Windows 7 і 8 пачалі сачыць за карыстальнікамі
Флудзілка
|
4 верасня 2015 г.
ад
PavelFredooc
|
13 Адказаў
|
607 Праглядаў
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Абнаўленні для аперацыйных сістэм папярэдняга пакалення Windows 7 і Windows 8 дапоўняць іх функцыянальнасць новымі магчымасцямі, а менавіта навучаць збіраць дадзеныя аб карыстальніках. Пра гэта піша BGR.com.
Гаворка ідзе пра чатыры апдэйты з нумарамі KB3068708, KB3022345, KB3075249 і KB3080149 (так званыя “абнаўленні для паляпшэння якасці і дыягностыкі тэлеметрыі”). Пасля ўстаноўкі аперацыйная сістэма пачынае адпраўляць дадзеныя на сайты vortex-win.data.microsoft.com і settings-win.data.microsoft.com.
Па словах аднаго з карыстальнікаў Windows, які адзначыўся ў каментарах на сайце Habrahabr.ru, праграмная платформа перадае “апісанні падзей на кожны чых”. Пры гэтым у апісаннях да абнаўленняў не паведамляецца, якія менавіта дадзеныя адпраўляюцца і аналізуюцца на серверах Microsoft.
Варта таксама адзначыць, што пры стандартных наладах загрузкі абнаўленняў аперацыйная сістэма сама загружае і ўсталёўвае на камп’ютар ўсе рэкамендаваныя апдэйты.
Нагадаем, што новая платформа Windows 10 таксама выклікала крытыку карыстальнікаў з-за таго, што яе налады прадугледжваюць збор асабістай інфармацыі, дадзеных аб месцазнаходжанні і змесце прагляданых вэб-старонак, а таксама аўтаматычнае падключэнне камп’ютара да публічных кропак бесправаднога доступу.
Прадстаўнікі Microsoft, у сваю чаргу, паведамілі, што карпарацыя не прадае атрыманыя дадзеныя і не выкарыстоўвае іх у рэкламных мэтах. “Мы даём доступ да гэтых дадзеных вузкаму колу распрацоўшчыкаў, якія паляпшаюць і выпраўляюць нашы прадукты”, – заявілі прадстаўнікі Microsoft.
Крыніца: rg
Я чуў, што камеры таксама могуць тайком здымаць, пакуль ты за камп’ютарам сядзіш або за гаджэтам !
хахах 😁
Кажуць, што гэта ўсё Абама Ч**МО затейнік !
шакалы ,у суд падам!
У нас гэтыя законы на людзей ніякіх абмежаванняў не даюць – як здымаем на камеру каго хочам, так і будзем здымаць, дракі паўсюль і самае галоўнае ніхто па судах не бяжыць, ну адны адзінкі! А ў Амерыцы там толькі і чуваць “вы парушаеце маё асабістае прастору” – дурніца, хутка за паветра будуць судзіцца, хто ў каго ў агародзе дыхаў!
ну пра камеры ўжо пісалі, што пры ўсталёўцы дзясятай Вінды, яна нібыта мігае
мож і сапраўды фота карыстальніка робяць з прывязкай да кампутара атрымліваецца
у мяне ёсць знаёмыя якія вэбку заклейваюць, хоць мож мяне проста разводзяць на паранойю 😁
а мож і не разводзяць, бо самі параноікі
дзе праўда, дзе хлусня… 🤐
пасля прачытанага, я адразу на вэбку паглядзеў, хоць вінда 7 )
Вось такія KB3068708, KB3022345, KB3075249 і KB3080149 “фуфло” мне пастаянна прыходзяць (абнавіце), добра, абнавіць, як толькі абнавіў – ён пачынае тармажыць і потым нейкія памылкі. Колькі разоў ужо назад рабіў – захоп сістэмы.
я як-то нават не тое што вінду, а флэш-плэер нават лішні раз не абнаўляю
працуе ж стабільна, а ад добрага дабра не шукаюць, імха
я асабіста вельмі рэдка перабіваю віду )
а тым больш яе абнаўляю )
і зусім не кашляю )
Ой, хлопцы))) А тое, што ў соцсетках выкладваем пра сябе ўвогуле ўсё – усе густы, дзе быў, куды пайшоў… Пара б ужо змірзіцца, такое цяпер час – што цяпер усе пра ўсіх усё ведаюць) Нічога з гэтым не падзяеш. Іншая справа, што можна проста выдаваць на публіку не зусім тую інфармацыю пра сябе))
пффф сяджу на Windows 2000. ;D