Біятлон сезон 2017-18
Навіны спорту
|
25 лістапада 2017 г.
ад
Lis@
|
463 Адказу
|
9,413 Праглядаў
|
8 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Эстафета. Мужчыны 4х7,5км.
Нарвегія, Францыя і Германія вось хто сёння будзе на подыуме😏 пытанне адно – у якім парадку?😜
За Расію выступяць Аляксей Волкаў, Аляксандр Логінаў, Антон Бабікоў і Антон Шыпулін.
Пачатак у 16.30 МКС.
5-ы этап
Рупольдынг, Германія
9-14 студзеня
10 студзеня – індывідуальная гонка, мужчыны
11 студзеня – індывідуальная гонка, жанчыны
12 студзеня – эстафета, мужчыны
13 студзеня – эстафета, жанчыны
14 студзеня – мас-старт, мужчыны
14 студзеня – мас-старт, жанчыны
Індывідуальная гонка. Мужчыны, 20 км.
Мартэн Фуркад vs Йоханнес Бё😏 астатнім як пашанцуе😁
Расіянин Аляксандр Лагінаў стартуе 7-м, Яўген Гаранічэў – 21-м, Антон Шыпулін – 34-м, Матвей Елісееў – 37-м, Аляксей Волкаў – 62-м, Юрый Шопін – 103-м.
Пачатак у 16.10 МСК.
А што ж Шыпулін так кепска стаў выступаць?! Раней рваў і метаў, памятаецца. Надзея зборнай. Ээээх …. бяда.
Ну так мельдоній забаранілі, на астму ён не хварэе, а значыць TUE не вазьмеш. Жарт, канешне, але можа яго так падводзяць да Алімпіяды. Нядоўга застаецца чакаць, хутка ўбачым.
Кубак свету. 5-ы этап. Рупольдинг, Германія
Індывідуальная гонка, 20 км. Мужчыны
1. М. Фуркад (Францыя) 44.27,9 (0-0-0-1)
2. О. Моравец (Чэхія) +1.01,0 (0-0-0-0)
3. Й. Бо (Нарвегія) +1.06,3 (0-0-0-1)
4. Р. Рыс (Германія) +1.19,1 (0-0-0-0)
5. М. Крчмар (Чэхія) +1.36,6 (0-0-0-0)
6. Д. Ландэртынгер (Аўстрыя) +2.21,9 (0-0-0-1)
7. С. Эдэр (Аўстрыя) +2.23,8 (0-0-1-0)
8. М. Шлезінгр (Чэхія) +2.26,5 (0-1-0-0)
9. Л. Хофер (Італія) +3.00,3 (0-1-0-1)
10. К. Анев (Балгарыя) +3.02,3 (0-0-0-1)
Нарвежац Йоханэс Бо і француз Мартэн Фуркад падзялілі першае месца ў выніковым рэестры Кубка свету па індывідуальных гонках. У гэтым сезоне гэты від праграмы больш не сустрэнецца (Алімпіяда зараз у зачет КС не ідзе).
Кубак свету. Індывідуальная гонка. Мужчыны
1. Йоханэс Бо (Нарвегія) – 108
1. Мартэн Фуркад (Францыя) – 108
3. Кантэн Фійон Майе (Францыя) – 75
Эдеру амаль 35. Можна сказаць старык па спартыўных мерках….. і тое ў кветках. А нашых, усе маладыя, ну ніводнага ў дзясятцы 😡 За дзяржаву абідна …..
А гэты мужык больш не бяжыць?)
Па Домрачаву ўсё пакута…
У сераду на этапе Кубка свету ў нямецкім Рупольдынгу Оле-Ейнар Бйёрндален заняў 42-е месца ў індывідуальнай гонцы, якая была заключным адборачным стартам на Алімпіяду ў Пхёнчхане.
Бйёрндалену, якому 27 студзеня споўніцца 44 гады, у гэтым сезоне ні разу не ўдалося заняць прызавое месца на этапах Кубка свету або двойчы апынуцца сярод шасці мацнейшых, што гарантавала б яму ўдзел у АІ-2018. Пры гэтым крытэрыі адбору ўжо выканалі пяць нарвежскіх біятланістай – Йоханнес і Тар’ей Бё, Эміль Свэндсэн, Ларс Біркеланд і Хенрык Л’Абе Лунн. Шосты магчымы ўдзельнік нарвежскай зборнай на Алімпіядзе Эрлэнд Овренг Б’ёндэгорд не змог выканаць крытэрыі адбору, але па выніках на этапах Кубка свету ён пераўзышоў Бйёрндалена.
Да старту Алімпіяды пройдзе яшчэ адзін этап, у італьянскім Антгольцы, аднак у ім, па ўпэўненнях трэнера штаба зборнай Нарвегіі, прымуць удзел толькі тыя біятланісты, якія адбараніліся на Алімпійскія гульні. Самы тытулены біятланіст свету Бйёрндален, для якога Гульні ў Пхёнчхане могуць стаць сёмымі ў кар’еры, цяпер можа трапіць у алімпійскую каманду толькі ў выпадку траўмы аднаго з названых спартсменаў або па спецыяльным рашэнні трэнераў каманды, аднак такі варыянт пакуль не абмяркоўваўся. На рахунку нарвежца 13 алімпійскіх узнагарод, з якіх восем залатых. 20 разоў Бйёрндален перамагаў на чэмпіянатах свету, яшчэ шэсць разоў ён станавіўся пераможцам Кубка свету.
Гэты мужык бяжаў😏 Бьорндален Уле Эйнар, яму праз 17 дзён 44 будзе☺Сёння 42 прыбег😔 Легенда біятлона!😏
Шыпулін і ўся наша каманда гэта проста “мат, мат, мат” Жанчыны ўвогуле малыя чарапахі😵 Прайшло 27 гонкаў, а ў нас адна бронза🤯
Чатырохразовы алімпійскі чэмпіён Аляксандр Тыхонаў раскрытыкаваў выступленне расійскіх біятланістак і біятланістаў у Кубку свету.
Якую мэту мы пераследавалі, запрашаючы Волкава на спрынт? Магчыма, мы разлічваем на Алімпіяду? Калі да першага стральбы ён прайграе 55 секунд, то ён і ў эстафеце не дапаможа. Волкава рыхтаваў той жа трэнерскі тандэм, што і Шыпуліна. Крючкову і Гербулову трэба трэніраваць у вёсцы трэцяразраднікаў.
Я звяртаюся да Губерніева з просьбай не задаваць адных і тых жа пытанняў спартсменам, яны і так паліты. Запаволванне хуткасці ў Акімавой – гэта таксама вынік непісьменнага падыходу трэнераў. Ужо ўсе пачынаюць выказвацца супраць Гроса. Хто яго запрасіў і плаціць яму грошы, няхай дасць яму трэніраваць толькі сваіх спартсменаў, але навошта дэфармаваць усю каманду. Хто вам даў такое права? Майгураў, Меліхаў, Пак у праўленні заўсёды супраць мяне, але дзе вынік іх работы? Калі я адказваў, я даваў вынік, а вы, лізаблюды, столькі год правальваецеся і ні за што не адказалі!
Аляксандр Міхайлавіч (Краўцоў, прэзідэнт СБР – прым.), прымаць рашэнні, альбо публічныя заявы будуць працягвацца. Пытанні задаюць не табе, а мне, таму што гэта нацыянальная каманда, а не твой прыватны клуб. Я лічу, што пара разабрацца, – напісаў Тыхонаў на сваім афіцыйным сайце.
Нашых трэба трэніраваць так: Усе на старце 10сек. і ўсіх сабак Lenina за імі☺кого дагоняць з`ядуць😁 ўсё ўсё золата наша😜
Індзівідуальная гонка. Жанчыны, 15 км.
Сёння буду падтрымліваць Анастасію Кузьміну😛
Расійская біятланістка Дар’я Віролайнен стартавае 2-я, Таццяна Акімова – 18-я, Вікторыя Слівко – 51-я, Ульяна Кайшава – 56-я, Ірына Услугiна – 93-я.
Пачатак у 15.30 МКС.
Лідэр зборнай Расіі па біятлоне паказаў горшы вынік за тры гады
Алімпійскі чэмпіён Алімпіяды-2014 у Сочы Антон Шыпулін заняў 54-е месца ў спрынтарскай гонцы на этапе Кубка свету ў Рупольдынгу. Гэты вынік стаў для лідара зборнай Расіі горшым за тры гады
Мужчынская індывідуальная гонка на этапе Кубка свету па біятлоне ў нямецкім Рупольдынгу скончылася перамогай француза Мартэна Фуркада. Ён пераадолеў 20 км дыстанцыі з адным прамахам на апошнім рубяжы, на фінішы на 1 хвіліну 1 секунду апярэдзіўшы чыста страляўшага чэха Ондржэя Маравэца. Трэцяе месца заняў прадстаўнік Нарвегіі Ёханэс Бё, з адным прамахам адстаўшы ад француза на 1 хвіліну 6,3 секунды. У кветкавай цырымоніі таксама ўдзельнічалі, адпаведна ставшыя чацвёртым, пятым і шостым, нямец Роман Рээс, чэх Мілан Крчмар і аўстрыец Даніэль Ландэртынгер.
Для Фуркада, які выйграў шэсць апошніх разыгрышаў Кубка свету ў агульным заліку, гэта перамога стала 68-й у кар’еры. Усяго ён заваяваў 126 п’едэстаў у асабістых гонках. Француз трапляў на п’едэстал гонару ва ўсіх 11 асабістых гонках бягучага сезона і трох гонках мінулага. 14 п’едэстаў запар – новы рэкорд. Фуркад пабіў уласнае дасягненне канца сезона-2012/2013 – пачатку сезона-2013/2014, калі трапляў на п’едэстал 13 разоў запар.
Маравец увайшоў у лік прызёраў упершыню ў сезоне і ў 14-ы раз за кар’еру. Для Ёханнеса Бё п’едэстал стаў восьмым запар, дзявятым у сезоне і 31-м за кар’еру. Раней у гэтым сезоне ён выйграў спрынт у Хохфільцэне і Ансі, гонкі пераследавання ў Хохфільцэне і Ансі, а таксама індывідуальную гонку ў Эстерсундзе.
Лепшым з расіян стаў Аляксей Волкаў, з адным прамахам паказаўшы 27-ы вынік. Фуркаду ён прайграў 3 хвіліны 56,8 секунды. «Трасса сёння – лёд. Тут маюць перавагу спартсмены з высокімі спрынтарскімі якасцямі, тыя, хто могуць выдаваць максімальную хуткасць. У мяне гэта не зусім атрымлівалася. Дзве траціны першага круга ехаў з Эберхардом, перад рубяжом пачаў адпускаць, бо тэмп быў высокі. Спускі і раўнінныя ўчасткі моцна таялі. Не скажу, што прайгрыш менавіта з-за іх», – заявіў Волкаў у эфіры тэлеканала «Матч ТВ».
Яўгень Гаранічэў трайчы прамахнуўся на агнявых рубяжах, прайграўшы пераможцу 4 хвіліны 45,7 секунды. У вынковай класіфікацыі ён заняў 43-е месца. Матвей Ялісеў стаў 45-м з саступленнем Фуркаду ў 4 хвіліны 46,3 секунды. На стральбішчы ён па разу прамахнуўся на першай «лежцы» і апошняй «стойцы».
«На мінулым спрынце я шмат прайграваў з першых круткоў. Паспрабаваў сёння актыўней пачаць, але ўсё роўна прайграў і на першым, і на апошнім. Я проста ў шоку. Трасса лядзістая, не павінна быць вялікай розніцы ў лыжах. Я б не сказаў, што з імі была праблема. Мы заўсёды ў Еўропе бегаем па не вельмі камфортным снезе. Мы нязвыклыя да гэтага, але на гэта немагчыма зводзіць такі вялікі прайгрыш. Мы спрабавалі нешта зразумець, я тлумачыў трэнерам свае адчуванні падчас гонкі. Калі ў нас ёсць тры дні паміж этапамі, складана нешта змяніць», – сказаў Ялісеў.
Лідэр зборнай Расіі Антон Шыпулін паказаў 54-й вынік, закрыўшы 17 мішэняў з 20. Фуркаду ён прайграў 5 хвілін 9,1 секунды. Гэты вынік стаў для Шыпуліна горшым за тры гады. Апошні раз ён размяшчаўся ніжэй у вынковым пратаколе па выніках індывідуальнай гонкі ў Эстерсундзе ў снежні 2014 года.
У Рупольдынгу завершылася індывідуальная гонка Кубка свету. Перамогу святкавала італьянка Доротэя Вірер. За ёй размясціліся Кайса Мякяряйнен і канадка Розанна Кроуфард.
Жанчыны. Індывідуальная гонка, 15 км
1. Д.Вірер (Італія) 41.29,0 (0-0-0-0)
2. К.Мякяряйнен (Фінляндыя) +12,7 (1-0-0-0)
3. Р.Кроуфард (Канада) +21,2 (0-0-0-0)
4. Ю.Джима (Украіна) +45,9 (0-0-0-0)
5. Вал.Семерэнка (Украіна) +52,6 (0-0-0-0)
6. Д.Домрачава (Беларусь) +1.04,0 (0-1-1-0)
7. Н.Скардына (Беларусь) +1.04,8 (0-0-0-0)
8. А.Бескон (Францыя) +1.06,4 (0-1-0-0)
9. А Кузьміна (Славакія) +1.32,3 (2-0-1-0)
10. Б.Бендыка (Латвія) +1.34,6 (0-0-0-1)
Беларусачка Надзея Скардына завоевала перамогу ў заліку індывідуальных гонак Кубка свету сезона 2017/18.
У гонцы ў Рупольдынгу Скардына фінішавала сёмай, а ў Эстэрсундзе святкавала вікторыю. Такі вынік дазволіў беларусцы стаць уладальніцай Малога Хрустальнага глобуса. Усяго Скардына набрала 96 ачкоў.
Другое месца ў агульным заліку заняла Юлія Джима. У Рупольдынгу яна фінішавала чацвёртай, а ў Эстэрсундзе апынулася трэцяй. Украінка набрала 91 бал.
Вось гэта я разумею, МАЛАДЗЕЦ!☺ Доротэя, канечне, сёння ўразіла😏 Кузьміна – калі адабраць 3 хвіліны за прамахі – выйшла б менш чым за 40 хвілін😁
Біятланістка Доротэа Вірэр атрымала чацвёртую перамогу ў кар’еры
![]()
Італьянка Доротэа Вірэр выйграла індывідуальную гонку на этапе Кубка свету па біятлоне ў Рупольдынгу. У тройку прызёраў таксама ўвайшлі фінка Кайса Макарайнэн і канадка Розанна Кроуфард
Жаночая індывідуальная гонка на 15 км на этапе Кубка свету па біятлоне ў нямецкім Рупольдынгу завяршылася чацвёртай у кар’еры перамогай італьянкі Доротэі Вірэр. Яна пераадолела чатыры агнявыя рубяжы без прамахоў і на фінішы на 12,7 секунды апярэдзіла двухразовую пераможцу агульнага заліку Кайсу Макарайнэн з Фінляндыі, якая пакінула адну мішэнь незачынай.
Бронзу заваявала чыста страляючая канадка Розанна Кроуфард. Прадстаўніца Паўночнай Амерыкі стартавала ў апошняй групе, прайграла Вірэр 21,2 секунды і ўпершыню ў кар’еры трапіла на падыум. У кветкавай цырымоніі таксама прынялі ўдзел заняўшыя адпаведна чацвёртае, пятае і шостае месцы ўкраінкі Юлія Джыма і Валянціна Семерэнка і трэхразовая алімпійская чэмпіёнка Сочы-2014 Дар’я Домрачава з Беларусi.
Лепшай з расіянок стала Дар’я Віролайнен. З другім стартовым нумарам яна заняла 16-е месца, дапусціўшы адзін прамах на агнявых рубяжах і прайграла пераможцы 2 хвіліны 4,5 секунды.
«Задаволеная вынікам, са стральбой практычна справілася. Цяжка далёглася гонка. Здаецца, мороз, але трасу ўсё роўна разбівае, сьнег становіцца вільготны, цяжкае слізгаценне. Самаадчуванне нядрэннае, але не супер», – заявіла Віролайнен у эфіры «Матч ТВ».
Таццяна Акімова паказала 21-ы вынік, дапусціўшы адзін прамах і саступіўшы Вірэр 2 хвіліны 27,8 секунды. Ірына Услюгіна стала 38-й (2 прамахі; +3.37,7), Вікторыя Сліўко – 39-я (2 прамахі; +3.41,8), Ульяна Кайшава – 89-я (6 прамахоў; +7.15,0).
«На першай стральбе ўсё было нармальна, на другой выявіла, што ў мяне проста няма дыоптра. Хутчэй за ўсё, адпала на дыстанцыі. Не ведаю, чаму гэта здарылася. Магчыма, недастаткова моцна замацавала. Раней у мяне такога не было. На другім рубяжы страляла без яго, была вялікая шчыліна, але ўдалося трапіць – не памятаю, колькі. На трэцяй стральбе далі запасную вінтоўку. Слава Богу, што ўчора яе прыстрэліла. Але ўсё роўна гэта не мая зброя», – расказала Кайшава.
У 28 гонках бягучага сезона зборная Расіі па біятлоне заваявала толькі адну медаль. У снежні на трэцім этапе Кубка свету ў Ансі Антон Шыпулін стаў трэцім у гонцы пераследу. З пачатку сезона прадстаўнікі зборнай Расіі не маглі трапіць у прызавую тройку на працягу 17 гонкаў запар. Упершыню ў гісторыі каманда засталася без узнагарод на першых двух этапах Кубка свету.
Расстраляць яе к епеням, каб не мучылася.
Кайшава згубіла дыёптр на трасе ў Рупольдынгу
Расійская біятланістка Ульяна Кайшава расказала, якія праблемы ў яе ўзніклі падчас індывідуальнай гонкі на Кубку свету ў Рупольдынгу.
Дар’я Віролайнен: «Адзін прамах – гэта мая заканамернасць»
Расійская біятланістка Дар’я Віролайнен застаўся задаволеная сваім вынікам, паказаным падчас індывідуальнай гонкі на Кубку свету ў Рупольдынгу.
– Зразумелі ўжо прычыну прамаху?
– Так, я трохі не дадаю зверху пры стрэле. Адзін прамах – гэта мая заканамернасць, – прыводзіць словы Віролайнен карэспандэнт «Матч ТВ» Сяргей Лісін.
– Як здолелі сабрацца на далейшую стральбу?
– Я спачатку была настроеная, і прамах на гэта не паўплываў. Вынікам засталася задаволеная.
– Ход чаканы ці горш, чым разлічвалі?
– Трохі горш, было вельмі цяжка на апошнім кругу, але я цярпела.
– Аглядаючыся назад, што цяпер можна было зрабіць лепш?
– Стральбу на другім рубяжы, канечне. З іншага боку, калі б я йшла з трыма нулямі, то гэта б ціснула на чацвёртым рубяжы.
– Лічаць, што ў Оберхофе значна цяжэй страляць, чым у Рупольдынгу, а тут многія памыляюцца. З чым гэта звязана?
– Справа ў тым, што там з‑за складанага рубяжу больш канцэнтруесься. А тут трохі расслабляешся.
– Вас ходам праходзілі больш моцныя суперніцы, гэта дапамагло?
– Так, вядома, дапамагло, я старалася за імі чапляцца. Але мне ж яшчэ трэба было стрэляць, таму паўнавартасна рабіць гэта я змагла толькі на апошнім кругу, калі наперадзе не было стральбы. Інакш магла збіць дыханне ў спробах чапіцца, напрыклад, за той самай Домрачавой.
– Ваша маці сказала, што лепш вас не цыкавіць і усё ўстане на свае месцы. Абмяркоўвалі з яе гэты момант?
– Так, абмяркоўвалі, і хаця ўжо не так стан, а стрэльбу і праблемы, з якімі яна звязана. Думалі, як лепш зрабіць, бо я вельмі шмат працавала з вінтоўкай, і яна выказала сваю пункт гледжання, што ад вінтоўкі трэба трохі адпачыць, нейкі час не бяруць яе ў рукі. Гэта дапамагло.
– Тое, што вы працавалі многа менавіта ў плане стральбы, было вашым жаданнем ці патрабаваннем трэнэраў?
– План агульны. Паколькі ў мяне са стральбой было не ўсё ў парадку, то я працавала трохі больш.
– Сяргей Канавалаў сказаў, што па Рупольдынгу будзе вызначацца склад алімпійскай каманды і ў Антэрсэльве паедзе менавіта яна. Гэта ціскала?
– Не, не ціскала, мы не абмяркоўвалі гэтае пытанне, я проста працавала і рабіла сваю справу.
– Прысутнасць мужа ў складзе зборнай Карэі маральна дапамагае?
– Так.
Аднаго куй расстраляць)) дыоптр дрэнна замацаваў(ла) плять. Мой зямляк, памятаецца, з-за таго што мацаванне рамяня вінтоўкі адпала (перад апошнім агнявым рубяжом, ён яе наперадзе на руках нёс) і з-за гэтага перад завяршэннем кар’еры чэмпіёнам не стаў. А першы ў гонцы ішоў.
За снаряжэннем ТРЭБА СЛЕДЗІЦЬ !!!
Таццяна Акімова: «На трасе бяжым, цярпім, стараемся, але вынік пакуль не радуе»
Расіянка Таццяна Акімова пасля фінішу індывідуальнай гонкі на этапе Кубка свету ў Рупольдынгу прызналася, што не ведае прычын несапраўднасці расійскіх біятланістак на трассе.
– Як бяжалася?
– Увогуле бяжалася лягчэй, чым у Оберхофе, але калі параўноўваць з маім лепшым станам, то да яго яшчэ далёка. Я не ведаю, з чым гэта звязана, мы робім усё, што нам кажуць трэнёры, усё выконваем, стараемся, на трассе бяжым, цярпім, але вынік пакуль не радуе, – прыводзіць словы Акімовай карэспандэнт «Матч ТВ» Сяргей Лісін.
– Расстроіліся з-за прамаху на трэцім рубяжы?
– Так, вядома. Я гэты стрэл адзначыла сама, ён быў недаработаны, нельга было так рабіць. Далей старалася трымаць хуткасць, але ўсё роўна шмат прайграла.
– Вы трэніраваліся не ў Поклюке, а аднаастайна ад каманды, у Рупольдынгу, з чым гэта звязана і адрознівалася ці работа?
– Работа нічым не адрознівалася, я трэніравалася па плане, які выконвалі нашы дзяўчаты. Проста Поклюка – гэта вышыня, і прыязджаць туды на тыдзень мы лічылі недацелезгодным. Я тры гады таму была ў Поклюке, якраз у перыяд Новага года, і пасля мне бяжалася не вельмі добра, давялося сябе разганяць.
– З кім трэніраваліся ў Рупольдынгу?
– З мужынскай камандай, яны дапамагалі на некаторых сумесных трэніроўках.
– Да Алімпіяды засталіся лічаныя тыдні, ці магчыма ўсё ж выйсці на піковую форму за гэтую пару?
– Будзем спадзявацца на найлепшае, паглядзім.
– Падрыхтоўка да гэтага сезона моцна змянілася з-за змены трэнераўскага штаба?
– Першыя паўгода было вельмі цяжка, давялося да ўсяго новага прывыкаць. Не толькі фізічна, але і псіхалагічна. На нос ужо сезон, а ты сядзiш у раздумах, не ведаючы, як ты будзеш сябе адчуваць і як будзеш бегаць. Няма якойсьці базы і вопыту такога трэніровачнага падыходу, якія засталіся бы з папярэдняга года. З‑за таго, што гэта першы год па падобнай схеме падрыхтоўкі, ты увогуле не ведаеш, калі чакаць росту формы.
Акімова з адным прамахам размясцілася ў канцы другога дзясятка, нагамі саступіўшы немцы Деніз Херрман 3 хвіліны.
Ірына Услугіна: «Вынікам задаволеная, але апошні рубеж апынуўся вельмі падступным»
Расійская біятланістка Ірына Услугіна пасля індывідуальнай гонкі на Кубку свету ў Рупольдінгу адзначыла, што ёй няпростая канцовка дыстанцыі.
Вікторыя Слівко: «Я зараз нават нічога не чытаю, стараюся не глядзець, што пра мяне пішуць»
Біятланістка зборнай РФ Вікторыя Слівко пасля індывідуальнай гонкі ў Рупольдынгу прызналася, што старалася паказаць сябе на лыжні, а таксама расказала пра стаўленне да крытыкі з боку балельшчыкаў.
– Параўноўваючы з Обергофам, як бяжалася ў гэтай гонцы?
– Вядома, было лягчэй ходам. У мяне спачатку, яшчэ са серады, быў план па дыстанцыі, мы з трэнерам усё абмеркавалі, каб я не загнала сябе на першых кругах і каб на фініш магла папрацаваць, – прыводзіць словы спартсменкі карэспандэнт «Матч ТВ» Сяргей Лісін. – Старалася максімальна паказаць сябе ходам. Са стральбой крыху не справілася, па адной памылцы дапусціла на кожнай стойцы. Але нічога страшнага, я ведаю, у чым прычыны, паразмаўляем з трэнерам, і ўсё будзе нармальна.
– Прынята лічыць, што вы добры стралок, а гэта тое, што трэба ў індывідуальных гонках. Абідна за сённяшні вынік?
– Так, я вельмі люблю індывідуальныя гонкі і настройвалася адпаліць «на нуль», стараліся, але трохі не атрымалася.
– Ці не цісне грамадская думка: усё часцей можна пачуць пра тое, што вы знаходзіцеся ў камандзе незаслужана, не на сваім месцы?
– Першы час я чытала ўсё гэта, але не звяртала ўвагі. А цяпер нават нічога не чытаю, стараюся не глядзець, што пра мяне пішуць. Калі трэнера мне давяраюць, значыцца, я гэта заслужыла, і я буду паказваць тое, на што здольная. А тое, што хто‑небудзь пра мяне піша гадзіны, – гэта толькі паказвае, якімі яны людзі.
– Што трэнера казалі вам пасля эстафеты на мінулым этапе?
– Пасля эстафеты ў мяне былі праблемы з цягліцамі ногі, мы трохі адкаталіся, папрацавалі, аднавіліся, цяпер я ўжо не адчуваю гэтых праблем. А тое, што было ў Обергофе, – гэта толькі разавы выпадак.
– Эстафета Обергофа вас не зламала?
– Не. Па‑першае, я справілася са стральбой, а гэта галоўнае. Па‑другое, ход пераменлівы, і ён сёння можа быць ужо зусім іншым, чым учора.
– Ці ёсць ужо разуменне па эстафеце?
– Нічога не ведаю, вырашаць трэнерам, як скажуць, так і будзе.