Беларускай касманаўткай, якая паляціць на МКС, стане дзяўчына
Пагаворым пра жыццё
|
28 December 2022
ад
PavelFredooc
|
6 Адказаў
|
256 Праглядаў
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Медыцынская камісія ў Расіі ўжо адабрала шэсць кандыдак, цяпер трэба выбраць дзвюх: асноўную і дублюючую
У падмаскоўным Цэнтры падрыхтоўкі касманаўтаў імя Ю. А. Гагарына (уваходзіць у дзяржаўную карпарацыю «Роскосмос») адбылося пасяджэнне галоўнай медыцынскай камісіі. На ім абмеркавалі вынікі праведзенага медыцынскага агляду шасці кандыдатак на палёт у космас ад Рэспублікі Беларусь, дакладней, кандыдак: усе прэтэндэнткі – дзяўчаты. Пра тое, што адбор пачаўся, стала вядома некалькі дзён таму, а цяпер медкамісія выдала рэкамендацыі аб годнасці прэтэндентак да далейшай падрыхтоўкі да касмічнага палёту.
На пачатку 2023 года беларускім бакам давядзецца выбраць асноўную і дублюючую кандыдатак для праходжання ў Расіі падрыхтоўкі да палёту на расійскім касмічным караблі «Саюз МС». Палёт, падчас якога да Міжнароднай касмічнай станцыі (МКС) адправіцца беларускі касманаўт, плануецца восенню 2023 года. Паводле даных беларускага інфармацыйнага агенцтва БелТА, сярод прэтэндентак – бортправаднікі авіякампаніі «Белавія» Марына Васілевская і Вікторыя Фідрус, дзяржаўны судовы эксперт Дар’я Міхнюк, акушэр-гінеколаг Вольга Герасімава, дзіцячы хірург Анастасія Ленкова і малодшы навуковы супрацоўнік Інстытута фізіка-арганічнай хіміі НАН Беларусі Вольга Мастыцкая. Адна з іх стане «першым беларускім касманаўтам у суверэннай гісторыі краіны», заключыла агенцтва.
Акрамя таго, камісія прызнала касманаўта Андрэя Фядзеева годным да палёту на МКС на амерыканскім караблі Crew Dragon (місія Crew-6), запуск якога запланаваны на люты 2023 года ў рамках пагаднення пра перакрыжаваныя палёты паміж Роскосмосам і NASA.
Уляля, анунакі будуць задаволены.
здачка – знайдзіце дзвюх бортправадніц…
думаю, другая злева, а другую не магу рассекрэціць🤐
ну а што, прыкольна, няхай зляціць )
Та якая ў карычневым пінжаку дакладна нешта ведае ,судзячы па выразу твару. Вось яна і ёсць асноўная
здаецца па ўзросце і росце альбо 2-я злева альбо 3-я справа