Як выбраць камп'ютар для покеру з бюджэтам да $500
Свет покера
|
30 May 2018
ад
kasper447
|
47 Адказаў
|
2,512 Праглядаў
|
1 Рэакцыя
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Для многіх адной з першых праблем становіцца як раз выбар бюджэтнага пк для гульні. У канцы канцоў у мноства пачаткоўцаў няма магчымасці вылучыць 1 000$ і больш на куплю супер моцнай машыны. Мы паспрабуем даць некалькі парад пра тое, як выбраць бюджэтны ПК да $500 для гульні ў покер.
Парада №1: Купляйце камплектуючыя, а не сабраны PC
Гатовыя сабраныя персанальныя кампутары каштуюць на 30-40% даражэй, чым яго аналаг, куплены і сабраны па частках. Крамы бяруць сваю накрутку за збор жалеза, ну а вам выгадней гэтыя зэканомленыя грошы пустыць на больш якасныя камплектуючыя. Ды і сабраць сучасны PC з камплектуючых – не цяжэй за канструктар Lego. У інтэрнэце ёсць поўна відэа, як гэта рабіць. Вось адзін з такіх прыкладаў:
Парада №2: Уважліва выбірайце звязку матчынай платы і працэсара
Цяпер на рынку ёсць два асноўных пастаўшчыкі працэсараў – Intel і AMD. Прыміта лічыць, што для покера лепшым выбарам з’яўляецца Intel, бо ён хутчэй. Аднак гэта вечны спор тыпу MARVEL або DC. У AMD-працэсараў ёсць нюанс – яны мацней награваюцца, таму стандартнага кулера можа не хапіць. Асабіста ў мяне стаіць Intel Core i3-6100 3.7GHz, коштам 140$. Пасля выбару працэсара, паглядзіце яго Socket. Вам трэба выбіраць матчыную плату дакладна з такім жа параметрам. Бюджэтнай “мамкі” цалкам дастаткова. Але пры выбары праверце, каб у яе былі выхады пад вашы маніторы і яна падтрымлівала тып памяці DDR III.
Варыянты:
Парада №3: Бярыце дзве планкі памяці
8 ГБ памяці тыпу DDR III дастаткова для нашых мэтаў. 16 ГБ было б найлепшым рашэннем, аднак гэта моцна б’е па кішэні. Парада – бярыце дзве планкі па 4 ГБ замест 1 на 8 ГБ. Гэта дазваляе паскорыць ваш ПК у сувязі з шматканальнасцю памяці. Як варыянт:
Парада №4: Не гніцца за магутнай відэакартай
Для гульні ў покер – відэакарта рэч не галоўная. Сучасныя пакаленні працэсараў маюць убудаванае відэаядро, якога хапае на прагляд фільмаў, выкананне задач і нават запуск гульняў 2010 гадоў на сярэдніх наладах. У далейшым дадаць відэакарту не будзе праблемай. Але з самымі простымі задачамі справіцца і інтэграваная відэакарта.
Парада №5: Бярыце SSD дыск
Галоўным козырам вашага ПК стане SSD дыск. Гэта новае пакаленне жорсткіх дыскаў, якое ў дзесяткі разоў павялічвае хуткодзейнасць. Калі ў вас няма грошай на аб’ёмны SSD дыск, то бярыце які зможаце. Мінімальны аб’ём, які вам патрэбны – 120ГБ. Паставіце на яго Windows і покер-румы з Holdem Manager. Гэта дае магчымасць усім праграмам, устаноўленым на SSD дыск, працаваць значна хутчэй. Калі любіце глядзець фільмы або гуляць у гульні – лепш адразу ўзяць стандартны HDD на 1ТБ для захоўвання ўсіх астатніх файлаў. Вы здзівіцеся, наколькі ўсё будзе хутка лётаць з такім дыскам. У мяне, напрыклад, загрузка WIndows займае 7 секунд, Хм адкрываецца амаль імгненна.
Парада №6: Не марнуйце шмат грошай на блок харчавання і корпус
Тут дастаткова проста. Пры такой зборцы вам хопіць любога 400w блока харчавання, а пры выбары корпуса звярніце ўвагу на фармат-форма матчыны платы. Хутчэй за ўсё ён будзе Micro-ATX, уласна корпус трэба будзе выбраць з такім жа фарматам, усё проста. Аднак, калі вы плануеце дадаваць магутную відэакарту, глядзіце блокі харчавання ад 500W.
Парада №7: Падбярыце недарагі манітор
Манітор з’яўляецца адным з самых дарагіх элементаў. Калі ў вас ужо ёсць манітор – гэта будзе выдатная эканомія для бюджэту. Калі ж няма, то, на жаль, прыйдзецца раскошыцца. У залежнасці ад колькасці сталоў вам прыйдзецца выбіраць яго дыяганаль і раздзяленне. Аднак вось прыклад недарагога манітора, якога павінна хапіць для гульні ў покер:
Колькі каштуе танны кампутар для покера?
Мы сабралі кампутар з камплектуючых, указаных у гэтай артыкуле. Атрымалася значна танней за $500. Але не забывайце пра мышку і клавіятуру.
Агульная сума ~ 24 519р = 398$
У выніку можна сказаць, што выбраць самому ПК для гульні ў покер нескладана.
Крыніца: pokeroff
Для гэтых мэтаў, ну ліч на тое, казіно тое ж самае плюс паглядзець відэа – я сабраў зусім без вентылятараў камп’ютар, які амаль не спажывае электрычнасць.
Спачатку хацеў у кітайцаў на Алі ўзяць, але тут падшукаў за аднолькавыя бабкі такі ж, нават SSD атрымаўся паўсталы больш тоўсты і гарантыя, што для яго важна.
Проц – 4 ядры на 2.4 у макс. рэжыме, 8 ГБ ноўтбукавай памяці і ўбудаванае відэа – самая вялікая бяда ў ім (відэа), затормажвае пры нагрузцы. Але зусім няма гуку, харчаванне на 120 ватт нібы ад ноўта. Калі грошы яшчэ трохі з’явяцца, вазьму нейкія нармальныя калонкі, а то мае ў цішыні гудзяць)
Парада №6: Не марнуйце шмат грошай на блок харчавання і карпус
Тут даволі проста. Пры такой зборцы вам хопіць любога 400w блока харчавання, а пры выбары карпуса звярніце ўвагу на фармат мацярынскай платы. Напэўна ён будзе Micro-ATX, уласна карпус трэба будзе выбраць з тым жа фарматам, усё проста. Аднак калі плануеце дакупляць магутную відэакарту, глядзіце блокі харчавання ад 500W.
Парада дэбіла…… Карпус – ну, з ім пагаджуся. Але не з БП.
🤔Як на маю думку, усё гэта бальшыня поўны бред, ну хіба што акрамя манітора, бо на вялікім усё ж зручней глядзець, чым на малым😁 Для гэтых мэт падыдзе любы камп ніжэй за сярэдні, і без замарочак будзе нармальна працаваць. А то пастаў 2 планкі аператыўкі па 4 гіга (наку?!?!!)… Давай яшчэ ўпіхнём відэакарту на 16, 7 пня і навошта тады покер увогуле?😁
У святле таго, што покер-кліенты, відавочна, калі і стануць складаней, дык усё роўна паралельна з планшэтамі і тэлефонамі, а не асобна, як, напрыклад, хацелі з ПКР мутыць у бок 3D і падобнае. Навошта чалавеку хаця б той жа блок харчавання – пылезборнік у 500 ват хз, калі ў свежыя гульні, канешне, не ўзнікне жадання пагуляць….
граць 20+ сталоў, камфортна можна толькі на пк з двума маніторамі
Так. Гэта я нешта зусім не ўлічыў. Але такая хрэня ўжо бліжэй да прафесійнаму покердрочару, там, канешне, патрабаванні іншыя.
Гуляць за 20 сталоў камфортна па вызначэнні не можа 🙂 Гэта ўжо нагадвае ананізм 😁
каб вы разумелі. Калі купляць 2 маніторы, то яны павінны быць аднолькавымі. Тым па памерах і г.д., а то будзе жах як нязручна. Паверце мне.
А добрыя маніторы (вялікія) зараз не так ужо і танна каштуюць. Мінімум па 120 баксаў і тое як пашанцуе. таму за 500 баксаў яшчэ і з двума маніторамі, як кажуць .1.
120 баксаў гэта не манітор а фігня.
ну мы ж па мінімуму бярэм. Гэта ясная рэч што лепшымі варыянтамі будуць маніторы ад 400 даляраў. Але ў нас бабла ўсяго 500.
Згодзен. 300-400 гэта ўжо нядрэнна.
Не. Можна падабраць, можа не вельмі прыгожы на выгляд і, як цяпер модна, зусім без рамкі, але з прыстойнай карцінкай. Трэба ўмець зараз карыстацца пошукам і шарыць, што за водгукі людзі пакідаюць пра пакупку.
я таксама так думаў, пакуль не купіў сабе той манітор, што зараз у мяне. Добрыя маніторы дорага каштуюць. І добрыя маніторы не будуць прадавацца танна.
Та пры чым тут рамкі? Напрыклад, я разглядаю манітор толькі з IPS-матрицай і ад 23. Ідэал – 27. Вельмі важным момантам для мяне, напрыклад, з’яўляецца яго ножка/падстаўка. Калі яна статычная, і манітор можа толькі нахіляцца ўперад, назад, направа, налева, то для мяне гэта таксама нічога. Астатнія характарыстыкі з ходу не ўспомню. Частата яшчэ важная, але для мяне дакладна не занадта крытычная.
Умець надыбаць з таннага прыстойную рэч – гэта амаль мастацтва) Але цалкам можна амаль заўсёды.
Якая там частата? Здаецца, якраз для свежых манітораў гэта пафіг.
Не, не пафіг. Вучы матчастку.
Гэта можна прымяніць да БУ. Але, як правільна заўважыла фея, добрая рэч не можа каштаваць як куск гаўна,калі гаворка ідзе пра новую.
Так, паглядзеў, я памыляўся. Гэта важна, але гэта больш у гульнях, там зноў жа новых. Мне не трэба.
Ну я ўласна гэта напісаў )
глядзячы, што катаць. а вось онанізм быў, калі я катаў 12-16 сталоў на 10-цалевым нетбуку)
БУ наогул не для аматара. Хоць некаторыя вось амаль брытвы купляюць) Хочацца ўсё ж такі быць адзіным уладальнікам і новай рэчы.
А пра нармальную рэч не купіш – ну хз, бывае, што ўсё ж можна купіць. У тым жа Эльдарада купляў і такую ж мыш і такую ж брытва ў тры разы танней, чым тыя, што куплены даражэй, але робіць дагэтуль і не падводзіць.
Купня ўсё, што вы тут пішаце 😁
У кампах увогуле не шарю. Калі трэба купіць камп (для усяго!!!), неабходна звярнуцца да нашага любімага Вожаку 💑, як гэта зрабіў я. Славік (адказны і добры чалавек) сярод усяго разнастайця б/у, прадстаўленага ў нашым горадзе, не паляцеў і удалёна пабраў мне (за некалькі гадзін) такі ахуенны апарат, што дагэтуль радавацца не магу. На наступны дзень паехаў і купіў. Дэшава і сэрдна. 2,5 гадовы (цяпер 3-х), зборка Lenovo, проц 5 ядзер Intel, аператыўкі 8, відэа nvidia ураган (са сваёй аператыўкай), лёгка бярэ гульні пры жаданні (проста не гуляю, але спрабаваў з цікавасці пару убівалак). дыск 500 (за вочы) + манітар самсунг 23. Кулеры з навароценых якіх-небудзь (працуюць, што куй пачуеш) Усё разам 20К рублёў (17 камп +3 манітар) Лятае ўсё пры адначасовым адкрыцці хмары рознай хні. І навошта трэба купляць такі ж новы за 50+???
Дзякуй табе, Слава !!! Мінимум раз у тыдзень цябе добрым словам успамінаю 🙂
P.S. А так ты кавнюк і ўсё такое 😉
Што ж там за мон такі за 3к? Пашлі мне спасылку, калі ласка. Пагляджу на яго. Ману таксама 2.5 года?
Гэта глупае пытанне. Невядома, што з ім рабілі. Разганяўся,грэўся паяўся можа быць. Гэта латарэя.