Амаль мільянер

Пагаворым пра жыццё | 11 February 2020 ад | 5 Адказаў | 401 Прагляд | 2 Рэакцыі
Ранг
9
Рэпутацыя
421
Публікацыі
1 521
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
10.09.2017

Хіп-хоп стеліцца. Піўко, тэлек.

А ў кагоcь грошай шмат, Але жыццё гаўно.

А я шчаслівы – что не дзень, то свята!

Маята – гэта таксама класна. Вакол мяне казкі,

Спакусы, джакузі, плазмы…

…Я, вытрымаўшы вялікую паўзу, павольна, з расстаноўкай і асаблівай інтанацыяй, вымавіў:

– Жыццё без гульні – вычапваюча механічнае існаванне, арганізаванае вакол выканання спраў, неабходных для выжывання. Гульня – гэта палачка, без якой не змяшаш кактэйль. Гэта аснова ўсіх мастацтваў, кніг, спорту, фільмаў, моды… 

У адказ я пачуў шум зашпільваемай маланкі і хлопак металічнай дзверы. 

З майго шчака скатылася буйная сляза… Ху@шкі!!! Адпіўшы з літровай бутэлькі апельсінавага джын-тоніка, я дастаў грошы, адкладзеныя на кватэру, і рвануў у бой, на шчасце ківі-банкамaт знаходзіўся ў краме насупраць майго дома. Так пачынаўся чарговы пра@б грошай…

Я не вучыўся вышэйшай матэматыцы і тэорыі верагоднасцей, я не вывучаў стаўкавыя стратэгіі, таму погляд у мяне на ўсё гэта просты – бачу як бачу. Адпаведна і пішу, як ёсць. 

Разумею, што гульцы – вельмі рознасці публіка, і ў кожнага кантынгента мазгі вывернутыя пад пэўным градусам. А тут яшчэ і не толькі пра гульцоў, але пра прагнозістаў, стваральнікаў ботаў і г.д. Таму спрачацца ні з кім не збіраюся. Дакопвацца – таксама. Гэта толькі мая думка, мой погляд на стаўкі і асяроддзе ў іх. Што мяне бесіць – бесіць толькі мяне. Кароче, попіставалі чытаць, хлопцы. 

Немнага пра мяне. Я – лудык. І мне ўжо даўно за 30. Стаўіць я пачаў у 2001 годзе. Да гэтага ўдзельнічаў у розных конкурсах прагнозаў спартыўных выданняў і ў іншай херосі. На жаль, успомніць выйграў ці прайграў першую стаўку – не змог). Спачатку гуляў афлайн, і дарэчы, тады прыносіў плюс. Як толькі перайшоў на онлайн – паваліў у мінус. У прынцыпе, што не дзіўна. Раней, каб заліці бабкі трэба было піхаць у будку, а зараз проста зрабіць клік мышкай. Не спіцца – лудзіш. Захварэў – лудзіш. Жанчыны не далі – лудзіш). Няма спабытных падзей – усё роўна лудзіш, бо ёсць геймы ў тэнісе).

У 2001 годзе я быў студэнтам віцебскага ўніверсітэта ім. Машэрава. У горадзе тады, здаецца, працавалі тры-чатыры букмекерскія канторы. У адной з іх, якая знаходзілася побач з інтэрнатам, і працякала мая студэнцкая жыццё, хоць, па ідэі, яна павінна была працякаць у універсітэце). Але, на жаль, стаўкі на спорт хвалявалі і будоражылі маю кроў больш, чым бегатня па аўдыторыях з кучы лекцыйных сшыткаў. А спартыўныя выданні лягчэй чыталіся, чым падручнікі і трактаты па старажытнарускай мове. 

Камусьці раніцай, каб падбадзёрыцца патрэбна зарадка, кубак гарбаты ці кавы і г.д. Мне для падбадзёрвання патрэбна была свежая лінія з будкі. 

Кожную раніцу я пістоваў у саюзпячатку, купляў свежы нумар “Прэсбол” і ўсцапушчы ішоў у ўнівер. Ага. Х@й на-ны. Ішоў у будку. Прыходзячы, вітаешся з усімі і чакаеш свежую раздрукоўку з лініяй. Як зараз памятаю: выходзіць дзяўчына-аператар і дае камусьці ў рукі пачку раздрукоўак. І пачынаецца. На гэтую пачку накідваліся так, як сарвятнікі на падаль. Вырывалі з рук адзін у аднаго. На вагу золата былі. Калі табе не ўдалося ўхапіць, то чакаеш другую партыю. Ну а калі ўдалося з першага разу, то лічыш дзень пачаўся недурна, і ты адчуваеш сябе каралём. Сядаеш за столік, бераш чай ці піва. Запах свежай раздрукоўкі маніць. Ты ў прадчуванні. Аргазм. Кайф. Усё хутка будзе.

Першымі звычайна прыходзяць у будку тыя, хто ўчара саліўся. Нават калі гулец напярэдадні спусціў усе бабкі, ён усё адно прыпёрціцца, каб сорабаваць на 10 рублёў немагчымы «экспрэс» з 100 пазіцый у надзеі хаця б нешта адрабіць. Ці проста паперэгаваны за жыццё з аператарам конторы або сустрэць знаёмых гульцоў і паплакацца ім у пабакт.

Часта людзі прыходзяць у будку не толькі для ставак, але і проста выпіць піва пад абмеркаванне мінулага. У такіх месцах неабавязкова ведаць, як кагось цэ завуць па імені і г.д… Тут гэта нікому не цікава. Але ўсе хочуць ведаць, як ты гуляеш, разбіраешся ў спорце або ці маеш инсайд, якія ў цябе фінансавыя магчымасці. 

За вялікі перыяд правядзення часу ў будках я нават склаў уласную класіфікацыю людзей, што робяць стаўкі.

Нішчэёпы. Прашу прабачэння за такое вульгарнае назоў, але па-іншаму іх не назавеш. Яны заўсёды стрэляюць грошы ў дзвярах. Звычайна заходзяць здалёк, прасячы цыгарэту або запальнічку, каб падкурыць. Настраляючы на мінімальную стаўку, складаюць прэс па 5-10 падзей і зааблачным каэфам. Калі не заходзіць адна падзея ў такім прэсе, бегаюць па ўсёй будцы, хапаючыся рукамі за галаву і дастаюць ўсіх фразай “Ты бачыў?” Затым пачынаюць страляць нанова. 

Статысты. Звычайна ў іх з рукава заўсёды з’яўляецца тоўстая сшытка з запісамі 1950 года і пара свежых спартыўных газет. Яны амаль што на памяць памятаюць усе падзеі, што ішлі па тэлевізары або трансляваліся па радыё з самага яго вынаходніцтва.

Мажоры. Стаўяць вялікія сумы на лідараў. Калі матч не заходзіць – увесь дзень крычаць пра “доги”” і не разумеюць, чаму прайгралі.

Математыкі. Пахадзе маюць матэматычную адукацыю, гуляюць рознымі схемамі, зразумелымі толькі ім, і г.д. Увогуле ніколі нічога не выйграюць, а калі і лавілі апстрык, то тады баяйцеся: вам месяц прыйдзецца слухаць іх расповеды пра суперсістэму. Да чарговай серыі пра@баў.

Дамушнікі. У асноўным складаюць прэсы дома, у кантору прыходзяць звычайна пасля працы альбо ў выходныя. Усе іх ведаюць у будке: ад школьнікаў, што крадуць грошы ў мам, да начальніка будкі. Ствараецца выгляд, што яны заўсёды ў плюсе. Бо яны прыходзяць, забіраюць выйгрыш, перакідваюцца парай словаў з іншымі папанамі накшталт “я ж казаў” і сыходзяць дамоў. 

Лудзікі. Гэта гульцы, якія ўжо проста не ўяўляюць свайго жыцця без ставак. На выйгрыш/прайгрыш ім, як правіла, напляваць. Галоўнае тут – сам працэс. Свежая лінія. Статыстыка. Манітор з футболам. Атрымліваюць неверагодны кайф ад усяго гэтага. Могуць за хвіліну пра@баць увесь банк або падняць купу бабла, а потым зліць яго з сябрамі ў бліжэйшым пабы. 

На жаль, ваш пакорны слуга, як раз і ёсць такі гулец. Ну або, як было сказана вышэй, лудык.

Лудык не лудык, але, як я ўжо пісал вышэй, афлайн я паімеў з “канторы”. Мая самая працяглая серая выйгрышаў была 7 дзён. На 7 дзень я ўвогуле сарваў куш, злавіўшы каэф 40 у прэсе з 6 матчаў. Пасля таго выйгрышу я два тыдні гудзеў у кабаках, запіўшы сваіх таварышаў. Крамавае таннае бырло змянілася кактэйлямі тыпу адвёрткі і нядрэнным каньячком. “Карона” ў мяккай пачцы больш не тырчала з майго кішэні. На змену ёй прыйшоў чырвоны, такі модны ў той час, “Winston”.

Зараз, шчыра, я вельмі сумую па тых часах. 

Тады нармальны інтэрнэт быў толькі ў кампутарных клубах і каб даведацца вынікі НХЛ або НБА трэба было раніцай, як толькі адкрылася інтэрнат, ісці праз паўгарада. Калі клуб часам не працаваў або ўсе месцы былі занятыя, а радыё і еўранавус маўчалі па патрэбных матах, то за вынікам даводзілася цягнуцца ў будку, зжавушы кулачкі. Чым бліжэй станавілася будка – тым больш ты пачынаеш нервнічаць: у вачах цемнеела, пульс участваўся, ногі падкашваліся. Еле дапоўзаеш да сцяны з вывешанымі вынікамі і думаеш, толькі б зайшло. Бо тады ўвесь свет станавіўся каляровым: хацелася жыць і спяваць, абдымаць і цалаваць навакольных. І на такіх куражах ты пачынаеш усім рэкамендаваць стаўкі, прастаўляцца піва і г.д. А калі пра@баў – то радасці мала было. І добра, калі былі яшчэ бабкі на ставу. А то бывала ідзеш у кантору з упэўненасцю 100 %, што апошняя падзея ў прэсе сыграла, прыходзіш – а там “сосо павліашвілі”. І ты пістуеш сумны ў інтэрнат, спадзеючыся папрасіць у каго пару купюраў тыпу на жыццё. А ты іх куды? Правільна… 

Прагляд футбола ў будке амаль не адрозніваўся ад стадыйных хваляванняў. І часамі туды немагчыма было нават увайсці, асабліва калі паказвалі такія матчы як “Манчэсцэр Сіці – Манчэстэр Юнайтэд”.

Я суткамі мог, абложыўшыся падшыўкамі газет, сядзець у БІБЛІЯТЭЦЕ, каб знайсці стаўку або патрэбную інфармацыю, а не для таго, каб парадаваць выкладчыка рэфератам або курсавой.

Цяпер усюды ў інтэрнэце можна напісаць: “стаўце ва-банк”, “гэта ЖэПэ” і застацца безнаказаным. А раней за такое, калі твой прагноз аказваўся лажовым, можна было лёгка і ў бубен атрымаць)

Каб паставіць відлу ў тыя часы без інтэрнэту прыходзілася 2-3 таварышам ехаць у розныя канторы і там маніторыць лінію, а потым ужо па тэлефоне параўноўваць варыянты.

А колькі было такіх сітуэйшэнаў: сядзіш ціха за столікам у будке, попіваеш піва з арэшкамі/кірышкамі, спакойна цягнеш патрэбны матч, на які ўткнуў ва-банк (усю стыпендыю)….  Усё ідзе нібы як і павінна…. 2-0 пасля першага тайма. Прыгажосць. На душы блажэнства. У цябе непраігранасць першай каманды, урадліва нешта здарыцца.
Выходыш папаліць з хлопцамі на ганку, пакажаш свой “квіток”, яны маўчаць, ківнуць.
Пасля перапынку таксама спакойна цягнеш, цягнеш…. 
І раптам, @лять, за 10 хвілін да канца матчу 2-1, яшчэ 5 хвілін – і 2-2…
І тут, сука, пачынаецца ломка, паніка…. 
Адчуванні ў гэты момант проста неперадачны. Як чаканне ў алкаша перад адкрыццём бутэлькі.
Чакаеш запаветнага завяршэння матчу… Непраігранасць ужо і не здаецца такой упэўненай.
І ху@ксь! Гэта не можа быць!!! У даданы суддзёй 3 хвіліны лік становіцца 2-3…
Е@аць. Сэрца разбіта. Мары разбураны. Вось гэта няўдача. Канец.
Пад ухмылкі ўсёй канторы бярэш на апошнія бабкі бухла і залівешся да страты памяці, у чаканні наступнай ступкі і, так бы мовіць, вялікай гульні.

Увогуле, я заўсёды моцна перажываю за вынікі, ну проста пі@дец як. Калі нават я стаўлю нейкую вельмі маленькую суму, якую магу прайграць і яна ўвогуле ніяк не паўплывае на мой баланс, той жа фрыбет, напрыклад. Ну здавалася б што тут перажываць-то. А ўсё роўна ўвесь на нервах. Вось зараз зноў успамінаю, калі не было інета. Лежыш у ложку, праз 30 хвілін па Евроньюс павінны паказаць вынікі нядзельных матчаў чэмпіяната Іспаніі па футболе. У прэссе застаўся апошні матч. І пачынаецца: дрыж, азноб, скачкі ціску. І калі раптам вынік не сказалі – гэта проста жопа. Сэрца дубасіць, як кулямёт. З языка ляціць добрая сотня матоў. Перажадаеш хутчэй напрафить штаны і катіць у клуб або будку, але ад перажыванняў нават у штаны нагадка ногай не можаш патрапіць). І добра б гэта прайшло праз амаль 20 гадоў. Ні х@я. Усё дакладна таксама дагэтуль.

Увогуле ж, калі вы лудык па жыцці – то вам лепш не ставіць. Любой банк, шчаслівым валадальнікам якога з’яўляецеся вы, будзе абавязкова пра@баны. Паверце. Пытанне толькі ў адным – на працягу якога часу гэта адбудзецца. Цяпер чую ўсмешкі і рэзкія галасы ў мой бок. Тыпа ставім па прагнозах каппераў, купляем ботаў і трахаем бука ў жопу. Так-так. Трахаеце спачатку вы яго, потым – ён вас. Але толькі ў больш вытанчанай форме.

Стваральнікі бота, няхай нават класнага і з высокай прахаднасцю прагнозаў, не думаюць пра тое, зарабіце вы. Яны засяроджаны толькі на сваім заробку. Ім нас..ть, што 99% пакупнікоў ботаў – гэта лудзікі, якія нямала гадоў пра@бывалі і купляюць бота ў надзеі перарваць сваю паласу няўдач. І потым пра@бываюць яшчэ больш. У лудзікаў няма такіх паняццяў як ставіць флетам, весці ўлік ставак, гуляць па банкролу. Таму з ботам, або без, у нас канчатковы вынік заўсёды адзін – нуль на балансе. А тым, хто прафесійна зарабляе на стаўках, ніякія ні боты, ні чужыя прагнозы на@уй не патрэбны. 

Кожны аўтар бота ўпэўнены ў тым, што толькі ягоны бот правільны. Я спрабаваў задаваць нязручныя пытанні аўтарам ботаў, некаторыя выдалялі мяне з канала, некаторыя пачыналі ярую дыскусію, сцвярджаючы “што калі людзі купляюць – значыць ім трэба”. Хоць я заўсёды задаю канкрэтнае пытанне, вы мне не статыстыку бота паказвайце, а пакажыце тых, хто на ім зарабіў акрамя вас??? Ну я прамовчу, што чую ў адказ. Проста, @лять, бесіць, што яны тыпа такія разумныя, а ўсе вакол мудакі. 

Падымаць пытанне можна ці можна зарабіць на стаўках, думаю, не варта. Можна. Калі асцярожна. І калі вы не складаецеся ў кагорце вышэйапісаных персанажаў. А тыя, хто рэвуць на кожным форуме/сайце, што пакажаць, абыграюць, обімуць букаў, шчыра, выглядаюць наіўнымі юнымі хлопчыкамі з драўлянымі шашкамі на драўляных канях.

Паспрабаваў ці я кінуць стаўкі? Не. Бываюць перапынкі, калі я замяняў стаўкі гульнявымі аўтаматамі і покерам. Але ў выніку заўсёды вяртаўся ў стаўкавы свет, напоўнены яркімі колерамі і штодзённым прыхадам новых эмоцый.

Як правіла, усе кажуць, што ёсць толькі адзін спосаб не прайграваць – не гуляць. Але мне хацелася б дадаць і другі, які аказаўся для мяне відавочным толькі праз дзясятак гадоў – стаўце не больш таго, што можаце тупа выкінуць! Я даўно пачаў успрымаць стаўкі не як спосаб зарабіць, а проста як адпачынак для душы або як звычайная трата. Ну ўявіце, што вы ідзяце ў кіно, на дыскатэку, у більярд. Так вось я хаджу замест усяго гэтага ў букмекерскую кантору).

Ці ёсць у мяне хто-небудзь з знаёмых або сяброў афлайн, хто зарабляе або зарабляў на стаўках? На гэтае глупае пытанне я заўсёды ўсміхаюся. Вядома ёсць. Адзін з блізкіх мне сяброў зарабляў на спартыўных стаўках. Зарабіў тысяч 500 рускіх рублёў доўгу ў банках і мікразаймах, цяпер ад калектараў хаваецца па сарыках і туалетах…

Я манітору вельмі шмат розных блогаў, каналаў па прагнозах. 99 % з іх – гэта поўная дзіч. Абідна, што ўсе гэтыя “нядапрагнозісты” трымаюць чытачоў за дурняў, не разумеючы, што ўсё ўжо даўно павумнелі. Скрыншоты з перамогамі і стаўкамі ўжо не канаюць, бо іх можна зрабіць з дапамогай спецыяльных праграм за некалькі секунд. Усім патрэбна граматная аналітыка альбо рэальная стата з профітам.

Яшчэ мяне вельмі моцна бясяць капперы ака-быўшыя спортсмэны, у якіх засталося куча сяброў, даючых яму инсайды. У кожным пасте яны лепш за ўсіх разбіраюцца ў футболе, хакеі і г.д., толькі шкада, што іх е@аныя инсайды рэдка заходзяць. Дрэнна, што гэтыя людзі не нясуць ніякай адказнасці за свае прагнозы.

Ёсць яшчэ прафесійныя або паўанальныя капперы, якія маюць нейкае дачыненне да спорту і шчыра лічаць, што нешта разумеюць у футболе/хакеі/баскете/ітд. Але іх разуменне – гэта поўная ху@ня. Гульня на ставках, можна сказаць, гэта ўвогуле не пра спорт. Гэта самая што ні ёсць сапраўдная вышэйшая матэматыка! Многія ў гэта не ўваходзяць, і думаюць, што дзякуючы сваім спартыўным ведам пакажуць бука. На жаль, гэта вялікая памылка. Як кажуць, “калі прывесці Жозе Маўрынью ў будку, з вялікай верагоднасцю ён пакіне яе без штаноў”.

Ніхто вам у жыцці не дасць 100-працэнтнага верняка. Заўсёды існуюць толькі вялікія або меншыя верагоднасці заходу таго або іншага падзеі! Нават у тэнісе, дзе дог сыграць прасцей парэнай рэпы можа адбыцца адмова саперніка ў гульні або траўма і ўсё: вашыя бабкі паехалі да бука. 

Вось паглядзіце вакол – зараз толькі долба@б не стварае груп прагнозаў у ВК, каналы ў телеграмме, продажы на сайтах. Кожны, у каго хоць раз зайшло пару ставак або прастыня з каэфам 50+ лічыць сябе каперам і бачыць сябе number ONE. Я гляджу нават на сваіх знаёмых-каппераў-ці-як-іх-назваць. Кожны другі ўжо мае нешта падобнае. Я ўжо маўчу пра онлайн-школы, сцуко. Там чаму вучаць? Як на@баць бука??? Ахахаха. Смешна. Але самае галоўнае, што знаходзяцца бараны, якія туды ідуць вучыцца. Як казаў Кузьміч у “Асаблівасцях” – на Русі дурняў на сто год наперад прыборана.

Я ўвогуле не магу чытаць нейкую па@бень у стылі “Эвертону ачкі вельмі трэба, але Арсеналу яшчэ патрэбней” альбо “соракі сёння хочуць вельмі перамагчы”, “крылышэк чакае вельмі складаны матч”. Сука, манстры прагназавання. Пачынаюць расказваць пра асабістыя сустрэчы, месцы ў табліцы, колькі ў каго ачкоў і г.д.  Усе чакаюць аналіз, факты, а яму ўціраюць перапіс турнірнай табліцы).

Толькі якасны кантэнт зараз руліць. Таму выпішыце ўсім гэтым прагнозістам-перапісчыкaм добрай паджопны і хай яны сасуць х@й, а не займаюцца продажам прагнозаў. Я заўсёды, калі бачу такія прагнозы, не саромлюся аўтарам гаварыць, што яны нясуць ху@ню. Так, многія абражаюцца і неадэкватна рэагуюць. Але ніхто не мяняецца. І наступны пост выходзіць зноў “храмапы”.

А потым гэтыя псеўда-прагнозісты пачынаюць апраўдваць любы незашоўшы матч тым, што гэта дог, а часам і горш: ззлавілі і г.д. Па маім меркаванні, гэта ніякія не апраўданні.  Гэта альбо нявопытнасць узяць на сябе адказнасць, што ваш аналіз матча быў дрэнны, альбо паранойя, якая не дае прызнаць, што проста так склаліся абставіны. А ўсё астатняе – чуш.

За ўсе гады ў стаўках я заўважыў 3 важных моманты, якія лудзікі не павінны ігнараваць:

– калі сабраліся ставіць вялікія сумы, ніколі (запомніце, НІКОЛІ) не чытайце ў інтэрнэце чужыя прагнозы і менш камунікуйце з кім-небудзь з сяброў-ставочнікаў або на падобных рэсурсах. Чужыя памылкі і парады не дапамогуць!!! А пры прайгрышы вы будзеце вінаваціць потым не толькі сябе, але і таварыша/рэсурс. Я думаю, вы самі заўважалі такую штуку. Бачыш прагнозіста, які дае 5-10-15 прагнозаў запар плюсавых. Стаўш па ім. І што адбываецца? Правільна – менавіта гэты прагноз мінусовы) 

– калі ўсе вакол ставяць на адну падзею, а яшчэ горш на адзін вынік у гэтай падзеі, усе прагнозісты пракрікаюць пра гэта, то паверце, лепш за ўсё гэты матч прапусціць, бо абсерацца каманда/спортсмен, абсерацца прагнозісты, абсераце і вы)

– ніколі не шукайце нейкую логіку або сістэму ў тых выпадковых падзеях, дзе яе на самой справе няма і не можа быць. Я бачыў у казіно чалавека, які ставіў на чырвонае пасля 7 раз выпадзення чорнага сектара. Ён быў настолькі ўпэўнены ў сістэме, што пра@баў яшчэ 23 разы запар). Ды і ў мінулым сезоне я назіраў прагнозістаў, якія кожны тур упэўнена гаварылі пра нічыю Тотэнгема. Пасля 27 тураў у графе “ніч’і” ў шпор у іх усё роўна было 0. Як, паходу, і 0 у кішэні ў тых, хто гуляў гэта доганам)

Так, дарэчы, заўважылі, што ў многіх стаўшчыкоў ёсць нейкія прыкметы, нататкі, свае асаблівасці прастаўкі або рысы балення за стаўку? У мяне таксама было пару загонаў. Адзін з іх быў звязаны з тым, што калі падчас прагляду прамой трансляцыі футбольнага або хакейнага матча адыдзеш на кухню, у туалет і г.д, то абавязкова ў гэты час хто-небудзь заб’е гол! Ну і я пасля спецыяльна выходзіў з пакоя і вяртаўся, чакаючы ўбачыць забіты мяч. Больш за сотню раз так рабіў, але галы прыляталі толькі ў адзінкавых выпадках.

А яшчэ памятаю такі забабон, калі ў будке касір памыляецца пры прастаўленні падзей. Адна з самых злых прыкмет: бо калі ты мяняў падзею – то тады непазбежна выйграла тое, што паставіў аператар. А калі пакідаў, тыпу ў надзеі што лёс падказаў правільнае рашэнне – твой зыход усё ж такі быў правільны. Таму часта з-за такой памылкі каля акенца разгараліся неверагодныя скандалы з выклікам начальства будкі.

Паколькі я лудык, гуляць адзінары з мізэрнымі каэфамі для мяне не вельмі цікава ў дадзены момант. Таму стараюся ці гуляць прэсы, ці ставіць адзінары з каэфамі вышэй 10.0 

Прэсы – гэта ўвогуле мая стаўкавая любоў. Так, зараз пачую сотню каментаў пра попанства і г.д. Так, так, так і яшчэ раз так. Поўнасцю згодзен і нават не хачу спрачацца. Але люблю і ўсё. Хтосьці сала з гарбатай есць або катлеты з цукрам – а я абажаю ставіць прэсы.

Памятаю адзін забавны выпадак. Ехаў з працы дадому і па дарозе зайшоў у будку. Рашыў на сотку рубасаў запіліць прэс на 3 нічыі ў Лізе Еўропы. Паставіў, у магаз зайшоў за піўком і дадому атрымліваць асалоду ад футболу. Але атрымліваць асалоду не ўдалося: усё адразу пайшло не так, як трэба. А ўжо да 80-й хвіліны і зусім намёкаў на нічыю ні ў адным матчы не было. Мала таго, нехта прайграваў 1-3 за 9 хвілін да канца. Пакуль мая сяброўка пайшла ў душ, я дастаў квіток, змяў яго і выкінуў у пакет з смеццем. Не лёс было каэфу 40 зайсці. Трохі засмучаны, ўлегся спаць. Раніцай устаў і пакуль сядзеў на туалеце, залез у тэлефон, каб паглядзець учарашнія вынікі. І адгадайце, ад чаго мае вочы палезлі на лоб? Лік 3-3 даў надзею, прагортнуўшы ўніз я ўвогуле прыох@еў: усе 3 матчы зайшлі. АААААА. Квіток. Сука, квіток у смеццевым пакеце. Не паспеўшы нават пасраць і не думаючы пра тое, што неплоха было падцерціся, я рвануў у пакой да пакета з смеццем. Амаль з галавой залез у яго і пачаў шукаць змяты квіток. А зараз уявіце здзіўленне маёй сяброўкі, калі яна ўвайшла ў пакой і ўбачыла маю задніцу з смеццевага пакета з апушчанымі трусамi??? Даўга мне давялося тлумачыцца і выкручвацца, распавядаючы байкі пра выкінутую поўную баночку капель у нос, замест пустой. На шчасце я на нафтызіну сядзеў часта і баначак ад яго ў смеццевым пакеце заўсёды было поўна. Ну а радасці ад халяўных 4000  увогуле не было мяжы, і ўвесь рабочы дзень ператварыўся не ў “чарговае сумнае гаўно”, а ў “яркі і каляровы будні свята“.

О так, трэба ж дадаць, што другія паловы, як правіла, заўсёды негатыўна ўспрымаюць стаўкі як тваё хобі. Двайныя стандарты – так я гэта называю. Бо калі ты рэзка кінеш неплоха – то набыцці на гэтыя грошы робяцца з экстравагантнай усмешкай). Ну вось шчыра прызнайцеся, колькі вы раз закрываліся ў туалеце, каб схавацца ад гневнага погляду вашай каханай і спакойна пахваліцца абранай стаўкай? Я нават некалькі раз так сябе падстаўляў, калі ставіў на ТБ і потым рэзка вскрыкваў з унітаза “Гооооооол”. А колькі разоў мяне папракалі ў тым, што я мяняю з каханкай – проста жах. Ведалі б яны, што адзінай маёй каханкай на працягу ўсяго жыцця з’яўляецца … букмекерская кантора).

Ну і ў самым канцы, хацелася б нагадаць усім пра 10 правілах фінансіста Бернарда Баруха, бо некаторыя з іх лёгка можна “падкруціць” да ставак.

– не стаўце, калі не можаце прысвячаць гэтаму ўвесь працоўны час;

– асцерагайцеся ўсіх людзей, што нясуць дары ў выглядзе инсайда або дога;

– вучыцеся прымаць прайгрышы хутка і акуратна;

– калі любіце ставіць у лайве, заўсёды сачыце за матчам, каб выбраць найбольш выгадны момант для стаўкі;

– заўсёды трымайце значную частку капіталу ў рэзерве – у наяўных, ніколі не інвестуйце ўсе свае сродкі;

– не спрабуйце быць майстрам усіх відаў ставак, трымайцеся аднаго віду спорту, які ведаеце лепш за ўсё.

Усім дзякуй, хто дачытаў дасюль) Мне будзе прыемна прачытаць вашы каментары і меркаванні. Шчыра кажучы, я вельмі негатыўна стаўлюся да людзей, якія актыўна пачынаюць усіх вучыць праўдзе і ісьціны ў стаўках, якая адкрыта толькі ім адным і нікому больш. Я нават не разумею, чаму яны сядзяць на форумах, а не грабяць бабло лапатай, калі ўсё так для іх відавочна? Тыя, хто сапраўды зарабляюць на стаўках, як правіла, не крычаць пра гэта на кожным куце, а папаўняюць ціха свой банк. Бо на самой справе, калі сур’ёзна падыходзіць да ставак на спорт – то поспех магчымы. Але толькі пры наяўнасці многіх умоў, да якіх як і мне, так і большасці чытаючых мяне таварышаў, вельмі далёка. І нават няхай у мяне ёсць і ў вас ёсць мора вопыту, шмат ведаў і навыкаў, толку ад іх ніякага няма. Ведая чаму? Таму што ў лудзіка заўсёды ў вачах яркім агнём гарыць кнопка “Ва-банк”!!!
+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 060
Падпісчыкі
39
Рэгістрацыя
30.03.2014

Як шмат букаў) хоць бы карцінку ўлепіў 😁

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Адміністратар
Ранг
30
Рэпутацыя
17 447
Публікацыі
24 454
Падпісчыкі
23
Рэгістрацыя
02.08.2015
urbanjungle, 11 February 2020
Тыя, хто сапраўды зарабляе на стаўках, як правіла, не крычаць пра гэта на кожным куце, а папаўняюць ціхенька свой банк.

Усё вельмі проста. Такіх людзей няма. А ўсё астатняе – гэта міф. Але як кажа кніга кніг: Хто шукае, той знойдзе. Але гэта ўжо зусім з іншай серыі, бо парушае адну з 10-ці запаведзяў.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Skilled
Ранг
9
Рэпутацыя
495
Публікацыі
4 639
Падпісчыкі
3
Рэгістрацыя
19.01.2018

У пачатку нулявых Віцебск проста сталіца бетынгу)) вучыўся ў Туле з 00 па 04 гг. не памятаю ні адной букмекерскай канторы, затое гульнявых залаў пруд-пруды), Вінстан модныя сігі, ну х.з., колькі мне памяць не падводзіць тады ў модзе быў “рускі стыль”, фільтр а-ля парламент, а так я ўсе мае карэшы курылі LM сіні, пазней Chester Light, Kent і Parliament выключна па святах)

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
45
Публікацыі
1 657
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
14.04.2017
maxmox, 11 February 2020
У пачатку нулявых Віцебск проста сталіца беттынгу)) вучыўся ў Туле з 00 па 04 гг. не памятаю ні адной букмекерскай канторы, затое гульнявых залаў навокал хапала), вінстан модныя сігі, ну х.з., паколькі памяць не мяняе, тады ў модзе быў “рускі стыль”, фільтр а-ля парламент, а так усе мае карэшы [...]

Я кураў Соверэн у канцы 90-х, Бонд чырвоны ў мягкай пачцы. А калі туга было – Пегас, Приму з фільтрам, а часам і без ))) А з гульнявымі заламі я тады ўвогуле не быў знаёмы ) Хоць і казінаў з рулеткамі і покерам было докера. У мяне сусед па інтэрнаце нават круп’е паспеў папрацаваць у 98 годзе )

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...