Мучылі і гвалтавалі. У ўладзімірскім СІЗА знайшлі пакой катаванняў
Пагаворым пра жыццё
|
1 жніўня 2018 г.
ад
seregelio
|
24 Адказу
|
659 Праглядаў
|
2 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Пасля праверкі было ўзбуджана крымінальная справа па артыкуле “Насільныя дзеянні сексуальнага характару, учыненыя групай асоб”.
У Уладзіміроўскай вобласці ўзбудзілі крымінальную справу ў дачыненні да супрацоўнікаў ФСІН, якіх падазраюць у перавышэнні службовых паўнамоцтваў. Так, у СІЗА № 1 пракуроры выявілі пакой для катаванняў, дзе затрыманых збівалі і катавалі.
– Суд вызначыў, што доўгі час ў адной з камер СІЗА № 1 па ўказанні кіраўніцтва ўстановы незаконна ўтрымліваліся асуджаныя, дзе мэтай схілення тых, хто знаходзіцца пад вартай, да самааправы прымянялі ў дачыненні да апошніх фізічнае і псіхалагічнае насілле, – гаворыцца ў паведамленні пракуратуры.
Так, супрацоўнікі нагляднага ведамства расказалі пра аднаго зняволенага, якога памясцілі ў гэтую камеру, прывязалі і жорстка абабілі.
Калі яго развязалі, ён узяўся за ручку і лязо ад брытвы, пасля чаго нанёс супрацоўніку ФСІН удары па галаве і шыі. Потым ён задушыў яго прасцінай. Турэмшчык памёр.
У выніку ў СІЗА правялі праверку. Адзначаецца, што пракуроры выявілі пацвярджэнне, што супрацоўнікі ФСІН злоўжывалі паўнамоцтвамі і здзяйснялі злачынствы супраць арыштантаў.
– Па выніках іх разгляду 30.07.2018 узбуджаны крымінальныя справы па арт. 286 УК РФ (перавышэнне службовых паўнамоцтваў) і п. “а” ч. 2 арт. 132 УК РФ (насільныя дзеянні сексуальнага характару, учыненыя групай асоб), – падвялі вынікі ў пракуратуры.
Як ужо паведамлялася, пасля скандалу з катаваннямі ў Яраславлі ў кожным тэрытарыяльным органе ФСІН прынята рашэнне стварыць камісію па праверцы выпадкаў гвалту за мінулы год.
Чувак выхапіў лезвіем. Не чакаў відавочна такога павароту, адчуў сябе богам…
Тыпа кантралюючыя органы не ведаюць, што пры жаданні можна знайсці такіх парушэнняў у любой калоніі, а яны толькі пасля падобных выпадкаў пачынаюць імітаваць бурную дзейнасць.
Не толькі што ведаюць… Зусім дрэнна, што ім непрыкметна ўбілі ў свядомасць людзям, што так усё і павінна быць. Што ўлада нібыта не вінаватая ў тым, што адбываецца. Хоць па факце сама канструкцыя выбудавана так, што праца інакш там не вядзецца. Уладкуйся туды на працу прыстойны чалавек, ён альбо становіцца вінтом у сістэме, альбо звальняецца з любой прычыны.
Так многія ўсю падногавіну ў СІЗА ведаюць, але потым робяць квадратныя вочы… Відаць, раней неўгодных у псіхушку накіроўвалі, а цяпер пытанне вырашаюць па-іншаму…
100% праўда, у мяне сам знаёмы ўладкаваўся працаваць у органы і праз месяц сышоў. Як распавёў “Ці ты бярэш бабкі са ўсіх, ці ты не працуеш”. Зразумела, што гэтыя грошы ты сабе не пакідаеш, я аддаю наверх!
А ў такіх структурах звычайныя людзі не працуюць. Ментовка, пракуратура, падатковая і ім падобныя. Там, скажам так, мякка кажучы, зможа працаваць толькі чалавек з…м…”пэўным” складам характару
😮 пля..грамадзяне…а там па-вашаму павінна быць забаўляльная ўстанова? 99% тых, хто там знаходзіцца, маральныя уроды, якія іншага стаўлення да сябе не заслужваюць……
Беспредел заўсёды дрэнна. Частка народа, хто там працуе, пайшоў у гэтую тэму, таму што дзяцінства не атрымалася або тупа выкраўленыя, каго самому трэба сесці, і здзекавацца ім прыемней менавіта над прыстойнымі людзьмі, а не над шалупонняй. То ўжо лепш вярнуць порку на плошчы па законе, чым такіх упыроў разводзіць. Яны ад безнаказанасці і па-за працай таксама сябе так паводзяць.
А наконт там піяне́рскага лагера ці не хз, таксама праўда. Успомніў, што там за хрэн на востраве каля 50 чалавек заваліў і жыве ў турме з умовамі лепшымі, чым у мяне, напрыклад, у 3 разы і з усмешкай правы качае) У Фінляндыі што ці, не памятаю…
усе заслугоўваюць добрага стаўлення, калі чалавек злачынец – дык гэта толькі 50% яго віны, не задумваўся пра гэта? або самаабарона па якой у рашцы не судзяць а паяюць 105ч1 або 111ч4, або проста абвінавачанне, што такія людзі заслугоўваюць, каб з імі так ставіліся? ёсць, канешне, педыфілы, насільнікі і проста хворыя, але іх і так ужо пакарала сістэма, хоць я за смяротнае пакаранне для педыфілаў, але толькі не з нашымі судамі, а то непакорных хутка схаваць і пакараць смерцю
ну тыя пра каго ты кажаш гэта 1 працэнт…астатнія нармальнага стаўлення зусім не заслугоўваюць..бо маральныя вырадкі….
ты не правы, і не адзін працэнт а значна больш
😁ну так і ёсць..ясна куй там усе невінаватыя і тут праклятая ўлада ўсіх падрад садзіць…
ты мяне не разумееш, тлумачу, народзіўся чел у п’ючай ніцай сям’і, у двары амаральныя асобы яго акружалі, з самага пачатку маральны вектар у яго няправільны, і замест таго каб у школе яго перавыхаваць настаўнікі любяць гнабіць і караць, дык хто вінаваты што ён забіў кагосьці ці абрабаваў, ён? ну часткова так, а ў цэлым грамадства, вось з такімі як у цябе поглядамі, калі чалавек не разумее то гэта не яго бяда а грамадства якое не можа нармальна выхаваць, я як псіхолаг кажу, па статыстыцы толькі 1-2% людзей нараджаюцца з наборам генаў, схільных да злачынстваў, а сядзяць ці сядзелі ў рашке 30% карл 30% зэкаў у Расіі
😮 Я цудоўна цябе разумею…і цудоўна разумею што ў цябе ўяўленні ў дадзеным пытанні выглядаюць як атавізм 90-х…У чалавека мусіць быць ўласная галава, і калі ён не ў стане ёю думаць і слухае розную пароду, а потым творыць непрыстойствы..то гэта яго праблема і ён павінен за гэта адказаць..
Хлопцы… У нас жа форум пра азартныя гульні?
🙁 Чалавек сам сабе стварае ПЕКЛА
І што ? Гэтая ветка называецца “Пагаворым пра жыццё”. А гэта жыццё як ні круці. Тут шмат рознай інфармацыі ніякім чынам не датычнай да гэмблінгу.
Ты ж там не быў? Аб чым можаш разважаць?
Дзе там ? Ты мяне вельмі добра ведаеш думаеш ? Усю маю гісторыю і жыццё ? 😁
Навошта?
Ну вось. Адкуль такім чынам ты можаш ведаць, дзе я быў і дзе я не быў ? Да і каму гэта на самай справе трэба ?
Гаворка зусім не пра гэта. Падняла гутарку, маўляў, на форуме абмяркоўваецца выключна гемблінг-тэматыка. А менавіта гэты раздзел для абмеркавання ЛЮБЫХ іншых тэм. Што тут няясна ?
Няма каментароў
У штатах тое ж самае. А самыя лепшыя турмы ў Швецыі, Германіі