Баяц ММА асуджаны за напад на прастытутак
Пагаворым пра жыццё
|
26 March 2018
ад
kasper447
|
6 Адказаў
|
469 Праглядаў
|
2 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Былы баец ММА Вячаслаў Дацік здзейсніў напад на два пецярбургскія бордэлі, у адным выпадку выганіўшы жанчын на вуліцы ў нагім выглядзе і давёўшы іх да аддзялення паліцыі. Суд прызнаў былога спартсмена вінаватым у разбойным нападзе, нанясенні пабояў і парушэнні непарушнасці жылля, прызначыўшы яму 3,5 гады ў калоніі строгага рэжыму. Раней Дацік прызнаваўся неўменавым і праходзіў прымусовае лячэнне ў псіхіятрычнай клініцы.
Былы баец змяшанага стылю (ММА) і кікбоксер Вячаслаў Дацік па мянушцы Рыжы Тарзан, выступаўшы ў цяжкай вазе (звыш 92 кг), наступныя 3,5 гады свайго жыцця правядзе за кратамі.
Спартсмен быў прыгавораны да турэмнага зняволення строгага рэжыму за разбойны напад на два прытоны, у якіх дзяўчаты «ніжэйшай сацыяльнай адказнасці» займа-ліся прастытуцыяй.
Дацік знайшоў у Пецярбургу дзве кватэры, дзе аказваліся незаконныя паслугі, і ўварваўся ў іх, узброены ломам. Спачатку былы баец наведаў дом на Васільеўскім востраве, у якім выявіў дзесяць чалавек і атакаваў іх.
Паводле матэрыялаў следства, тры жанчыны ўкрыліся ў адной з пакояў за зачиненай дзвярыма, аднак Дацік зламаў яе і нанёс ахвярам пабоі. Акрамя таго, былы спартсмен адабраў у адной з пацярпелых тэлефон і вынес грошы з сейфа.
Потым былы кікбоксер накіраваўся ў бордель у Пятраградскім раёне горада, дзе таксама запалохаў і збіў прысутных. Паведамлялася, што ён выганіў жанчын на вуліцу ў нагім выглядзе і сілай давёў да аддзялення паліцыі.
Гэты погром быў учынены ў маі 2016 года. Працаўнікі праваахоўных органаў утам хутка затрымалі дэбошыра і заключылі яго пад варта. Даціку былі прад’яўлены абвінавачванні ў парушэнні непарушнасці жылля, нанясенні пабояў і разбое.
«З матэрыялаў крымінальнай справы вынікае, што ноччу 18 мая 2016 года падазраваны ў буцінк-атэлі «Графціо», размешчаным у Пятраградскім раёне горада, зламаў дзверы ў адным з нумароў, дзе знаходзілася жыхарка Масквы.
Ужыўшы фізічную сілу, Дацік перамясціў жанчыну ў калідор гатэля, дзе ёй удалося ад яго вырвацца і ўцячы. Сваімі дзеяннямі Дацік парушыў канстытуцыйнае права пацярпелай на непарушнасць жылля», – гаварылася ў паведамленні Галоўнага следчага ўпраўлення (ГСУ) Следчага камітэта Расіі па Санкт-Пецярбургу.
Таксама ў ведамстве пачалі праверку па прыкметах «крымінальнага злачынства ч.2 ст. 162 КК РФ (разбой)» і не выключалі, што абедзве справы могуць аб’яднаць. У сакавіку 2018 года Васілеастраўскі раённы суд Санкт-Пецярбурга агучыў абвінаваўчы вердыкт.
«Даціка прызнаць вінаватым і прызначыць яму канчатковае пакаранне ў выглядзе пазбаўлення волі тэрмінам на тры гады шэсць месяцаў са адбываннем у выпраўчай калоніі строгага рэжыму, – аб’явіў суддзя Юрый Гершэўскі.
Гэта ўжо не першае злачынства былога байца ММА. Раней ён быў асуджаны ў 2007 годзе па падобным абвінавачванні – у серыі разбойных нападаў. Даціку прад’яўлялі абвінавачванні ў рабаванні некалькіх салонаў мабільнай сувязі, аднак пасля затрымання і пачатку разбіральніцтваў суд прыйшоў да высновы, што былы спартсмен з’яўляецца неўменавым.
Абвінавачанага адправілі на прымусовае лячэнне ў Дружнасельскую псіхіятрычную бальніцу Санкт-Пецярбурга, аднак у 2010 годзе яму ўдалося ўцячы з медустановы. У наступны раз пра Даціка даведаліся, калі ён раптам з’явіўся з пісталетам у Нарвегіі –
калі дакладна, у імміграцыйным упраўленні сталіцы скандынаўскай краіны – Осла. Былы баец папрасіў палітычнага прыстанішча і добраахвотна аддаў паліцэйскім зброю, аднак гэта не прымірыла нарвэжаў.
Яны прызналі Даціка псіхічна здаровым і заключылі пад варту, а ў 2011 годзе задаволілі запыт Генеральнай пракуратуры Расійскай Федэрацыі і экстрадавалі затрыманага на радзіму. У Расіі былога кікбоксера адправілі ў следчы ізалятар «Крэсці» і пачалі судовае разбіральніцтва.
У снежні 2012 года Нявскі раённы суд Пецярбурга прызнаў Даціка вінаватым у разбою і прыгаварыў яго да пяці гадоў калоніі агульнага рэжыму. Скора злачынца быў этапаваны ў Краснаярскі край, дзе знаходзіўся за kratami да 17 сакавіка 2016 года.
Па заканчэнні тэрміну зняволення былы баец ММА выйшаў на волю, але вытрымаў толькі два месяцы і здзейсніў «рэйд» па бордэлях, за які і быў пакара-ны паўторна – на 3,5 года ў калоніі строгага рэжыму.
Варта адзначыць, што праблемы з псіхікай назіраліся ў Даціка з дзяцінства.
«У пяць гадоў мне прысніўся сон: на мяне напала вялікая сабака. На наступны дзень я лёг спаць з нажом, каб зарэзаць гэту сабаку. Больш мне ніякіх сноў не сняцца.
Да мяне ў школе ўсе дакопваліся. Калі мне было восем год, я перакусіў клас дзевяцікласнікаў. Вырваў трыцэпс з шыі ў аднаго з іх. Ну, і мяне збівалі, за адзін год было 16 удараў, у рэанімацыю трапіў з прабітай галавой», – распавядаў баец у інтэрв’ю пецярбургскай газеце «Тайны саветнік» у 2010 годзе.
Дацік пачаў займацца баявымі мастацтвамі ў школе, а некаторую вядомасць у спартыўных колах набыў пасля свайго афіцыйнага дэбюту ў змешаных баях сярод прафесіяналаў, у якім ён нокаутаваў Андрэя Арлоўскага, пазней стаўшага чэмпіёнам UFC у цяжкай вазе.
Аднак вялікіх поспехаў у спорце Дацік не дасягнуў, заняўшыся разбоямі. Спартсмен быў членам забароненай ультранацыяналістычнай арганізацыі Славянскі саюз і часта выказваў сваю нелюбоў да людзей цёмнага колеру скуры.
Былы баец расказваў пра нібыта існаваўшую групоўку, у складзе якой ён выязджаў у еўрапейскія краіны з 1998 года і здзяйсняў напады на прадстаўнікоў іншых рас. Аднак пацверджання гэтым словам не знойдзена.
🤬 нацысты падлягаюць ліквідацыі.😊прастытутцыю –легалізаваць!!!!😬
😎
Напэўна на рынгу прайграваў, вырашыў на жанчынах адыграцца.
🤬 ….бешаных прыстрэльваюць
А давайце ўявім, што ўсе прастытуткі, якія пацярпелі ад яго, аб’яднаюцца паміж сабой, пасля чаго нападуць на яго ўсёй натоўпай. Мне асабіста было б цікава: яны б яго проста пабілі ці зрабілі б нешта значна большае.