Новы падатак на выйгрыш у Беларусі

Навіны індустрыі азартных гульняў, падзеі, факты | 9 студзеня 2016 г. ад | 7 Адказаў | 715 Праглядаў | 0 Рэакцый
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.
1 студзеня на тэрыторыі Беларусі афіцыйна ўступіў у сілу новы закон, які абкладае падаткам 4% любы выйгрыш, атрыманы ў азартных гульнях. Заканаданне закране як букмекерскія канторы, так і азартныя ўстановы, а таксама казіно.

Цяпер усім аматарам гэмблінгу з Беларусі трэба мець на ўвазе, што пры атрыманні выйгрышу на касе з іх будзе ўтрымана 4%. Пры гэтым самае страшнае ў новым законе ў тым, што пад яго трапляюць і грошы, якія вы ўнеслі ў касу, але не сыгралі на іх. Гэта значыць, за вяртанне сваіх жа грошай з касы гулец вымушаны аддаваць камісію дзяржаве.

Міністр па падатках і зборах Беларусі, Сяргей Налівайка, правёў онлайн-канферэнцыю, на якой пагутарыў аб гэтых навоўведзеннях. Галоўнае пытанне – якімі сталі прычыны з’яўлення гэтага падатку?

Сяргей Налівайка, міністр па падатках і зборах Беларусі

Асноўнай прычынай увядзення 4%-га падатку на выйгрыш стаў той факт, што некаторыя казіно свядома заніжалі сваю прыбытак, з якога адлічваўся падатак з ігральнай установы, шляхам павышэння выплат нерэзідэнтам краіны. А вось новы падатак дазволіць кантраляваць усе ўстановы і папоўніць бюджэт значнымі грашовымі сродкамі ад ігральнага бізнесу

Пры гэтым галоўным аргументам міністра было тое, што гэты падатак у 4% з’яўляецца заніжаным у параўнанні з агульнапрынятым у 13%. Такім чынам, у ўсіх аматараў азартных гульняў Беларусі 2016 год пачаўся з непрыемных навін.

Крыніца: pokeroff

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
479
Публікацыі
10 472
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
16 кас 2015 г.

Падатак, які абкладаецца падаткам, які ў сваю чаргу абкладаецца падаткам, які ў сваю чаргу абкладаецца падаткам, які ў сваю чаргу абкладаецца падаткам. У Беларусі ішоў 2016 год.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
96
Публікацыі
1 010
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
2 жні 2015 г.

Даўно ўжо ))) Чутаў такое

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
115
Публікацыі
2 369
Падпісчыкі
5
Рэгістрацыя
1 сак 2015 г.

Толькі для анлайну пафіг ..напэўна ..я асабіста нікому плаціць не збіраюся ))нават калі законы і ў нас з’явяцца (па крайняй меры зраблю ўсё ..каб не плаціць )))вось такі я гад)

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
126
Публікацыі
589
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
23 кра 2015 г.

Ооо да я ўжо сутыкнуўся, 3-га студзеня пайшоў на аўтаматы, зняць выйгрыш, а мне, давай 4 працэнты)))

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.
Deniss, 9 студзеня 2016 г.
Ой, я ўжо сутыкнуўся, 3-га студзеня пайшоў на аўтаматы, зняць выйгрыш, а мне: давай 4 працэнты)))

Хто 3 студзеня ідзе ў зал гульнявых аўтаматаў)))) Правільна лудоман… 😁

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
479
Публікацыі
10 472