Стратэгія ставак на тоталы
Стратэгіі і сістэмы ставак на спорт
|
20 лютага 2016 г.
ад
ArsenWenger
|
6 Адказаў
|
4,749 Праглядаў
|
3 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Стратэгія ставак на тоталы
Няма ніякай універсальнай супер стратэгіі, па якой можна везці грузавікі капусты, не ўключаючы мозг. Беспраігрышных стратэгій не існуе, у тым ліку і на тоталы. Гэта відавочна любому чалавеку, які мае хоць бы прыкладнае ўяўленне пра тое, як уладкаваны свет ставак.
Калі пагугліць стратэгію ставак на тоталы, то львіная доля знойдзенага будзе звязаная з банальным доганам. Маўляў, бярэм каманду і грузім на ТБ2.5. Калі не праходзіць – павялічваем стаўкі і ставім на ТБ2.5 у наступным матчы. І так да бясконцасці. Стратэгія загадзя прайгрышная, таму што нават у верхавых каманд бываюць серыі з 5-10 нізоў запар, і гэта зусім не рэдкі выпадак (на вока, МЮ пры Ван Гале пачаў весела, але ў кастрычніку стаў выпускаць нізкі вынік, хоць каэфы на ТМ былі вастрынячыя).
Мая стратэгія ставак на тотал больш-меньш не прэтэндуе на геніяльнасць, але пры разумным выкарыстанні яна працуе. Мяне, у любым выпадку, не падводзіць. Але падкрэсліваю, гэта не чароўная беспраігрышная стратэгія, не залатая жыла і не кветка-семицветка. Гэта проста мая методыка, якая працуе асабіста ў мяне.
Каб стратэгія працавала, трэба:
а) мець рахунак у БК з добрымі каэфамі на тоталы (інакш цяжка маржу адбіць);
б) умець карыстацца сэрвісамі статыстыкі (я выкарыстоўваю soccerstats);
в) заручыцца разумнай фінансавай стратэгіяй, не грузіць хаатычна.
Крок за крокам тлумачу прынцып.
1. Выбіраем чэмпіянат, у якім сыграна больш за 30% матчаў сезона. Для прыкладу вазьму французскую Лігу 1.
знайсці статыстыку не праблема
2. Глядзім статыстыку праходжання ТБ2.5 за папярэднія сезоны. Канкретна па Францыі: у трох апошніх сезонах ТБ2.5 прайшоў у 45%, 44% і 46% матчах адпаведна. Як бачыце, паказчык заўсёды танцуе дзесьці вакол адной і той жа адзнакі (у дадзеным выпадку, 45%). Я называю гэта матэматычным чаканнем. Запамінаем гэтае ліку (45).
3. Глядзім, як ТБ2.5 праходзіць у гэтым сезоне. Бачым – у 41% матчаў (я пра Францыю ўсё). Гэта значыць, лічба адхіляецца ад матэматычнага чакання. Тут адхіленне нязначнае, праўда, усяго 4%. Але калі пошукаць, можна знайсці болей крутыя перапады, па 10-15%. Выстаўляем гіпотэзу, што да канца сезона праход ТБ2.5 вернецца да сярэдніх паказчыкаў (45%). Значыць, у бліжэйшы час ёсць сэнс лавіць ТБ.
4. Правяраем папярэднія туры. Звычайна дастаткова 3-4. Прамо цяпер па Францыі такая карціна: ТБ2.5 прайшоў у 20%, 30%, 50% і 20% матчах апошніх чатырох тураў. А павінен праходзіць, у сярэднім, каля 45%. Ясны відаць, што папярэднія туры былі занадта нізкафраектыўнымі па мерках Францыі, недахоп верхавых матчаў вялікі. Таму ёсць сэнс меркаваць, што наступныя туры будуць больш выніковыя.
5. Адкрываем лінію. З усіх матчаў бліжэйшага тура адкідаем тыя, у якіх: а) каэф на ТБ занадта малы; б) гуляюць экстраардынарна нізкія каманды (у гэтым сезоне ў Анжэ, Ліла і Нанта сярэдняя выніковасць ніжэй за 1.7 за матч, гэта занадта мала). Застаецца 4-6 матчаў, у якіх будуць гуляць нармальныя каманды з нармальнымі каэфамі на ТБ. Грузім аднолькавыя сумы на ТБ2.5 у гэтых матчах.
Думаю, прынцып зразумелы. Знаходзім турніры, дзе зараз занадта мала ТБ2.5 у параўнанні з папярэднімі сезонамі. Жадана, каб перапад быў хаця б 10%. Глядзім папярэднія туры, і калі там таксама было мала ТБ2.5, то ў бліжэйшым туры грузім на ТБ2.5 ва ўсіх прыдатных матчах (дзе нормальныя каэфы і дзе не ўдзельнічаюць жудасна нізкія каманды). Бінга.
такія каэфы я не гуляю
Зразумела, што Амерыку я не адкрыў, і такая стратэгія ставак на ТБ і ТМ хутчэй выкліча сумневы, чым жаданне паспрабаваць. Дзеянне ваша. Мая справа – расказаць, як гуляю на тоталах асабіста я ўжо не першы сезон. Стратэгія працуе, калі не ляпаць на ўсё падрад, а знаходзіць рэальна вялікія адхіленні ад матэматычнага чакання.
Бывае, што трэця сезона ўжо пазаду, а ў чэмпіянаце б’юць ТБ як псіхі ў 60-65% матчах, хоць у мінулыя сезоны з цяжкасцю дацягвалі да 45%. Каэфы на ТМ становяцца выгаднымі з-за высокай выніковасці гэтага сезона, але ўрэшце статыстыка ўсё роўна выходзіць на “нармальны” ўзровень.
Праход ТБ2.5 у розныя сезоны заўсёды вагалася ў адных і тых жа лічбах, розніца плюс-мінус 5%. Выключэнні бываюць, але надзвычай рэдка. Часам яны звязаныя з тым, што ў папярэднім сезоне гуляла адназначна слаба каманда, якая лятала ўсім 0:6 і болей, і гэта скажыла статыстыку (правярайце). Калі такіх каманд не было, то карціна кожны сезон будзе прыблізна адна і тая ж, плюс-мінус 5%.
крыніца:
Каб беспраіґрышна ставіць на тоталы трэба дасканала вывучаць статыстыку каманд. І шчапітліва падыходзіць да выбару матчаў.
Я хачу сказаць, што артыкул дзіўны. І я згодная з папярэднім аўтарам, што трэба ведаць каманды ўдакладнена. Тады, думаю, ёсць вялікі сэнс ставіць на ТБ. Я пакуль так добра не ведаю каманды, таму не ставіла на любыя чэмпіянаты, аддаючы перавагу буйным накшталт УЕФА і г.д. Толькі цяпер я паспрабавала ставіць і на Англійскую лігу, і на французскую. Так, я стараюся карыстацца статыстыкай, але, канешне, не так старанна, як гэта робіць “Арсен Венгер”. Для мяне вельмі крута ставіць у лайве, мне гэта вельмі падабаецца – гэта і азартна, і часта прыносіць прыбытак. Не ўсе матчы так прадказальныя, і самыя вялікія выйгрышы – на непрадказальных, па меншай меры ў мяне так!
Пры любым раскладзе артыкул вельмі карысны! І дзякуй, што падзяліўся сваёй стратэгіяй! Я паспрабую як-небудзь яе прымяніць)
Перачытай з пачатку… Бяспройгрышных стратэгій не існуе 😜
Так, гэта, вядома! Проста ўсё так салідна напісана. Разумееш, я лекар па прафесіі)) Я не матэматык)Я магу лячыць , магу не лячыць)) А тут усё так элегантна, вылічыце , праскануйце, вывучыце статыстыку), я проста напэўна, прабачце, тащуся, ад такога падыходу.)(Хоць, у нас яшчэ ого як статыстыка ў прафесіі патрэбна)))).🤭
Статыстыка мінулых сезонаў можа быць не зусім актуальнай, калі адбыліся змены ў складзе, пара-тройка пераходаў і вынік ужо іншы.