З 1 студзеня ў Расіі забаронена прадаваць смартфоны Apple, Xiaomi, Huawei і іншых кампаній
Пагаворым пра жыццё
|
25 November 2020
ад
ident
|
29 Адказаў
|
1,029 Праглядаў
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Як вядома, заканадаўства РФ пастаянна змяняецца, а адбываецца гэта дзякуючы чыноўнікам і дэпутатам, якія круглосуточна толькі і думаюць пра тое, як бы яшчэ палепшыць жыццё ўсіх расіян. Звычайна, як правіла, гэта прыводзіць да таго, што нейкія паслугі або тавары становяцца даражэйшымі для насельніцтва, бо рознага роду кампаніям даводзіцца марнаваць на дадатковыя інавацыі, якія ім даводзіцца ўкараняць дзеля выканання новых законаў. Сёння, 23 лістапада 2020 года, стала вядома пра тое, што Мінкамсувязі РФ зацвердзіла патрабаванне аб абавязковай перадўсталёўцы прыкладанняў на ўсе смартфоны, планшэты, ноўтбукі, тэлевізары і іншыя электронныя прылады, якія будуць прадавацца на расійскай тэрыторыі.
На кожны гаджэт такога роду, які будзе прадавацца ў Расіі пасля 1 студзеня 2021 года, абавязкова павінны быць прама «з скрынкі» перадўсталяваны расійскія прыкладанні. У спіс праграм, якія абавязкова неабходныя на ўсіх электронных прыладах, уключаюцца пошукавыя сістэмы, браўзеры, сацыяльныя сеткі, мэсэнджары, навінавыя агрэгатары, навігатары, праграмы для доступу да воблачных сховішчаў, а таксама некаторыя іншыя. У выпадках з некаторымі катэгорыямі прыкладанняў у стваральнікаў якіх-небудзь тэлефонаў будзе магчымасць самастойна вызначыцца з тымі праграмамі, якія неабходна абавязкова ўсталяваць на электронную прыладу.
Праграмным забеспячэннем, якое павінна быць устаноўлена на тэлефон прама «з скрынкі» без падключэння да інтэрнэту, павінна валодаць Расія, а калі быць дакладным, то юрыдычная асоба або фізічная асоба, якая зарэгістравана ў Расіі і ажыццяўляе сваю дзейнасць менавіта на расійскай тэрыторыі. Смартфоны, якія не будуць мець на сабе расійскіх прыкладанняў, забаронена прадаваць на тэрыторыі ўсяго дзяржавы, а за парушэнне дадзенага патрабавання крам чакае штраф у памеры 100 000 рублёў, хоць яго памер залежыць ад мноства фактараў. Пад забарону трапляюць смартфоны, планшэты, тэлевізары, ноўтбукі і многія іншыя гаджэты, выпушчаныя самымі рознымі вытворцамі электронікі.
Праграмным забеспячэннем, якое павінна быць устаноўлена на тэлефон прама «з скрынкі» без падключэння да інтэрнэту, павінна валодаць Расія, а калі быць дакладным, то юрыдычная асоба або фізічная асоба, якая зарэгістравана ў Расіі і ажыццяўляе сваю дзейнасць менавіта на расійскай тэрыторыі. Смартфоны, якія не будуць мець на сабе расійскіх прыкладанняў, забаронена прадаваць на тэрыторыі ўсяго дзяржавы, а за парушэнне дадзенага патрабавання крам чакае штраф у памеры 100 000 рублёў, хоць яго памер залежыць ад мноства фактараў. Пад забарону трапляюць смартфоны, планшэты, тэлевізары, ноўтбукі і многія іншыя гаджэты, выпушчаныя самымі рознымі вытворцамі электронікі.
Штрафаваць за парушэнне будуць менавіта прадаўцы якіх-небудзь электронных прылад, то ёсць крамы, у якіх ажыццяўляецца здзелка куплі-продажу. Навінства гарантавана адаб’ецца на пакупніках усіх мадэляў рознага роду гаджэтаў, уключаючы выпушчаныя пад брэндамі Apple, Xiaomi, Huawei, Lenovo, Meizu, Oppo, Vivo, LG, Sony, HTC, Motorola і многімі іншымі. Чакаецца, што ў будучыні пералік прыкладанняў для абавязковай ўсталёўкі на смартфоны аказваецца пашыраны, а абнаўляцца і актуалізавацца ён будзе 1 жніўня штогод, гэта значыць раз у 365 дзён вытворцам тэлефонаў прыйдзецца ўносіць змены ў пералік такіх прыкладанняў, даступ да якіх яны прадастаўляюць усім карыстальнікам. Не выключана, што з-за такога новаўвядзення ў расійскім заканадаўстве некаторыя брэнды могуць раз і назаўсёды сысці з расійскага рынку.
Раней стала вядома пра тое, што новыя MacBook Air і MacBook Pro з Apple M1 пачалі прадаваць з вялікай скідкай.
А мне па барабану не люблю і не любіў гэтых айфонаў.
Мне ўсё роўна, тэлефон патрэбны для таго, каб тэлефанаваць. Усякага роду замежныя смарты няхай увогуле хоць забароняць. Ёсць тэлефоны і смартфоны, якія вырабляюць у РФ, і для многіх мэтаў, не для понтаў, гэтыя мадэлі цалкам падыдуць.
Хутка забароняць інтэрнэт – людзі скажуць навошта ён патрэбны, толькі каб амерыканцы сачылі. Потым забароняць унітазы – скажуць на паветры карысней, нашы дзеды ў дзірачку на вуліцы хадзілі і жылі па 100 гадоў. Унікальны народ у РФ – чым больш абмяжоўваюць іх правы і свабоды, тым больш яны гэтым рады)
У РФ будзе свой інтэрнэт хутка, і свае платформы, і праграмныя і інфармацыйныя, як у Кітаі, і гэта будзе не асабліва дрэнна, а хто жадае глядзець іноземныя фэйкі заўсёды можа ВПН аплаціць, гэта ж заўсёды працуе. Не ўсё так сумна..
так справа не ў інтэрнэце, тэлефонах і т.д. Справа ў тым, што мы бачым, што пры належным падыходзе можна забараніць што заўгодна, зрабіць што заўгодна дрэнным або добрым, абмежаваць людзей як заўгодна і т.д. І гэта сумна, бо калі заўтра забароняць аднаполыя шлюбы, людзі скажуць інстытут класічнай сям’і сябе вычарпаў, трэба рухацца ў будучыню, усё не так дрэнна і г.д.
Ну і што ў гэтым такога, калі супраць РФ вядзецца правакацыйная дзейнасць, або гэта звязана з падрывам эканомікі краіны.
Людзей абмежаваць, не смешы..
А вось што датычыць рознаполых шлюбаў, у РФ наадварот. І куды гэта цябе цягне ?………. Ты не з лібералаў выпадкова 🙂 Ці прыхільнік ЛГБТ супольнасці. Якраз РФ адзіныя выступаюць за сямейныя каштоўнасці, і заўсёды катэгарычна супраць выступае за педэрастню, гэта заўсёды было і нічога не змянілася.
Так гэта я прыклад прывёў проста.
Я вось не разумею, чаму нехта павінен вырашаць, які тэлефон мне купляць, які тэлевізар, ноўтбук, планшэт, якімі праграмамі карыстацца і г.д. Тым больш калі я купляю ўсё гэта за свае грошы. Я ж не супраць айчыннага вытворцы – зрабіце годна, якасна, па даступнай цане і нічога забараняць не спатрэбіцца, спажывец сам зробіць свой выбар. А забараняць імпартнае, не прадастаўляючы годнай альтэрнатывы ў выглядзе айчыннага – гэта шлях да дэфіцыту, талонаў, чорнага рынку і г.д. Ніколі гэта да добрага яшчэ не прыводзіла.
Ты проста не зразумеў, табе ніхто не забараняе яго купляць. Гэты шмурдзёнак забараняюць прадаваць без папярэдне ўсталяваных праграм. Праблема ў тым, што ты можаш замовіць з Германіі, або з Амерыкі, ну калі такі фанат, у чым твае абурэнні тады??? Ты проста, напэўна, не зразумеў сэнсу напісанага.
З усьго гэтага спісу мне вельмі падабаецца Xiaomi…
Вельмі нядрэнныя за свае грошы.
Жонцы падарыў нядаўна redmi note 8t
Ляціць як самалёт, фатаграфуе як у фотаатэлье, нічога не вісне, усё цягне..
На Новы год давядзецца дзецям паскорыцца і купіць па note 9.
Блін, трэба тэрмінова дзе-небудзь выйграць..
А ў планы ім іх на 8 сакавіка хацеў падарыць 😔
шо паніку ўзнялі, абавязуць на гэтыя тэлефоны для ру рынку ўсталёўваць гэтыя прыкладанні і дзела то
Красавчык, пашана, хоць хто-небудзь зразумеў. А то тут панікуюць. Нават аднапалыя шлюбы ўзгадалі… 🙂
іх ніхто любіць не прымушае, а вось карыстацца ім – адно задавальненне, рознай патрэбнай штукі ў ім мноства… А гэта навязаны стэрэатып, што айфоны маюць толькі мажоры, якія кожны год мяняюць новыя мадэлі за шалёныя грошы і ім больш няма чым заняцца..😁
Я, напрыклад, андроідам карыстацца проста не магу, бо прывык да iOS, для мяне гэта раўназначна таму, як з замежнай машыны перасясці зноў на расійскае вядро.. Таму тут хутчэй справа звычкі, а не любові і нейкіх прыдуманых понтаў.
усё правільна, якая розніца, дзе нашы мозгі напішуць софт – у Кремніевай Даліне Пендостанa, ці ў Расіі, а бюджэт з гэтага будзе мець грошы… Адзінае баюся, што зарабіць на гэтым наша вор’ё, як заўсёды, а не Расійскі бюджэт..
З шпіёнскімі жартамі, не проста так жа ім у галаву гэта прыйшло
Ты вось нейкую хуйню нясеш. Усё роўна 99% людзей пасля пакупкі ўсё гэтае ПА выдаляюць. А тое, што вытворцы тэлефонаў будуць купляць і ўсталёўваць расійскае ПА, а не пендоскае – нармальна, не хуя чужую краіну карміць.
так што б не карміць чужыя краіны трэба ад імпартных тавараў адмовіцца. Але праблема ў тым, чым тады карыстацца, улічваючы што РФ як і Украіна, напрыклад, з’яўляецца сыравіннай дзяржавай.
Дастаткова паглядзець на сваю мэблю з ІКЕА, на камп’ютар, тэлевізар, халадзільнік, вопратку і г.д. каб зразумець што свайго то нічога няма. Сырая ёсць, а гатовага прадукту няма. Так што чужыя краіны мы кормім і далей будзем карміць яшчэ мацней бо такая палітыка дзяржавы.
так уся гэтая хурма цягнецца яшчэ з часоў СССР, будавалі заводы і развівалі прамысловасць, адкуль генсекі Брежневы і Хрушчовы са сваёй шушарой атачэннем былі родам. Ці цябе не дзівіць, чаму ў Украіне пасля развалу СССР засталося столькі прамысловасці – і авіябудаваньне, і аўтамабілебудаванне, і караблебудаванне, такая ж хурма і ў Прыбалтыцы, а я адкуль родам – акрамя цэгельнага завода і трыкатажкі з мэблевым камбінатам не было ні хуя.. Вось і атрымалася: совок разваліўся, сувязі ўсе парваліся і пайшла наша хоць нешта прамысловасць загінацца.. Вось для гэтага і трэба развіваць усё ў сябе і ні ад кога не залежаць, а лішкі вытворчасці аддаваць яшчэ трэцім краінам, няхай за капейкі пахнуць, вось і не будзем сыровінным прыдаткам… А тое, што ў нас гэта ўсё робяць праз адно месца, – гэта тэма для іншага размовы.
Я ў палітыцы не моцны, не мне здаецца што зараз на парадку дня не развіццё, а максімальны продаж сыравіны. У плане атрымання грошай тут і цяпер падыход нармальны, у плане будучага развіцця – не вельмі. пока мы прадаем сыравіну, іншыя краіны ўсё далей і далей адыходзяць у плане тэхналогій, пакідаючы нам усё менш і менш шанцаў не тое што іх дагнаць – хаця б часткова дасягнуць нейкага імпартозамяшчэння.
Ну выглядае, што з Глонасс быў,справіліся ж)
А вось што сапраўды ЗАЕБАЛО мяне,як курца,так гэта тое,як цыгарэты з году ў год становяцца ўсё горш і горш,і пры гэтым стабільна даражэюць.
З лета перайшоў на кісетны тытунь,хоць і даражэй выходзіць,но хаця б якасць ЗНАЧНА лепшая.
Эх,усё ж такі ў 90-е гады быў рай для курцоў.
так усе сігі робяць у падвалах Падмаскоўя з малдаўскай травы
пра якія ты пішаш тыя хоць каштуюць капейкі)
сумна, што на фабрыках вырабляюць гуано, у якім і тытуню не засталося, адна хімія
з НГ яшчэ на 20% акцыз паднясуць
На хера мне, пытаецца, такая клопат пра здароўе.
Паглядзі ў вольны час і гэта ў Англіі і не казкі, а ты нармальныя сігары ў нас хочаш..😁
нармальная казка)
ты сам-то курыш?)
у завязцы 15 гадоў і раю табе, а так па 1,5-2 пачкі ў дзень бамбіў