Афера з біткойнам ад Ілона Маска
Крыптавалюты і крыптакашалькі
|
7 чэрвеня 2021 г.
ад
PavelFredooc
|
7 Адказаў
|
1,622 Прагляду
|
2 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
1. Перш за ўсё трэба пратэставаць стратэгію на невялікіх аб’ёмах. Так бы мовіць, методыка Agile.
Для гэтага Ілон Маск абраў DogeCoin (які, між іншым, у 2015 годзе за капейкі прадаў сам яго стваральнік). У пачатку лютага 2021 г. Ілон Маск публікуе твіты з успамінамі DogeCoin. У тым ліку і казку пра тое, як клапатлівы тата Ілон купіў DogeCoin свайму сыну X. На гэтым месцы трэба пустзіць слязу.
Тут жа пасля кожнага твіта цана манеты вырастае ў разы.
Выснова: схема працуе!
2. 8 лютага Ілон Маск абвясціў, што кампанія Tesla закупіць біткойнаў на 1,5 млрд. $
Цана біткойна за 1 дзень вырасла з 38 тыс $ да 48 тыс $
І тут адбываецца ўся магія. Ну, канешне ж, Ілон Маск набыў біткойны значна раней, чым апублікаваў навіну, ведаючы, што пасля яго твіта цана бітка адразу ўзляціць. Мяркую, што ён закупіўся ў перыяд з 1 па 7 лютага, калі курс бітка быў роўны 30 тыс $
3. 24 сакавіка Ілон Маск абвясціў, што кампанія Tesla пачала прымаць аплату электрамабіляў Tesla ў біткойнах. Пасля гэтага цана біткойна прабівае 60 тыс $
x2 вельмі круты паказчык. Пара фіксаваць прыбытак, пакуль у гэты спектакль не ўмяшаюцца надакучлівыя рэгулятары!!!
Як ні дзіўна, я нідзе не змог знайсці номер біткойн-кашалька Tesla. Больш за тое, я нідзе не знайшоў інфу пра продаж хаця б аднаго аўтамабіля Tesla з дапамогай біткойна.
Тут я звяртаюся да чытачоў гэтай артыкула: калі ў вас ёсць інфа па нумары кашалька Tesla і/або па рэальных фактах аплаты аўто з дапамогай біткойна, дайце, калі ласка, інфу аб гэтым у каментарах.
4. 13 мая Tesla перастала прымаць аплату праз біткойны з-за “неэкалагічнага спосабу іх здабычы”. Цана біткойна за 1 дзень упала з 56 тыс $ да 50 тыс $
Прабачце, штооооо? Неэкалагічны спосаб? Ілон, ты сапраўды вырашыў напоследак смачна плюнуць у твар тым, хто ўнёс у тваю кампанію Tesla свае апошнія зберажэнні!?
Дарэчы, магія засталася тая ж: Ілон прадаў усе біткойны значна раней (магчыма, у перыяд з 7 па 12 мая па цане 58 тыс $)
5. Вы ж не думаеце, што Ілон настолькі тупы, каб не шорціць раздуты біткойн? Мяркую, што разам з закрыццём доўгай пазіцыі была адразу адкрыта кароткая пазіцыя па той жа цане. Ілон-то ў курсе, што Кітай хутка ўвядзе забарону на крыптавалюты, а за ім пойдуць і іншыя краіны.
6. 18 мая, у сувязі з абмежаваннямі, накладзенымі Кітаем на крыптавалюты, цана бітка рухнула з 40 тыс $ да 35 тыс $. На чарзе рыхтуюцца абмежаванні ад іншых краін, якія яшчэ больш абваляць біткойн. А пакуль ёсць перадых, біткойн паспрабаваў пратэставаць 40 тыс $, і тут …
7. …4 чэрвеня Ілон Маск нагадвае ўсім, які біток дрэнны чарговым сваім твітом, пасля чаго біткойн упаў з 39 тыс $ да 35 тыс $
8. Думаю, што Ілон хоча прабіць адзнаку ў 5 тыс $, каб выйсці са сваёй кароткай пазіцыі і тым самым зарабіць яшчэ иксаў.
Невядомыя звярнуліся да заснавальніка кампаній Tesla і SpaceX Ілона Маска ад імя хакерскага калектыву Anonymous, абвінавацілі яго ў прыніжэнні інтарэсаў простых аматараў крыптавалюты і «абвясцілі вайну». Пра гэта паведамляе New York Post.
Гэтыя хлопцы яшчэ і адаб’юць у Маска бабла, яны-то могуць, ды і даўно пара
Толькі вось калі будзе крадзеж, то я думаю, што на курс гэта ўсё яшчэ больш паўплывае. Усё ж гэтыя крадзяжы ніяк пазітыўна не ўплывалі.
Магчыма штосьці зменіцца і цяпер курс крыпты не так будзе залежаць ад заяў розных там М… 😎
Так зараз ужо ўсё так і ёсць, усё толькі ад Маска ідзе. Можа пасля заявы “ананімусаў” ён будзе паводзіць сябе больш рассудна і так не валіць курс.
… Пакуль што чакаю справядлівасці амерыканскай падатковай сістэмы, за неўплату федэральнага падатку на прыбытак у 2018 годзе заснавальнікам Tesla Ілон Маск (другі ў рэйтынгу мільярдэраў)… Ці гэта іншае?)
Так ужо другі год ідзе, і як быццам рашэння па ўсім гэтым няма. Я думаў, што яны ўжо маглі вынесці рашэнне, тым больш такая асоба.