Уводзім суперніка ў зман: балансуем дыяпазон

Свет покера | 26 красавіка 2016 г. ад | 1 Адказ | 393 Прагляду | 0 Рэакцый
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
98
Публікацыі
4 812
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
23 кас 2015 г.

Уводзім супраціўніка ў зман: балансіруем дыяпазон

Балансіроўка дыяпазонаў – гэта тое, пра што ўсе чулі, але не многія сапраўды разумеюць, як ужываць гэты канцэпт у рэале. Гулец мае збалансаваны дыяпазон, калі яму можна паставіць не толькі натс або смецце, але і рукі сярэдняй сілы. Мець такі дыяпазон – перавага ў безлімітным холдэме, таму што тады супраць вас становіцца складаней гуляць. Як жа зрабіць ваш дыяпазон збалансаваным? Перш за ўсё паспрабуйце ставіць з рукамі сярэдняй сілы ў тых сітуацыях, калі опп думае, што вы будзеце рабіць стаўку толькі з натсам або з блефам.

Разбяром на прыкладзе раздачы. Гэтая раздача адбылася на $2/$5 кеш-ігры з глыбокімі стэкамі. Супернік V – малады хлопец, вельмі маўклівы. Ён не размаўляў ні з адным гульцом за сталом, але пры гэтым быў вельмі ўважлівы, граў упэўненую ABC-гульню. Астатнія гульцы – слабыя пасіўныя фішы, таму я гуляў даволі агрэсіўна і забіраў банкі без шоудаўна. Опп V пачаў раздачу са стэкам $800, у мяне было больш.

Префлоп, я адкрываюся рэйзам $20 з баттона з A♥Q♣. Мал., блайнд калл, опп V таксама калл. Флоп выпадае добры для мяне – A♣7♣5♣. У мяне топ-пара, другое натсавае флэш-дро, але пры гэтым я не хачу гуляць на ўвесь стэк. Абодва гульцы чэк, я стаўлю $35 у банк $60. Калюруе толькі супернік V.

Тэрн прыходзіць T♦, супернік чэкуе. Цяпер ёсць два варыянты: я наперадзе або я далёка позаду (болей верагодна, што ўсё ж такі наперадзе). Калі ў майго саперніка голы туз, ён можа пабаяцца ўкладваць яшчэ грошы ў банк. Калі ў яго дро, ён будзе калліраваць невялікую стаўку, але адпаў на буйную. Я, хутчэй за ўсё, даміну ў адносінах да яго дро, бо мяне б’е толькі трыфавы кароль (у мяне другое натсавае флэш-дро). Такім чынам, я вырашыў чэкнуць тэрн і паставіць шмат па рывэру (калі ён прыйдзе небяспечны), каб паказаць усяго толькі дро, якое не закрылася. Я вырашыў, што змагу дабіраць вэлью з суперніка яшчэ па адной вуліцы, калі ён закалліраваў флоп і не палепшыў руку. На такой небяспечнай дошцы, сваім чэкам па тэрну я зменшыў сілу сваёй рукі. Таму ён будзе схільны калліраваць маю стаўку па рывэру з больш шырокім дыяпазонам, і будзе спрабаваць выкрыць мой блеф па бланкавым рывэру.

Рывэр прыходзіць 4♦, сапернік чэкуе. З перспектывы майго суперніка, у мяне тут палярызаваны дыяпазон. Ён думае, што я буду ставіць тут толькі або з натсам або з блефам. Але я спадзяюся, што дзякуючы майму чэку па тэрну, ён паставіць мне больш верагодны блеф, чым натс. Таму ён будзе больш схільны закалліраваць са сваім блеф-кэтчаром (напрыклад, топ-пара без кікера). Што мой сапернік не разумее, дык тое, што я буду ставіць па вэлью і з рукамі сярэдняй сілы тут, з рукамі, якія б’юць яго блеф-кэтчары. Такой гульнёй я не толькі дабіраю больш вэлью з канкрэтнай рукі, але і раблю так, каб мае стаўкі па рывэру сталі складана аналізаваць у наступных раздачах.

Я стаўлю $100 па рывэру, і пасля нядоўгіх разважанняў опп аб’яўляе калл. Я адкрываю руку, супернік выкідвае свае карты ў мак, я забіраю банк. Сваёй стаўкай па рывэру я не толькі павялічыў банк, але і збалансаваў свой дыяпазон ставак па рывэру. Такім чынам, у наступных раздачах мае блефы па рывэру будуць часцей спрацоўваць, а мае вэльюбэты па рывэру з натсам будуць часцей калліравацца сапернікамі. 

http://forum.eqty.ru/

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...