Вылічылі па IP
Пагаворым пра жыццё
|
17 мая 2020 г.
ад
PavelFredooc
|
11 Адказаў
|
586 Праглядаў
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Следчы камітэт Расійскай Федэрацыі (СК РФ) ўзбудзіў крымінальныя справы па факце публікацыі фатаграфій нацысцкіх ваеначальнікаў у праекце, які ўвекавечвае памяць загінулых у Вялікай Айчыннай вайне продкаў.
Гэта не ўсе ўдзельнікі, якія публікавалі ў праекце «Бессмяротны палк» фатаграфіі нацыстаў. Іншыя датычныя апынуліся недаступныя для следства, бо пражываюць на тэрыторыі Украіны і Эстоніі.
Зразумела, што ў моладзі каша ў галаве, у іх няма нічога святога. Вельмі шкадую, што некаторыя маладыя людзі маральныя вырадкі. Хз чаму так і што ў свеце адбываецца, па ўсім відаць наступаюць часы абыякавасці і безадказнасці, свет катіцца ў бездань. Але пакуль мы старыя людзі эпохі СССР жывём, не знікне сусвет, а вось калі нас не будзе, то думаю на жаль наступіць капец усяму.
Так ім жа ж на дзіцячую і юнацкую чыстую памяць, пасля кніг Сорасяц у 90 так усё прадставілі, што СССР любіць ні за што, прайгралі немцам, гады рэпрэсій, а пасля вайны ветэраны саромеліся надзеваць баявыя ўзнагароды, потым яшчэ “Афганістан”… Памятаю як тады ў ваенкаматах казалі, а мы вас туды не пасылалі… Потым.., і нарэшце Хрушчоў са сваёй кукурузай, а як абышоўся Жукавым маршалам Перамогі. За імі гады стагнацыі, Брежнеў хоць не нападаў, не тое што некаторыя і ведалі не па крыўгах як там усё было… Ну а потым кожны год пахаванні, і ўрэшце прыйшоў мячоны Мішка з Райкай, той увогуле агалосіў усе сакрэты Саюза перад Захадам, не мог па-сапраўднаму спадабацца свайму народу (узяць барацьбу з алкаголем) – дык вырашыў перамяніцца на іншы бок, каб яго полюбілі там за бугам… Гэта ж трэба было сваімі рукамі за “шнобелеўскую” прэмію пачаць канчыць Саюз. Потым пачалася барацьба за ўладу з бязпалоў і п’яніцай, які і прыгаварыў Саюз з гэтымі двума… Так і прайшоў час, выраслі дзеці і за 30 гадоў толькі пасля распаду СССР, за што іх вінаваціць – гэта ім усё ўнеслі ў галаву тыя, хто быў пры ўладзе і пра каго нельга праўду казаць… не палітычна карэктна… А што ў Ельцынскім цэнтры кажуць пра гісторыю, гэта нармальна, што б армія страляла ў Парламент, а ну ды Ельцын жа лег пад амерыканцаў тады – гэта дэмакратычна… А што пісаў гэты вязень Салжаніцын, ці за былі як ён “тапіў” за Власова, а ж вось і цяпер яго вывучаюць у школах…(
Калі гавораць пра дэмакратыю і дэмакратычныя працэсы, невольна ўспамінаю гэтае “Я заўсёды думаў, што дэмакратыя – гэта ўлада народа, але вось таварыш Рузвельт мне даходліва растлумачыў, што дэмакратыя – гэта ўлада амерыканскага народа.” ІВ.
Там усе фоткі відавочна праходзяць мадэрацыю і калі іх прапусцілі, то якія да хлопцаў пытанні? Няхай пытаюцца з тых, хто гэтыя фоткі прапусціў
шутнікі млеюць, а ўсё таму, што радзічы, замест таго каб выхоўваць сваіх адрокаў, бухалі…
Бацькі тут не пры чым, бо ўсё залежыць ад грамадства, у якім у наш час жыве пакаленне. Павер мне, бо сутыкаўся з такой праблемай. Прышлося старэйшага сына адпраўіць да сябе на радзіму. Вось ён ужо больш за год там і зусім іншы чалавек стаў. Тут у РФ няма такога выхавання, як на Каўказе, напрыклад павагі да старэйшых. Не сакрэт, што цяпер увесь свет перажывае цяжкі час. Крызісныя з’явы адбываюцца ва ўсіх сферах жыцця: эканамічнай, сацыяльнай, у сферы каштоўнасных арыентацый. Старэйшае пакаленне мае ўжо ўсталяваныя каштоўнасці, якія не так лёгка мяняюцца пад уплывам падзей. А моладзь – гэта тая частка грамадства, якая яшчэ вырабляе сваю сістэму каштоўнасцей, і гэтая сістэма ў значнай ступені залежыць ад таго, што адбываецца вакол. У сваю чаргу, ад жыццёвых каштоўнасцей сучаснай моладзі будзе залежыць тое, што адбываецца ў асобных краінах свету. Бухло тут не пры чым, у Расіі ў алкашаў у большасці бываюць нармальныя дзеці. Часцей за ўсё жыццёвыя каштоўнасці фармуюцца ў дзяцінстве, але пад ціскам жыццёвых абставінаў могуць мяняцца. Я не алкаш і што? Амаль сына не страціў і ён амаль не стаў маральным уродам. Таму што занадта рана ў РФ я даў яму свабоду, звязаўся ў 19 гадоў з дзяўчынай і пра бацькоў увогуле забіў, пачаў бухаць і г.д. Калі я пачаў яго выхоўваць, то адказваў: мая жыццё – і мне вырашаць. Пісулей дасць – пойдзе ў мэнтоўку і заявіць. Радная маці прачыналася ў слязах і на вачах згасала. Віной усяму гэтаму тое, што ў іх поўная свабода і інтэрнэт. Пісулей не трэба даваць, а да псіхолага адвезці 🙂 так мне казалі. Не было ў нас ніякіх псіхолагаў і псіхіятраў, а быў татав рэмень і мамін пернік і выраслі мы людзьмі. Інодзі езджу ў грамадскім транспарце і шакуе, як моладзь сядзіць уткнуўшыся ў планшэт, а побач стары ці старуха стаіць нагах.
спрачацца не буду, у кожнага свая пункт гледжання на ўсё і вся, і кожная мае права на існаванне, але я застаюся пры сваім!
У мінулым годзе прапусціў малечу з дзяўчынкай гадоў 4-х і ўвайшоў у тролейбус з першай дзверы…. Аплаціў білет у кіроўцы, закампасаваў, ну едзем, а гэты дзіця з мамашай стаіць сабе, тут кіроўца рэзка тармозіць, відаць падрэзалі яго… Хапаю маці з дзіцем… Звяртаюся да моладзі, маўляў можа хто-небудзь месцa ўступіць дзіцяці, а мне ў адказ: «гэта ты што, ці што…» і смяюцца… Ты б вочы адкрыў і паглядзеў… І мозг свой уключыў бы, або цябе не маці з бацькам лепілі… Калі што, можам выйсці і паглядзім, хто тут дзіця…
Найбольш непрыемнае – што вырасла пакаленне абыякавых… Як там у Воладзі: «Я зазірваў у чорныя твары прахожых, ні сваіх, ні чужых»… Увогуле ўстала адна дзяўчына з гэтай кампаніі і ўступіла месца. Калі такое адбываецца, дык значыць яшчэ не ўсё прапала, зпт тчк🐽
Па-мойму, у выпадку з інтэрнэтам галоўная праблема ў тым, што людзі, не разумеючы, як усё гэта працуе, памылкова адчуваюць сябе ў бяспецы, здзяйсняючы правапарушэнні ў сетцы і думаючы, што калі іх не бачна, значыць не знойдуць. Нават вопытны карыстальнік, абкласціўся VPN-амі, але не круціцца ў хакерскіх колах і не ведае ўсіх нюансаў, прафесіяналамі вылічваецца даволі лёгка.
Без гэтага таксама толку не будзе. Чым больш у чалавека з дзяцінства свабоды, тым больш у яго шансаў складацца як асоба. Вось на Захадзе свабоды больш, наркаманам наркотыкі раздуюць, прастытутцыю і аднаполыя шлюбы легалізуюць, але пры гэтым усе людзі больш свабодныя і эфектыўней рэалізуюць сябе ў нармальных сферах. І як вынік, мы слухаем заходнюю музыку, глядзім заходнія фільмы, пераймаем іх традыцыі, тэхналогіі, а не яны нашы. Хоць ніхто ж не прымушае.
Мабыць, згаджуся, што свабода павінна быць з дзяцінства, але ў межах разумнага. Калі занадта шмат свабоды, то яна пераходзіць у ўседазволенасць, а яе быць не павінна, інакш можна выгаяць манстра. Уседазволенасць – дрэнна, заўсёды павінны быць межы. Можна любіць, баляваць, але ўседазволенасць роўная абыякавасці. А было б цудоўна, калі б дзіця рабіла ўсё, што хацела, і ніхто б яму нічога не казаў? А вы самі змаглі б з ім справіцца? Урэшце, яно і вас ні ў што ставіць не будзе. Як кажуць у адной мудрай казцы: “Дзецям трэба ўсё дазваляць. Тады з іх вырастуць сапраўдныя разбойнікі.” Гэта толькі здаецца, што выхоўваць дзяцей лёгка. Не выхоўваць – лёгка. Толькі каму патрэбныя такія дзеці? Мы ж не ў пустыні жывем. Вядома, павінны быць вельмі разумныя абмежаванні. Вось у гэтым і ўся справа. На Захадзе менталітэт зусім іншы, петух у іх гэта норма, я б не хацеў, каб мае дзеці пераймалі іх традыцыі.