Мінск абвясціў дэнамінацыю грашовай адзінкі
Пагаворым пра жыццё
|
4 лістапада 2015 г.
ад
Melbourne
|
16 Адказаў
|
833 Прагляду
|
1 Рэакцыя
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Беларусь з 1 ліпеня 2016 года пачне дзенамінацыю ўласнай валютнай адзінкі.
З 1 ліпеня 2016 года ў Рэспубліцы Беларусь будзе праведзена дзенамінацыя афіцыйнай валютнай адзінкі – беларускага рубля.
З 1 ліпеня 2016 года пройдзе дзенамінацыя беларускага рубля.
З 1 ліпеня і да канца года новыя і старыя грошы будуць знаходзіцца ў паралельным абароце і абавязковыя да прыёму пры ўсіх відах плацяжоў без абмежаванняў у суадносінах 10 тысяч рублёў узору 2000 года да 1 рубля ўзору 2009 года. Кожная банкнота прысвечана адной з абласцей Беларусі і Мінску. З 1 студзеня 2022 года валютныя знакі ўзору 2000 года стануць несапраўднымі.
Пасля дзенамінацыі, калі курс даляра захаваецца на цяперашнім узроўні, адзін даляр будзе каштаваць 1,75 рубля. Цэны таксама будуць пералічаны зыходзячы з разліку 1:10000. З 1 студзеня 2017 года па 31 снежня 2019 года гэта можна будзе зрабіць у дзяржаўным банку, банках і незабанкаўскіх крэдытна-фінансавых арганізацыях Беларусі, з 1 студзеня 2020 года па 31 снежня 2021 года – толькі ў Нацыянальным банку. Правесці гэтую работу ўпаўнаважаны Нацыянальны банк Беларусі.
Пры правядзенні агуланародным банкам наступных заказаў на выраб новых банкнот указаныя несупадзенні будуць уладкаваны.
«Улічваючы выбраны дыяпазон павелічэння беларускага рубля, самы нізкі намінал банкноты, які дзейнічае цяпер, – 100 руб. – будзе заменены на самы нізкі намінал новага валютнага шэрагу – 1 капейку», – гаворыцца ў заяве.
– Колькі ў цябе зарплата?
– 300 рублёў.
;D Калі па курсе 1 бакс = 1.75 рублёў
заробкі трэба старыя пакінуць)))
Шось гэта ўсё нагадвае, як было ў СССР. Заробкі па 80 рублёў. Чыноўнікі па 150. Яшчэ вышэй па 300-400 рублёў0 І што прыдумалі.
ну да, толькі даляр у абменніках можна купіць) за гэтыя рублі)
Мяне заўсёды дзівіла, як яны купляюць хлеб на дзясяткі тысяч )
Усё…Я ў шоку)У нас напэўна становішча стабілізавалася, ці я нешта прапусціў? Столькі бабла трэба, надрукаваць усё гэта! Як кажуць… не жылі багата, не трэба, дарагі, пачынаць! Зноў будуць грабіць!
Нейкае дзіўнае ў Вас стаўленне да дэнамінацыі. Дзе тут рабаванне? Проста падзеляць усё на каэфіцыент і ўсё. Зручней будзе. Спачатку, канешне, невялікая блытаніна забяспечаная.
Мабыць У Вас такое адбываецца ўпершыню?А як думаеш….За чый кошт будуць друкаваць усе гэтыя дзяржаўныя банкноты?Правільна..за наш!гэта першае!Другое..Колькі Беларусь ужо напазычыла крэдытаў,і ў гэтай сітуацыі трэба яшчэ і грошы друкаваць?
Проста Амерыкосы здымаюць санкцыі з Бацькі ..Хоча адпавядаць )))..Ды і гэта нармальная практыка..))Навошта гэтыя сумкі з мільёнамі))..![]()
на еўра чымсьці падобныя гэтыя новыя рублі
![]()
Медыя ад удзельнікапрыдумалі купюру ў 500 баксаў. Навошта яна патрэбная-то будзе.
ну прыкладна 280 баксаў)
1 рубель =1.75$
каб у Лукашэнкі ў кашальку прыгожа выглядалі )
пачакай , атрымліваецца калі 1 рубель=1.75$ то 100 рублёў 175 баксаў 500 рублёў825 або колькі баксаў. А не 280 баксаў або ўжо ў мяне зусім дах паехаў
не, наадварот
я памыліўся
1$=1.75 р, у шапцы тэмы прачытай )
а так было прыемна па тысячы долараў пераводзіць)