Пра даўгі, мікрафінансавыя арганізацыі, крэдыты, сваякоў, суіцыды і г.д.

Канал пра тых і пра тых, хто гуляе | 3 October 2018 ад | 1 Адказ | 326 Праглядаў | 0 Рэакцый
Адміністратар
Ранг
31
Рэпутацыя
19 315
Публікацыі
21 377
Падпісчыкі
21
Рэгістрацыя
31.07.2015

Усім прывітанне, мільён гадоў ужо напэўна тут нічога не пісаў ды і не з’яўляўся ў прынцыпе. Але сёння зайшоў на форум, прачытаў чарговыя душапагібальныя гісторыі пра тое, што ёсць даўгі, жыццё скончана і г.д.
Дык вось, сёння хачу даць адказ тым, хто ў будучыні падумае напісаць тут пра свае даўгавыя праблемы. 
Пачну з таго, што сітуацыя з доўгамі мне знаёма не па чутках і гаворка не пра 300к руб. А пра 8-значную суму. І ўявіце – усё гэта лудка!!!!!!!!
Дык вось цяпер пра галоўнае.
1. Грошай на гэтым рэсурсе ніхто вам не дапаможа, не прасіце, не марнуйце час. 
2. Не уцяшайце сябе ілюзіямі, што ўзяўшы грошы ў доўг вы пойдзеце аддаваць па іх даўгі – 99,9%, што залудзіце (і нават не аспрэчваю, ведаю па сабе).
3. Калі не перастанеце гуляць, нічога не зменіцца, чарговы вялікі занос прынясе яшчэ больш даўгоў.
4. Трэба прыняць сітуацыю такой, якая яна ёсць, і зразумець, што трэба вырашаць праблему тут і зараз, а не адкладаць да ўдалага заносу і г.д.
5. Спыніце падманваць саміх сябе – прызнайцеся, што вы лудаман, гэта, што самае цікавае, палегчыць барацьбу з лудаманіяй.
6. Не бойцеся прасіць дапамогі ў блізкіх (толькі не фінансавай), а то блізкіх больш не застанецца.
7. Перастаньце падманваць усіх – і людзей, і МФА, і банкі.
8. І не забывайце, што сям’я вышэй за ўсё.
І так ад тэорыі – цяпер да практыкі.
1. Крэдыты ў банках – калі плаціць крэдыты ўжо стала не па сілах, ПРЫПЫНЬЦЕ ІХ ПЛАЦІЦЬ!!!!!!!, так, банк будзе тэлефанаваць – адпраўляйце іх у суд; калі аддзел па працы з прасрочанай запазычанасцю прыйдзе да вас дадому, выклікайце паліцыю, не саромейцеся. Пакуль вы афіцыйна не прызнаны судом даўжніком, прыходзіць дадому – гэта, у перабольшанай форме, рэкет. Плаціць няма сэнсу толькі таму, што штрафы і пены хутчэй за ўсё перавышаюць тую суму, якую вы будзеце плаціць, і доўг не паменшыцца; крэдытная гісторыя і так будзе загажана, а званкі ніколі не скончацца.
2. МФА – паступаем аналагічна з банкамі, нічога не баімся. 
3. Суд – суду сапраўды баяцца не варта. Спакойна выслухаюць, дастаткова будзе сказаць, што вы не згодныя са штрафамі, пеняй і пералічанымі працэнтамі – суд іх адразу адменіць. Вам дадуць месяц на добраахвотнае выкананне абавязацельстваў, потым выпішуць выканаўчы ліст.
4. Прыстаў – ён вам патэлефануе; без званка або папярэджання ён сам да вас не прыйдзе. Як толькі ён вам патэлефануе, дамавіцеся пра сустрэчу, прыедзьце спакойна, выкладзіце, дзе працуеце, пакажыце ўсе карты і ўкажыце, на якую атрымліваеце зарплату, каб ён яе не блакаваў (па законе прыстаў не мае права вылічваць больш за 50% ад заробку). 
На гэтым этапе званкі спыняюцца – банкі і МФА вас больш не дакучаюць. Але сума даўгу вялікая і вы не хочаце ўсю жыццё аддаваць 50% ад зарплаты незразумела каму і навошта.
5. Ідзём у ПРОФЕСІЙНУЮ калектарскую кампанію і просім іх выкупіць ваш доўг у прыстаўоў. Яны выкупляюць ваш доўг за капейкі і прадаюць вам за 20-30%. З імі таксама цалкам спакойна можна дамовіцца аб добрай рассрочцы плацяжу.

Родныя – у першую чаргу вярніце даўгі сваякам і блізкім. Не трэба думаць, што яны ж мне блізкія, родныя, зразумеюць, пацерпяць. НЕ!!! У любога цярпення ёсць межы. Зразумейце адну рэч: той, у каго вы ўжо пазычалі і не аддаеце (старонняя асоба), ужо лічыць, што вы гоўна, і вярнуўшы яму доўг, ён такім вас і будзе лічыць – пра іх я ніжэй раскажу. Ітак, у першую чаргу аддаём усе родным.

Фізічныя асобы тут складаней.
1. Калі няма распісак і на чалавека вам напляваць – можна забіць (я гэта не прымаю, калі шчыра), але ў ўсіх розныя маральныя погляды.
2. Калі распіскі ёсць – адпраўляем людзей у суд з гэтымі распіскамі, усе дэталі як у пунктах 3 і 4. Але не атрымаецца прадаць калекторам гэты доўг за капейкі – сам фізік не пагодзіцца. А калі ёсць рашэнне суда, то пры наступным вам званку шлем на хуй апанента. Ёсць рашэнне суда – у мяне вылічаць з зарплаты. На гэтым размова скончана.

Увогуле можна напісаць яшчэ шмат чаго, ёсць розныя хітрыкі пра тое, як аддаць, як не аддаць, як аддаць менш і г.д.

Скажу так, хлопцы, перш чым зрабіць чарговы дэпазіт падумайце – можа варта патраціць грошы на добрага юрыста, які займецца вашымі даўгамі. 
Калі так не даходзіць, патлумачу па матэматыцы: у вас 1000000 доўгу, вы думаеце зараз апошнія 10к ўкіну, падніму нешта. Юрыст вам за гэтыя 10к зможа спісаць да 750 тыс. Нядрэнная аддача, ці не так?
А на самой справе мне здаецца, што 99% усяго, што я напісаў, на хуй не трэба – дайце толькі бабкі полудзіць.
Усім міру!

крыніца: ттрблог

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...