Памёр заснавальнік Playboy

Пагаворым пра жыццё | 28 верасня 2017 г. ад | 3 Адказу | 199 Праглядаў | 3 Рэакцыі
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
403
Публікацыі
3 599
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
8 жні 2015 г.

У ЗША памёр заснавальнік часопіса Playboy Х’ю Хефнер. Амерыканскі выдаўца, сибарыт, бунтар і інтэлектуал Хефнер на доўгія гады стаў адным з самых яркіх выражальнікаў амерыканскай пап-культуры, сімвалам якой стала ягонае выданне.

Х’ю Хефнер, як паведаміла яго сям’я, адышоў з жыцця ў сваім доме – у знакамітым маёнтку часопіса Playboy, акружаны блізкімі.

«Мой бацька пражыў вельмі выдатнае жыццё… і быў вядучым голасам, які стаяў за найважнейшымі сацыяльнымі і культурнымі рухамі нашага часу, будучы абаронцам свабоды слова, грамадзянскіх правоў і сексуальнай свабоды», 

– сказаў у сваёй заяве для прэсы сын памерлага Купер Хефнер, крэатыўны дырэктар кампаніі Playboy Enterprises.

Стваральнік галоўнага мужчынскага часопіса Амерыкі, ды, напэўна, усяго свету, Хефнер быў самай пазнавальнай фігурай сярод выдаўцоў. У нязменным халатцы ён часта позаваў са знакамітымі дзяўчатамі-«кролікамі» часопіса Playboy.

Хефнер нарадзіўся 9 красавіка 1926 года ў Чыкага. Пасля службы ў арміі ён нядоўга працаваў у рэкламным аддзеле часопіса Esquire, аднак затым вырашыў стварыць уласны часопіс.

У снежні 1953 года выйшаў першы нумар часопіса Playboy з актрысай Мэрылін Монро на вокладцы. Часопіс шакаваў пурытанскую Амерыку фотаздымкамі аголеных дзяўчат, хоць пачуццё стылю ніколі не пакідала Хефнера.

Разам з дзяўчатамі, а таксама парадамі мужчынам па выбары касцюма ці аўтамабіля, у часопісе друкаваліся інтэрв’ю з знакамітымі палітыкамі, зоркамі кіно і музыкі. За больш чым паўстагоддзя гісторыі часопіса ў ім друкаваліся фатаграфіі, артыкулы і інтэрв’ю многіх знакамітасцяў, сярод якіх – мадэлі Сіндзі Краўфард і Наомі Кэмпбел, акторы і актрысы Шэрон Стоун, Кевін Спэйсі, Джон Траволта, прадпрымальнік Біл Гейтс, палітыкі ЗША Біл Клінтан, Дык Чэйні, Фідэль Кастра, Рычард Ніксан.

Пасля таго як прэзідэнтам ЗША стаў Дональд Трамп, яго інтэрв’ю часопісу, якое ён даў шмат гадоў таму, стала сапраўднай скарбніцай інфармацыі для даследчыкаў.

Адзін з самых вядомых інтэрв’ю часопіса Playboy стаў размова з тагачасным кандыдатам у прэзідэнты Джымі Картэрам. Вядомы сваімі кансерватыўнымі рэлігійнымі поглядамі Картер, адказваючы на пытанні журналістаў выдання, прызнаўся, што часам адчувае «пахаццё ў сэрцы», але змагаецца з гэтым пачуццём.

Часопіс таксама друкаваў апавяданні знакамітых пісьменнікаў, сярод якіх – Рэй Брэдбэры, Эрнест Хэмінгуэй, Ўладзімір Набокаў і шмат іншых. Рэпартажы і палітычныя публікацыі Playboy з цікавасцю чыталі многія амерыканскія інтэлектуалы. Менавіта з-за высокай якасці тэкстаў у часопісе ў Амерыцы з’явілася жартоўнае выслоўе: «Я чытаю Playboy толькі дзеля артыкулаў».

У сярэдзіне 1990-х гадоў Хефнер убачыў і расійскае выданне часопіса Playboy. Яго першым рэдактарам стаў вядомы музычны крытык Арцём Троіцкі.

Сам Троіцкі прызнаваўся ў інтэрв’ю парталу Slon (цяпер Republic), што яму не падабаліся стандарты жаночага цела, якія ўмацаваў Хефнер.

«Я нават неаднаразова ў нейкіх інтэрв’ю казаў, што тое, у чым я з Х’ю Хефнерам разыходжуся, дык гэта ў тым, што ён сапраўды зрабіў стаўку на вельмі пэўны і, на мой погляд, тупы жаночы целасны фармат.

Гэта, як правіла, бландынкі “90-60-90”, усе гэтыя бедныя барбі… Да якойсьці ступені я ёй супраціўляўся, але супраць кія пад назвай Памела Андерсан прыёму няма».

Хефнер прыйшоў да публікацыі фрывольных дзяўчат, пераадольваючы ўласныя падлеткавыя комплексы. Выдавец распавядаў тэлевядоўцу Уладзіміру Познеру, што ў дзяцінстве быў даволі кансерватыўным падлеткам, а яго маці ўнушала, што мікрабы перадаюцца праз пацалункі.

У выніку ён стаў тым, хто кінуў выклік кансерватыўнаму грамадству, чалавекам, які ўвёў у сусветную мову тэрмін «playboy». Хефнер быў адной з яркіх фігур эпохі XX стагоддзя, якой удалося не толькі стаць сведкам змяняючагася свету, але і змяняць яго самастойна. У адным з інтэрв’ю, якое можна знайсці ў архівах Універсітэта Джорджтаўна, Хефнер дае адказ на пытанне аб тым, што ён лічыць «філасофіяй» Playboy.

«Філасофія Playboy вельмі звязана з амерыканскай марай, гэта палітычная філасофія, з якой я вырас, і якой я прытрымліваўся ў рэдакцыйнай палітыцы. Яна была сапраўднай асабістай свабодай, палітычнай свабодай, эканамічнай свабодай.

З акцэнтам на асабістае. Паняцце пра тое, што мы сапраўды валодаем уласным розумам і целамі, і што нешта, што зыходзіць ад царквы ці дзяржавы, што абмяжоўвае гэта, з’яўляецца неумесным і несумяшчальным з грамадствам, якім павінна быць Амерыка», – адзначаў Хефнер.

Варта адзначыць, што, як і большасць папяровых выданняў, Playboy перажывае няпросты час – тыраж часопіса падае, і каб прыцягнуць новага чытача, часопіс нават абвясціў, што перастане друкаваць аголеных дзяўчат, аднак гэта выклікала негатыўную рэакцыю іншых чытачоў, прывыклых да «старога» фармату часопіса. У лютым гэтага года рэдакцыя заявіла, што верне іх на вокладку.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
17
Рэпутацыя
2 715
Публікацыі
10 611
Падпісчыкі
7
Рэгістрацыя
19 вер 2016 г.

І як пасля гэтага я цяпер буду ў Play Boy гуляць?  🤠 

Цяпер у Голдфішцы дзяўчаты не будуць аддавацца як раней 😁

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
115
Публікацыі
2 369
Падпісчыкі
5
Рэгістрацыя
1 сак 2015 г.

апошнія выпускі абыходзіліся яму ў -1000000 уе..любімай справай займаўся ..не зліўся ..і дазваляла.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...