Правіла пяці працэнтаў

Свет покера | 15 лютага 2016 г. ад | 1 Адказ | 488 Праглядаў | 0 Рэакцый
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
98
Публікацыі
4 812
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
23 кас 2015 г.

Усю жыццё бабуля, бацькі і якія-небудзь іншыя кансерватыўныя асобы, верагодна, паўтарак вам: “Не кладзі ўсе яйкі ў адну кошык”. Хоць гэта гучыць сумна, у дачыненні да анлайн-покера такая парада вельмі карысная.

Менавіта на гэтым збіваюцца з рэйкаў большасць онлайн-гулец, і я не выключэнне. Чэсна кажучы, у 2004 годзе ў час покернага буму я быў дзевятнаццацігадовым мультытэйблерам, гуляў на ліміце $10/$20 у безлімітны холдэм і PLO, і кожны дзень выйграваў (ці прайграваў) ад пяці да дзесяці тысяч. Тады я не меў ні найменшага ўяўлення, як кіраваць банкролам. І на працягу многіх гадоў я сустракаў мноства гульцоў, як анлайн, так і афлайн, у якіх была тая ж праблема. Пры гэтым, незалежна ад узроўню майстэрства, каб дамагчыся поспеху, кожны павінен ставіцца да сваёй покернай кар’еры як да бізнесу і мець план па кантролі банкролу, а таксама разумець, як прымусіць яго працаваць без перабояў.

На ўласным вопыце я праверыў, што на кожны стол кэш-гульні трэба ўкладваць не больш за 5% наяўнага банкролу. Так, менавіта 5%. (Разумею, што для аматараў адрэналіну такі падыход выглядае не вельмі прывабна, але я сам быў такім, так што, паверце, у вашай скуры я пабыў.) Пры гульні ў анлайн-покер гэта правіла павінна пастаянна выконвацца, незалежна ад таго, за адным вы сталом гуляеце ці за дзесяццю.

Напрыклад:

Калі вы хочаце гуляць за сталом з максімальным пачатковым стэкам у $50 пры блайнах у $0.25/$0.50, то вам неабходны банкрол мінімум у $1,000.

Па-мойму, каб стаць выйгрывальным анлайн-гульцом, прытрымлівацца гэтага правіла жыццёва неабходна, бо так вы зможаце кантраляваць свой банкрол, а ў адваротным выпадку гульня будзе кантраляваць вас. Па меры нарошчвання банкролу, дасягнуўшы адпаведнай адзнакі, вы можаце дазволіць сабе паспрабаваць сілы на больш высокім ліміце.

Прытрымліванне правіла пяці працэнтаў дапамагае гульцам у наступным:

1. Ставіцца да гульні як да бізнесу

Калі вы калі-небудзь займаліся бізнесам, то павінны разумець усю каштоўнасць наяўнасці паслядоўнай і ўстойлівай арганізацыі. Той жа прынцып прымяняецца і да вашага банкролу. Мінімізуйце свінгі. Калі вы гуляеце лепш за 50% сваіх супернікаў, то ў доўгатэрміновай перспектыве, згодна з матэматыкай, вы ў любым выпадку выйграеце. Але “доўгатэрміновая перспектыва” азначае, што вы павінны быць дастаткова дысцыплінаваныя, цярплівыя і паслядоўныя адносна свайго плана, а таксама заставацца ў межах, якія диктуе памер вашага банкролу. Як толькі вы зразумееце гэты прынцып, усё ў вас пачне атрымлівацца.

2. Распыліць свой фінансавы партфель / Распределить рызыкі

Я не збіраюся ў гэтай артыкуле ўглыбляцца ў біржавы каэфіцыент цана/прыбытак, але, каб паказаць абгрунтаванасць правіла пяці працэнтаў, хацеў бы правесці паралель з светам фінансаў. Калі вы гуляеце ў анлайн-покер, разглядайце кожны стол як канал інвеставання. Кажучы традыцыйнай мовай, любы хоць трохі ў тэме фінансавы кансультант пераканала б сваіх кліентаў размеркаваць фінансавы партфель па розных растучых біржавых фондах узаемных інвестыцый. Нават калі адна кампанія накрыецца медным тазам, іншыя сто кампаній у інвестыцыйным фондзе прымуць эстафету і кампенсуюць вашу інвестыцыю.

Вяртаючыся да покера, уявім, што вы няўхільна прытрымліваецеся правіла пяці працэнтаў і гуляеце за трыма сталамі адначасова. Прадпалагаем, вам не пашанцавала ў шэрагу з трох ол-інаў. Нават пры такой палосе няшчасця вы прайгралі толькі 15% свайго банкролу. А як бы такая серыя паўплывала на вашу гульню, калі б замест гэтага вы пазбавіліся 50% або 75% свайго банкролу?

3. Бараніцца з тылтам

Тылт, які таксама вядомы як гульня ў эмацыйна нестабільным стане пасля прайгрышу, у любы момант можа прывесці да поўнага краху кожнага гульца. Я бачыў, як самыя падрыхтаваныя гульцы прайгрывалі стэк за стэкам, і не толькі з-за жорсткага няшчасця, але і таму, што яны зрываліся і пачыналі дэманстраваць за сталом сваю горшую гульню. Гульня ў тылце – гэта шлях да катастрофы, і негатыўны ўплыў на ваш банкрол будзе толькі няспынна расці.

З-за велізарнай колькасці раздач у параўнанні з афлайн-гульнёй, асабліва добра гэта правіла працуе ў свеце анлайн-покера. Калі вы не будзеце асцярожныя, пачнеце гуляць на занадта высокіх лімітах і дазволіце сабе прайграваць па 25% банкролу за адну раздачу, такі падыход можа запусціць вас уніз па эмацыйнай спіралі і вы вычарпаеце свой банкрол яшчэ да таго, як зразумееце, што адбылося.

крыніца :http://forum.eqty.ru/

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...