Нечакана - 7% жыхароў планеты штодзённа робяць стаўкі
Заносы ў казіно
|
20 September 2024
ад
thee4
|
16 Адказаў
|
316 Праглядаў
|
1 Рэакцыя
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Атэт абагульнены даклад пра глабальныя тэндэнцыі ў сферы азартных гульняў у 2024 годзе быў падрыхтаваны кампаніяй TGM Research. У выніку апытання амаль 9 тыс. паўналетніх рэспандэнтаў у 35 краінах свету (чэрвень-ліпень 2024 года). Вынікі даследавання без класіфікацыі па краінах (на жаль):
ЧАСТАТА СТАВОК
ТЫП ГУЛЬНЁВАЙ АКТЫЎНАСЦІ
Анлайн-стаўкі на спорт і скачкі – 41%;
Латарэі – 35%;
Анлайн-слоты – 30%;
Стаўкі на спорт і скачкі ў коле сяброў – 26%;
Стаўкі на спорт і скачкі ў пунктах прыёму ставак – 22%;
Анлайн-покер, анлайн-блэкджэк – 20%;
Гульнявыя аўтаматы – 18%;
Картовыя гульні па-за казіно – 15%;
Картовыя гульні ў казіно – 14%;
Іншыя настольныя гульні ў казіно – 14%;
Стаўкі на няспартыўныя падзеі (палітыка, культура і г.д.) – 13%;
Фэнтэзі-спорт – 9%;
Іншае – 8%.
МАТЫВАЦЫЯ ЎДЗЕЛУ Ў АЗАРТНЫХ ГУЛЬНЯХ
Жаданне выйграць грошы – 53%;
Падабаюцца эмоцыі, якія дае гемблінг – 37%;
Павышаецца цікавасць да прагляду падзеі, на якую зроблена стаўка – 31%;
Падабаецца сапернічаючы характар ставак – 30%;
Гемблінг успрымаецца як хобі – 22%;
Жаданне паспрабаваць нешта новае – 19%;
Наяўнасць «залішніх» грошай, якія можна выкарыстаць для ставак – 17%;
Падабаецца атмасфера ў казіно або на іподроме – 16%;
Прыцягненне да ставак з боку знаёмых – 14%;
Іншае – 6%.
Даследаванне па заказе Савета па стаўках і азартных гульнях Вялікабрытаніі (BGC) паказала, што каля 1,5 млн брытанцаў штогод выдаткоўваюць на незаконныя азартныя гульні 4,3 млрд фунтаў).
Прычым 63% ад указанай сумы (2,7 млрд фунтаў) прыпадае менавіта на анлайн-сектар. Да такіх высноваў прыйшлі на падставе апытання больш за 6000 чалавек. У дакладзе адзначана, што незаконныя гульнявыя кампаніі агрэсіўна арыентуюцца на кліентаў з Вялікабрытаніі. Асабліва на маладых людзей ва ўзросце ад 18 да 24 гадоў, а таксама на гульцоў, якія раней унеслі сябе ў рэестр самаадключэння ад азартных гульняў на тэрыторыі краіны.
Стратаныя падаткі брытанскай скарбніцы толькі за адзін год з-за незаконнага рынку ставак складаюць каля 67 млн фунтаў. А за пяць гадоў сума складае 335 млрд фунтаў.
Ды ўжо… СВЫШЭ 60% АЎСТРАЛІЙЦАЎ ГРАЮЦЬ У АЗАРТНЫЯ ГУЛЬНІ
З апублікаваных вынікаў даследавання, якое правёў Аўстралійскі нацыянальны ўніверсітэт (ANU), які вывучаў гэмблінг-актыўнасць жыхароў краіны, вынікае:
60,3% аўстралійцаў з’яўляюцца ўдзельнікамі азартных гульняў;
13,6% гульцоў сутыкаюцца з рызыкай узнікнення гульнявой залежнасці;
46,8% жыхароў краіны набываюць латарэйныя білеты.
Такім чынам, латарэі сталі самай папулярнай формай гэмблінгу ў Аўстраліі. Вельмі запатрабаванымі сярод мясцовых гульцоў таксама з’яўляюцца гульнявыя аўтаматы і стаўкі на скачкі.
Больш высокі ўзровень удзелу ў азартных гульнях характэрны для старэйшых узроставых груп і людзей з нізкім узроўнем адукацыі. Маладзёны аўстралійцы гуляюць радзей. Пры гэтым назіраецца павелічэнне долі iGaming-сегмента ў гульнявых прэферэнцыях рэспандэнтаў. «Нашы дадзеныя сведчаць аб пераходзе гульцоў ад наземнага гэмблінгу да ставак у інтэрнэце», – адзначыў вядучы даследчык, доктар Айно Суомі.
Думаю, трэба памножыць на тры!
Гэта і зразумела, заўсёды ўсё-ўсё хаваюць праўдзівыя лічбы ад насельніцтва, а тут яшчэ і гЭмбла)
Людзі заўсёды былі азартныя, і гульні на грошы стагоддзямі папулярныя. Я лічу, што стаўкі ў казіно і г.д. не так ужо дрэнна, аднак, на жаль, многія (і амаль усе) пераступаюць мяжу, а там ужо сапраўдныя праблемы… Я ТАКІ Ж. На самой справе я думаў пра тое, каб не вынаходзіць спробы з барацьбой (рэхабы і г.д.), бо гэта ў асноўным мала эфектыўна; лепш бы прыдумалі курсы па кантролі… хоць можа такое і ёсць, я не ведаю. Я ўжо зразумеў, што цалкам пазбавіцца ад гэтага не змагу і сам спрабую кантраляваць гэта.
Цікавая статыстыка, ніколі так глабальна па гембле не задумваўся.
Толькі вось апытаных 9к чалавек, а загаловак сцвярджае, што 7% насельніцтва планеты гуляе)
Ці яны тыпа вырашылі з 9к +- лічыць за ўсіх?
Так, калі на Зямлі маці прыкладна 8 мільярдаў жыхароў, то ўзялі 9ооо чалавек… Я так зразумеў па ўсіх краінах (на колькі хапіла бюджэту) і цяпер маем вось такую “сціпла” заніжаную лічбу)
Вось пра гэта і кажу, насельніцтва 8 мільярдаў, а апыталі 9к. Занадта вялікая погрэшка)
Ну так, азартных гульцоў усюды хапае… Вось гэтыя “упыры” – казіношныя & бекашныя, скарыстоўваюць гэта, то RTP у слотах панізяць, то карты “перацягнуць”. то, ужываючы RRS, шарык пачынае “абкідваць” стаўкі… То ўвогуле пад выдуманым прычынам адмаўляюцца выплачваць “тлусты” выйгрыш, ніяк не “нажруцца” -“дэманы” 😛
Я ў гэтыя 7 адсоткаў таксама трапляю, ура я абраны)
Ну хоць тут мая не засвяцілася, кожны дзень стаўкі не раблю, напэўна таму ў невялікім плюсе)
як ні дзіўна я таксама ў плюсе , дзякуючы Turbo22……
А мой таварыш па цэху, таксама ў плюсе і ў “жырным”! Так як робіць стаўкі толькі ў тыя лічбы, якія “бачыць”)
Жахліва проста… Якаясьці ўсеагульная зараза атрымліваецца)
@brabrobrob
Паглядзі, якія прыбыткі ад азартных гульняў, не меншыя, чым ад распаўсюджвання наркотыкаў, так што гэта тая ж заразу, толькі анлайн, а доля тых, хто моцна падсідае на гульні, увогуле зааблочная