Дзяржаўная дума прыняла закон аб мінімальнай цане на цыгарэты

Пагаворым пра жыццё | 23 снежня 2020 г. ад | 28 Адказаў | 1,045 Праглядаў | 2 Рэакцыі
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
214
Публікацыі
4 368
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
27 сак 2015 г.

Дзяржаўная дума прыняла ў трэцім, канчатковым чытанні закон аб змяненні разліку мінімальнай цаны на табачную прадукцыю. Яе вырашылі не прывязваць да максімальнай цаны, якую ўсталёўвае вытворца. Калі б закон дзейнічаў у 2020 годзе, то мінімальная кошт пачкі цыгарэт склала б 89,75 руб., у 2021 годзе яна можа вырасці да 107,78 руб.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
30
Рэпутацыя
17 451
Публікацыі
24 588
Падпісчыкі
23
Рэгістрацыя
2 жні 2015 г.
spartack, 23 снежня 2020 г.
Дзярждума прыняла ў трэцім, канчатковым чытанні закон аб змене разліку мінімальнай цаны на тытунёвую прадукцыю. Яе вырашылі не прывязваць да максімальнай цаны, якую ўсталёўвае вытворца. Калі б закон дзейнічаў у 2020 годзе, то мінімальная вартасць пачкі цыгарэт склала б 89,75 руб., у 2021 годзе [...]

А будзе ў выніку як у тым анекдоце:

– Тата, гарэлка падаражэла. Гэта азначае, што цяпер ты будзеш менш піць?

– Не, сынок. Значыць цяпер ты будзеш менш есці. 😁

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
5 778
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
26 ліп 2016 г.

для мяне лепш выпіць літр піва чым выкурыць пачку цыгарэт ад піва хоць нейкая карыснасць канечне ў меру а ад цыгарэт толькі шкода……

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
6
Рэпутацыя
166
Публікацыі
1 541
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
27 сне 2018 г.
alexey03, 23 снежня 2020 г.
для меня лучше литр пиво попить чем пачку сигарет выкурить от пиво хоть есть какая-то полезность конечно в меру если а от сигарет только вред……

Дык якая там карысць. Кажуць, піва горш уплывае на арганізм, асабліва на печань

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 326
Публікацыі
32 019
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

Піва зараз парашкавае, а не як пры “саветах”.., Бо яно вырабляецца не з натуральных прадуктаў – суцэльная хімія… 😎

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
30
Рэпутацыя
17 451
Публікацыі
24 588
Падпісчыкі
23
Рэгістрацыя
2 жні 2015 г.
arthur89, 23 снежня 2020 г.
Да якая там карысць. Кажуць, піва горш за гарэлку ўплывае на арганізм, асабліва на печань

У Алёшы не на печань 😁

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
510
Публікацыі
3 084
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
28 кас 2015 г.
для мяне лепш выпіць літр піва, чым выкурыць пачку цыгарэт – ад піва хоць нейкая карысць, канешне ў меру, а ад цыгарэт толькі шкода……

Так, сісюны і жывоцік вырастуць, і будзеш падобны на іншапланецяніна  🙂  А калі яшчэ і іхнія цыгарэты покурыць то ўвогуле загнёшся.  А за такія грошы якраз толькі на піва і цыгарэты хапіць.  Таму цвярозы лад жыцця толькі выратуе  🙂  

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
403
Публікацыі
3 599
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
8 жні 2015 г.
для мяне лепш літр піва выпіць чым пачку цыгарэт выкурыць ад піва хоць ёсць якая-небудзь карысць, канечне ў меру, а ад цыгарэт толькі шкода……

Як ты ўяўляеш курцу, які курыць 10+ гадоў, піва ўжываць? 

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
403
Публікацыі
3 599
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
8 жні 2015 г.
thee4, 23 снежня 2020 г.
Піва цяпер парашкавае, а не як пры “саветах”.., Яно робіцца не з натуральных прадуктаў – суцэльная хімія… 😎

адкуль ты ўзяў ? Пі піва правінцыйнае )

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
48
Публікацыі
1 361
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
2 кас 2020 г.

Так вельмі вельмі печальна! Без цыгарэт , як без рук)))) Блін кінуць усё ніяк не магу, але вельмі вельмі хочацца!

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
510
Публікацыі
3 084
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
28 кас 2015 г.
Allalara16, 23 снежня 2020 г.
Ой, вельмі-вельмі сумна! Без цыгарэт, як без рук)))) Блін кінуць усё ніяк не магу, але вельмі-вельмі хочацца!

Вырошчвай тытунь, танна і надзейна, і паліць прыемней, а папера і машынкі для набівання тытуню прадаюцца, можна і трубку, так яшчэ танней. І трубка цяпер у модзе  🙂 

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
214
Публікацыі
4 368
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
27 сак 2015 г.
Ды вельмі-вельмі сумна! Без цыгарэт – як без рук)))) Блін кінуць усё ніяк не магу, але вельмі-вельмі хочацца!

Я таксама вельмі перажываю па гэтай прычыне, што спадар Пуцін диктуе нам, грамадзянам РФ, як жыць. Ён умешваецца ў асабістае жыццё кожнага грамадзяніна сваёй краіны і не толькі сваёй краіны. Якіясьці дэбільныя дзяржаўныя праблемы ў яго, у Пуціна ёсць праграма “здоравая нацыя”, прымушае людзей кінуць курыць, піць, павышаючы цэны на алкаголь і тытунь. Памятаеце таго паразіта Горбачова, які вырубляў вінаграднікі, каб скараціць спажыванне спіртнога? Нядаўна прыязджаў з Абхазіі і бачыў, як яны нанова завозяць элітныя сарты вінаграду з Грузіі. Гляджу на прэзідэнта РФ Пуціна і бачу, як ён насільна знішчае народ Расіі. Людзі стагоддзямі курылі і выпівалі, а цяпер вымушаны кінуць, але, як кажуць, насільна мілы не будзеш. Да чаго ўсе гэтыя прымусовыя меры прывядуць – таксама зразумела: людзі пачынаюць піўнічаць усюкую атруту, курыць танныя цыгарэты, у якіх акрамя тытуню ёсць увесь склад табліцы Мендзялева. Правільна пішаш, што ўсё вельмі сумна. Таму першае жаданне для расіян – гэта цярпенне, розум і мір.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
48
Публікацыі
1 361
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
2 кас 2020 г.
Kross777, 23 снежня 2020 г.
Вырошчвай тытунь, танна і без наворотаў, і курыць прыемней, а папера і машинкі для забівання тытуню прадаюцца, можна і трубку, так яшчэ танней. І трубка зараз у модзе  🙂

Яшчэ мне не гэтага не хапала, тытунь вырошчваць…. Не ўжо, дзякуй)))

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
48
Публікацыі
1 361
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
2 кас 2020 г.
spartack, 23 снежня 2020 г.
Я таксама вельмі перажываю па гэтым поводу, што спадар Пуцін диктуе нам грамадзянам РФ, як жыць. Ён умешваецца ў прыватнае жыццё кожнага грамадзяніна сваёй краіны і не толькі сваёй краіны. У яго нейкія дэбільныя дзяржаўныя праблемы, у Пуціна ёсць праграма “Здаровая нацыя”, прымушае людзей кіну [...]

Поўнасцю з табой на 100 адсоткаў згодна! Куды катзіцца наша краіна, мне таксама зусім не зразумела! Ну як кажуць – на ўсё воля Божая! Чаму наканавана, таму не пазбегнуць! Будзем як-небудзь жыць далей і спадзявацца на лепшае!

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
510
Публікацыі
3 084
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
28 кас 2015 г.
Цалкам з табой на 100% згаджаюся! Куды катзіцца наша краіна – мне таксама зусім незразумела! Ну, як кажуць, на ўсё воля Божая! Чаму суджана – таго не пазбегнуць! Будзем як-небудзь жыць далей і спадзявацца на лепшае!

Ну і няхай цыгарэты, галоўнае каб на хаваньне цэны не чапалі, і тады будзе шчасце. Хто хоча курыць і піць – на гэтыя слабасці заўсёды знойдзе грошы. Гэта моманты раскошы, давайце тады бунтаваць, каб Хенесі каштаваў як буханка хлеба, я вось асабіста жыць без яго не магу, а грошай ужо гадоў 7 як на Хенесі не хапае.  🙂

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
48
Публікацыі
1 361
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
2 кас 2020 г.
Няхай цыгарэты – не важна, галоўнае, каб цэны на жрачку не чапалі, і тады будзе шчасце. Хто хоча курыць і піць – на гэтыя слабасці заўсёды знойдзе грошы. Гэта моманты раскошы, дык давайце тады баставаць, каб Хенеси каштавала як буханка хлеба, я вось асабіста жыць без яго не магу, а грошай ужо [...]

Што да ежы, я лічу, гэта ўвогуле поўны піпец……. Ну добра я, у мяне муж ёсць, на хлеб з маслам, як кажуць, хапае, і мы жывем у Маскве. Але я нават не ўяўляю, як жывуць людзі, скажам, у 500 км ад Масквы! Гэта ж поўны пі…….ц!!!!!!! Бядныя людзі кожны дзень ядуць гэтыя праклятыя макароны, пра мяса і рыбу марыць!!! Хіба гэта нармальна??? Хіба гэта жыццё??? А ўраду ўсяму на гэта ўсё пафік!!! Твары яны ўсе там, адным словам!!!

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
510
Публікацыі
3 084
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
28 кас 2015 г.
Пра ежу я лічу, гэта ўвогуле поўны піпец……. Ладна я, у мяне ёсць муж, на хлеб з маслам, як кажуць, хапае, і мы жывем у Маскве. Але я нават не ўяўляю, як жывуць людзі, да прыкладу км. 500 ад Масквы! Гэта ж поўны пі…….ц!!!!!!! Бедныя людзі кожны дзень ядуць гэтыя грэбаваныя макароны, пра мяса і [...]

Я ем кожны дзень мяса, курыць свой табак у асалоду, за хлебам у краму ўжо гадоў 5 не хаджу, пяку сам, макароны не люблю, ем вельмі рэдка, трое дзяцей жонка, не працую, жонка таксама, жыву на пенсію ў 5000 руб у 1000 км ад Масквы, і бедным сябе не лічу. І цалкам задаволены палітыкай.  Успомнім 90 …..  Ці ж тады было лепш????????????  Людзі прачніцеся і агледзьцеся.  Не ўсё ў нас так сумна.. 

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
48
Публікацыі
1 361
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
2 кас 2020 г.
Ем кожны дзень мяса, куру свой тытунь з ахвотай, за хлебам у краму ўжо гадоў 5 не хаджу, пяку сам, макароны не люблю, ем вельмі рэдка, трое дзяцей, жонка, не працую, жонка таксама, жыву на пенсію ў 5000 руб у 1000 км ад Масквы, і бедным сябе не лічу. І цалкам задаволены палітыкай.  Успомнім 90 [...]

Ты разважаеш пра сябе і пра сваю сям’ю, гэтак жа як і я! Я не жалеюся, мяне таксама цалкам усё задавальняе, я маю на ўвазе ў цэлым нашу краіну, нашы людзі не павінны так жыць у самой багатай краіне свету! Вось мая галоўная думка)))

90 адсоткаў нашай краіны бедныя!!!!

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
8
Рэпутацыя
403
Публікацыі
3 599
Падпісчыкі
10
Рэгістрацыя
8 жні 2015 г.
Ем кожны дзень мяса, курыю свой тытунь з ахвотай, за хлебам у краму ўжо гадоў 5 не ходжу, пяку сам, макароны не люблю, ем вельмі рэдка, трое дзяцей, жонка, не працую, жонка таксама, жыву на пенсію ў 5000 руб у 1000 км ад Масквы, і бедным сябе не лічу. І цалкам задаволены палітыкай. Згадаем 90 [...]

рэспект і уважуха

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
48
Публікацыі
1 361
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
2 кас 2020 г.

І не жывуць, а выжываюць!!!

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
510
Публікацыі
3 084
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
28 кас 2015 г.
Ты говоришь за себя и за свою семью, так же как и я! Я не жалуюсь, меня тоже вполне все устраивает, Я имею ввиду в общем нашу страну, наши люди не должны так жить в самой богатой стране мира! Вот моя главная мысль))) 90 процентов нашей страны нищие!!!!

Гэта выбар тых людзей. Усе, хто імкнуцца, шукаюць магчымасці і, як правіла, іх знаходзяць і жывуць годна. А некаторыя слаі насельніцтва прывыклі жыць за чужы кошт, і ім усё вельмі не падабаецца.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
48
Публікацыі
1 361
Падпісчыкі
4
Рэгістрацыя
2 кас 2020 г.
Гэта выбар тых людзей, усе, хто імкнуцца, шукаюць магчымасці і, як правіла, іх знаходзяць і жывуць годна. А некаторыя слаі насельніцтва прывыклі жыць за чужы кошт, і ім вельмі ўсё не падабаецца.

Не бачу сэнсу далей з табой дыскутаваць на гэтую тэму! Кожны з нас застанецца пры сваёй думцы)))

Мы не разумем адзін аднаго, ну нічога страшнага!

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
3
Рэпутацыя
18
Публікацыі
409
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
10 кра 2018 г.

Прас*ітуткі напягаюць ужо сваёй бязкарыснасцю! Мне які сэнс ад гэтага, калі я не курыў? Гэтыя бабкі з акцызаў ідуць у омерику. Хутка з багатай, прыгожай краіны застанецца Казахстан! стэп і гаўно высахлае ў выглядзе рэшткаў паліва! лысы і ко

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Average
Ранг
3
Рэпутацыя
18
Публікацыі
409
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
10 кра 2018 г.
sesys, 23 снежня 2020 г.
Прас*туціткі ужо надоечы сваёй бескарыснасцю! Які сэнс ад гэтага, калі я не курыць? Гэтыя бабкі з акцызоў у Амэрыку сыходзяць. Хутка з багатай, прыгожай краіны застанецца Казахстан! стэп і гаўно высахлае ў выглядзе рэшткаў паліва! лысавы і ка 

ps/ сорян калі што. Але любая навіна ад гэтых фантастычных тварюк проста згартае кроў у венах. 

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
7
Рэпутацыя
214
Публікацыі
4 368
Падпісчыкі
12
Рэгістрацыя
27 сак 2015 г.

Я таксама на жыццё не скарджуся пакуль, бо спадзяюся толькі на сябе. Працую, бо здароўе дазваляе пакуль. Але з гадамі адчуваю, што ўсё цяжэй становіцца, а мне ўсяго толькі 48 год споўніцца летам. Працоў з раніцы да вечара, мяса і ўсё астатняе таксама маю, кожны год сям’ю з трох чалавек адпраўляю на адпачынак у Грузію або ў Абхазію, былі і ў Турцыі. У мяне пакуль усё зашэбісць, маю міні-ферму, быкі, цяляты, куры, свінні і розную жывёлу. Больш за 20 гадоў слухаю абяцанні ад урада, што будзем жыць лепш, але не адчуваю, наадварот абкладаюць рознымі падаткамі і ў прамым сэнсе душаць. Правільна мая зямлячка Allalara16 піша, што цяжка тым людзям, якія не могуць працаваць па стане здароўя, хтосьці атрымлівае пенсію капейкі ад дзяржавы і я бачу, як гэтыя людзі жывуць побач са мной, якраз я жыву ад Масквы далёка, у правінцыйным гарадку, дзе зарплата мінімальная – гэта каля 13 косараў. Людзі выжываюць, а старыя галадуюць. Я пісаў яксьці, што суседка-пенсіянерка кожны месяц ходзіць да мяне пазычаць грошы да пенсіі, а яна герой працы, не бухала, мае гарод і нешта вырошчвае, але ўсё роўна не хапае. Так жыве амаль палова Расіі. Сёння глядзеў відэаканферэнцыю ў Пуціна, якраз Міронаў нейкі член партыі прывёў прыклад, што хтосьці, а дакладней 10 чалавек паспрабавалі жыць на мінімалку і ўсяго два чалавецы вытрымалі. А Пуцін сказаў, што ведае – цяжка пражыць на трынаццаць тысяч рублёў, але трэба чакаць яшчэ колькі гадоў, не ўсё адразу, напэўна чакае, калі насельніцтва вымрэ. У такой краіне немагчыма не курыць і не піць, а гэтую падласць людзям забараняюць, думаюць, што ад курэння і спіртнога людзі паміраюць?. Kross777 уважуха табе, але задумаўся, старосць не за гарамі і калі не зможаш працаваць на знос, тады і скажаш. Я ўжо баюся старосці, калі, канешне, дажывам. Вяртаўся цягніком з Адлера да Іжэўска, курыць у цягніку нельга нідзе, толькі на прыпынках і то каб паліцэйскія не заўважылі, бо забарона на курэнне ў грамадскіх месцах. У цягніку ў тамбурах камеры ўсталяваны, як закураіш – так і бяжыць провадніца, выклікае паліцыю. У вагонах усе сядзяць на сваіх месцах як мышы загорнутыя ў прасціны, баяцца размаўляць. У СССР было ўсё па-іншаму, у кожным купэ весяліліся, гулялі ў карты, пілі віно, курылі ў тамбурах. Начальнік цягніка спытаў, як ацэньваеце паездку, і я адказаў, што ніжэй за нуль, больш цягніком не паеду, бо я курыць люблю і не курыць па некалькі гадзін не магу. Палятаў бы самалётам, але прамога рэйсу з Адлера да Іжэўска няма, толькі перасадка і чаканне паў дня ў аэрапорце.

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...