Буффон напісаў ліст варотам
Навіны спорту
|
21 сакавіка 2016 г.
ад
Melbourne
|
1 Адказ
|
294 Прагляду
|
2 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Вартаўнік «Ювентуса» Джанлуіджі Буфон напісаў ліст ворацям пасля ўсталявання рэкорду італьянскага чэмпіянату па працягласці сухой серыі. 38-гадовы Буфон не прапускаў 974 хвіліны і апярэдзіў былога вартаўніка «Мілана» Себаст’яна Россі, які трымаў свае вароты на замку на працягу 929 хвілін у сезоне-1993/94.
«Мне было 12, калі я павярнуўся да вас спінай. Я забыў сваё мінулае дзеля бяспечнай будучыні. Гэта быў выбар сэрца, заснаваны на інстынкце. З таго самага дня, як я перастаў глядзець на вас, я пачаў вас кахаць. Кахаць для таго, каб абараняць вас. Каб быць першай і апошняй лініяй абароны варот. Я абяцаў сабе рабіць усё магчымае, каб больш не перасякацца з вамі поглядамі. Ці каб гэта адбывалася як мага радзей. Кожны раз, калі гэта бывае, мне балюча ад таго, што я падвёў вас.
І усё ж. Яшчэ раз. Мы заўсёды былі процілегласцямі, але пры гэтым дапаўнялі адзін аднаго, як месяц і сонца. Мы былі вымушаныя жыць побач адзін з адным, не маючы магчымасці дакрануцца. Я зрабіў свой выбар больш за 25 гадоў таму. Я прысягаў абараняць і зберагаць вас. Я стаў вашым шчытом ад ворагаў. Я заўсёды думаў пра ваша дабрабыт, ставячы яго вышэй сваіх інтарэсаў.
Мне было 12 гадоў, калі я павярнуўся да вас спінай, але я буду працягваць абараняць вас да таго часу, пакуль мае ногі, галава і сэрца дазваляюць гэта рабіць», – напісаў Буфон на сваёй старонцы ў «Фэйсбуку».
Напярэдадні Буфон падзякаваў кожнаму партнёру па «Ювентусу» за свой рэкорд.