Стратэгія ставак на тоталы

Стратэгіі і сістэмы ставак на спорт | 20 лютага 2016 г. ад | 6 Адказаў | 4,749 Праглядаў | 3 Рэакцыі
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
98
Публікацыі
4 812
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
23 кас 2015 г.

Стратэгія ставак на тоталы

Няма ніякай універсальнай супер стратэгіі, па якой можна везці грузавікі капусты, не ўключаючы мозг. Беспраігрышных стратэгій не існуе, у тым ліку і на тоталы. Гэта відавочна любому чалавеку, які мае хоць бы прыкладнае ўяўленне пра тое, як уладкаваны свет ставак.

Калі пагугліць стратэгію ставак на тоталы, то львіная доля знойдзенага будзе звязаная з банальным доганам. Маўляў, бярэм каманду і грузім на ТБ2.5. Калі не праходзіць – павялічваем стаўкі і ставім на ТБ2.5 у наступным матчы. І так да бясконцасці. Стратэгія загадзя прайгрышная, таму што нават у верхавых каманд бываюць серыі з 5-10 нізоў запар, і гэта зусім не рэдкі выпадак (на вока, МЮ пры Ван Гале пачаў весела, але ў кастрычніку стаў выпускаць нізкі вынік, хоць каэфы на ТМ былі вастрынячыя).

Мая стратэгія ставак на тотал больш-меньш не прэтэндуе на геніяльнасць, але пры разумным выкарыстанні яна працуе. Мяне, у любым выпадку, не падводзіць. Але падкрэсліваю, гэта не чароўная беспраігрышная стратэгія, не залатая жыла і не кветка-семицветка. Гэта проста мая методыка, якая працуе асабіста ў мяне.

Каб стратэгія працавала, трэба:

а) мець рахунак у БК з добрымі каэфамі на тоталы (інакш цяжка маржу адбіць);
б) умець карыстацца сэрвісамі статыстыкі (я выкарыстоўваю soccerstats);
в) заручыцца разумнай фінансавай стратэгіяй, не грузіць хаатычна.

Крок за крокам тлумачу прынцып.

1. Выбіраем чэмпіянат, у якім сыграна больш за 30% матчаў сезона. Для прыкладу вазьму французскую Лігу 1.

знайсці статыстыку не праблема

2. Глядзім статыстыку праходжання ТБ2.5 за папярэднія сезоны. Канкретна па Францыі: у трох апошніх сезонах ТБ2.5 прайшоў у 45%, 44% і 46% матчах адпаведна. Як бачыце, паказчык заўсёды танцуе дзесьці вакол адной і той жа адзнакі (у дадзеным выпадку, 45%). Я называю гэта матэматычным чаканнем. Запамінаем гэтае ліку (45).

3. Глядзім, як ТБ2.5 праходзіць у гэтым сезоне. Бачым – у 41% матчаў (я пра Францыю ўсё). Гэта значыць, лічба адхіляецца ад матэматычнага чакання. Тут адхіленне нязначнае, праўда, усяго 4%. Але калі пошукаць, можна знайсці болей крутыя перапады, па 10-15%. Выстаўляем гіпотэзу, што да канца сезона праход ТБ2.5 вернецца да сярэдніх паказчыкаў (45%). Значыць, у бліжэйшы час ёсць сэнс лавіць ТБ.

4. Правяраем папярэднія туры. Звычайна дастаткова 3-4. Прамо цяпер па Францыі такая карціна: ТБ2.5 прайшоў у 20%, 30%, 50% і 20% матчах апошніх чатырох тураў. А павінен праходзіць, у сярэднім, каля 45%. Ясны відаць, што папярэднія туры былі занадта нізкафраектыўнымі па мерках Францыі, недахоп верхавых матчаў вялікі. Таму ёсць сэнс меркаваць, што наступныя туры будуць больш выніковыя.

5. Адкрываем лінію. З усіх матчаў бліжэйшага тура адкідаем тыя, у якіх: а) каэф на ТБ занадта малы; б) гуляюць экстраардынарна нізкія каманды (у гэтым сезоне ў Анжэ, Ліла і Нанта сярэдняя выніковасць ніжэй за 1.7 за матч, гэта занадта мала). Застаецца 4-6 матчаў, у якіх будуць гуляць нармальныя каманды з нармальнымі каэфамі на ТБ. Грузім аднолькавыя сумы на ТБ2.5 у гэтых матчах.

Думаю, прынцып зразумелы. Знаходзім турніры, дзе зараз занадта мала ТБ2.5 у параўнанні з папярэднімі сезонамі. Жадана, каб перапад быў хаця б 10%. Глядзім папярэднія туры, і калі там таксама было мала ТБ2.5, то ў бліжэйшым туры грузім на ТБ2.5 ва ўсіх прыдатных матчах (дзе нормальныя каэфы і дзе не ўдзельнічаюць жудасна нізкія каманды). Бінга.

такія каэфы я не гуляю

Зразумела, што Амерыку я не адкрыў, і такая стратэгія ставак на ТБ і ТМ хутчэй выкліча сумневы, чым жаданне паспрабаваць. Дзеянне ваша. Мая справа – расказаць, як гуляю на тоталах асабіста я ўжо не першы сезон. Стратэгія працуе, калі не ляпаць на ўсё падрад, а знаходзіць рэальна вялікія адхіленні ад матэматычнага чакання.

Бывае, што трэця сезона ўжо пазаду, а ў чэмпіянаце б’юць ТБ як псіхі ў 60-65% матчах, хоць у мінулыя сезоны з цяжкасцю дацягвалі да 45%. Каэфы на ТМ становяцца выгаднымі з-за высокай выніковасці гэтага сезона, але ўрэшце статыстыка ўсё роўна выходзіць на “нармальны” ўзровень.

Праход ТБ2.5 у розныя сезоны заўсёды вагалася ў адных і тых жа лічбах, розніца плюс-мінус 5%. Выключэнні бываюць, але надзвычай рэдка. Часам яны звязаныя з тым, што ў папярэднім сезоне гуляла адназначна слаба каманда, якая лятала ўсім 0:6 і болей, і гэта скажыла статыстыку (правярайце). Калі такіх каманд не было, то карціна кожны сезон будзе прыблізна адна і тая ж, плюс-мінус 5%.

крыніца: 

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
184
Публікацыі
2 794
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
23 ліс 2013 г.
ArsenWenger, 20 лютага 2016 г.
Стратэгія ставак на тоталы   Няма ніякай універсальнай суперстратэгіі, па якой можна грузавікамі нарэзаць капусту, не ўключаючы мозг. Бяспроіґрышных стратэгій не існуе, у тым ліку і на тоталы. Гэта відавочна кожнаму чалавеку, хто мае хоць бы прыблізнае ўяўленне пра тое, як уладкаваны свет став [...]

Каб беспраіґрышна ставіць на тоталы трэба дасканала вывучаць статыстыку каманд. І шчапітліва падыходзіць да выбару матчаў.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
3
Рэпутацыя
12
Публікацыі
234
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
4 вер 2017 г.

Я хачу сказаць, што артыкул дзіўны. І я згодная з папярэднім аўтарам, што трэба ведаць каманды ўдакладнена. Тады, думаю, ёсць вялікі сэнс ставіць на ТБ. Я пакуль так добра не ведаю каманды, таму не ставіла на любыя чэмпіянаты, аддаючы перавагу буйным накшталт УЕФА і г.д. Толькі цяпер я паспрабавала ставіць і на Англійскую лігу, і на французскую. Так, я стараюся карыстацца статыстыкай, але, канешне, не так старанна, як гэта робіць “Арсен Венгер”. Для мяне вельмі крута ставіць у лайве, мне гэта вельмі падабаецца – гэта і азартна, і часта прыносіць прыбытак. Не ўсе матчы так прадказальныя, і самыя вялікія выйгрышы – на непрадказальных, па меншай меры ў мяне так!

Пры любым раскладзе артыкул вельмі карысны! І дзякуй, што падзяліўся сваёй стратэгіяй! Я паспрабую як-небудзь яе прымяніць)

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
357
Публікацыі
3 847
Падпісчыкі
22
Рэгістрацыя
21 вер 2015 г.
MilenaWow, 2 жніўня 2018 г.
І дзякуй , што падзяліўся сваёй стратэгіяй! Я паспрабую як-небудзь яе прымяніць)

Перачытай з пачатку… Бяспройгрышных стратэгій не існуе 😜

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
3
Рэпутацыя
12
Публікацыі
234
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
4 вер 2017 г.

Так, гэта, вядома! Проста ўсё так салідна напісана. Разумееш, я лекар па прафесіі)) Я не матэматык)Я магу лячыць , магу не лячыць)) А тут усё так элегантна, вылічыце , праскануйце, вывучыце статыстыку), я проста напэўна, прабачце, тащуся, ад такога падыходу.)(Хоць, у нас яшчэ ого як статыстыка ў прафесіі патрэбна)))).🤭

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
135
Публікацыі
613
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
6 кас 2017 г.

Статыстыка мінулых сезонаў можа быць не зусім актуальнай, калі адбыліся змены ў складзе, пара-тройка пераходаў і вынік ужо іншы.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...