Сёння дзень круп'е! :-)

Навіны індустрыі азартных гульняў, падзеі, факты | 26 снежня 2024 г. ад | 16 Адказаў | 229 Праглядаў | 1 Рэакцыя
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

Сёння, 26 снежня, у свеце адзначаецца Міжнародны дзень круп’е – супрацоўнікаў казіно, якія забяспечваюць непасрэднае правядзенне азартных гульняў.

Працоўная дзейнасць круп’е стала неад’емнай часткай працы ігральных дамоў з моманту іх стварэння (адкрыццё першага еўрапейскага казіно «Ридотто» датуецца 1638 годам). Аднак спачатку тэрмінам «круп’е» абазначаліся не супрацоўнікі ўстаноў, а партнёры гульцоў, што стаялі ззаду з рэзервам грашовых сродкаў на выпадак неабходнасці дадатковага фінансавання ставак. Адсюль і паходжанне слова – ад «круп» (задняя частка каня).

Сярод круп’е вылучаецца некалькі падкатэгорый:

чыперы, якія займаюцца сартаваннем фішак і карт;

дылеры, у чые функцыі ўваходзіць непасрэднае забеспячэнне працэсу гульні;

інспектары, якія забяспечваюць кантроль за працай чыпераў і дылераў.

Першые круп’е ў Расіі з’явіліся адначасова з легалізацыяй ігральнага бізнесу на мяжы 80-х – 90-х гадоў мінулага стагоддзя. А першая айчынная школа круп’е пачала навучанне будучых супрацоўнікаў ігральных устаноў у 1993 годзе. 

У сучасны час круп’е ў Расіі можна сустрэць толькі на тэрыторыі чацвярых ігральных зон, дзе заканадаўствам дазволеная праца казіно.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

Мне чамусьці ўспомніўся шыкоўны фільм Круп’е! Думаю перагледзець яго яшчэ раз)

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
10
Рэпутацыя
562
Публікацыі
4 089
Падпісчыкі
22
Рэгістрацыя
9 кас 2020 г.
thee4, 26 снежня 2024 г.
Мне чамусьці ўспомніўся шыкоўны фільм Круп’е! Думую перагледзець яго яшчэ раз)

Мне чамусьці як заўсёды фільм Скорсезе, “Казіно”!!!) Іншых ведаць не хачу па гэтай тэме)!

Відавочна Джо Пешы, Роберт дэ Ніро і вар’яцкая 👑 Шэрон Стоун стварылі сваёй гульнёй усталяваныя вобразы для ўспрымання гэтага свету на кінаэкране😁🤣😎

thee4, 26 снежня 2024 г.
Сёння, 26 снежня, у свеце адзначаецца Міжнародны дзень круп’е – супрацоўнікаў казіно, якія забяспечваюць непасрэднае правядзенне азартных гульняў. Праца круп’е стала неад’емнай часткай дзейнасці ігральных дамоў з моманту іх стварэння (адкрыццё першага еўрапейскага казіно «Ридотто» датуецца [...]

Пра пітбосаў забыўся ўспомніць!

Яны табе гэтага не прабачаць 💯 

Усё ж ад дылера (да круп’е адзін крок да інспектара і пітбосса таксама)

Круп’е – гэта таксама і слова. Дылер разумеецца, незалежна ад падкатэгорый!

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

У мяне быў добры таварыш, пазнаёміўся праз яго жонку, дапамог ёй зачаць.., у добрым сэнсе гэтага слова) Ну так вось, ён быў круп’е, яшчэ тады… І ад яго ўпершыню пачуў, што калі хочаш выйграць у рулетцы, рабі стаўкі толькі пасля кідка дылера)…

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
🇷🇺🇷🇺🇷🇺Pavel555🇷🇺🇷🇺🇷🇺, 26 снежня 2024 г.
Пра пітбосаў забыў ўзгадваць! Яны табе гэтага не прабачаць 💯 

Ну як-небудзь перажыву)… Няхай яны лепш думаюць пра сваё будучае, а то могуць не паспець)

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
10
Рэпутацыя
562
Публікацыі
4 089
Падпісчыкі
22
Рэгістрацыя
9 кас 2020 г.
thee4, 26 снежня 2024 г.
У мяне быў добры таварыш, пазнаёміўся праз яго жонку, дапамог ёй зацяжарыць.., у добрым сэнсе гэтага слова) Ну вось ён быў круп’е, яшчэ тады… І ад яго ўпершыню пачуў, што калі хочаш выйграць у рулетцы, рабі стаўкі толькі пасля кідка дылера)…

Гэта аксіёма!!!!! І толькі так! Нават не абмяркоўваецца!!!!!

Дарэчы, сем’і круп’е (дылераў) вельмі трывалыя і дружныя, заснаваныя на гульні ў першую чаргу! Ведаю шмат такіх сем’яў яшчэ з 90-х, практычна ніхто не развёўся, усе разам! Атмасфера самай гульні, вобраз гэтага жыцця і ўсё, што з ім звязана, нейкім чынам станоўча ўплывае на людзей, звязаных з гэтай індустрыяй.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
2 923
Публікацыі
8 134
Падпісчыкі
15
Рэгістрацыя
22 мая 2021 г.

Нават не ведаў, што ёсць такі дзень і яго хтосьці святкуе)

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
Гэта аксіёма!!!!! І толькі так! Нават не абмяркоўваецца!!!!! Дарэчы, сем’і круп’е (дылераў) вельмі моцныя і дружныя, заснаваныя перш за ўсё на Гульні! Шмат ведаю такіх сем’яў яшчэ з 90-х, практычна ніхто не развёўся, усе разам! Атмасфера самай гульні, спосабу гэтага жыцця і ўсяго, што з ім [...]

У іх у сям’і было па-іншаму. яна начальніца пашпартнага стала, а ён… ну ты сам зразумеў) Жылі дастаткова доўга, але дружна і, на жаль, без дзяцей… Мы былі сабачнікамі, сустракаліся часта… Сам разумееш, калі маладыя выгуляюць сабаку, год-два-тры… Вось і пацікавіўся, калі яна была адна… Даў талісман і прашаптаў тое, што трэба, але папрасіў, каб мужу не казала… А калі ў іх нарадзілася дачка, так я амаль першым пра гэта даведаўся, і муж “дзякаваў”, паказваючы дачку, а потым праз два гады ў іх нарадзілася яшчэ і двайня (два хлопцы, класныя)…

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
Misha55, 26 снежня 2024 г.
Нават не ведаў, што такі дзень ёсць і яго хтосьці святкуе)

Ну напэўна яны і святкуюць… А пра 26 снежня даведаўся толькі сёння і тое выпадкова)

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
10
Рэпутацыя
562
Публікацыі
4 089
Падпісчыкі
22
Рэгістрацыя
9 кас 2020 г.
thee4, 26 снежня 2024 г.
Так, напэўна, яны і святкуюць… А пра 26 снежня даведаўся толькі сёння і то выпадкова)

Я зусім не ведаў!Прызнаюся шчыра і сумленна пры тым,што я пра гэту кухню напэўна ўсё ведаю і нават больш!Як то не акцэнтаваў на гэтым увагу!

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
10
Рэпутацыя
562
Публікацыі
4 089
Падпісчыкі
22
Рэгістрацыя
9 кас 2020 г.

Шмат разоў пры маіх вачах у дылераў ляталі яшчэ тыя, першыя цяжкія пепельніцы са сталоў😎😁, пакуль не з’явіліся сталы для казіно з лёгкімі пепельніцамі😁 хтосьці нават атрымаў крэслам па галаве за сваю працу, бацькоўскіх ляскотаў атрымаць круп’е было як за прывітанне, мабыць лягчэй яны гэта пераносілі ў тыя гады, чым сапраўдную затраскіну ад рэальных, грашовых і сур’ёзных людзей!💯😎🫡 Быць можа нават і ў Дзень Круп’е)!

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
Неаднаразова перад маімі вачыма ў дылераў ляцелі яшчэ тыя, першыя цяжкія попельніцы са сталоў😎😁, пакуль не зьявіліся сталы для казіно з лёгкімі попельніцамі😁хтосьці нават атрымліваў крэслам па галаве за сваю працу, бацькоўскіх ляшчаў атрымаць круп’е было як за здароўе, мабыць лягчэй яны гэт [...]

А табе з кім больш падабалася гуляць на “руле” – з ёй ці з ім, мне больш з ёй… Але так, каб яна(ён), не былі “крывымі рукамі” канеШна)

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
10
Рэпутацыя
562
Публікацыі
4 089
Падпісчыкі
22
Рэгістрацыя
9 кас 2020 г.
thee4, 26 снежня 2024 г.
А табе з кім больш падабалася гуляць з ёй ці з ім, мне больш з ёй… Але так каб яна(ён) не былі крываручымі канешне)

Вядома з ёй!А колькі я з імі,з дзяўчынамі-круп’е потым завіхраваў,так гэта зусім цудоўныя гісторыі жыцця,успамнiць якія гэта за Шчасце.

Вядома ім з гульцамі зносіны былі забаронены ,але ўсе стараліся хітраваць як маглі!!))Вясёлыя былі гады!!

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
Зразумела з ёй!А колькі я імі, з дзяўчатамі круп’е потым зажыгваў, так гэта ўвогуле цудоўныя гісторыі жыцця, успомніць якія – гэтае Шчасце. Зразумела, ім з гульцамі зносіны былі забаронены ,але ўсе стараліся хітрыць як маглі!!))Вясёлыя былі гады!!

Да уж. дзе азарт , деньги там и дзяўчОнкі… Эх, добрыя чортоўкі. А табе яны падыгрывалі ці толькі размаўляў у непрымушанай абстаноўцы)

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
10
Рэпутацыя
562
Публікацыі
4 089
Падпісчыкі
22
Рэгістрацыя
9 кас 2020 г.
thee4, 26 снежня 2024 г.
О, так. Дзе азарт, там і грошы, і дзяўчаты… Эх, прыгожыя чорткі. А яны табе падыгрывалі ці толькі размаўлялі ў нязмушанай абстаноўцы)

Адказ пакіну…….у статусе без адказу! На такое не адказваю! Тым больш на форуме і ў грамадскім месцы!)

Ведаю, шмат хто ў Штатах працягвае працаваць і на Паўночным Кіпры да гэтага часу, гэта тыя, хто круцейшыя прафі, тыя, хто ў суседзяў кідаў на рулі праз раз, два і карты тасаваў “як трэба”😁🫡😎💯, што ж за ўсіх круп’е, каго пазбавілі працы пасля 2009 года, так хто хто ўцякаў у збяднелую Прыбалтыку😁 адпаведна там не тое што гульняў няма, там зусім нічога няма, таму змянілі прафесію, самі казіно абанкруціліся….то там, але тыя, хто народжаны гэта рабіць – яны ўсе ў асноўным або пераехалі ў Растаўскую вобласць, калі там Оракул, Шамбала ў полі працавалі, або засталіся ў Капчагай у Казахстане, пасля Мінска хто таксама пераехаў у Мінск пасля 2009 года з Масквы і Піцера і ўсе думалі, што Мінск застанецца гульнявым светам для масквічаў і ўвогуле рускіх і украінскіх гульцоў, але ў Мінск перасталі езьдзіць потым гульцы, неправільна падышлі да працы, лічу, улады там, ды і вар’яцкая канкурэнцыя зрабіла сваё, паўтаруся, усе профі круп’е, хто ў тэме, яны на Паўночным Кіпры, у Штатах, у Капчагай(Казахстан), пару чалавек бачыў у Чарнагорыі дарэчы. Ну і куды ж без Сочы курорт😁💯там палова ўсяго зорнага складу Расіі з прафі цяпер, у асноўным мэнэджмэнт, Піт босы, некаторыя крутыя круп’е.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 362
Публікацыі
32 091
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
Адказ пакіну… ў стане без адказу! На падобнае не адказваю! Тым больш на форуме і ў грамадскім месцы!) Ведаю,шмат хто ў штатах працягвае працаваць і на Паўночным Кіпры дагэтуль,гэта тыя, хто круцейшыя профі,тыя хто ў суседзі кідаў на рулі праз раз,два і карты тасаваў “як трэба”😁🫡😎💯,што ж [...]

Нічога не змяняецца, ну колькі можна “наступаць на адныя і тыя ж граблі”, “…У мяне такое ўражанне, што на мастку ўсе – гады!..” Іх нічаму не навучыла тэма перасялення на Захад, Амерыку нараджаных і выхаваных умоў з…, цяпер вось і майстры рулевага і карткавага жанру – “тютю”)

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...