Рокавыя мільёны. Што стала з пераможцамі буйных латарэй
Навіны індустрыі азартных гульняў, падзеі, факты
|
5 верасня 2015 г.
ад
KarmaAA
|
19 Адказаў
|
808 Праглядаў
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Джэк Уіттэкер, $114 млн
Амерыканскаму бізнэсмену Джэку Уіттэкеру было 55 гадоў, калі ў 2002 годзе ён выйграў рэкордную суму – амаль 315 мільёнаў долараў ЗША. Латарэйны білет ён набыў у супермаркеце, дзе спыніўся пакаштаваць сняданак і заправіць свой «лінкалн». Па факце Джэк стаў багацейшым на 114 мільёнаў долараў ЗША (ён аддаў перавагу джэкпоту ў 315 мільёнаў долараў, які павінен быў выплочвацца на працягу дзясяткаў гадоў, суме ў тры разы меншай, але з магчымасцю адразу забраць усе грошы). На момант выйгрышу ён валодаў паспяховай будаўнічай фірмай Diversified Enterprises Construction у Заходняй Вірджыніі і быў прынамсі належным сям’янінам. Прыблізна 10% свайго выйгрышу Джэк патраціў на дабрачыннасць – ахвяраваў на будаўніцтва цэркваў, заснаваў уласны дабрачынны фонд, які займаўся забеспячэннем бедных сем’яў Вірджыніі ежай і вопраткай. Таксама ён узнагародзіў жанчыну, якая прадаў яму выйгрышны білет – у якасці чаю ён падарыў ёй асабняк, аўтамабіль Dodge Ram і 50 тысяч наяўнымі. Аднак ён захапіўся азартнымі гульнямі – казіно Caesars Atlantic City прад’явіла да яго іск на $1,5 млн, якія Уіттэкер быў абавязаны ігарнаму дому. Ён стаў шмат піць, кінуў сям’ю, не раз трапляўся паліцыі за кіраванне ў стане алкагольнага ап’янення. Больш за тое, багацце бізнесмена не давала спакою навакольным – жанчыны часта прад’яўлялі іскі аб сэксуальных дамаганнях, мужчыны – аб замаху на забойства і нанесеных траўмах. На працягу двух гадоў Джэк Уіттэкер пазбавіўся практычна ўсіх сваіх грошай – частку ўкралі, частку ён патраціў, частку проста раздаў. Яго бізнес таксама загнуўся, а дабрачынны фонд за адсутнасцю сродкаў зачыніўся.
Ральф і Мэры Стэббінс, $125 млн
У красавіку 2005 года сям’я Стэббінс стала пераможцай латарэі Mega Millions. Яны выйгралі 208 мільёнаў, якія павінны былі выплочвацца на працягу некалькіх дзесяцігоддзяў. Стэббінсы аддалі перавагу забраць адразу меншую суму – 125 мільёнаў долараў ЗША (так дазвалялі правілы розыгрышу). У планы пары ўваходзіла аплаціць усе рахункі і запазычанасці, купіць ферму, ўкласці грошы ў развядзенне кароў і весці камфортны, правінцыйны лад жыцця да канца сваіх дзён. Абодва мужа, што пражылі 23 гады разам і мелі трох дзяцей, адразу ж пакінулі сваё папярэдняе месца працы (жонка атрымлівала сем долараў у гадзіну, прадаючы прадукты ў краме, а муж быў радовым супрацоўнікам здабыўной кампаніі). Тым не менш вялікі выйгрыш не прынёс сям’і шчасця. У кастрычніку 2006 года Ральф Стэббінс быў абвінавачаны ў спробе забойства сябра дачкі і ў захоўванні зброі, а менш чым праз два месяцы, у снежні 2006-га, памёр ад сардэчнага прыступу ва ўзросце 43 гадоў.
Білі Боб Харэл, $31 млн
У чэрвені 1997 года Білі Боб Харэл-малодшы, як і звычайна ўвечары, сядзеў у сваім крэсле і звяраў лічбы на сваім латарэйным білеце з лічбамі ў суботняй газеце. Правяраючы лічбы, Білі Боб усвядоміў, што стаў пераможцам тэксаскай латарэі і ўладальнікам 31 мільёна долараў. Харэл быў глыбока веруючым чалавекам і, па яго словах, заўсёды ведаў, што рана ці позна бог дапаможа яму выйграць, таму кожную сераду і суботу ён сумленна купляў латарэйныя білеты. Спачатку ўсё было цудоўна – амерыканец набыў ранча, падарыў многім сваякам дамы, купіў сабе, жонцы і дзецям новыя аўтамабілі і, натуральна, ахвяраваў 10% выйгрышу царкве. Білі Боб стараўся быць дабразычлівым да ўсіх людзей і нікому не адмаўляў. Праўда, хутка Харэл развёўся з жонкай, а сам упэўніўся, што выйгрыш у латарэі – гэта прасьцікі д’ябла. Каб искупіць усе свае грахі, ён скончыў жыццё самагубствам, пакінуўшы ў перадсмертнай нататцы, што д’ябал ніколі не атрымае яго душу. З дня выйгрышу прайшло крыху больш за паўтара года, а Харэл паспеў патраціць са сваіх 31 мільёна толькі 12.
шакалы везучыя )
Якія везучыя!??? ты дачытаў асабліва апошнюю ))))
няма чаго царкве 10% аддаваць, царква гэта падман )
Лол канешне, то Бог дапамог, то інтрыгі д’ябла, поінт, зразумей, пра што ён 🙂))
я б таксама пасля зліву 31 ляма, *уй бы што думал )
хто вінаваты акрамя мяне
ахахах) так можна і ў дурдоме апыніцца
вінаваў бы ўсіх небачных і бачных, хто хаця слова сказаў пра мой выйгрыш .
пасля такіх сітуацый, канешне, задумваешся ) што не ўсё так дрэнна ) тфу тфу тфу )
Калі няма грошай і так падыйдзе,калі прыходзяць мільёны дах сарве ў любога !
ну калі яны не*уя не зарабленыя то так , нават калі ты ў покер іх выйграеш, то дзе-то будзеш думаць што ты іх зарабіў, выпадзеш у слотах, ну дапусцім лям, але ты страціш мінімум два, ну чыста мая думка. Хаця Дзіма лудзя такі яшчэ )
Точняк, у адным занёс у другое зліў і з носам опять ,сваіх дадаеш потом .
для мяне ўсё ж такі, напэўна, maratik з’яўляецца чымсьці падобным прыкладам.
выіграўшы лям, у чымсьці сябе знайшоў
Да покерных бабак стаўленне як да ўласнага даходу.Выігрыш у казе або ў лато- 100% вернецца назад туды ж, яшчэ і зверху ўкладзеш(
Слоты распрацоўваюць не дурні, там свой штаб псіхолагаў, ведаюць, як загіпназаваць і падсадзіць.
размаўляў з ім..бухае, ды па краінах ездзіць..раней таксістам працаваў..ён, скажам так – незвычайны, са сваімі тараканамі..)пабудае з сябе крутога інвестара))
хм, ну я тоже с ним общался
да , бухает, но в покер после хедз апов по 100$ вроде бросил играть, давно его не слышал, да и желания особого не было. хз что он там творит, но речь о том что в слотах остановится очень сложно.
Цалкам згодзен..Жудасная зараза..
Да хлопцы я ўжо отпісваўся пра падобны выпадак,у нас у горадзе 3-4 гады таму тып адзін на тоталізатары ў БК Фонбет джэкпот рэвануўся каля 40 лямоў рублёў,тады па курсе гэта было больш ляма долараў.Чалавеку было за 50-к дзе то,жонка,дзве дзеці,працаваў усё жыццё на будаўніцтве прарабам,віс на стаўках моцна,пафартаніла яму канешне.Кароче кришняк у яго знесла прычымна,пачаў завязваць па ўстановах шчыльна,бухаць,амаль кожны дзень па 500 касароў рублёў у той жа канторе заряжваў на матчы розныя,у агульным наколькі,я ведаю працягвалася ўся гэта эпапея дзе то 2 месяцы,прастаўіў,праіграў і прапіў ён усё,ну яшчэ там дзяўчыны падцягнулі з яго,сябры розныя займалі,потым ён кудысьці прапаліў,што з ім не ведаю.Мне здаецца шмат што залежыць ад псіхікі канкрэтнага чалавека,шматлікія не спраўляюцца,хаця звонку лёгка разважаць))))
Пасля такой гулянкі і забавы конечно не захочаш у папярэдняе жыццё вяртацца , вось і мільянеры часам пасля банкруцтва ,страляюцца !
Што гэта значыць? Як гэта разумець? Хто-небудзь растлумачыць? Самагубства і паспеў патраціць 12 баксаў, купля дома? Што за брэд?