Вучымася не тыльтаваць у покеры

Навіны покера | 22 верасня 2017 г. ад | 2 Адказу | 281 Прагляд | 3 Рэакцыі
Ранг
15
Рэпутацыя
1 639
Публікацыі
14 184
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
13 сак 2017 г.

Тыльт – сурʼёзная праблема для покерыста. З-за яго гульцы зліваюць банкролы, апускаюцца на ніжэйшыя ліміты і бʼюць мышкі аб сцяну. Неважна, як даўно ты гуляеш, тыльт можа дацягнуцца і да цябе. 
Пра барацьбу з тыльтам напісана нямала артыкулаў і кніг. Але наколькі эфектыўныя гэтыя тэарэтычныя парады на практыцы? Ці дастаткова гульнявога вопыту ў тых, хто пішaць гэтыя артыкулы? 
Я лічу, што лепш разумее праблему той, хто яе ўжо вырашыў. Таму я папрасіў расказаць пра спосабы барацьбы з тыльтам гульца, які выдатна ўмее кантраляваць свае эмоцыі. 
Антон «Purity» – плюсавы рэгуляр сярэдніх лімітаў, які захоўвае спакой, нават калі залівае тысячы долараў за адну раздачу. Ён не мяняе мышкі, не скардзіцца на ГСЧ і не спрабуе помсціць сапернікам. І зараз ён раскажа, як яму гэта ўдаецца.
Антон «Purity» пра тыльт у покеры

«Як перастаць тыльтаваць?» – гэтае пытанне мне задаюць абсалютна на кожным стрыме. Гледачы пытаюць, што са мной не так: чаму я не праяўляю эмоцый і ўвогуле не тыльтую. На мой погляд, адказ на гэтае пытанне залежыць ад таго, што адбываецца ў вашым жыцці і вакол вас.
Што такое тыльт? Тыльт – гэта калі вы вельмі моцна чагосьці хочаце, але не атрымліваеце гэтага. І з-за гэтага робіце нейкія дзеянні. Магчыма вы нават разумееце, што яны не прывядуць вас да дасягнення таго, што вы моцна хацелі, але працягваеце рабіць гэта «насупраць» або па іншых падобных прычынах. І вы паўтараеце гэта зноў і зноў, хоць гэта не набліжае вас да мэты. Гэта псіхалагічны момант, бо людзі тыльтуюць па адных і тых жа прычынах, ды і робяць у такім стане звычайна вельмі падобныя памылкі.
Вы напэўна бачылі такія сітуацыі. Напрыклад, калі чалавек са словамі «Жры Звера!» укідвае стэк за стэкам у кагосьці, калі ў яго нешта не атрымліваецца ў гульні. Магчыма, вы заўважаўце падобнае і за сабой. Гэта ўласціва ўсім людзям на пэўным этапе ўспрымання свету. 
Тым, хто церпіць ад тыльта, трэба проста навучыцца рабіць паўзу – агледзецца па баках і зразумець, што ўвогуле адбываецца:

• Чаму вы робіце тое, што робіце?
  • Чаму вы чакаеце, што вашы дзеянні прывядуць да выніку?

Калі вы прааналізуеце тое, што адбываецца на халодную галаву, то выявіце, што не маглі дамагчыся поспеху, робячы тое, што вы рабілі падчас тыльта. 

«Вы павінны быць занятыя аналізам таго, што адбываецца за столам, і як вы гэта можаце выкарыстоўваць у будучыні. А не думаць, чаму вас пераехалі»

Каб перастаць тыльтаваць, трэба ў кожны момант часу разумець, што, робячы нешта, вы ствараеце перадпасылкі для поспеху або правалу. Наколькі вашы дзеянні набліжаюць вас да дасягнення мэты?
Мы жывём у свеце, дзе дзейнічаюць пэўныя законы фізікі. Калі вы падкідваеце цэглу над галавой, яна абавязкова ўпадзе вам на галаву. Патрэбна лічыцца з гэтымі законамі сусвету, якія нас атачаюць, і дзейнічаць у гармоніі з імі. 
Калі вы хочаце выйграваць грошы ў покеры, вам неабходна рабіць дзеянні, якія прывядуць вас да гэтых грошай. Калі вы абралі нейкую стратэгію, палюбілі яе і лічыце, што яна самае крутое, таму будзе прыносіць вам грошы… то гэта не так. Калі вам падабаецца тое, як вы граеце ў покер, гэта зусім не значыць, што вы на гэтым будзеце зарабляць.
Найважнейшае – выкарыстоўваць лагіку ў тым, што вы робіце. Старайцеся пастаянна знаходзіцца ў стане самааналізу: 

• Што я зрабіў?
  • Чаму я гэта зрабіў?
  • Чаму я думаў, што гэта прывядзе да выніку?
  • Чаму гэта не прывяло да жаданага выніку?

Тады ў вас проста не будзе часу на засмучэнне. Што б ні здарылася ў раздачы, у вас ёсць над чым падумаць, замест таго каб шкадаваць, што свет несправядлівы. Што саперніку даехала другая пара. Што яму заўсёды шанцуе. Яму раздаюць лепш, чым вам. ГСЧ падкручаны. І г.д. Гэта тыя думкі, на якія ў вас не павінна быць часу.
Пасля гульнёвай сесіі, знаходзячыся ў стане нейкага ўнутранага дыялогу, вы можаце самі сябе пасжаласціць. Але ў працэсе гульні вам ёсць пра што думаць, бо кожная падзея ў гульні павінна пакінуць адбітак на тым, як вам трэба гуляць у будучыні. Ці дазваляюць зробленыя вамі дзеянні зарабляць больш у далейшым? 
Ваша галава павінна быць занятая аналізам таго, што адбываецца і як вы гэта можаце выкарыстоўваць. А не тым, чаму здарылася гэта падзея, а не іншая.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
17
Рэпутацыя
2 716
Публікацыі
10 613
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
19 вер 2016 г.

Навучыцца не тыльтаваць? Сур’ёзна? Гэта ўвогуле не рэальна, вось больш рэальна – гэта кантраляваць свой тыльт, але ніяк нельга ад яго пазбавіцца. 🤠

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...