Румынскі валейбаліст гандляваў дамоўленымі матчамі ў Facebook

Усё пра стаўкі на спорт онлайн | 9 лістапада 2017 г. ад | 1 Адказ | 244 Прагляду | 0 Рэакцый
Ранг
15
Рэпутацыя
1 639
Публікацыі
14 184
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
13 сак 2017 г.

Румынскі валейбаліст Андрэй Урсэчэ, адстраваны ад матчаў пад эгідай міжнароднай федэрацыі валейбола (ФІВБ) за стаўкі, прадаваў інфармацыю пра дамоўныя матчы ў сацыяльнай сетцы Facebook.

Гісторыя пра дамоўныя валейбольныя матчы ў Румыніі пачалася ў студзені, калі ФІВБ западозрыла клуб «Аркадия» ў наўмысным паражэнні ў матчы Кубка выкліку (трэці па прэстыжу еўрапейскі клубны турнір) сербскай «Войводіне». Урсэчэ быў сярод трох гульцоў, якіх федэрацыя адстравала за стаўкі на гэты матч.

Два іншыя валейбалісты, Алек Мучына і Алек Чершемба, выступалі за «Аркадию», Чершемба нават выходзіў на пляцоўку ў матчы супраць «Войводины». Урсэчэ ж гуляў за клуб «Пятра Нямт». У ходзе расследавання ён прызнаў, што паставіў €290 ($336) на сваім акаўнце Betfair , але заявіў, што зрабіў гэта пасля таго, як даведаўся, што «Аркадия» еде ў Сербію без шэрагу асноўных гульцоў.

Далейшы ход расследавання атрымаў паслуга, калі румынскае выданне GSP выявіла, што нумар мабільнага тэлефона Урсэчэ звязаны са старонкай у Facebook, якая публікавала платныя прагнозы на валейбол. Яшчэ 6 лістапада гэтая старонка налічвала 1200 падпісчыкаў (цяпер акаўнт выдалены).

Цікава, што на старонку з прагнозамі падпісаліся дзевяцёра гульцоў мужчынскай зборнай Румыніі і пяць – жаночай. Акрамя таго, у ліку падпісчыкаў апынуліся члены Федэрацыі валейбола Румыніі і трэнер мужчынскай зборнай Данут Паску.

«Клянуся, не маю ніякага дачынення да гэтага. Магчыма, маю старонку ўзламалі і падпісалі мяне на гэты рэсурс. Калі гульцы сапраўды ўдзельнічалі ў гэтым, то ў нас вялікія праблемы», – заявіў Паску.

У спісе апынуліся і гульцы вядучых клубаў Румыніі. Падпісаліся на рэсурс чатыры гульцы і другі трэнер чэмпіёна краіны – клуба «Залау». Прысутнічалі ў спісе і валейбалісты клуба «Бухарэст». У гэтай камандзе ўжо пачалі ўнутранае расследаванне. У ліку падпісчыкаў таксама гульцы гандбольнай зборнай і футбаліст Космін Мочи, які выступае за бугарскі «Лудогорец».

Акрамя таго, журналісты выявілі, што старонка ў Facebook звязана з рассылкай на сайце Blogabet, якая атрымала назву «Volleyball Tips». За €39 ($45) карыстальнікам прапануецца падпіска на месяц. Паводле статыстыкі, праходнасць прагнозаў рассылкі складае 67%, зараз ёю карыстаюцца 473 чалавекі.

«Перш за ўсё, я прафесійны валейбаліст, я не магу рабіць стаўкі, таму я і адкрыў гэты блог. Я ведаю ўсіх румынскіх гульцоў, многіх чыноўнікаў. Такім чынам, я на 80% у курсе важнай інфармацыі, такой як траўмы, грашовыя праблемы, невыкарыстанні зарплат і, што самае важнае, пагадненні пра матчы з фіксаваным вынікам», – гаворыцца ў апісанні старонкі.

Карыстальнік «VoleyballTips» сцвярджае, што ў мінулым сезоне ён прапанаваў кліентам каля пяці дамоўных матчаў. Усе яны прайшлі, каэфіцыент складаў ад 1,4 да 3,2.

У ходзе расследавання прадстаўнікі СМІ вадзілі перапіску, выяўляючыся гульцамі на стаўках, якія жадаюць атрымліваць прагнозы праз рассылку. Адрас электроннай пошты рассылкі супаў з адрасам, які Урсэчэ выкарыстоўваў для перапіскі з ФІВБ.

Клуб «Пятра Нямт», за які выступаў валейбаліст, ужо разарваў кантракт з ім. Рашэнне аб тэрміне дыскваліфікацыі ФІВБ пакуль не прыняла.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...