Стаўка прывяла да самагубства...
Навіны індустрыі азартных гульняў, падзеі, факты
|
18 August 2021
ад
thee4
|
7 Адказаў
|
296 Праглядаў
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Жыхар Вялікабрытаніі, у якога былі праблемы з азартнымі гульнямі, атрымаў бясплатны бонус ад букмекера. З-за чаго патэлеў у доўгавую яму і пакончыў з жыццём…
40-гадовы Люк Эштон з англійскага горада Лестер церпеў ад азартнай залежнасці, пасля чаго ён на пэўны час перастаў рабіць стаўкі і гуляць у азартныя гульні.
Яго жонка – 39-гадовая Энні Эштон – заявіла, што падчас каранціну ў канцы 2020-га муж зноў пачаў гуляць пасля бонуснай прапановы ад аднаго з самых папулярных брытанскіх букмекераў Betfair. Паводле яе слоў, стаўкавая кампанія прапанавала Люку Эштону магчымасць зрабіць бясплатныя стаўкі ў мабільным дадатку. Маўляў, гэта стала прычынай аднаўлення ігральнай залежнасці і ў выніку прывяло да таго, што мужчына цалкам страціў кантроль над сваім жыццём.
Ужо праз некалькі месяцаў гульцом захапілася доўгая яма даўгоў і ён вырашыў скончыць жыццё самазабойствам. Букмекерская кантора працягвала дасылаць мужу бонусныя прапановы аж да яго смерці: за дзень да суіцыду Эштон атрымаў 5 фунтаў стэрлінгаў на свой рахунак.
Зараз жонка памерлага, якая працуе настаўніцай у школе, настойвае на тым, каб улады забаранілі ўсім азартным кампаніям прадастаўляць сваім карыстальнікам падобныя бясплатныя бонусы.
«Я памятаю, як Люк распавядаў пра сваю варожасць да навязывання рэкламных аб’яў пра стаўкі і пра тое, як гэта можа паўплываць на маладых людзей. Замест гэтага другі раз, калі яго ўцягнулі, аказаўся трагедыяй», – заявіла Энні Эштон.
Бясплатныя бонусы даюць магчымасць карыстальнікам рэгістравацца з розных акаўнтаў, што небяспечна для гульцоў з залежнасцю.
Жонка памерлага стварыла петыцыю з патрабаваннем забараніць бясплатныя бонусы ад букмекераў, якую яна назвала «Закон Люка». Па стане на сёння петыцыю падпісалі 14,5 тыс. карыстальнікаў, а для яе разгляду патрэбна як мінімум 100 тыс. подпісаў.
Чым больш самагубцаў, тым менш самагубцаў…
То ёсць, калі б ён скончыў жыццё самагубствам пасля бонуса на дэпазіт, прэтэнзій не было б?
мда да чаго бываюць азартныя людзі(((
ён быў на завязцы, і не дэпаліў, як я разумею
а на каранціне ад суму, або яшчэ па якіх-небудзь прычынах вырашыў зрабіць бясплатную стаўку, і тут понеслося
Мяне таксама нядаўна ў БК Леон далі 500₽ фрыбэт, а я ўжо даўно не гуляю і не стаўлю.
У выніку зноў у мяне распалілі жаданне ставіць 😔
але я ў даўгі не палезу – абыйдуся!
А вось самае цікавае і не расказаў, гэтыя 500₽ трэба было паставіць на большае х1.70 і каб забраць выйгрыш ужо сваімі грашыма зрабіць 2 стаўкі па 500₽
Перамог я тады 2900₽ і як кот побач сиетаны 2 дні хадзіў, думаў ставіць ці не, так яны жулікі і дабіваюцца 😔