Шарапава перамагае і раззлачвае амерыканак

Навіны спорту | 31 жніўня 2017 г. ад | 2 Адказу | 176 Праглядаў | 2 Рэакцыі
Ранг
15
Рэпутацыя
1 639
Публікацыі
14 184
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
13 сак 2017 г.

Расейская тэнісістка Марыя Шарапава працягвае перамагаць на першым для сябе турніры Вялікага шлема пасля дыскваліфікацыі за ўжыванне мельдонію. У другім крузе Адкрытага чэмпіянату ЗША суперніцай расейкі была Тымея Бабош з Венгрыі.

Гэта перамога далася Шарапавай няпроста. У першым сэце Марыя не дазволіла суперніцы падаць на сэт пры лік 4:5, але прайграла на тай-брэйку. Расейка своечасова здолела ўзяць сябе ў рукі і перакруціла ход сустрэчы ў другім і трэцім сэтах. Канчатковы лік матчу – 6:7 (4-7), 6:4, 6:1.

Адзін з ключавых фактараў поспеху расейки стаў яе моцны падаёт. На рахунку Шарапавай адразу 12 эйсаў. Шэсць двайных памылак у Марыі кажуць пра тое, што спартсменка гуляла даволі рызыкоўна. Працягласць матчу склала дзве гадзіны і 19 хвілін.

Пасля заканчэння сустрэчы Марыя заявіла, што гэты поспех ёй далося з вялікім цяжарам.

«Было цяжэй фізічна ці псіхалагічна? І так, і так. Мая мэта была проста выйграць і прайсці далей. У мяне была вельмі моцная суперніца. Я ведала, што пасля перамогі ў першым крузе (над другой ракеткай свету Сімонай Халеп – «Газета») ад мяне шмат чакаюць. Гэта яшчэ адзін выклік, і я яго прыняла», – сказала Шарапава ў эфіры Eurosport.

kasper447, 31 жніўня 2017 г.
Варта адзначыць, што перамогі расейки радуюць далёка не ўсіх. Так, амерыканка Кока Вандэвеге, у пэўнай ступені апраўдаўшы сваё імя, выказала незадаволенасць рашэннем асацыяцыі тэніса Злучаных Штатаў, якая надала wild card Шарапавай у асноўную сетку.
kasper447, 31 жніўня 2017 г.
«Не магу сказаць, што я згодная з прынятым рашэннем. Хай гэта будзе эгаістычна, але лепш бы wild card атрымала амерыканка», – сказала Вандэвеге. Марыя ў сваю чаргу заўважыла, што яе не хвалююць гэтыя размовы. «Хвалюе мяне гэта? Ні кроплі. Мне здаецца, мая гульня ў першым крузе не п [...]

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Adept
Ранг
11
Рэпутацыя
676
Публікацыі
5 608
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
5 сак 2017 г.

Усё ж гэта, у прынцыпе, тэніс, таму там зусім не важна, якое месца займае спартсмен – прайграць можа кожны. Так што Марыі трэба набрацца проста цярпення і прыкласці намаганні ў гульню.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...