Інструкцыя па працы камп'ютарных майстроў
Пагаворым пра жыццё
|
27 кастрычніка 2020 г.
ад
PavelFredooc
|
46 Адказаў
|
1,237 Праглядаў
|
1 Рэакцыя
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Рамонт кампутараў і ноўтбукаў даволі прыбытковы бізнэс. Але зусім не з-за павышанага попыту на паслугу – карыстаючыся асаблівай методыкай, недабрасумленныя майстры з лёгкасцю робяць кліента плаціць замест 500 рублёў ужо 15 000. У сетку патрапілі менавіта такія інструкцыі, па якіх кампутарысты бяруць за рамонт неабгрунтавана вялікія грошы.
Супрацоўнікаў падобных рамонтных цэнтраў вучаць штучна завышаць кошт банальных паслуг, такіх як пераўсталёўка сістэмы ці праверка кулера. У методыцы дакладна прапісаныя крокі, дзякуючы якім кліент, які не разбіраецца ў тэхніцы, паверыць у сур’ёзную праблему са сваім ноўтбукам.
У методычцы прапісаны некалькі схем. Першая «схема па перагрэве». Майстар выдае аксіды за карозію, чысціць ноўтбук ад пылу, мяняе тэрмапасту і ў выгадным для сябе выпадку пераканае кліента памяняць АС. Чэк на такія «паслугі» вар’іруецца ад 6 500 да 12 500 рублёў, на самой справе праблемы няма ніякай – фактычна, чалавека пераконваюць плаціць грошы проста так.
Пры другой схеме махляр дзеяннічае яшчэ прасцей: запускае на сістэме стрэс-тэст, кулер пачынае круціцца на вялікіх абаротах, што стварае выгляд перагрэву.
Ствараем імітацыю бурнай дзейнасці, гэты варыянт у любым выпадку заканчваецца чэкам у 12500+ – прамая цытата з выложанай у сетку інструкцыі.
Супрацоўнікам цэнтру таксама рэкамендуюць імітаваць паломку жорсткага дыска і няспраўнасці з роўтарам. Цэннік выбухае ўжо да 15-16 тысяч рублёў.
Пазбегнуць падобных праблем на самай справе не так цяжка. Элементарная кампутарная граматнасць і пошукавік пад рукой – лепш загадзя прыблізна разумець, што здарылася з тэхнікай, і ў гэтым выпадку ашуканству «майстра» ў варт бывала цяжка ўдцацца.
Учора ў пабліку майго горада кідалі яе. Тыпа нехта ў нашым горадзе туды ўладкаваўся і атрымаў такую інструкцыю. І па ходу ўжо ўсюды яе распіхалі. Можа ўвогуле фэйк, хоць схема ўжо старая, але не ўсе так працуюць далёка
Схема і сапраўды працуе. Сестра жонкі заклікала такога “майстра”. Я проста крычаў у голас. Выдаленне вірусаў. Па 100 рублёў за кожны. Гэта фіяска
15к ? Ахрэнець. Тут трэба караць такіх граматэяў. Вінду ж яны ставяць неліцэнзаваную, як мінімум на гэтым можна іх нахлёбнуць.
Дак вот только если это. Что винда левая. А так по закону не подкопаться. Они сами цену на услуги ставят, а клиент сам платит
Я больш скажу. Гэта адзіны варыянт. А ў дадзеным выпадку яшчэ і за Office можна прычапіцца… Ён таксама зламаны на 100%. Яшчэ невядома, што ён там за антывірус ставіць. Калі зламаны, таксама ідзі сюды.
Я як-то працаваў у такой шаразе, наша мэта была развесці кліента на рамонт у сэрвісе, прасцей кажучы забраць камп у сэрвіс і далей працуюць іншыя тэхнікі і разводзілы-менеджэры.
Калі быў адмові, то ставілі дыстанцыйны доступ і нейкі супер ачкарык‑хакер рабіў рамонт.
У выніку я праз тыдзень з’ехаў, бо зразумеў, што займаючыся такім ашуканствам не змагу спаць спакойна. Успамінаючы вочы кліентаў.
Мая парада – шукаць майстра толькі праз знаёмых, а часам нават сын мамінай сяброўкі адрамантуе лепш і танней.
Згодзен наконт таго – шукаць майстра толькі праз знаёмых.
Нядаўна комп перастаў уключацца.
Дысковод працаваў да гэтага нармальна. І збоку на сістэмніку была панэль з усбі ўваходамі.
Вызывалі майстра. Ён сістэмнік забраў, і нешта там рамантаваў ЦЭЛЫ ТЫДЗЕНЬ.
Пасля яго рамонту комп запрацаваў. АЛЕ дыскавод перастаў працаваць, і панэль з усбі таксама.
За рамонт 2000 р. аддалі.
Мне падаецца, ён дыскавод памяняў на не працуючы. Магчыма яшчэ якія-небудзь дэталі памяняў.
Магчыма там работы было на адзін дзень усяго. Хер яго ведае што ён там рабіў цэлы тыдзень козліна
а ў інтэрнэт ні паглядзець, што да як? ну і лянівыя ж вы
яксьці працаваў па маладосці ў камп’ютарнай арганізацыі, наймалі маладога работніка, прыйшоў заказ, нешта там пераўсталяваць, я ў той момант забіў на выезды і яго адпраіў, так гэты мудак тыдзень да іх ездзіў і кожны раз браў грошы, я даведаўся, быў у ахуе, то ёсць ён па сутнасці нічога не зрабіў, але ад грошай не адмаўляўся
Заглянь усярэдзіну, можа ён забыў падключыць правад харчавання да дысковода. Там павінна быць падключана два правадкі.
Калі чалавек сволач, то ён і сваякоў разведзе, не тое што знаёмых. Тут трэба змірзіцца, што калі самаму не дадзена разабрацца, то рызыкуеш пераплачваць.
Яму гэта не на руку. Яму наадварот кліентаў трэба. Развядзе -усіх кліентаў страціць.
Заглядаў. Кантакты былі адключаныя.
Падключыў. Лямпачка загорае і дысковод адкрываецца но дыскі не чытае
Што ён зрабіў. Стварыў выгляд працы. А USB на панэлі можа не працаваць банальна таму, што яе не падключылі. І пра дысковод табе слушна падказалі. Правер. Толькі нафіг ён патрэбны? Я яшчэ гадоў трыста таму яго адключыў, каб ён не шумаў )
Ну кампутар ужо даўно трэба абнавіць,
Добра, што ззаду яшчэ ёсць панэль, куды можна ўставіць флэшку.
Так я гэта зразумеў, што ніхрэнта гэта не майстар. А можа і майстар, але наёбвае сваіх кліентаў як хоча
Што да дыскавада – згодзен, дыскі мінулы век ужо.
Так гэта наогул не праблема. Калі ёсць магчымасць, купі сабе хаб. У мяне з гэтым увогуле проста. У маніторы ўбудаваны 4 парты. Гэта вельмі зручна капец ) І хаб простенькі. Там зручнасць у тым, што на кнопках. То бок устаўлена і не працуе, пакуль не клікнеш. Коштуе дурніцу. Рублёў 300. А то і менш.
Я б таксама зваліў з гэтай шарагі.
Ты то ні пры чым. Ты па сутнасці быў простым рабочым.
Увогуле неінфарматыўна, што да чаго не зразумела, ровар браць будзеш?👻
Больш актыўнасці, веласіпедыст.
Большасць нават у Віндзе і ў інтэрнэце нічога зразумець не могуць. Не кажучы ўжо пра жалеза.
Развядзе, напіша ўсюкую фігню тыпу вось гэта трэба памяняць, і яшчэ грошай здерэ
Сама вінда можа і арыгінальная. Але судзячы па скрыну ён яе нават не актываваў. Што гэта ў яе гарантыя 90 дзён? 😁
Яе ўсталяваць то паўгадзіны трэба ўсяго.
Трошкі наладзіць і ўсё .Інтэрнэт падлучыць і г.д
Так, ён добра так з вас содраў.
Выдаленне вірусаў 3400 р. 😁
Ну і хто тут іпануты? 3400 за выдаленне вірусаў, ну я хз канешне, але ў інет бы дакладна залез глянуць
Імха, сярод удзельнікаў форума няма такіх, хто не мог бы пачысціць, памяняць кулер, ці тэрмопасту. А вось для звычайных юзэраў, якія сядзяць у дзене, статэйка была б карыснай.
Ты пра кога гаворыш што іпануты?
У яго на скрыне напісана – выдаленне вірусаў, кошт 3400 рублёў.
Чаму гарантыя на ўсё 90 дзён? Таму што вінда не актываваная.
А антывірус пробны паставіў.
Ўстаноўка жорсткага дыска – 3000 р. 😁
Корачэ, ім трапіўся майстар – лахатроншчык
пра людзей якія плацяць столькі, у мяне б укралася сумнеўная думка, што трохі дорага