Чыноўнікі з УЕФА, ФІФА і ІФАБ прапануюць скараціць агульны час футбольных матчаў да 60 хвілін
Навіны спорту
|
12 мая 2022 г.
ад
PavelFredooc
|
5 Адказаў
|
1,274 Прагляду
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Матывацыя простая: сучасныя футбольныя матчы занадта цягнуцца. Частка праблемы ў дадатковым часе. Гэта заўсёды спрэчнае пытанне, бо каманда, якая вядзе ў ліку, зацікаўлена ў яго скарачэнні, а тая, што адстае, – у павелічэнні. Фіксаваны час матчу і ўвядзенне «чыстага часу» павінны зняць гэтыя пытанні, упэўнены ініцыятары перамен.
Клаттэнбург прыводзіць наступную статыстыку: у Прым\’ер-лізе мяч у гэтым сезоне знаходзіўся ў гульні ў сярэднім 55 хвілін і 3 секунды. Пры гэтым дыяпазон ад самага кароткага часу знаходжання мяча ў гульні (41 хвіліна і 33 секунды) да самага доўгага (65 хвілін і 42 секунды) перавышае 24 хвіліны.
Гэта вялікая розніца, але абмежаванне ў 60 хвілін прыбрала б гэтую разбежку і гарантавала б гледачам, што яны ўбачаць футбол на полі на працягу гадзіны, мяркуе калумніст.
У РФС ужо адрэагавалі на ініцыятыву:
«Ніякага сэнсу няма ўлезаць у традыцыі футболу, – сказаў член выканкама РФС Міхаіл Гершковіч «СЭ». – Мы бачым ВАР, які падаваўся добрым рашэннем. Але на справе вялікую ролю гуляе чалавечы фактар – цяпер матч цягнецца. Я стаўлюся да скарачэння ігравога часу адмоўна. Ніякай карысці гэтыя навіны для футбола не прыносяць».
Згодзен, што не варта ўсім розным калумністам лязіць сваімі бруднымі лапамі ў традыцыі футбола… аднаго з самых відовішчных спартыўных спаборніцтваў, дарэчы было б добра пачуць англічан, што яны думаюць па гэтым пытанні)
па мне дак гэта прывядзе да большага расцягвання матчу, будуць валяцца, крывіцца, адзін хер, час жа нібыта стаіць тыпа
Я думаю, што ўсё гэта ненармальна, навошта разбураць тыя традыцыі, якія былі створаны ў свеце.
Я лічу, што гэта дакладна не прывядзе да паляпшэння футбола як гульні.
Па маім меркаванні таксама і апошнія змены, калі змянілі правілы і дадалі сістэму VAR.
Гэта забіла эмоцыі ў гульні і яе дынаміку.