СТАРТ СЕЗОНА У НХЛ !!!
Навіны спорту
|
4 October 2017
ад
oxystaff
|
10 Адказаў
|
266 Праглядаў
|
3 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
У ноч са серады на чацвер за акіянам пачынаецца рэгулярны чэмпіянат НХЛ
Ведаеце, у чым галоўная прыгажосць стартуючага за акіянам юбілейнага 100-га сезона НХЛ? У ягонай абсалютнай непрадказальнасці. Менавіта 100-га, бо сезон 2004/05 давялося прапусціць па ласцы Гары Бэттмэна. Прычым ласку ў гэтым выпадку варта разумець у самым прамым сэнсе. Калі б не вытрымка чалавека, які прысвяціў лізе 24 гады свайго жыцця і пераканаў уласнікаў, што план дзесяцігадовай даўніны з увядзеннем жорсткага пляшчэка заробкаў усё ж варта ўвасобіць у жыццё, мы б не атрымалі чэмпіянат, у якім любы можа абыграць любога. У тым ліку і ў плэй-оф. І чым далей – тым весялей.
Да сярэдзіны мінулага сезона толькі тры каманды набралі менш за 50 працэнтаў ачкоў. І то “Дэтройт” і “Бафала” адсталі ад прымальнага графіка не больш чым на два балы. І толькі “Арыза́на” з “Коларада” адразу трывала ўтварыліся на дне. Вядома, двухачковая сістэма, пры якой ачкоў раптам можа стаць тры, глыбока пашкоджаная. І ад яе даўно пара адмаўляцца. Але сам факт такога спаборніцтва, пры якім да той самай сярэдзіны на выхад у плэй-оф на “Усходзе” прэтэндзілі ўсе 16 каманд, знаходзячыся ў чатырох ачках ад васьмёркі, а на “Захадзе” – 12 і ў тых жа чатырох, сведчыць пра ўнікальную для ўсяго сусветнага спорту канкурэнцыю.
Калі 17-я каманда рэгулярнага сезону (“Айлендэрс” была вышэй за “Нэшвіл” па ачках, набраных у асабістых сустрэчах) даходзіць да фіналу – гэта наштурхоўвае на пэўныя разважанні, асабліва калі за плячыма паўтара месяца сезона ў іншай лізе, у тым ліку створаннай як супрацьвага гегемону. Разважанні ў духу таго, што качка ўмее і плаваць, і хадзіць, і лятаць. Але робіць усё гэта дрэнна. Тым часам у Паўночнай Амерыцы вывеялі качку, якая плавае як пінгвін, бегае як страус і лятае як сапсан.
Так, за апошнія дзевяць гадоў толькі чатыры клубы выйгравалі Кубак Стэнлі. Ніхто і не спрачаецца. Але будучыя чэмпіёны рэгулярна апыняліся на краі прапасці. Але ўмудраліся не падаць, нягледзячы на ўсе здачы. Сюрпрызы – гэта ў прынцыпе пра НХЛ. У любым раўндзе, у любой серыі, у любым матчы – магчыма ўсё. Гэта датычыць і рэгулярнага чэмпіянату. Хто чакаў “Эдмонтан” у плэй-оф? А “Таронта”? А “Коламбус”? Хіба што прадстаўнікі адпаведных сектаў тыпу “Сведкі Грэтцкі”, “Царква Боба-чудатворца” і іншых “Бэбкоукіянцаў”.
Глядзіш на НБА, дзе ўсё ідзе да чацвёртага запар фіналу паміж “Голден Стэйт” і “Клівлэндам”, і здзіўляешся – ці ёсць сэнс за гэтым усім сачыць? І нават купа гучных пераходаў зусім не змяніла расклады. У НХЛ усё зусім не так. У НХЛ унутраныя рэзервы часта вырашаюць. У НХЛ тэхналагічныя і тактычныя фішкі могуць стаць тым невялікім перавагай, што дазваляе табе перамагаць. У НХЛ разумны менеджмент стаў асновай усяго. У НХЛ даўно наступіла лічбавая эра, але яна ўсё роўна застаецца самай жывой. У НХЛ, нарэшце, культ працоўнай этыкі. Таму што яна ўласцівая лепшым з лепшых. І таму што інакш ніяк, іначай попросяць сыходзіць.
Гэта надзвычай складаная ліга, выйграць якую дадзена далёка не кожнаму. Там гуляе ўвесь колер. І на фоне гэтага колеру вылучаецца нямала прадстаўнікоў Расіі. За якімі абавязкова варта сачыць.
Рэгламент рэгулярнага чэмпіянату
У чэмпіянаце НХЛ удзельнічае 31 клуб – з гэтага сезона да 30 каманд дадаўся “Вегас Голден Найтс”. У рэгулярным чэмпіянаце клубы, падзеленыя на дзве канферэнцыі і чатыры дывізіёны, праводзяць па 82 матчы. За перамогу (уключаючы поспех у аўттайме/паводле булітаў) каманды атрымліваюць па 2 ачкі, за паразу ў аўттайме/паводле булітаў – 1 ачко, за паразу ў асноўны час – 0. У плэй-оф трапляе па восем клубаў, што набралі больш за ўсё ачкоў, з “Захаду” і “Усходу” – па тры лепшыя з кожнага дывізіёна, а таксама па дзве каманды з кожнай канферэнцыі з большым лікам балаў, якія атрымліваюць “уайлд кард”. Рэгулярны чэмпіянат скончыцца 7 красавіка 2018 года.
я думаю, першы тыдзень старту трэба прапусціць па стаўках і на НХЛ, і на НБА
а ты калі збіраешся ставіць то
Вось цяпер збіраюся. Пачатак таксама прапушчу. Прыгляджуся, што да чаго. Пагляджу, што vinar будзе выкладваць 😁
А ЧАМУ ЎСЁ-ТАКІ ВЫ ХОЧАЦЕ ВИНАРА ВЫКЛАДВАЦЬ, МЕСЬЕ??А ? БАТЭНЬКА? І ДЗЕ СТАВІЦЬ ХОЧАЦЕ, МЕСЬЕ?
1хСтаўка будзем ставіць (аналаг 1хБет).
Ну ты ж свае прагнозы не выкладваеш, а толькі вынікі і то калі зайдзе. Вось таму, батэнька. І адсотак праходаў у яго прыстойны і памятаецца, ён НХЛ у мінулым годзе рэгулярна прагназаваў, вопыт назбіраўся. Так што вось 🙂
А ТЫ ЎЖО РЭГНУЎСЯ НА 1Х СТАВКЕ?
а скайп табе мой на што? вось так вось((
Зарэгістраваўся. зараней падрыхтаваўся)) І грошы загадзя адклаў, але частку іх у казіне на днях зліў. Трэба трохі дабіраць. Да сярэдзіны кастрычніка паспею, здаецца.
Буду ставіць па-маленьку без фанатызму і атрымліваць асалоду ад прагляду матчаў 😁
А скайп, натуральна. Як жа я без тваёй парады. Ты параі́ш, а я наадварот буду ставіць. Ізі мані ахаха)))
ню-ню ню-ню
Шутка Вождзь. Прэссы будзем з табой калдаваць магутныя. Я купіў шаманскі бубен. Новы!!! Спецыяльна для хакею))
Я думаю, што любы чэмпіянат у прынцыпе можна прапускаць, і потым толькі пачынаць, калі ўсе трохі акліматызаваліся.