакцыю грамадства, разгарнуў тэму пазьней.
Увогуле я веру, што чалавек здольны на любую нядобрасумленнасць, але перачытваючы «Злачынства і пакаранне» Дастаеўскага, непазбежна становішся то Раскольнікавым, то старыцай-працэнтшчыцай 🤓😅
Ты сам сабе прыдумваеш нагоду пагуляць. Або спрабуеш абараніць свае прайгрышы.
Проста падумай перад гульнёй 10 раз, ці патрэбна табе гэта, ці можаш ты сабе дазволіць прайграць пэўную суму.
Не стварай сабе праблем.
Ты, як я разумею, з Беларусі, і ў вас там хоць наземныя казі ёсць, езьдзі ў жывую гуляць часцей, хоць часам будзеш што‑небудзь і выйграваць, менш на онлайн заліпаць, а для гэтага раю чыста ад сябе, калі ўжо ты такі, а я бачу, што 💯 такі, што Гульнявы і не кінеш гуляць ужо ніколі💯🤣😎 чаго тут самому сабе ў душу …..аць,сам усё цудоўна разумееш і ўсе ўсё разумеюць,гэта не лечыцца,так вось, набы праграмнае сур’ёзнае захапленне дадаткова,яно цябе будзе адцягваць на трэцюю ці нават палову,бо калі маеш захапленне,ня важна: спорт,каханне,экстрэмальны адпачынак і спорт,так вось,усё гэта цудоўна зніжае запал гуляць пастаянна,павер майму вопыту.Дарэчы,калі жывеш у Віцебску,хаць часкова з’езьдзі на вахту на працу месяц – месяц,а яшчэ лепш на два-тры месяцы вахты,жаданяна аж па-далей,дарэчы лепш нават у Расію,браты беларусы заўсёды чакаем у нас,а яшчэ лепш паехай на Поўнач,там і са сувяззю не вельмі і праца цяжэйшая,не да гульні будзе зусім,абстаноўку змяніш,набыеш іншы круг зносін,калі ўжо зусім берагі згубіў па гульні,прымаць рашэнне табе,я не ведаю ўсіх нюансаў тваёй жыццё і замест смартфона(каб з яго не гуляць💯😁🤣 вазьмі з сабой кнопачны тэлефон на вахту,будзеш прыязджаць з грашыма дадому праз месяц,другі,стомлены і з якіх-небудзь грошай,пытанні,дапаможаш закрыць свае даўгі,нешта наладзіш у жыцці ў сябе,у сям’і,набыдзі новыя зносіны знайомствы на новым месцы,на гульню ўжо часу і сіл будзе менш заставацца,ды і знізіш сваю гульнявую “дзейнасць” працэнтаў так на 50 дакладна,а то можа на 30%.Раю табе як старэйшы таварыш па цэху🤣😎😄,шматкім гэта дапамагала або гэта,або бязумная каханне(праўда на час,але каму як) або экстрэмальны спорт і адпачынак(як мне,напрыклад,больш,каму як)дарэчы ў Беларусі добра з парашутным спортам,а ў вас там у Віцебску так увогуле выдатна💯😎🔥, раю паспрабаваць,не страціш,а наадварот набудзеш.Увогуле як‑то так!Але ў любым выпадку ГУЛЯЎ,ГУЛЯЕШ І БУДЗЕШ ГУЛЯЦЬ і нікуды ні нам,ні табе ад усяго гэтага не дзецца і ніякія там “самі хворыя на галаву” 💯🤣😄псіхолагі не дапамогуць(да яшчэ і за грошы)лепш ужо на іх пакатаць🤣💯😁 і на сваю сям’ю і сябе патраціць і прагуляць,чым за эфемернае “лячэнне”аплочваць.Таму і я і мы ўсе цябе цудоўна разумеем,да таго ж не забывай,усе вялікія людзі нашы рускія каталі,Пушкін,Некрасоў, Дастаеўскі,у апошняга нават рукі трымцелі пры відзе рулетки💯💯💯да пералічваць часу хопіць не будзе ўсіх,таму таксама паспрабуй выкарыстоўваць нашу хваробу як стымул,каб дасягнуць чаго‑небудзь сур’ёзнага ў жыцці(чаму жадаю табе ад усёй Душы),але нават калі дасягнеш,то павер мне,усё роўна будзеш Гуляць!!!!Гэта я табе 💯 кажу,гэта не лечыцца Ніяк,хто б там што ні спяваў,не пісаў ,не складаў і не расказваў нам.
І так!Можаш думаць,што ты і прайграў сваё жыццё,але гэта толькі суб’ектыўнае тваё самапакаранне і меркаванне,але ты сябе не прайграў і здароўе сваё і мазгі,усё гэта ў цябе ёсць,рукі,ногі,галава!Таму зрабі так,каб адыграць што‑небудзь або лепш усё!Не забывай,што ёсць людзі,хворыя на анкалогію,камусьці засталося жыць усяго нічога,хто не жыве,а муціцца і ведае,што іх дні палічаны💯,ёсць людзі без канечнасцей,без рук і без ног,хто то нямы і глухі з нараджэння,хто то з адным вокам жыве або на інсуліне з апошняй стадыяй дыябету і ўсе сродкі яны трацяць на падтрымку свайго жыцця,але яны жывуць і яшчэ стараюцца паўнацэнна гэта рабіць і атрымліваюць максімум ад жыцця,таму ты,ліш гульнявы чалавек,да таго ж маеш каласальную перавагу над імі,у цябе ёсць паўтараю рукі,ногі,галава і Здароўе!!!!Калі ў наступны раз упадзеш у такое падобнае прыгнечанасць не забывай пра тое,што ёсць людзі,якія па‑сапраўднаму церпяць у гэтай цяжкай гульні,якая называецца Жыццё ,але яны жывуць і працягваюць Жыць!Ці маеш ты права тады так сябе паводзіць і думаць пра тое,што ты там нешта прайграў у жыцці або саму Жыццё і г.д.!Упэўнены,што не!
Прывітанне, дарагі) Згодзен, ён жа на кан сваю жыццё не паставіў, ды і паходу не прайграў. Значыць ёсць шанец на поспех…😎
PS. А ты не спрабаваў сябе рэалізаваць яшчэ і ў белетрыстыцы)
Аўтару напісаць у раздзеле блогінгу, там гэта больш дарэчна будзе. Калі хочаш выказацца, пішы, не саромейся, а то тут зусім сціпла апісаў.
Мы цябе падтрымаем нашым сціплым кам’юніці.😎
Нуў, я ў сваёй справе, ты ж знаеш у якой🤣😁💯кіраўнік бізнесу, таму і столькі зносін і уверсе, і ўнізе, і з паперамі, таму калі-небудзь потым, пасля 60-ці, магчыма… але не, хутчэй за ўсё не. Я ўвогуле прыхільнік актыўнага ладу жыцця і мне хапае белетрыстыкі якраз тут і для падтрымання гнуткасці розуму і вуснасці і ўвогуле якасці рускай мовы (па якой у мяне заўсёды была цвёрдая пяторка, дарэчы, і ў школе, і ў двух інстытутах😁😎🤣), таму нават і не думаю станавіцца пісьменнікам, ды і мемуары, паўтаруся, пісаць не хачу, бо пакуль актыўны і вяду здаровы лад жыцця, плюс мае магчымасці дзякуючы даходу дазваляюць мне годна жыць, але старосць, паўтаруся, не ў радасць, таму калі будзе калі-небудзь за 65-70 – нарэшце перайду з парашута і бейс-джампінгу на вінгсьют і пачну Адлік……. па статыстыцы максімальная колькасць стрыкаў на ім гэта прыблізна 450+- 😎🤣😁 Больш не бывае!!!))😁💯🔥 Гэта дакладна мной прадумана і вырашана, адназначна, таму нават тады, замест Мемуараў і белетрыстыкі, я буду атрымліваць кайф ад экстриму па максімуме, гульня тут ужо даўно з гэтым не параўнаецца, пасля таго, як я падсіў з парашута на бейс-джампінг некалькі гадоў таму 💯
Таму замест мемуараў і спакойнай старосці аддам перавагу пераляцець з нашага свету ў іншы па ўласным жаданні і ў адэкваты на вінгсьюте, на які і перайду, як толькі зразумееў, што ўжо не магу прабегчы крос 3 км па нарматыве ці ж старосць і драўлязць прыйдуць замест жыццёвых радасцяў.
😁💯🔥
Зразумела, проста ты пішаў шмат па тэкставым аб’ёме і не кожны будзе столькі чытаць. Але відаць жа, што з колаў, на эмоцыях, са знаваннем справы і папярэджаннем іншых, не рабіць памылак… Спадзяюся, цябе пачуюць і поймуць гульцовыя!…
У мяне быў таварыш па цэху з нашых “рулевых” – гуляў часта ў плюс, ды і дэльта была плюсавая… А потым паверыў, што онлайн-казіно ДублінБет можа даваць сумленную гульню. Гэта было гадоў 11 таму, калі ў іх лайв-рулетка была ну проста вельмі, вельмі якасная… І інтэрфейс, і якасць відэатрансляцыі, і можна было выбраць “чытаемага” дылера і добры стол з шырокім спектрам ставак… Ён гуляў там некалькі месяцаў запар і ўсё было цудоўна і “плюсава”… І адразу пасля свайго юбілею, ён быў чалавек неабдзелены і вырашыў сыграць у гэтым казіно па буйных стаўках і не паверыш… Амаль ні разу шарык не зайшоў у прамую стаўку, толькі па касательной. Так і “зліў” усё, што яму падарылі, а потым дадэп, зноў дадэпы…
А калі мы з ім пераглядалі запіс яго гульні, спачатку маўчаў, а потым і кажу. Ты толькі паглядзі, як нерэальна па часе шарык накручвае кругі па коле, а тут, як рэзка “уйходзіць” у ячэйку на коле, у наземным казіно такога не бачыў і так не бывае ў жыцці (балiстыку не падманіш). Так бывае, калі хочуць “абнуліць” гульца, спакушаючы “прылётам” праз борт на коле або дакрананнем у лік на полі. Урэшце раней гэта гуляла, а цяпер сам бачыш, цябе “ўзялі на карандаш”.
Потым прайшло тады некалькі месяцаў, ён і кажа на гэтым усё, “завязаў” з гульнёй. І вось прайшло ўжо больш дзясятка гадоў, ён так дагэтуль і не гуляе ні ў “наземцы”, ні ў анлайне. Напэўна дасягнуў свайго “дна” і… «ўшыўся»
У прынцыпе твой пост быў толькі з гэтай мэтай.
За ўвесь век якіх толькі гісторый я не чуў, што толькі не прыдумвалі. Паездкі ў іншую краіну, зламалася машына, хварэе мама, у яго рак і г.д. і т.п.
У выніку ўсе, хто браў або пазычаў, усе да аднаго прайгрывалі ў казіно. І з табой так жа будзе.
Усё ў тваіх руках, нарабіў справаў з лудкай, вырашаць табе. Перастань гуляць, працуй і яшчэ раз працуй, вернеш доўгі, а потым едзь куды хочаш з чыстай сумленнем.
Не абурайся, калі ты сам гэтага не пераадолееш і табе нехта дасць грошы, то нічога не зменіцца. Ты не ўсвядоміш, што нарабіў і не выправішся. У галаве адкладуцца думкі, што вось у гэты раз лёгка адаб’ўся, значыць і потым таксама пракаціць. Магчыма, ты нават зараз робіш гэта не ўпершыню.
У прынцыпе ўсё залежыць ад цябе і ўсё ў тваіх руках. Калі ў тваім асяроддзі да 30 гадоў некому дапамагчы, то хутчэй за ўсё ты іх перакінуў з гэтай лудкай і з табой ніхто не хоча мець зносіны, дапамагаць і г.д. У людзей сваіх праблем хапае, ты не адзін з праблемай у гэтым свеце. Руку, нагу маеш, устаў і пачынай працаваць.
+++
згодзен на сто з гэтым аўтарам) тэма асабіста мне цікавая, заўсёды была, пачытаць, паслухаць, як у каго было, дзе перайшоў мяжу, дзе спыніўся, дзе занесла куды не трэба, а дзе выцягнула на валаску..
Я сам, выбраўшы час, і задумаўшыся, магу напісаць вельмі доўгі, разгорнуты, і, спадзяюся, для некаторых займальны аповяд, на падобную тэматыку)
ну блін, ты ўжо зусім нешта, брат, усё скомкаваў, хочаш расказаць, падзяліцца, заняцца самааналізам, ці ж што-небудзь спытаць у такіх жа, як ты, ці нават больш вопытных.. ну то раскажы😅😅 а што гэта, за сачыненне на тройку выдаў) ты давай, як ёсць, праўду, ну, нічога не хавай))
Згаджаюся, што мог бы за сваю праблему людзям расказаць, глядзіш і палегчала б…. Трэба мяняць свядомасць, а не пра грошы прасіць… Бо свядомасць вызначае быццё!
ля хлопцы гэта пяць🤣
пасля стварэння ВОТ такой тэмы, ВОТ такія прапановы ў чаце😂 то ці гумарыст добры😅
Ля, ну неверагодна, што так моцна адсутнічае інстынкт самааховы… Калі залудзіўся і прабіў дно, нафіг пагаршаць… Misha55 ў самую кропку, напэўна яму ўжо не дапамагчы, ён гэтага не хоча… Ёму вось, чарговы віток псэўдаконтролю трэба… Шкада, вядома, гэтага лудзіка, але кожны сам выбірае.