Наступствы самаізаляцыі
Пагаворым пра жыццё
|
26 April 2020
ад
PavelFredooc
|
52 Адказу
|
2,013 Праглядаў
|
3 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
У вёсцы Косуліна некалькі грабежнікаў сёння ноччу ўварваліся ў мясцовы прадуктовы магазін і менш чым за паўхвіліны скралі банкамат. Момант крадзяжу трапіў на камеру відэаназірання. Як паведамляюць мясцовыя жыхары, у вёсцы гэта быў адзіны банкамат.
Паведамленне пра інцыдэнт паступіла на панэль дыспетчара ў 06:20 па мясцовым часе. Як высветлілася, камера відэаназірання зафіксавала момант крадзяжу: некалькі мужчын у масках пранікаюць у магазін і накідваюць трос на банкамат. Як толькі аўтамабіль, да якога прымацаваны трос, рушыць з месца, банкамат ляціць за ім, прабіваючы дзверы.
Пазней адзін з мясцовых жыхароў знайшоў апусцелы банкамат у лесапаркавай зоне. У прэс-цэнтры Уральскага банка Сбербанка Расіі адзначылі, што пацярпелых няма, сума шкоды нязначная.
Калі яшчэ на месяц працягнуць гэты каранцін,там не толькі будуць красьці банкаматы.Простаму народу хутка есці будзе няма чаго.А Пуцінскія абяцанні пра выплату грошай толькі словы.
Адзіны банкамат. Спадзяюся, мясцовыя самі іх знайдуць і пакараюць )))
Што б у вёсцы быў такі прадуктовы магазін ды яшчэ з банкаматам… арыгінальна арыгінальна
Так і будзе, бо ў людзей ужо скончыліся грошы. Кстати Пуцін яшчэ хоча прадоўжыць самаізаляцыю на два тыдні. Дапамагаць свайму народу грашыма ён не хоча, а вось чужым краінам дапамагае. Айдар, у цябе паняцці няправільнае. Зараз такі час, што кожны за сябе і за блізкіх, і то не ўсе. Людзі жралі і ўкралі ў банка банкамат, што ты яму прад’яваш? Банк паставіць гэты яшчык нанова. Гэта тое ж самае, што ты мяне крысам называў, бо я хацеў ашукаць казіно, а на форуме ў мяне няма сваякоў і блізкіх. Тут любы за капейку глоткі перагрызе. Тут на форуме мы ўсе камунікуем, шукаем нейкую выгаду гэтак жа, як і ты. Ёсць тут тыя, каго я больш-менш паважаю, але не больш за тое. Нават у народу ёсць прыказка – дружба дружбай, а тытунь асобна. Значэнне – любое сяброўства мае свае межы, ёсць рэчы, якімі не дзяляцца нават з сябрамі. Спадзяюся, ты гэта зразумеў, або так здохнеш, што не зразумееш; у гульні таксама няма сяброў. Удачы ўсім ва ўсім і беражыце сябе.
Дурдом працягваецца, неўзабаве наступства ад дзеянняў уладаў па прадухіленні эпідэміі будуць большыя, чым ад самай эпідэміі. У нас тут таксама ходзяць чуткі, што рух паміж гарадамі хочуць заблакіраваць. Вось тады будзе поўны трындэц. І так тавараабарот заглух, а неўзабаве людзі згінуць ад такіх дзеянняў. Заработак многіх быў наўпрост звязаны з дастаўкай тавараў і людзей з пункту А у пункт Б.
Да якія гэта наступствы, у нас да каранціну было і выбухалі на месцы і выкрадалі. А тое ,што народ зверэе паціху гэта дакладна, калі Путя не ўвядзе режим ЧС і не будзе аднаразовых выплат, то пачнецца поўных хаос і анархія, ў режим ЧС слаба верыцца , а вось выплаты маглі бы і зрабіць, але…
а што расіянам не выплачваюць тое, што ВВ абяцаў, у нас хаця б пенсіянерам, тым у каго менш за 5К, пенсію далі па адной штуцы грн.
Але вось на тыдні маці, якая месяц не выходзіла, вырашыла выйсці на паветра? у аптэку… А адтуль, бо там круты ўздым, паспрабавала пад’ехаць на тралейбусе, Такі яе не прапусцілі, нават адну зупынку (а там два пасажыры ў салоне і ў яе, як належыць, маска) і зноў… Няма пропуску – ну тады мы нікуды не едзем, а ў мяне няма лішніх 17 тыс., выходзьце бабуля. Яна паказвае пакет з лекамі. маўляў, цяжка, не дойду, раней як-то не верыла, што казалі, цяпер усё ўбачыла сваімі вачыма, вушамі і нагамі.
PS. Увогуле думалі ўлады думалі і, як звычайна, недадумалі, поўны ці Пі… ці Ах… Упэўнены, добра было б уладам хоць бы час ад часу галаву ўключаць!
Ўладам няма чым думаць па ходзе, усе мазгі ў іх атрафіраваліся з-за бяздзейснасці. Дэпутат дзярждумы атрымлівае каля 800 тысяч касароў, уяўляеш? А я ніяк не магу ўявіць, куды такія вялізныя грошы можна выдаткаваць? Хз была б у мяне зарплата такая ж вялікая, куды б іх патраціў? Я б, напэўна, астаткамі грошай ацяпляў буржуйкай на дачным участку. А гэтыя мазёры зусім апупелі, Собчак заявіла, што не трэба даваць людзям грошы з бюджэту, усё роўна яны іх з’ядуць, давайце лепш падтрымаем бізнесменаў, яны хаця б прыумножаць іх. Путіну ў прамым эфіры задалі пытанне, сам я чуў, што розніца ў зарплаце чыноўнікаў і звычайных рабочых адчувальная, несправядлівая, што Пуцін думае пра гэта. Ён адказаў, калі мы гэтым чыноўнікам не будзем годна плаціць, то яны ўцякуць за мяжу. Хай валяць куды хочуць, ад іх толькі расходы, мы звычайныя грамадзянe плацім падаткі, каб гэтых дармаедаў утрымліваць, яны яшчэ на поўным забеспячэнні дзяржавы. Ніякай справы да простага народа ў дзяржавы няма, у РФ жах што творыцца, у бальніцах чэргі да ўрача кіламетровыя і каб запісацца да спецыяліста трэба за два-тры месяцы наперад. Прэпараты дарагія, іх купіш і дакладна будзеш есці куды соль. Пуцін прапанаваў Катару дапамогу, я ледзь не прыкуеl 🙂 . А Жырыноўскі – шут пры ўладзе, заявіў, што моліцца народу трэба за Пуціна, падліз. Трэба тэрмінова гнаць у шыю такую ўладу, а то добра гэта не скончыцца. Народ ужо на мяжы, хто-то за вилы ўжо збіраецца брацца і будзе грамадзянская вайна, вельмі страшная вайна. Сажалю нашу моладзь, яны хочуць перамен, а не 20 гадоў казак Пуціна слухаць. Вайна непазбежна і моладзь загіне, тыя хто не паспеў уматывацца з гэтай краіны. Сваіх дзяцей ужо адпраўіў да сябе на радзіму ў Грузію, на ПМЖ.
Дык таму што трэба ўсе агульнаадукацыйныя галіны прадпрыемства зрабіць дзяржаўнымі і абмежаваць максімальную зарплату не больш за х10…
памінаю, калі ўзяць Мілера яшчэ гадоў пяць таму – у яго зарплата была лям у дзень, а ў лекары і настаўнікі і… атрымлівалі 8К у месяц… Вось яна праўда жыцця. Нарэшце час прыйшоў падумаць пра ўрачоў… Ну проста ўпэўнены, што за падпісаныя ўказы і распараджэнні трэба ўводзіць персанальную адказнасць кіраўнікоў… АТО “скаротзілі” медработнікаў і паліклінікі… А цяпер паскоранымі тэмпамі будуюць усё нанова. У вас хоць будавалі, а ў нас з гэтай медыцынскай рэформай поўны абзац… 😎
Каранцін тут толькі ў тым, што два гоп-стопніка, карыстаючыся малалічнасцю людзей на вуліцах, проста падарвалі банкамат. Ізі. і “Есці хацелі” тут не пры чым. Падчас блокады Ленінграда людзі таксама з голаду паміралі, але ніхто і не падумаў бы, што трэба сп…дзець у суседа або дзяржавы. Паглядзіце на чэргі за жратай у Амерыцы. А ў Італіі ў людзей грошы не сканчаюцца, а ў Іспаніі? Не трэба ўсё звальваць на Пуціна. Хочаце паміраць ад заразы – парушайце каранцін. Забівайце сябе і іншых.
Логіка ў вас жалезная, таварышы
Я ўпэўнены, што ў вас ва Украіне ўсё будзе добра, таму што вы гэтага хочаце і не баіцеся. Украіна хоча жыць лепш, таму ў вас цяпер нестабільнасць, бо ва ўладзе яшчэ засталіся прагнілыя не людзі, якія толькі пра сябе думаюць. Хутка ў вас Зяленскі зробіць прэм’ер-міністрам Саакашвілі, а ён не любіць карупцыянэраў і злодзеяў, усіх нафіг перасадзіць. На жаль у РФ не хутка будзе добрае жыццё, бо ва ўладзе карумпаваныя чыноўнікі кіруюць. Пры Пуціну ніколі не будуць прадпрыемствы дзяржаўнымі, імі кіруюць сябры караля і з кожным годам становяцца мільянерамі, гэтыя мільярдэры пры Пуціну растуць як грыбы пасля дажджу, бо ён даў ім усе паўнамоцтвы і рэсурсы, усе прыродныя рэсурсы краіны належаць алігархам, якія ў сябрах у Пуціна. Жыву я ў маленькім горадзе ў Удмурціі і тут ёсць завод Чапецкі механічны ЧМЗ, вырабляюць уран. Так вось гэтым заводам кіруе алігарх-масквіч, атрымлівае больш за лям зарплаты ў месяц. У горадзе ўсе прадпрыемствы выкуплены Масквой, ёсць такая кампанія САИГАС холдынгавая кампанія, так вось яны ўсё ў Удмурцкую выкупілі, нават птушкафабрыку. У Ромы ў Іжэўску хацелі будынкі – яны адсудзяць, не ведаю чым там усё скончылася, хз. Карацей усе ў Удмурціі маскоўскія, натуральна ўсе даходы ў Маскву сыходзяць, просты рабочы атрымлівае 15-20 касароў у месяц, а гэтыя алігархі жыраюць. У ўсіх гарадах правінцыях РФ такая ж сітуацыя, усё Масквой скуплена. Народ хоча нешта змяніць, але моцна напалоханы дыктатарскім ладам, калі пикнеш – у кутузку ўпрячуць і сям’ю на рэпрэсіі. Вось такія справы ў нас, дружбан, не жывём, а выжываем, працуем на двух-трох працах, каб сябе і сям’ю пракарміць. Пытайся ў любога форумчыка з Расіі, калі гэта не так. Зомбаяшчык не слухай, там нам, то бок у РФ, усяляк усяляк ўнушаюць, што ўкраінцы і грузіны немцы 🙂 . РФ самая цудоўная краіна, а ўсе астатнія адсталыя. На словах у РФ усё крута, а на справе правінцыі бярозай зарастаюць, працы няма, а калі ёсць – зарплата мізэрная. Увогуле жывуць людзі ў пекле можна сказаць, усе загнаныя ў крэдыты і іпатэкі, да дадаку яшчэ гэты пракляты вірус. Беражыце сябе.
Палітыка ў цябе жалезная, проста абрабавалі :). Проста хацелі ў турму, там хоць баланду бясплатна даюць. Ты паглядзі сацсеткі і пошукавікі, што там людзі пішуць, як яны жывуць і не ведаюць, дзе грошы ўзяць. Многія ўжо хочуць ісці красьці. Не параўноўвай вайну і блокаду, там людзі чалавечыну жралі, скажы дзякуй, што пакуль да гэтага не дайшло. Не на Пуціна кідзіць, на каго яшчэ? Хіба не ён сабраў вакол сябе гэтых карупцыянераў і вораў, хіба не ён свісціць на кожным кроку, успомні 2005 год, сам я чуў, як ён казаў: пакуль ён прэзідэнт, павышэння пенсійнага ўзросту не будзе, а слова яму ніякае. Цяпер лекары суткамі працуюць, на працы жывуць, а зарплату ім затрымліваюць. Паглядзі ў навінах на Яндэксе і ўбачыш, хто пры чым і на каго трэба калоць. Не можа кіраваць краінай – значыць трэба ўступаць месца іншым. Разумею, можа яго, то бок Пуціна, не слухаюцца ў рэгіёнах, але ён жа можа прымаць меры, каб слухалі губернатары? Можа, але не хоча або яму на гэта напляваць.
Дык хто ж Міхо дасць такія паўнамоцтвы скончыць карупцыю… Як кажуць у нас у Адэсе пабачым)
PS. А што тычыцца маскоўскіх, то працаваў у Маскве ў тыя ліхія 90, ведаю… У мяне было шмат сваякоў, але і пры саветах яны нас пазбягалі, былі і родныя і двоюродныя(жылі толькі для сябе)… Адзін быў мой дзед, у той час быў кіруючым дзяржаўным банкам СССР, то сапраўды быў ЧАЛАВЕК(такіх цяпер не робяць)… Валадарства яму нябеснае, хо ро шый быў Чалавек.
У сацсетках поўна правакацый. Я гэты смецце не чытаю. Я веру сваім вачам і вушам. І жыву сярод натоўпу людзей. І ні ад аднаго не чуў візгаў і стогнаў (прычым гэта людзі рознай сацыяльнай прыналежнасці).
Карупцыянэраў? А дзе іх няма? )) У Амерыцы? У Італіі? такія ёсць нават у Кітаі. Вось толькі не трэба пра геапалітыку….
Вось паглядзіце што людзі не задаволены https://zen.yandex.ru/media/ekinomiymney/liudi-ne-vyderjivaiut-samoizoliacii-volny-protestov-prokatilis-po-vsei-rossii-5ea570ba4325171a6b4e2266
І што гэта? Чарговая прадукцыя хомячкоў-лібералаў?? Такіх ролікаў у сетцы з’яўляецца тысяча, толькі дай інфаповад. Колькі хайпу гэты влогер здабыў на каранавірусе? А сам ён што зрабіў? Хаця б МІНІМУМ. П…дзець не мяшкі перакладаць. У яго на канале кнопка прапанаваць спонсарства. Каго, ЯГО. Стварыў бы групу збору ў фонд сродкаў для малазабяспечаных на самаізаляцыі, а то толькі поп…зьдуюць з каналаў як шаўкі.
Я яшчэ раз задам пытанне: дзе сітуацыя лепш? дзе ў людзей не канчаюцца грошы??? У Амерыцы? У Італіі? У Іспаніі. Чаму вы не постыце пра хвалi аўтапратэстаў у ЗША, якія ўжо тыдзень працягваюцца? Аааааа….гэта ж Пуцін вінаваты
Многія думаюць, што эпідэмія простая, і паводзяць сябе выклікова, не думаючы, што з-за іх могуць заразіцца людзі і памерці.
Нават цяпер ёсць вялікая частка людзей, якія веряць, што эпідэмія выдуманая і нічога страшнага ў гэтым няма, ну рэальна не разумеюць, што ўвесь свет апынуўся на мелі і не толькі мы, і таму САМАІЗАЛЯЦЫЯ яна павінна быць, каб хоць як-небудзь перамагчы эпідэмію, яна як чума цяпер, ад якой няма канкрэтных лекаў і праз якую людзі паміраюць як мухі.
Я асабіста стараюся сядзець дома, бо гэта лепшая абарона ад віруса, хоць я сам захварэў і так і не зразумеў дакладна – ці проста прастудзіўся, ці яшчэ што…….
Нам трэба, як ні круці, пераадолець гэты страшны момант – гэта ў нашых інтарэсах………..
І, дарэчы, у ЗША няма самаізаляцыі. Там проста людзі паміраюць як мухі. А тыя, хто разумныя, сядзяць па дамах. Але практычна ўсё зачынілася. Большасць фірм тупа не працуе. Добра там, дзе нас няма.
Якая нафіг правакацыя, у мяне жыве родня ў Паўночнай Асеціі і ведаю што людзі хочуць. Калі самаізаляцыя, то хай будзе, але за кошт дзяржавы, як у нармальных краінах. Людзям няма на што жыць, без працы. Пагляду ты не жывеш сярод масы людзей, а калі жывеш дзе там у Маскве ці ў Катары. Масква іншая дзяржава, хз чыёй, але дакладна не РФ. У той самай Амерыцы людзям выплачваюць кампенсацыю за ізаляцыю, а ў РФ кажуць грошай хапае, але не хочуць людзям дапамагчы, сядзіце дома і падыхайце нафіг. Не будзеш працаваць, хто табе грошай дасць, ад ураду куй дачакаешся.
Пруфы ёсць? Нічога там не выплачваюць…. што за міфы. За кошт дзяржавы….
Сам не бачыў уласнымі вачыма, але ў навінах не раз чуў, што Америка і іншыя краіны дапамагаюць свайму народу ў такіх выпадках. Хацеў бы ўбачыць усё гэта на свае вочы, але выехаць за мяжу не магу зараз, межы закрыты, нават на радзіму ў Грузію не магу выехаць. Ведаеш што – вось дзяржава вырашыла дапамагчы бізнесменам, а бізнесмены пазвалялі людзей з працы. Што ім рабіць, калі не ісці красьці, голад жа не цётка?. Сёння пайшоў у краму і троху прыкупіў, пельмені, фарш, мука, нават туалетная папера падаражэла, не шмат, але на дзесяць рублёў катлеты – гэта адчувальна. Што людзям есці без працы, то ёсць без грошай. Вось ты працуеш ці пенсіянер? А калі працуеш у дзяржаўнага ці ў прыватніка, і як зарплату атрымліваеш, ёсць фінансы? А ў многіх няма даходаў без працы і гэтым усё сказана.
дзен яшчэ тая сметніца, у мяне часам валасы стаяць дыбам ад таго, што там напхана, пачынаючы з адраджэння “Копейкі” на АвтоВАЗе, заканчваючы тым, што Ігара Корнелюка пабіла жонка, не вытрымаўшы самаізаляцыі…
Абсалютна згодзен з тым, што дзэн – гэта не стопрацэнтная інфа, чуў, што там любы копірайтар за грошы можа пісаць. Гэта зразумела, але ў Паўночнай Асетыі мітынг супраць прымусовай самаізаляцыі – гэта дакладна, народу было вельмі шмат і ўсе выказвалі сваё незадавальненне, патрабавалі адмяніць і выходзіць на працу, каб пракарміцца. Таксама патрабавалі вызвалення якога-небудзь палітвязня. Таксама былі анлайн-мітынгі, Карыстальнікі прыкладання «Яндекс.Навігатар» улаштавалі анлайн-мітынг па ўсёй Расіі, лаячы цяперашнюю самаізаляцыю..