Маштабная кібератака крыптарам Wana decrypt0r 2.0

Флудзілка | 13 мая 2017 г. ад | 10 Адказаў | 560 Праглядаў | 3 Рэакцыі
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.

У гэты момант можна назіраць маштабную атаку троянам-дэкрыптарам “Wana decrypt0r 2.0”
Атака назіраецца ў розных сетках, зусім ніяк не звязаных адна з адной.

Інтэрактыўная карта заражэння:

12 мая СМІ паведамілі аб пачатку маштабнай хакерскай атацы: камп’ютары дзясяткаў буйных кампаній па ўсім свеце апынуліся заражаныя вірусам-вымогнікам.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.
На біткоін-кашалькі аўтараў віруса WCry пералічылі больш за шэсць тысяч долараў

Аўтары віруса-вымагальніка WannaCry (таксама вядомы як WCry) зарабілі 12 мая на сваіх ахвярах як мінімум 3,5 біткоіна. Па курсе 1740 долараў за адзін біткоін, які ўсталяваўся да 22 гадзін па маскоўскім часе, гэта крыху больш за шэсць тысяч долараў.

Прааналізаваўшы гісторыю транзакцый на біткоін-кашалькі, на якія вірус патрабаваў пералічыць грошы (гэтая інфармацыя публічная). Адрасы кашалькоў мы ўзялі са скрыншотаў ахвяр і справаздачы «Лабараторыі Касперскага».

На трох кашальках, звязаных з WCry, «Медуза» выявіла 20 транзакцый, здзейсненых 12 мая. Часцей за ўсё сродкі паступалі порцыямі па 0,16-0,17 біткоіна – гэта парадку 300 долараў. Менавіта па 300 долараў патрабавалі плаціць хакеры ад сваіх ахвяр (часам кошт разблакіроўкі павышаўся да 600 долараў).

• Вірус WCry за кароткі час заблакаваў тысячы камп’ютараў у Вялікабрытаніі (там пацярпелі машыны, усталяваныя ў бальніцах), Іспаніі і Расіі.
  • «Лабараторыя Касперскага» сцвярджае, што ахвярамі WCry сталі як мінімум 45 тысяч карыстальнікаў з 74 краін. Пры гэтым больш за 70 працэнтаў заражаных камп’ютараў размешчана ў Расіі.
  • Ад віруса пацярпеў «Мегафон» – апынуліся заражаныя кампутары ў рознічных салонах. Па непацверджаных дадзеных, вірус-вымагальнік заразіў таксама кампутары з унутраных сетак МВД і СК РФ.

+3
0
+3  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
479
Публікацыі
10 472
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
16 кас 2015 г.

Парнушку глядзелі якую( дзіцячую ці збочаную) вось і пералічылі бабкі. Іншай прычыны баяцца, пра якую я не бачу, каб кідаць бабкі.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
30
Рэпутацыя
17 451
Публікацыі
24 618
Падпісчыкі
23
Рэгістрацыя
2 жні 2015 г.
Feya_Line, 13 мая 2017 г.
Глядзелі порна якое (дзіцячае ці зьбочанае) – вось і пералічылі бабкі. Іншай прычыны баяцца, па-мойму, я не бачу, каб кідаць бабкі.

Такое, вядома, мець месца можа. АЛЕ. Гэта ж не твой/мой хатні калькулятар… А мог быць рэальны кампутар з сур’ёзнай інфай, па тупасці не забэкапленай. Сярод сотняў тысяч інфікаваных такі факт мець месца можа.

Але калі шчыра, я таксама больш схільны да тваёй версіі.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.
За вялікую кібер-атаку, якая адбылася ў канцы мінулага тыдня, часткова нясуць адказнасць спецслужбы розных краін. Такую думку выказаў у сваім блогу прэзідэнт карпарацыі Microsoft Брэд Сміт.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.
Стваральнікі віруса WannaCry, якія здзейснілі глабальную кібератаку, атрымалі ад сваіх ахвяр каля 42 тысяч долараў (2,4 мільёна рублёў). Пра гэта паведамляе выданне The Times.

Хакеры заражылі камп’ютары больш чым у 100 краінах свету і, як сцвярджае крыніца, атрымалі ўсяго каля 110 перакладаў ад ахвяр атакі. Паліцыя адсочвала рахункі, на якія махляры патрабавалі пераводзіць грошы: высветлілася, што пакуль злачынцы не спрабавалі зняць сродкі.

Упершыню вірус WannaCry атакваў камп’ютары па ўсім свеце 12 мая гэтага года. Шкоднасная праграма блакавала файлы на камп’ютарах пацярпелых і для аднаўлення доступу патрабавала ад уладальнікаў унесці ад 200 да 600 долараў у крыптавалюце. У Расіі ад WannaCry пацярпелі сістэмы розных банкаў, РЖД, ГИБДД.

Спецыялісты папярэджваюць, што атака можа паўтарыцца. Найболей уразлівыя да віруса прылады, на якіх не ўсталявана сакавіцкае абнаўленне для Windows, гэта значыць каля 1,3 мільёна камп’ютараў. Уладальнікам камп’ютараў пад кіраваннем аперацыйных сістэм сямейства Windows эксперты рэкамендуюць выконваць меры засцярогі і ўсталяваць спецыяльны патч для абароны сістэмы.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
479
Публікацыі
10 472
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
16 кас 2015 г.

А што калі гэта глабальная тэрарыстычная акцыя Віндоўс, каб куплялі Віндоўс тыя, хто яе яшчэ не купіў?

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.
Feya_Line, 15 мая 2017 г.
А што калі гэта глабальная тэрарыстычная акцыя Виндоувс, каб куплялі Виндоувс тыя, хто яе яшчэ не купіў?

Мюслі правільна заточаныя)

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 341
Публікацыі
32 053
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
PavelFredooc, 13 мая 2017 г.
  На биткоин-кошельки авторов вируса WCry перечислили больше шести тысяч долларов   Вирус WCry за короткое время заблокировал тысячи компьютеров в Великобритании (там пострадали машины, установленные в больницах), Испании и России. «Лаборатория Касперского» утверждает, что жертвами WCry стали [...]

І толькі ў ЗША, паходу ўсе спакойна…) Лішь нехта струсіў попел з цыгарэт…   😎

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
30
Рэпутацыя
17 451
Публікацыі
24 618