Ці варта заклеваць камеру ноўтбука

Флудзілка | 6 July 2016 ад | 17 Адказаў | 1,370 Праглядаў | 4 Рэакцыі
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 060
Падпісчыкі
39
Рэгістрацыя
30.03.2014

З кастрычніка па лістапад мінулага года сацыялогічная кампанія ESET правяла цікавае апытанне, у ходзе якога высветлілася, што камеру свайго гаджэта аддаюць перавагу заклейваць дзве траціны расіян. Нашы суграмадзянe ўпэўнены – такі жэст дазволіць ім захаваць у бяспецы асабістыя дадзеныя і больш сур’ёзную інфармацыю тыпу банкаўскіх рахункаў і пін-кодаў ад карт. Але ці сапраўды гэта так?

Каму ты патрэбны

Апошнім часам ідэя заклейваць камеру свайго гаджэта набывае проста ўсясветны размах. Ад школьніка да пачынаючай зоркі Yоutube – сваёй бяспекай заклапочаныя ўсе. Аднак трэба глядзець праўдзе ў вочы: калі з’яўленне Цукерберга на фоне манітора з заклеенай камерай выглядае апраўданым жэстам, то такое ж паводзіны звычайнага чалавека здаецца некалькі сыграным. У вялікім рахунку, у хакераў проста няма ні часу, ні жадання ўзламваць звычайных карыстальнікаў.

Вінда ці яблык

Насамрэч больш рызыкуюць карыстальнікі Windows. Па-першае, бясплатныя праграмы-загрузчыкі, кшталту MediaGet, вельмі часта ўсталёўваюцца ўжо са ўшытай фішынгавай праграмай. Антывірус ставіць трэба абавязкова. Па-другое, на Mac у прынцыпе пішуць менш шкоднасных праграм, а атрымаць доступ да камеры злоўмысніку складаней.

Камерагейт

У красавіку гэтага года адзін з ананімусаў іміджборда «Двач» арганізаваў трансляцыю для сваіх прыяцеяў. У ёй прынялі ўдзел некалькі соцень кампутараў, карыстальнікі якіх не мелі паняцця, што за імі сочаць. Ніякай асаблівай шкоды дзеянні гумарыста не прынеслі – але, пагадзіцеся, каму прыемна стаць удзельнікам такога шоў.

Сюрпрыз ад урада

У мінулым годзе невялікі скандал разгарнуўся ў Джорджтауне, штат Юта. Нечакана высветлілася, што найбуйнейшы мясцовы рэселер тэхнікі фактычна належыць АНБ. Актывістам удалося ўстанавіць, што прададзеныя крамай гаджэты з самага пачатку валодалі ўшытай магчымасцю сачыць за карыстальнікам. АНБ публічна папрасілі прабачэння, а сам акт назвалі «дзяржаўнай неабходнасцю». Каб пазбегнуць падобных сюрпрызаў, зусім не трэба бегчы ў крама за кілаграмам ізаленты. Усталюеце праграму WebCam On-Off, якая сама возьме на сябе кантроль вашай камеры.

Так ці не?

Рэзюмуючы ўсё вышэйсказанае, можна сказаць, што звычайнаму чалавеку заклейваць камеру ізалентай будзе занадта. Антывірус і правераны софт пазбавяць злоўмысніка магчымасці атрымаць кіраванне вашым ноўтбукам, планшэтам або тэлефонам.

Крыніца: dnpmag
+4
0
+4  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
30
Рэпутацыя
17 447
Публікацыі
24 444
Падпісчыкі
23
Рэгістрацыя
02.08.2015

Трэба заклейваць !!! А лепш увогуле камп выкінуць і пайсці пешшу ў тайгу жыць.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Novice
Ранг
1
Рэпутацыя
3
Публікацыі
74
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
28.06.2016
AydarKaribullin, 6 July 2016
Трэба заклейваць !!! А яшчэ лепш увогуле камп’ютар выкінуць і пайсці пешшу ў тайгу жыць.

Гэта дакладна! згаджаюся.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
2
Рэпутацыя
3
Публікацыі
64
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
28.06.2016

Фігня ўсё гэта!

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
2
Рэпутацыя
3
Публікацыі
64
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
28.06.2016

Хутчэй за ўсё гэта самаспакойванне і самаўнушэнне 😁

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
119
Публікацыі
4 503
Падпісчыкі
5
Рэгістрацыя
12.06.2016

😎 Навошта заклейваць? У мяне вось з мясам вырвана 😁 І ніякіх праблем 😁

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
478
Публікацыі
10 475
Падпісчыкі
11
Рэгістрацыя
16.10.2015

як заклейванне камеры можа дапамагчы ў

Feya_Line, 28 July 2016
     такі жэст дазволіць ім захаваць у бяспецы асабістыя дадзеныя і больш сур’ёзную інфармацыю, напрыклад банкаўскія рахункі і PIN-кодаў ад карт. Але ці сапраўды гэта так?
0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
4
Рэпутацыя
22
Публікацыі
430
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
10.12.2015

Не, ну можаце падумаць, што гэта жарт, але факт падключэння і выкарыстання камераў з наўтбукаў ёсць. Да таго ж, камеры тэлефонаў таксама заклейваюць, бачыў, у мяне ёсць знаёмы, які займаецца не вельмі легальнай дзейнасцю. Пра што казаць, калі існуе софт для выдаленага кіравання мабільнай прыладай.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
478
Публікацыі
10 475
Падпісчыкі
11
Рэгістрацыя
16.10.2015
Ih8udream, 28 July 2016
Не ну можаце падумаць, што гэта жарт, але факт падключэння і выкарыстання камер з ноўтбукаў ёсць. Да і тэлефонныя камеры таксама заклеваюць, я бачыў: у мяне ёсць знаёмы, які займаецца не зусім легальнай дзейнасцю. Пра што казаць, калі існуе софт для дыстанцыйнага кіравання мабільнай прыладай.

Агледзься – за табой сачаць КДБэшнікі, і за сябрам таксама.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
119
Публікацыі
4 503
Падпісчыкі
5
Рэгістрацыя
12.06.2016
Ih8udream, 28 July 2016
Не ну можаце падумаць, што гэта жарт, але факт падключэння і выкарыстання камер з наўтбукаў ёсць. Да таго ж, камеры тэлефонаў таксама заклейваюць, бачыў, у мяне ёсць знаёмы, які займаецца не зусім легальнай дзейнасцю. Пра што казаць, калі існуе софт па дыстанцыйным кіраванні мабільным прыладай.

Такога софту куча, было б падключэнне ў інтэрнэты і знайсці можна там што заўгодна і на любы густ 😁 Галоўнае – жаданне, вось толькі каму і навошта шпіёнаваць за сярэднестатыстычным чалавекам незразумела… Грошай у яго шмат няма… дзяржаўных сакрэтаў, напэўна, не ведае. Ды і тым больш вось ён, вінда 10 з немалым збором займаецца, і куды гэта потым трапляе – незразумела.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
4
Рэпутацыя
23
Публікацыі
388
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
12.04.2016

Калі ёсць што хаваць і няма ўпэўненасці, што за вамі дакладна ніхто не зможа праз камеру сачыць, то варта заклеіць, а лепшы спосаб – механічна выдаліць гэтую камеру! І не забывайце, што існуюць таксама ўбудаваныя мікрафоны)

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
2
Рэпутацыя
0
Публікацыі
33
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
01.07.2016
AydarKaribullin, 6 July 2016
Заклейваць трэба !!! А лепш увогуле камп выкінуць і пайсці пешшу ў тайгу жыць.

усё гэта фігня, заклейвай не заклейваючы, калі захочуць то знойдуць!

ReptiloiD, 28 July 2016
😎 Навошта заклейваць? У мяне вось з мясам вырвана 😁 І ніякіх праблем 😁

оо вось так лепш будзе!!!

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
30
Рэпутацыя
17 447
Публікацыі
24 444
Падпісчыкі
23
Рэгістрацыя
02.08.2015
alfabrein, 30 July 2016
Калі ёсць што хаваць і няма ўпэўненасці ў тым, што за вамі дакладна ніхто не зможа праз камеру сачыць, то варта заклеіць, а лепшы спосаб – механічным шляхам выдаліць гэтую камеру! Яшчэ не забывайце, што існуюць убудаваныя мікрафоны)

А мне па х . У мяне usb камера.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 060
Падпісчыкі
39
Рэгістрацыя
30.03.2014

Медыя ад удзельніка
0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
2
Рэпутацыя
0
Публікацыі
24
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
03.10.2016
ReptiloiD, 28 July 2016
😎 Навошта заклейваць? У мяне вось з мяска выдрана 😁 І ніякіх праблем 😁

як варыянт)

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Novice
Ранг
1
Рэпутацыя
2
Публікацыі
14
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
21.08.2016

Тут такое: калі ў вас параноя, гэта яшчэ зусім не значыць, што за намі не сочаць)

З маёй маніяй пераследу, я аддаю перавагу заклеваць)

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
1
Рэпутацыя
1
Публікацыі
37
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
25.03.2017

А камера звязаная з мікрафонам? То бок калі камеру заклеяць і цябе хакнуць, будзе гук?

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...