Брытанцы пра жанчын у гэмблінгу...
Навіны індустрыі азартных гульняў, падзеі, факты
|
11 сакавіка 2025 г.
ад
thee4
|
5 Адказаў
|
117 Праглядаў
|
2 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Камісія па азартных гульнях Вялікабрытаніі, на падставе даследаванняў гульнявога паводзінаў жыхароў Злучанага Каралеўства, выявіла, што 44% жанчын удзельнічалі ў азартных гульнях на працягу чатырох тыдняў (да 8 сакавіка).
Найбольш актыўнымі гульцамі сярод брытанак з’яўляюцца прадстаўніцы узроставай групы ад 35 да 74 гадоў. Узровень іх удзелу ў азартных гульнях дасягае 51%.
Калі ж з вынікаў даследавання выключыць латарэі, то колькасць гульцоў жаночага полу ў Брытаніі скараціцца да 24%. Зменіцца і ўзроставая група з лідарамі па ўзроўні ўцягнутасці ў гемблінг. Найбольшую цікавасць да азартных гульняў, якія не датычацца латарэй, праяўляюць маладыя жанчыны ва ўзросце ад 18 да 44 гадоў.
Тым не менш менавіта латарэі з’яўляюцца самой распаўсюджанай формай гемблінгу сярод прыгожай паловы насельніцтва Брытаніі:
латарэі – 78%;
скрэтч-карты* – 32%;
анлайн-гульні з імгненным выйгрышам – 14%.
Асноўны матыў удзелу жанчын у азартных гульнях – атрыманне шанцу на вялікі выйгрыш (84%). Сярод іншых распаўсюджаных прычын: «бо гэта весела» (70%) і магчымасць атрымання дадатковага даходу (54%).
Акрамя таго, жанчыны ў 1,8 раза радзей сутыкаюцца з праблемамі азартных гульняў, чым мужчыны.
2,1% апытаных брытанак паведамілі пра негатыўныя наступствы свайго ўдзелу ў гемблінгу. Пры гэтым 5,6% жанчын заяўлялі пра неабходнасць скарачэння расходаў на паўсядзённыя патрэбы з-за азартных гульняў.
Раней стала вядома, што 10% брытанскіх студэнтаў штотыднёва трацяць на стаўкі больш, чым на ежу.
Цікавая статыстыка)
Выпадак феномелу навеяў на падобны пост? 😁
На самой справе, тыповая “высмоктаная з пальца” статыстыка. Так як без латарэй там 24% – мне здаецца гэтае сярэдняе значэнне па палате (па зямлі). А латарэі – гэта справа выпадку.
Узяць той жа Новы год у Расіі, у навагодніх мільярдных латарэях удзельнічаюць ОЧЭНЬ шмат людзей чыста з-за свята, атмасферы і вялікіх прызоў. Нават больш, падаюць білеты на такія падзеі. Хіба ўсе гемблерамі сталі?
Мне здаецца ў такой тэматыцы статыстыка выглядае значна менш, чым на самой справе.
Наколькі «мая» ведае, для «іх» 8 сакавіка не з’яўляецца чырвоным днём календара, ды і вооШе ні пра які міжнародны жаночы дзень яны даўно не памятаюць, а сучасныя нават і не ведаюць). Але тое, што жанчын азартных многа – гэта факт).
PS. Мне ўспомнілася адна дзяўчынка з нашых ігравых, якую некалькі разоў бачыў за сталом рулеткі… Так яна гуляла на роўныя шанцы і добра паднімала, чуйка была што трэба).