Шарапава здала станоўчы допінг-тэст на Australian Open

Навіны спорту | 7 сакавіка 2016 г. ад | 3 Адказу | 457 Праглядаў | 1 Рэакцыя
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
190
Публікацыі
7 426
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
4 ліп 2015 г.

Экс-пersteя ракетка свету расіянка Марыя Шарапава паведаміла, што ў яе допінг-пробах быў выяўлены забаронены прэпарат. Тэнісістка атрымала ліст ад ITF, у якім ёй паведамілі, што падчас Australian Open яна праваліла допінг-пробу.

Некалькі гадоў Шарапава прымала мілдронат, які сёлета ўвайшоў у спіс забароненых прэпаратаў. Ёй даслалі абноўлены спіс забароненых прэпаратаў, але яна яго не паглядзела. На дадзены момант яна не ведае, якое яе чакае пакаранне, калі яна зможа вярнуцца ў тэніс.

Прэпарат Шарапава пачала прымаць пасля траўмы 2006 года, калі ў яе пачаліся праблемы са здароўем.

«Я не хачу, каб мая кар’ера закончылася такім чынам, і я сапраўды спадзяюся, што будзе дадзены яшчэ адзін шанец, каб я змагла гуляць у тэніс», – заявіла Шарапава на прэс-канферэнцыі.

Крыніца : трибуна.юа

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
190
Публікацыі
7 426
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
4 ліп 2015 г.

Брытанец Энді Мюрэй пракаментаваў дапінгавае справа Мар’і Шарапавай для Guardian. Русачка была выяўлена ў выкарыстанні прэпарата мельдонію, які з 1 студзеня 2016 года ўваходзіць у спіс забароненых рэчываў WADA.

«Не мне выносіць ёй пакаранне, але чалавек, які прымае забаронены прэпарат і правальвае дапінг-тэст, павінен атрымаць дыскваліфікацыю. Я лічу, што нельга прымаць лекі, якія табе не патрэбныя, але якія ты можаш прымаць. Калі тыпу прымаеш лекі не для таго, для чаго яно створана, то яно табе не патрэбна, і ты выкарыстоўваеш яго для таго, каб палепшыць свае вынікі. І мне гэта не здаецца правільным. Я прачытаў, што з 1 студзеня ў 55 чалавек знайшлі мельдоній. Нечакана, што ў такога колькасці топ-спартсменаў з розных відаў спорту выяўленыя праблемы з сэрцам».

Таксама Мюрэй пракаментаваў словы Шарапавай пра тое, што яна не ведала, што прэпарат з 1 студзеня будзе забаронены.

«Некаторыя людзі вельмі давяраюць сваёй камандзе, і цяжка сказаць, як усім варта дзейнічаць, але гэта частка яе працы – ведаць усё, што трапляе ў яе арганізм і спадзявацца не толькі на словы свайго лекара ці фізіятэрапеўта. Трэба самастойна ўсё правяраць і пераправяраць, каб быць упэўненым, што не прымаеш нічога забароненага».

Акрамя таго, брытанец, які гуляе ракеткамі Head, пракаментаваў заяву кампаніі аб планах падоўжыць кантракт Шарапавай.

«Па-мойму, гэта дзіўная пазіцыя, улічваючы тое, што адбывалася ў апошнія дні. Нават не ведаю, што яшчэ сказаць. На гэтым этапе важна вывучыць усе факты і атрымаць як мага больш інфармацыі, перш чым прымаць такое рашэнне. Асабіста я не стаў бы так рэагаваць».

Вытворца спартыўнага інвентара Head вырашыў падоўжыць кантракт з тэнісісткай Марыяй Шарапавай. Пра гэта ў сябе ў Twitter напісаў спартыўны рэпарцёр The Times Мартын Зіглер са спасылкай на паведамленне кампаніі.

На працягу больш за дзесяць гадоў Шарапава была «ўзорам для пераймання» і натхніла мільёны фанатаў па ўсім свеце глядзець тэніс і гуляць у яго, гаворыцца ў паведамленні. «Чэснасць і мужнасць, з якімі яна прызнала і абвясціла пра сваю памылку, заслугоўваюць захаплення», – дадаюць у кампаніі. Head плануе працаваць з Шарапавай «шмат гадоў».

Крыніца : рбк

Melbourne, 11 сакавіка 2016 г.
С-САЛІДАРНАСЦЬ
+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
98
Публікацыі
4 812
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
23 кас 2015 г.

хто б сумняваўся, Шарапава не стэроідны кавалачак мяса ў параўнанні з гэтымі дыназаўрамі

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...