Асноўная прычына росту кошту біткойна
Навіны індустрыі азартных гульняў, падзеі, факты
|
28 кастрычніка 2017 г.
ад
PavelFredooc
|
8 Адказаў
|
322 Прагляду
|
1 Рэакцыя
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Рэзкі рост абменнага курсу Bitcoin у апошнія месяцы породжвае шмат вэрсій пра прычыны гэтай дынамікі. Напрыклад, HashFlare у сваім блогу выклалі вэрсію, што бітык набраў уласцівасці «товару Гіффена» і расце, бо ўсё актыўней выкарыстоўваецца. Лічу, што тэма ўгаданая правільна, але раскрытая не зусім пад тым вуглом. Мая вэрсія – пад катом.
У сваёй нядаўняй публікацыі я апісаў галоўную прычыну росту абменнага курсу – каласальны попыт на асноўныя крыптавалюты з боку ўдзельнікаў ICO. Гэтае сцвярджэнне, безумоўна, трэба пераправерыць, чым я і займаюся, публікуючы ў тэлеграм-канале новыя звесткі.
Па спасылцы – даволі доўгі пост, таму апішу сутнасць карацей: выпуск токенаў для запуску эканамічных адносін у новым супольніцтве па [невядома кім распрацаваным] стандарце прадугледжвае праходжанне трох крокаў: (1) адкрыць крыптакашалёк, (2) абмяняць фіятныя грошы на крыптавалюту, (3) абмяняць крыптавалюту на токены праекта. Вядома, майнерам прасцей – яны электрычнасць на крыптавалюту мяняюць і спакойна прапускаюць п. (2). Але асноўная маса інвестараў паступае менавіта так, у тым ліку і кваліфікаваныя (фонды, банкі, кваліфікаваныя прыватнікі, хоць у іх тактыка выкарыстання крыпты крыху складаней). Гэта стварае хвалю попыту на біток як рэзервовую валюту.
Як гэта адносіцца да курса Bitcoin і іншых папулярных альткоінаў? Дык вельмі проста: праект, выпусціўшы токены, атрыманую крыптавалюту мяняе назад на фіят, каб есці. Хаця не ўсю, але большую яе частку. І так будзе працягвацца да таго часу, пакуль біткоін не пачнуць прымаць у кожным тралейбусе, гэта неабходна рабіць. Так паўстае другая хваля – але ўжо хваля прапановы.
Здавалася б, сістэма замкнёная: спачатку купілі біток, потым прадаў. Але гэта не так. Уся справа ў сутнасці токенізацыі чаго-небудзь. Прафесар эканомікі МакКеон з універсітэта штата Арыгон у сваёй артыкуле “Токенізацыя традыцыйных актываў” звяртае ўвагу на наступны эфект токенізацыі – новы токен, абапіраючыся на існуючыя папулярныя пратаколы (блокчэйн), вельмі шчыльна з імі пераблытаны, бо сам яшчэ не стаў папулярным.
Тобок калі токены выпушчаны на староннім пратаколе (блокчэйн), то ўся актыўнасць супольнасці па абмене гэтымі токенамі аўтаматычна «разкручвае» базавы пратакол (блокчэйн). Усё таму, што токен сам па сабе не з’яўляецца сродкам плацяжу, а многія аперацыі з ім патрабуюць наяўнасці гэтай якасці.
Вось цытата:
Такім чынам, асноўнай прычынай росту курса токенаў тых блокчэйнаў, якія выкарыстоўваюцца як сродак плацяжу, з’яўляецца зусім макраэканамічны момант – расце актыўнасць пакупнікоў і прадаўцоў іншых токенаў, бо гэтыя «іншыя» токены самі па сабе тэхнічна выпушчаныя на базе папулярных пратаколаў.
https://geektimes.ru/post/294797/
ттр ужо кажа не купляйце біткі,магчыма ён і вырасце,а магчыма ўвогуле яму Стул будзе.
а яшчэ ТТР кажа,што ён 3 лямя еўра ў год зарабляе 😁
мне пафіг колькі ён зарабляе,але калі ён пастаянна казаў купляйце біткі,яны яшчэ і 2к не каштавалі і ён быў правы
http://god2017.com/predskazaniya/predskazaniya-dlya-ukrainy-na-2017-god
хлопцы ТТР сапраўды шаруе, хаця ў некаторых рэчах ён тупаваты і яго пастаянна кідаюць, але бабкі зарабляць уме, так што раю прыслухацца
ну вось і я пра тое ж
Я ўжо выказваў сваю думку па гэтым пытанні і дзяліўся інфармацыяй, якая магчыма мае вельмі праўдзівыя карані… Паўтаруся – Так, біткойну будзе “стул”, як тут выказаліся… і, Не – яшчэ час не прыйшоў. Але вельмі хутка… IMHO пасля Новага года..