Мутко прыпыніў дзейнасць на пасадзе кіраўніка РФС

Навіны спорту | 26 снежня 2017 г. ад | 13 Адказаў | 609 Праглядаў | 6 Рэакцый
Ранг
15
Рэпутацыя
1 639
Публікацыі
14 184
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
13 сак 2017 г.

МАСКВА, 25 снежня. /ТАСС/. Віталій Мутка прыпыніў дзейнасць на пасадзе прэзідэнта Расійскага футбольнага саюза (РФС), выконваючымі абавязкі будзе генеральны дырэктар РФС Аляксандр Алаеў. Як распавёў Мутка журналістам на прэс-канферэнцыі пасля пасяджэння выканкама арганізацыі, ён папрасіў прыпыніць яго абавязкі на тэрмін да шасці месяцаў.

Пасяджэнне выканкама РФС адбылося ў панядзелак у Доме футбола ў Маскве.

«Я звярнуўся да выканкама і прыняў рашэнне. У нас ёсць такая норма – калі прэзідэнт не можа выконваць абавязкі, ён павінен іх скласть. Каб РФС спакойна працаваў, я папрасіў прыпыніць датэрмінова мае абавязкі на тэрмін да шасці месяцаў. Я нікуды не сыходжу, мой мандат будзе дзейнічаць», – растлумачыў Мутка.

«Два віцэ-прэзідэнты – Прыядкін і Антохін – занятыя, таму я прапанаваў выканкаму ўскласьці часова абавязкі на Аляева: выканкам гэта падтрымаў. У нас гэта прапісана – калі пазачарговая канферэнцыя не збіраецца, то рашэнне прымае выканкам. Ніякіх канферэнцый мы збіраць не будзем, усе пытанні ў РФС будзе вырашаць Аляеў. Вядома, праз шэсць месяцаў я вернуся, можа быць, раней», – растлумачыў віцэ-прэм’ер РФ.

Мутка кіраваў РФС з 2005 па 2009 год. У верасні 2015-га пасля сыходу Мікалая Толстых з пасады прэзідэнта арганізацыі Мутка зноў узначаліў арганізацыю. Праз год на канферэнцыі РФС ён быў пераабраны на гэтую пасаду на чатырохгадовы тэрмін, апярэдзіўшы па колькасці галасоў Валерыя Газзаева.

З 2008 па 2012 год Мутка займаў пасаду міністра спорту, турызму і маладзёжнай палітыкі РФ, затым да 2016 года з’яўляўся міністрам спорту краіны. У кастрычніку мінулага года быў прызначаны намеснікам старшыні ўрада РФ па пытаннях спорту, турызму і маладзёжнай палітыкі. На дадзены момант 59-гадовы Мутка таксама займае пасаду кіраўніка аркамітэта чэмпіянату свету «Расія-2018».

+6
0
+6  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
0
Публікацыі
4 079
Падпісчыкі
3
Рэгістрацыя
4 сак 2016 г.

Я не разумею, як яму самому не сорамна ўвогуле побач са спортам дагэтуль сядзець быццам нічога не было, незалежна ад таго, наколькі ён канкрэтна вінаваты ва ўсіх абосрацінах у гэтым плане краіны. Ужо даўно не намякаюць, а канкрэтна кажуць: давай, да пабачэння і самі спартсмены таксама, а ён быццам не разумее).

Хаця зразумела, з каго ён бярэ прыклад. Проста дзікі пох.ізм у кіраўніцтва на меркаванне грамадзян. Бананавая рэспубліка😁

+7
0
+7  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 364
Публікацыі
32 098
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
seregelio, 26 снежня 2017 г.
Я не разумею, як яму самому не сорамна наогул вакол спорту дагэтуль сядзець, быццам нібы нічога не было. Вось ужо даўно не намякаюць, а канкрэтна кажуць: давай да пабачэння і самі спартсмены таксама, а ён быццам не разумее).

Згодзен,

чалавек, які не мае ніякага дачынення да спорту, і не павінен мець ніякага дачынення да спорту.

Спыніце, адчыніце дзверы…  Віталіку, трэба выйсці🐽

+7
0
+7  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
357
Публікацыі
3 847
Падпісчыкі
22
Рэгістрацыя
21 вер 2015 г.

Аллілуя😜 З такім, як гэты мудко, у нас у спорце нічога добрага не будзе!🤨 Хто ўвогуле дадумаўся зрабіць яго міністрам спорту…

+5
0
+5  
Калі ласка, пачакайце...
Adept
Ранг
11
Рэпутацыя
676
Публікацыі
5 608
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
5 сак 2017 г.
Lis@, 26 снежня 2017 г.
Алілуя😜 З такім, як гэты мудка, у нас у спорце нічога добрага не будзе!🤨 Хто ўвогуле даў ідэю зрабіць яго міністрам спорту…

Хтосьці паставіў і ім гэта было выгадна. Таму некаторыя пасады прызначаюцца зусім па іншых прычынах, зусім не з-за іх асабістых характарыстык. 

+3
-1
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 364
Публікацыі
32 098
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

Там, на верху за тупізм ёсць два варыянты, або “апусціць” або “павысіць”…

На жаль, з гэтым дзівакам на літару “М” – атрымалася другое, напэўна вырашальным стала тое, што ён з Пітера. 😎

+4
0
+4  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
69
Публікацыі
255
Падпісчыкі
3
Рэгістрацыя
11 лют 2016 г.

Дудзь за.е.б.ца спытаў, нікалі больш не буду матэрыцца! ца спытаў)) Я цяпер гатовы ўзяць усю адказнасць на сябе, і сказаць, што я ў прынцыпе гатовы яе ўзяць на сябе😁 мудко.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
0
Публікацыі
4 079
Падпісчыкі
3
Рэгістрацыя
4 сак 2016 г.
DjGizmo, 26 снежня 2017 г.

Мне вось такія рэчы прама непрыемна глядець( Мне нібыта чамусьці сорамна за героя. Бля яму ўжо і так, і этак, а ён усё нібыта не разумее, што хочуць данесці, ліпіць далей свой загадзя падрыхтаваны тэкст.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
69
Публікацыі
255
Падпісчыкі
3
Рэгістрацыя
11 лют 2016 г.

за 20 гадоў з матроса ў паравоза! 😁

Біяграфія

• У маладосці прайшоў шлях ад сакратара ВЛКСМ Ленінградскага рэчнага вучылішча да кіраўніка адміністрацыі Кіраўскага раёна Санкт-Пецярбурга.
  • Пасля атрыманння пачатковай прафесійнай адукацыі ў марскім ПТВ ў 1977-1978 гадах працаваў матросам-матарістам на суднах Ленінградскага марскога порта і ўпраўлення Паўночна-Заходняга рэчнога параходства.
  • У 1980 годзе стаўся чальцом КПСС. Ускора быў вылучаны на работу ў выканкам Кіраўскага раённага Савета народных дэпутатаў Ленінграда; працаваў на пасадах інструктара, начальніка аддзела па сацыяльных пытаннях, сакратара райвыканкама.
  • У 1983-1991 гадох – старшыня выканкама Кіраўскага раённага Савета народных дэпутатаў Ленінграда.
  • У 1987 годзе, знаходзячыся на пасадзе старшыні Кіраўскага райсавета, без адрыву ад працы заочна скончыў размешчаны на тэрыторыі падведамаснага яму раёна Інстытут інжынераў воднага транспарту.
  • У 1990 годзе абраны дэпутатам Кіраўскага райсавета.
  • У 1990-1991 гадах – старшыня выканкама Кіраўскага раённага Савета народных дэпутатаў.
  • З 1991 года – кіраўнік адміністрацыі Кіраўскага раёна горада.
  • У 1992 годзе прыглашаны ў урад Санкт-Пецярбурга на пасаду намесніка мэра горада – старшыні камітэта мэрыі па сацыяльных пытаннях. Меў добрыя адносіны з А. Собчаком; пасля яго паразы на губернатарскіх выбарах летам 1996 года сышоў з адміністрацыі горада.
  • З 1997 года па 2003 год – прэзідэнт ФК «Зеніт».
+4
0
+4  
Калі ласка, пачакайце...
Adept
Ранг
11
Рэпутацыя
676
Публікацыі
5 608
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
5 сак 2017 г.
DjGizmo, 26 снежня 2017 г.
за 20 лет из матроса в паровоза! 😁 Біяграфія У маладосці прайшоў шлях ад сакратара ВЛКСМ Ленінградскага рэчнага вучылішча да кіраўніка адміністрацыі Кіраўскага раёна Санкт-Пецярбурга. Пасля атрымання пачатковай прафесійнай адукацыі ў марскім ПТВ у 1977-1978 гадах працаваў матросам- [...]

Гісторыя сканчваецца не працягнутая, нейкім чынам з 2003 года пачынаецца самае цікавае толькі. У фінансавым плане для яго проста прарыў атрымліваецца.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
135
Публікацыі
613
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
6 кас 2017 г.

Чыновнікі-кіраўнікі ў гэтым сэнсе людзі падневольныя, куды прызначылі, там і працуюць і сыходзіць у адстаўку без рашэння зверху ім ні да чаго.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Adept
Ранг
11
Рэпутацыя
676
Публікацыі
5 608
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
5 сак 2017 г.
arriva, 31 снежня 2017 г.
Чыноўнікі-кіраўнікі ў гэтым сэнсе людзі падневольныя, куды прызначылі, там і працуюць, і сыходзіць у адстаўку без рашэння зверху ім не трэба.

А можа лепш звольніць таго чалавека зверху, хто яго так прызначыў і ў выніку ён цяпер не пры справах? Вось і атрымліваецца ў нас перакладыванне адказнасці.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
0
Публікацыі
4 079
Падпісчыкі
3
Рэгістрацыя
4 сак 2016 г.

Нарэшце скрыпя афіцыйна:

Кіраўнік расійскага ўрада Дзмітрый Мядзведзеў падпісаў распараджэнне аб выключэнні з ліку назіральнай рады арганізацыйнага камітэта чэмпіянату свету па футболе «Расія‐2018» віцэ-прэм’ера Расіі Віталя Мутко. Документ апублікаваны на афіцыйным партале прававой інфармацыі.

Яны ваўсобе па-мойму як браты. Абодва вельмі шмат патрэбных спраў для краіны зрабілі🤠

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...