Ліверпуль - Севілья 1:3. Камбэк па-іспанску

Навіны спорту | 18 мая 2016 г. ад | 19 Адказаў | 693 Прагляду | 1 Рэакцыя
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.

“Ліверпуль” – “Севілья” 1:3. Атрымавшы волевую перамогу над “Ліверпулем”, “Севілья” стала першай камандай у гісторыі, якая выйграла Лігу Еўропы тры разы запар.

Швейцарыя. Базэль. Стадыён: “Сент-Якобс Парк”
Галоўны суддзя: Юнас Эрикссон (Швецыя)

“Ліверпуль” – “Севілья” 1:3
Галы: Дэніел Старрыдж 35 – Кевін Гамэйра 46, Коке 64, Коке 70

“Ліверпуль”: Сімон Міньёле, Натаніэл Клайн, Коло Турэ (Крысьціян Бентэке 83), Дэян Лаўрэн, Джэймс Мілнер, Філіпэ Коціньё, Рабэрта Фірмініа (Дывок Орыгі 69), Дэніел Старрыдж, Альберта Морэна, Адам Лаллана (Джо Аллен 73), Эмрэ Джан

“Севілья”: Давід Сор’я, Адых Рамі (Тымоця Колодзейчак 78), Гжэгож Крыхов’як, Даніэл Каррысу, Кевін Гамэйра (Вісентэ Іборра 89), Стэвен Н’Зонзі, Серхіё Эскудэра, Эвэр Банега (Себастьян Крыстафора 90+3), Вітола, Коке, Феррэйра Марыяна

Папярэджанні: Дэян Лаўрэн 30, Дывок Орыгі 72, Натаніэл Клайн 90+4 – Вітола 56, Эвэр Банега 57, Адых Рамі 77, Феррэйра Марыяна 84

У мінулым годзе ў гэты ж час уся Украіна трымала кулакі за днепропятроўскі “Днепр”, які героічна саступіў “Севільі”. Сёння толькі чацвёра ўдзельнікаў таго матчу выйшлі на футбольнае поле ў стартовых складах, і ўсе ў складзе іспанскага клуба, які ўжо літаральна засяліўся ў фіналах Лігі Еўропы.

Ад матчу ўсе, успамінаючы папярэднія паядынкі каманд, чакалі яркай і феерыннай гульні з вялікай колькасцю вострых момантаў. На практыцы ж атрымалася амаль наадварот. Каманды даволі актыўна пачалі, але потым іх стартовы запал сышоў нані.

Праўда, перад тым “Ліверпуль” некалькі разоў мог адзначыцца забітым голам, але не здолеў. На 11-ай хвіліне Дэніел Старрыдж не тое біў па варотах, не тое выконваў передачу, але мяч амаль апынуўся ў варотах “Севільі” – Даніэл Каррысу “ножніцамі” праз сябе выбіў мяч літаральна з лініі варот. А яшчэ праз хвіліну суддзя памылкова не прызначыў пенальці ў вароты іспанцаў, калі той самы Даніэл Каррысу ў сваёй штрафной сыграў рукой у барацьбе з Рабэрта Фірмініа.

І ўсё. Пасля гэтага гульня амаль спынілася і да канца першага тайму калі і ўзнікалі вострыя эпізоды, то яны стваралі ўражанне выпадковасці і не сістэмнасці. Пры гэтым варта адзначыць, што “Ліверпуль” поўнасцю кантраляваў цэнтр поля і меў усе магчымасці, каб прыціснуць іспанцаў сваімі атакамі. Замест гэтага мы ўбачылі лічаныя моманты, якія можна назваць галявымі.

Адзін з іх адбыўся на 25-ай хвіліне, калі Адам Лаллана тонкім пасам разрэзаў усю абарону севільцаў, вывеўшы Дэніела Старрыджа практычна адзін на адзін з вартаўніком. На гонар Давіда Сор’і, ён своечасова выйшаў з варот, скараціў вугал абстрэлу да мінімуму і прымусіў англійскага нападніка прабіваць у сябе.

А яшчэ праз дзесяць хвілін “Ліверпуль” забіў гол. Гэта Рабэрта Фірмініа з Філіпэ Коціньё зноў вывялі Дэніела Старрыджа на ўдальную пазіцыю і на гэты раз ямайскі англічанін не памыліўся – прасунуўшыся трохі наперад, ён дакладным ударам адпраўіў мяч у дальні кут варот. На хвале англічане забілі яшчэ раз, але на гэты раз суддзі пачыталі ўзяцце варот несапраўдным. Справа ў тым, што калі на 39-ай хвіліне Дэян Лаўрэн пасля падачы кутовага галавою адпраўіў мяч у бліжні кут варот, Дэніел Старрыдж у становішчы пазіцыі пазалова актыўна перашкаджаў вартаўніку.

За хвіліну да перапынку Старрыдж мог забіваць яшчэ раз, але ўжо па ўсіх правілах, але пасля простралу Натаніэла Клайна зусім трохі не трапіў у створа варот.

Невядома, што менавіта ў перапынку казалі сваім падапечным галоўныя трэнерамі абедзвюх каманд, але ў другім тайме адбылося нешта неверагоднае. “Севілья” выйшла зараджанай на гульню, тады як “Ліверпуль” быццам пасыпалі. Ужо на першай хвіліне другой паловы іспанцы правялі атаку, якая скончылася голам Кевіна Гамэйра. Француз з пары метраў замкнуў шыкоўны прострал Феррэйры Марыяна з правага флангу, выраўнаваўшы становішча каманд.

Як аказалася, гэты гол стаў пераломным. Пасля яго на полі дамінавала толькі іспанская каманда, і галы ў вароты “Ліверпуля” сталі фактам у рэжыме чакання. Той жа Гамэйра ўслед амаль аформіў дубль, але на 48-ай хвіліне не змог рэалізаваць выхад адзін на адзін з вартаўніком. Ён жа на 60-ай хвіліне ўмудрыўся не забіць з лініі штрафной – гэты ўдар паріраваў Сімон Міньёле.

А ў рэшце рэшт рэжым чакання скончыўся на 64-ай хвіліне, калі за справу ўзяўся Коке. Голу папярэднічала шыкоўная камбінацыя ў выкананні севільцаў, якую нечакана завершыла ўдарам Коке, літаральна абрабаваўшы партнёра па камандзе Вітолу.

Юрген Клопп пачуў трывожны званок і прыняўся заменамі ўплываць на гульню, але пакуль Дывок Орыгі спрабаваў адаптавацца на полі, Коке забіў другі гол. На 70-ай хвіліне іспанскі абаронца, які сёння гуляў на пазіцыі вінгера, атрымаў доўгі пас у раёне вугла варотнай і прабіў у дальні кут. Суддзя спачатку гол не прызнаў, але затым усё ж указаў на цэнтр поля – афсайда не было, бо на шляху да Коке мяч двойчы крануліся гульцы “Ліверпуля”.

Сапраўды, на гэтым фінал завяршыўся. “Ліверпуль” быў занадта дэмаралізаваны, каб пераламать ход паядынку. Нават знакамітая “You’ll Never Walk Alone”, якую заспявалі заўзятары на трыбунах, не здолела прывесці мерсісайдцаў у сябе.

“Севілья” ўпэўнена давяла гульню да перамогі і ў падарунак атрымала трэці запар кубак Лігі Еўропы. Хто б мог пра гэта падумаць за 9 хвілін да канца матчаў апошняга тура групавога раўнду Лігі чэмпіёнаў, калі севільцы замыкалі турнірную табліцу.

П.С. А украінец Яўген Канаплянка на футбольным полі так і не з’явіўся, праседзеўшы ўвесь матч у запасе.

З.Ы Ад мяне. надзеюся, яны вылецяць яшчэ ў першым крузе ЛЧ, бо суддзя ім зрабіў перамогу не паставіўшы 3 пенальці ў іх вароты

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
2
Рэпутацыя
5
Публікацыі
313
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
23 жні 2015 г.

ну так, Севілья не рэальныя красавчыкі, такі камбэк плюс трэці тытул запар

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
pala4, 19 мая 2016 г.
ага, Севілья – не рэальныя красавцы, такі камбэк плюс трэці тытул запар

і якія нахрэн красавцы?

Калі б суддзя не быў кавалкам гоўна і паставіў пенальці, якія павінен быў паставіць, то Севілья прайграў бы яшчэ ў першым тайме. а так ім дапамог суддзя

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
46
Публікацыі
283
Падпісчыкі
1
Рэгістрацыя
12 сне 2015 г.

А я за іх і хваляваўся )))))))!!!!!

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
rublik, 19 мая 2016 г.
А я за іх і балеў )))))))!!!!!

Я заўзеў за Клоппа, але суддзя п і д а р а с рэдкі так адкрыта падсуджваць….

кстати па апытаннях хто лепшы гулец матчу ў СЕВІЛЬІ народ указаў у каментах суддзю. ыыыы

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
2
Рэпутацыя
5
Публікацыі
313
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
23 жні 2015 г.
VyacheslavLenin, 19 мая 2016 г.
да якія нахрэн красавчыкі? Калі б суддзя не быў кавалкам гаўнішча і паставіў пенальты, якія павінен быў паставіць, то Севілья ўсосала б яшчэ ў першым тайме. а так ім дапамог суддзя

такія пенальты ставяцца ў 20% выпадкаў у РФПЛ, у фінале ні адзін суддзя не возьме на сябе падобнае клеймо 

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
pala4, 19 мая 2016 г.
такія пенальці ставяцца ў 20% выпадкаў у РФПЛ, у фінале ні адзін суддзя не возьме на сябе такое клеймо

да канешне, напрыклад калі рука зусім не была ў натуральным становішчы, там паставілі б у 100 працэнтах у іх 3 разы бла рука 3 ССАНЫХ РАЗЫ, але ў другім тайме як толькі ў Ліверпуля была рука. адразу ж паставілі штрафной

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
3
Рэпутацыя
13
Публікацыі
832
Падпісчыкі
1
Рэгістрацыя
7 вер 2015 г.

Відаць дзед ставіў на лівер 😁 столькі эмоцый

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
ALEKS46, 19 мая 2016 г.
Відаць, дзед ставіў на Лівер 😁 столькі эмоцый

не. я ставіў на тотал матча, а Лівер мне сімпатычны, а суддзі я кал у пяцую кропку ўбіў бы, каб лепш бачыў

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
479
Публікацыі
10 473
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
16 кас 2015 г.
VyacheslavLenin, 20 мая 2016 г.
не. я ставіў на тотал матчу, а Лівер мне сімпатычны, а суддзі я б колл у пятую кропку ўбіў, каб лепш бачыў

па-мойму ты мне сказаў ставіць на перамогу Ліверпуля. Секу, зараз пагляджу

Feya_Line, 20 мая 2016 г.
    18 мая 20:45 Футбол. Ліга Еўропы УЕФА. Фінал. Базэль. Ліверпуль – Севілья. Абедзве каманды заб’юць + Ліверпуль (перамога) : Так. Каэф.: 4.40 . Вынік: 1:3 

Вось гэта ты мне параіў, плять.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
па-мойму ты мне сказаў паставіць на перамогу Ліверпуля. Секундочку, зараз пагляджу Вось гэта ты мне раіў, бля.

да ідзі ты ў трэшчыну, калі б не суддзя, то менавіта так, як я табе казаў, так бы і сыграла

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
3
Рэпутацыя
13
Публікацыі
832
Падпісчыкі
1
Рэгістрацыя
7 вер 2015 г.
па-мойму ты мне сказаў ставіць на перамогу Ліверпуля. Секунду, зараз пагляджу Вось гэта ты мне параіў, блін.

па-мойму ты мне сказаў ставіць на перамогу Ліверпуля. Секунду, зараз пагляджу Вось гэта ты мне параіў, блін.

такое ў прэс табе даваў?))ыыыы гэта падстава 😁

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
ALEKS46, 20 мая 2016 г.
такое ў прэс табе даваў?))ыыыы гэта падстава 😁

так там прэс быў з 3 падзей🙂

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
3
Рэпутацыя
13
Публікацыі
832
Падпісчыкі
1
Рэгістрацыя
7 вер 2015 г.
VyacheslavLenin, 20 мая 2016 г.
так там прэс быў з 3 падзей 🙂

Зразумеў цябе)) хацеў проста карэшу дапамагчы дзеньжат зрубіць 🙂

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
ALEKS46, 20 мая 2016 г.
Паняў цябе)) хацеў проста дапамагчы карэшу срубіць дзеньгі 🙂

і срубіў бы, калі б не сляпы Эрыксон

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
479
Публікацыі
10 473
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
16 кас 2015 г.
ALEKS46, 20 мая 2016 г.
Зразумеў цябе)) проста хацеў сябру дапамагчы зрубіць грошай 🙂

каму ты верыш і 3 падзей, гэта быў экспрэс на 4 падзеі, У ЯКОМ 3, МІЖ ІНШЫМ, не зайшлі. Вось так вось вулова падказвае і ў спорце.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
Feya_Line, 21 мая 2016 г.
каму ты верыш і 3 падзей, гэта быў прэс на 4 падзеі, У ЯКОМУ, ДАРЭЧЫ, 3 НЕ ЗАЙШЛІ. Вось так вулова падказвае і ў спорце.

дап ідзі крадзь, сам хацеў прама зараз дзяўчынка каб овер мільённы кеф

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
479
Публікацыі
10 473
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
16 кас 2015 г.
VyacheslavLenin, 21 мая 2016 г.
дап ідзі красьці, сам хацеў прама зараз, детка, шобь овер мільённы кеф

так пры чым тут овер мільёне. Мы ставілі на 4 падзеі. шоб наверняка бабкі адбіць. А атрымалася, што я не адэкватен,. Лолка. Той яшчэ майстар ставак.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
18
Рэпутацыя
2 831
Публікацыі
59 541
Падпісчыкі
165
Рэгістрацыя
14 ліс 2015 г.
Feya_Line, 21 мая 2016 г.
так пры чым тут овер мільён. Мы ставілі на 4 падзеі. каб наверняка бабкі адбіць. А атрымалася, што я неадэкватны,. Лолка. Той яшчэ майстар ставак.

тюлень ты =(, кароче хопіць мяне смяшыць у камменты

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...