Як выглядае кажан з галавой сабакі, і гэта не фоташоп

Флудзілка | 23 лістапада 2017 г. ад | 3 Адказу | 747 Праглядаў | 2 Рэакцыі
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
143
Публікацыі
1 443
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
5 жні 2015 г.

Калі вы не моцныя ў біялогіі, то пасля прагляду гэтых фота выносіце адназначны вердыкт: фоташоп. Сапраўды, вялікая летучая мыш выглядае так, быццам ёй ўласную галаву заменілі на сабачую. Але вучоныя растлумачылі, што ніякай падману тут няма, пішaць goodnewsanimal.ru.

Адна і другая фатаграфія, прадстаўленая ў тэксце, былі зроблены яшчэ ў 2009 годзе доктарам Ніколасам Несі з лонданскага ўніверсітэта Queen Mary University.

– Я працую з гэтымі крыланамі, таму іх знешнасць мяне не дзівіць, – смяецца Несі. – Але я цудоўна разумею, што для звычайных людзей іх выгляд даволі экстравагантны і яны сапраўды маглі прыняць гэтыя фота за падробку.

На фатаграфіях прадстаўлены афрыканскія фруктовыя летучыя мышы (крыланы), якія належаць да віду Epomops buettikoferi. За такія галавы крыланаў роду Pteropus называюць летучымі лісамі, а крыланаў з роду Rousettus – летучымі сабакамі.

Па словах Ніколаса Несі, гэтыя звярыкі граюць вельмі важную ролю ў экасістэме Афрыкі. Яны ядуць фрукты і пераносяць насенне раслін на вялікія адлегласці, што спрыяе аднаўленню лясоў. Акрамя таго, яны вельмі важныя апыляльнікі ў трапічных і пустынных зонах.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
279
Публікацыі
2 818
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
26 сне 2015 г.

Лятаючыя сабакі – вегетарыянцы)) Кусачыя напэўна, калі ім фруктаў доўга не даваць 🤣

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
2
Рэпутацыя
3
Публікацыі
295
Падпісчыкі