Прывітанне ўсім
Пагаворым пра жыццё
|
12 ліпеня 2019 г.
ад
Robingood
|
49 Адказаў
|
2,349 Праглядаў
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Так вось я табе вышэй параду ўжо кінуў. У цябе цэнтральны рубільнік ёсць жа? Ёсць, вядома. Так вось, бяры гэты пакетнік які выбівае – замыкай наўпрост (толькі спадзяюся разумееш, што для гэтага трэба спачатку выключыць напругу) і ўключай спліт. Калі цэнтральны выб’е, значыць праблема са сплітам, калі будзе працаваць, значыць як я казаў – піcдуй на базар і пакетнік трохі мацнейшы купі
Што – больш ставіць аўтамат? Але ён у мяне да гэтага нармальна працаваў, калі рамонтнікі прыходзілі сказалі, што з-за нізкага напружання згарэў гэтая фігня (паменялі, пасля гэтага вось гэты аўтамат адключаецца
Ну давядзецца так і зрабіць)спс усім пацаны
Ну вось ільич жа напісаў і хутчэй за ўсё ён правы. Табе майстры паставілі мб проста дэталь трохі горш, чым была арыгінальная і пры старце бярэ да фіга магутнасці, твой аўтамат выбівае. Я і кажу, як праверыць – ці гэта, ці спліт няспраўны. Замкні пакетнік. Але гэта, канешне, калі ёсць цэнтральны рубільнік, а то могуць правады згарыць
не факт, што аднолькавыя.. я вясной сам у новым доме на дачы ўсю электрыку зрабіў, да мяне быў кінуты толькі кабель са слупа і стаяў шчыток, у якім было тры аўтаматы c16 і два c20
Блін, ну глядзі, ну які сэнс ёбціцца і перакідваць на суседа нават калі ён мацнейшы, калі, канешне, няма ідэі так і пакінуць?
Задача – праверыць, ці сплітка выпраўная. Для гэтага дастаткова закаротіць пакетнік, які выбівае, а цэнтральны падстрахуе на выпадак пажару) Ён пэўна мацнейшы.
ну цэнтральны па-любому ёсць) іпацца – гэта два драты перакінуць? іх жа па-любому давядзецца перакінуць, альбо на цэнтральны, альбо на іншы аўтамат))
Навошта на цэнтральны іх перакідваць?) Іх проста замкнуць адзін з адным і ўсё)
ну ў абыход аўтамата, які выкідвае?
Іпаць, мае венікі) Ну аўтамат жа альбо разрывае ланцуг, альбо трымае яго звязаным. Проста гэтыя два провады, што да яго ідуць, замыкаем пафіг як і робім ланцуг заўсёды звязаным, г.зн. не даём гэтаму аўтамату ад перагрузкі адключацца. Ланцуг працуе непасрэдна і цяпер ужо толькі цэнтральны аўтамат зможа адключыць сетку, калі будзе перабор напругі ў выпадку няспраўнай спліткі.
Вось так замыкаем і ўсё.
кароче ты відаць вучыўся, я не) я б наўпрост урубыўся на асноўны, калі яго не выб’е значыць праблема ў аўтамаце, калі выб’е і як тс кажа, што выбівае цяпер момантам, значыць шукаў бы дзе караціць
ну вось так я і бачыў твой варыянт)))
Ты зьдзеваешся што лі?))) Ну навошта тут ебацца і перакідваць на асноўны? Асноўны і так у ланцугу. Проста два правады трэба замкнуць паміж сабой, якія ідуць да гэтага слабага пакетніка, і атрымаецца быццам яго зусім няма, ні фіга.
Блін зараз намалю)
да не трэба маляваць, ты б адкусіў кавалак провада і замкнуў, я б зрабіў два рухі адвёрткай, сэнс ад гэтага не мяняецца)
іпаць ты дотошны, адразу б маляваў) раз чалавек выклікаў спліт-сістэмшчыкаў, наўрад ці ён зразумее фразу замкні аўтамат) плюс з мінусам закарочыць і будзе акуеўваць))
Я дотошны?) Ды я проста ў аху з тваёй падачы. Як можна не зразумець, як два правады замкнуць?
Ён выклікаў па сплітцы. Я б сам раскруціў яе, глянуў, можа тая херня, якую можна на шару зрабіць за 10 хвілін. А можа там сапраўды бяда і сам бы выклікаў. Я ж чыпы там нейкія не стану паяць сам.
да цябе ні адзін чалавек, які з электрыкай спраў не меў, не зразумее) “замкні пакетнік”)
Ну я хз) Пакетнік неяк можна параўнаць са спіраллю звычайнай лямпачкі. Калі падаць на яе дохрена напругі, яна згарае на раз і сетка перарвецца. Пакетнік проста не згарае, а адключаецца па перагрузцы, на якую разлічаны. Уявім, што гэтая спіраль згарае, а нам трэба ланцуг аднавіць. Што мы робім? Мы замест спіралі ўпаёўваем кавалак правада.
Я ўсё, карацей. Не ведаю больш што сказаць)))
а можа ў цябе дзесьці перагруз або перамыкае, я хз, ад маркі кандыцыянераў нічога не павінна залежаць – гэта я дакладна скажу вам, гаспадары……..
у мяне была такая гісторыя, што стары халадзільнік сам у сабе электрычнасць перамыкаў; нават не тое што перамыкаў, а бл**ь гэта самае – у палюсах перамыкаліся ў правадах, калі вы разумееце ў электрыцы, то павінны зразумець, пра што я ўвяду гаворку.
тут яшчэ можа ад перагрэву правадкі вырубваць лічыльнік або нават разэткі, а можа сам лічыльнік какашка; карацей, калі ёсць гарантыя – выклікай амбашамба-кадабру і няхай яны самі калдуюць, ты туды сам не лезь, а то токам ёп**ць або зламаеш што-небудзь………
Залежыць ад таго, для каго. Для мяне гэта кандэнсатар ) Хоць я разумею,што ў тэме размова не пра яго 😁
Кароч, Сярога мае рацыю, але не зусім. Замкнуць той, што на пакой. Калі выб’е асноўны, замкнуць яго, калі выб’е яго, пайсці на падстанцыю да дзядзькі Васі, паставіць пузыр і папрасіць замкнуць на кантуры, што сілкуе гэтую частку пасёлка. Калі і яго выб’е, то замкнуць той, што сілкуе ўвесь пасёлак. Ну а калі і яго выб’е, то там ужо далей трэба капаць 😁
Па сутнасці Вы маеце рацыю, і я б напэўна таксама так паспрабаваў, але з вялікай асцярожнасцю. Так і дом спаліць можна. А ўжо сам кандыцыянер як па вада.
Калі не зусім, то значыць я не правы ў чымсьці? І ў чым жа цікава і нах гэтыя гісторыі з дзядзькам Васем электрыкам?
Я чалавеку параіў самы нятанны і хуткі варыянт вырашэння праблемы. Калі рукі не з зад, то ён сам зробіць усё падкрэсліваю за 0.00 рублёў, ну не лічыўшы цану пакетніка.
А калі выкліча майстроў, то хутчэй за ўсё яны зварганяць разумны выгляд і заменяць яму гэты ж пакетнік за 3-5 рублёў)
Ш – жарт. Ці незнаёмы з гэтым паняццем ? 😁