Які ноутбук выбраць покерысту ў 2018 годзе?
Навіны покера
|
17 красавіка 2018 г.
ад
kasper447
|
24 Адказу
|
1,382 Прагляду
|
6 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Гульня ў покер як прафесійны спосаб заробку прыцягвае многіх сваёй мабільнасцю. Займацца ёй можна ўсюды, дзе ёсць падключэнне да інтэрнэту.
Калі вам важна захаваць магчымасць гуляць у покер дзе б вы ні знаходзіліся, то ноўтбук – ваш выбар. Гэта выдатны кампраміс паміж мабільнасцю і зручнасцю.
Якія асноўныя характарыстыкі ноўтбука трэба ўлічваць покерысту пры куплі?
Экран ноўтбука
Чым большая дыяганаль экрана, тым больш сталоў у вас памесціцца. Рэальная розніца паміж класічнымі ноўтбукамі з дыяганаллю 15.6″ і 17″ не такая вялікая. Гэта не дасць вам заўважнага прыросту месца на маніторы для мультэтэйблінгу, а вось вага павялічыць.
Калі вы гуляеце не так шмат сталоў або раскладваеце іх стопкай, а вага для вас мае значэнне – выбірайце ноўтбук з 15.6″. Галоўнае звярніце ўвагу на дазвол. Калі вы мультэтэйблер, то ён павінен быць не менш за 1920х1080. Патрэбна больш? Прыглядзіцеся да мадэляў з дазволам 2560×1600.
Лепшай матрыцай будзе IPS, але такія ноўты даражэйшыя. Яна забяспечвае лепшыя вуглы агляду, каляровую перадачу і падтрымлівае вялікі дазвол.
Таму пры выбары экрана арыентуйцеся на свае рэальныя мэты: як часта вы будзеце выкарыстоўваць ноўтбук і для чаго.
Аператыўная памяць
Выкарыстанне трэкераў з вялікімі базамі рук прад’яўляе павышаныя патрабаванні да аб’ёму аператыўнай памяці. Пры выбары ноўтбука важны не толькі яе бягучы памер, але і яшчэ некалькі іншых фактараў:
Першые два пункты пазначаюцца ў апісанні ноўтбука. Дзявяты звычайна залежыць ад канструкцыі задняй панэлі, колькасці балтоў крэплення і асаблівасцяў ўнутранай канструкцыі. Але пры магчымасці звярнуцца да спецыяліста апошні пункт не такі важны.
Для покера патрэбны ноўтбук з 8 Гб аператыўнай памяці або больш. Сучасныя мадэлі звычайна абсталяваны 16 Гб.
Цвёрды дыск
Вінт – яшчэ адзін фактар, які ўплывае на хуткасць працы ноўтбука і вашага софту.
Ідэальны варыянт гэта SSD. Ён дае адчувальны прырост хуткасці. Калі на такі ноўт пакуль не хапае, то купляйце з HDD, але з дадатковым слотам пад SSD. Прадаўйце пазней і дакладна не пашкадуеце. Часта SSD ставяць замест CD-ROM.
Для покер-румаў, браўзера і АС выкарыстоўвайце SSD ад 128 Гб. Для ўсяго астатняга HDD.
Працэсар
Няхай ён таксама ўплывае на хуткодзеянне камп’ютара, але гнвацца за мадэлямі ноўтбукаў з топавымі працэсарамі не варта, бо яны і каштуюць даражэй і пацягнуць за сабой больш дарагія і іншыя кампаненты.
Выбар паміж Intel і AMD не з’яўляецца прынцыповым, але ў першых меншая энергаспажыванасць і цеплавыдзяленне. Таму працэсары AMD лепш разглядаць у залежнасці ад асаблівасцяў канкрэтнай мадэлі ноўтбука і прадуманасці яе сістэмы астуджэння.
Усе астатнія характарыстыкі ноўтбука не з’яўляюцца прынцыповымі або вельмі падобныя ў розных мадэляў або з’яўляюцца справай асабістага густу, як напрыклад колер ноўта або размяшчэнне клавіш.
Мы падабралі некалькі мадэляў ноўтбукаў у цэнявым дыяпазоне каля $1,000 ад вядомых вытворцаў, якія ў гэтым годзе могуць стаць лепшым падарункам для любога гульца ў покер.
Што выбраць з сучасных ноўтбукаў?
MSI GL62 6QF – цана прыкладна $850
Адзін з найвялікшых плюсаў невялікая вага. Пры вялікіх нагрузках можа шумець. На акумулятары пры сёрфінгу інтэрнэту з Wi-Fi працуе да 3 гадзін.
DELL Inspiron 15 7567 – цана прыкладна $970
Галоўнае перавага вялікі час аўтаномнай працы. Ёсць больш дарагія мадыфікацыі з IPS матрыцай і працэсарам i7.
Lenovo Legion Y520
Адзінкавы ноўтбук у стандартнай камплектацыі, які ідзе з IPS матрыцай.
Якія ноўтбукі аддаюць перавагу чытачы форума?
У адным з пастоў Топрэг папрасіў дапамагчы чытачоў форума выбраць яму ноўтбук для гульні. Вось некалькі мадэляў, якія яны параілі:
Dell latitude 7490 – цана каля $1,700 (14”; 1920х1080; IPS; SSD 512Гб; ОЗУ 16 ГБ; Intel HD Graphics 620)
Каментар ад “lobzik”: “Параіў бы Dell latitude 7490 з Core i7-8650U. Хуткі , лёгкі, убудаваная відэа (табе ж не гуляцца) батарэю прыстойна трымае. Дазвол пажадана 1920х1080. Для 14″ без масштабавання нармальна працаваць, дробнавата але прывыкаеш.”
ASUS ROG GL702VT – цана каля $1,500 (17,3”; 1920х1080; IPS; HDD+SSD 1,000Гб; ОЗУ 12 ГБ; NVIDIA GeForce GTX 970M)
Каментар ад “SuhovijMaksim”: “Экран 17,3 відэакарта дазваляе падключыць 4к манітор 32″ дадаткова + SSD і невялікая вага”.
Lenovo THINKPAD X1(5th Gen) – цана каля $1,750 (14”; 1920×1080/2560×1440 ; IPS; SSD 256Гб; ОЗУ 8 ГБ; Intel HD Graphics 620)
Каментар ад “xpoh1”: “Доўга выбіраў. І купіў thinkpad carbon 5th gen. Ніякага мінуса. Усё прадумана. Лёгкі, вельмі аўтаномны, удараахоўны, перажые выліты кава. Усе сучасныя інтэрфейсы, магчымасць падабраць патрэбную камплектацыю. Экран 14″ пры тых жа памерах, як у іншых 13-ак. Выдатная падтрымка. Для мяне рэальна топ-1 сярод ультрабукаў. Ну і якасць thinkpad заўсёды было на вышыні”
Марка HP таксама лічыцца надзейнай і яе мадэлі не саступаюць па якасці і характарыстыках пералічаным, прынамсі не горш, чым у Lenovo.
Не зусім зразумела, як у такі топ менавіта леново трапіла? Як мне здавалася, гэты брэнд не зусім вырас! А вось HP рэальна тэма, але тут ёсць альтэрнатывы, як msi, зусім не горш.
Lenovo ўвогуле дзіравы, асабліва яго мацаванне экрана, вельмі далікатнае і адлятае ((
Дык нейкі ён “хрусткі”, любыя націсканні адразу рэагуе і даволі нязручны, каб разбіраць. Калі браць у цэлым, то нават гэты брэнд мне не па душы, пра яго смартфоны зусім маўчу, поўнае ггг.
Ага… вось у мяне быў Асус, а цяпер Dell. Другі мне паярчэ, у плане корпуса ўвогуле прэтэнзій няма, а батарэя такое адчуванне ўвогуле не здыхне ніколі) пры тым, што абодва ноўта былі Intel Core i3
Так установите программу и посмотрите, какой именно износ батареи, мне мало верится, чтобы там было около 100%. Все же какое время он у Вас?
батарэя ў Асуса зносілася роўна за год. А Делл ужо 2 гады і цярпіць
Да Dell гэта рэч, HP таксама добры, у мяне першы быў Samsung карэйскі варыянт, дагэтуль у дзіцяці ў эксплуатацыі батарэя трымаецца ўжо 5 гадоў (пры ўключэнні ў сетку, канечне), хоць калі адключэнне электрычнасці, то яшчэ хвілін5 – 7 працягне. Цяпер для рулеткі і кампутара хапае, але ўжо хутка яму можа прыйсці… 😕
PS. Каплю на Dell, на жаль тады не паспеў купіць… не хапіла, а цяпер цана скакнула зааблачна. Тады адзін форум не заплаціў 500$ за перамогу ў конкурсе. А калі праз год нагадаў, пачалі фекаліямі паліваць. Цяпер ён для мяне так і застаўся “каловы форум”.😕
так, за HP таксама пацвярджаю, якасць бомба, асабліва гучанне дынамікаў. У мяне выбар быў альбо ён, альбо Dell. Выбраў другі, бо начынне было тое ж, а кошт на мой быў танней, была акцыя. Плюс вялікі ў тым, што воданепранікальная клавіятура – гэта для мяне важна, бо мой Asus быў заліты менавіта вадой, перакулілася шклянка. А для покеріста ці гульца ў онлайн-казіно гэта важна, бо амаль у ўсіх побач з ноўтам стаіць нейкі любімы напой і хачык, і лёгка закрануць шклянку з вадкасцю
У НР гук класны… 😏 Відаць заліваюць ноўты большасьць, у мяне таксама заліў дзіця… Не адразу пабачыў, вядома адключыў, разабраў і фенам сушыць… не дапамагло, клава амаль увесь не працуе. Давялося новую заказваць, але, відаць, не судзьба. Карацей, дзіця мульты глядзіць, калі трэба то падключаю пераносную клаву на гумовай аснове… Яму пакуль хапае
У мяне быў такі досвед, што менавіта Asus служыў нашмат лепш. А вось Acer у мяне зношыўся нашмат хутчэй, каля 2-3 гадоў хапіла батарэі, знос быў 70%.
оо добрая думка, трэба будзе мне ў будучыні так зрабіць свайму дзіцяці)
Пры ўсёй павазек да распрацоўнікаў, але Acer поўнае г..вно! Проста без каментароў. Вось толькі і на PokerStars у ім гуляць ці круціць спіны, і то не доўга праслужыць
Без варыянтаў толькі DELL !!! Лепшай якасці зборкі вы проста не знойдзеце. Ведаю, бо ў свой час кучу ноўтаў сваімі ручкамі перабраў. У мяне ў карыстанні таксама была куча і розных. DELL і пістэц !!
у мяне планшэт (точней у дзіцяці). гэта проста агонь!!!! працуе каля 12 гадзін у суткі. батарэя памірае але гэта нармальна . у мяне за гэты час пару памерлі ))
Проста ў Acer ёсць даволі шырокая лінейка бюджэтных рашэнняў. ВЕЛЬМІ шырокая. Каля 90% усёй лінейкі. Але ў іх ёсць і вельмі годныя мадэлі. Відаць, у vinar20 адтуль негатыў.
чел ёсць у руль шмат катае. і на форумах часта піша. у яго бачыў штукі тры чатыры ленова зламаных. і ўсё роўна працягвае іх купляць )))
Я пра тое і кажу, што ад яго ніякай толку. Што пайшло зносу батарэі – для мяне проста дробязь, а вось што матчынa плата на другі год жыцця пачала паміраць, вось у выніку і занёс у рамонт. Я такога не чакаў.
Мабыць падсела на “Lenovo”, а мне… да душы Acer, 13 год, Intel Core i5, корпус таксама “не сонейка”, стыльны, жорсткі, чырвонага колеру. Яй для працы – ну ў самы раз. У канцы мінулага года батарэя ссохла, так за 650 грн новую паставілі. Цяпер шчасліваяаа, жудасна, працуе як гадзіны, па два гадзіны.., “не вымаючы”)
таксама раз на 2 гады стабільна Lenovo бяру, зарэкаюся гэта гаўно не браць, але зноў і зноў((((((((((
у мяне пакордбел 6 гадоў працуе дзень і ноч)) батарэя праз год сышла. і ў тым годзе відэяхa перагрэлaся. сам усё разбіраў нагрэў відэяху паяльнікам. у гэтым годзе памяняў термопасту. Пакуль відэяхa не перагрэлaся)) за 6 гадоў ні разу не чысціў і пасту не мяняў. трэба даглядаць нармальна і ўсё будзе ок.
ASUS K40AB і Lenovo G70 , карыстаюся леново кругласутачна працуе паўтара года . Батарэю адразу зняў .асус больш падабаецца .гуляю на ноўтах усё радзей і радзей . З тэлефона як тое часцей заносы ў мяне атрымліваюцца
То бок батарэю знялі, наўпрост ад сеткі працуе? Не турбуецеся, калі правод адключыцца і ўсе дадзеныя страцяцца, такое бывае… Асабліва калі ў пакоі не адны знаходзіцеся!