Афера з біткойнам ад Ілона Маска

Крыптавалюты і крыптакашалькі | 7 чэрвеня 2021 г. ад | 7 Адказаў | 1,622 Прагляду | 2 Рэакцыі
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.

1. Перш за ўсё трэба пратэставаць стратэгію на невялікіх аб’ёмах. Так бы мовіць, методыка Agile.

Для гэтага Ілон Маск абраў DogeCoin (які, між іншым, у 2015 годзе за капейкі прадаў сам яго стваральнік). У пачатку лютага 2021 г. Ілон Маск публікуе твіты з успамінамі DogeCoin. У тым ліку і казку пра тое, як клапатлівы тата Ілон купіў DogeCoin свайму сыну X. На гэтым месцы трэба пустзіць слязу.

Тут жа пасля кожнага твіта цана манеты вырастае ў разы.

Выснова: схема працуе!

2. 8 лютага Ілон Маск абвясціў, што кампанія Tesla закупіць біткойнаў на 1,5 млрд. $

Цана біткойна за 1 дзень вырасла з 38 тыс $ да 48 тыс $

І тут адбываецца ўся магія. Ну, канешне ж, Ілон Маск набыў біткойны значна раней, чым апублікаваў навіну, ведаючы, што пасля яго твіта цана бітка адразу ўзляціць. Мяркую, што ён закупіўся ў перыяд з 1 па 7 лютага, калі курс бітка быў роўны 30 тыс $

3. 24 сакавіка Ілон Маск абвясціў, што кампанія Tesla пачала прымаць аплату электрамабіляў Tesla ў біткойнах. Пасля гэтага цана біткойна прабівае 60 тыс $

x2 вельмі круты паказчык. Пара фіксаваць прыбытак, пакуль у гэты спектакль не ўмяшаюцца надакучлівыя рэгулятары!!!

Як ні дзіўна, я нідзе не змог знайсці номер біткойн-кашалька Tesla. Больш за тое, я нідзе не знайшоў інфу пра продаж хаця б аднаго аўтамабіля Tesla з дапамогай біткойна.

Тут я звяртаюся да чытачоў гэтай артыкула: калі ў вас ёсць інфа па нумары кашалька Tesla і/або па рэальных фактах аплаты аўто з дапамогай біткойна, дайце, калі ласка, інфу аб гэтым у каментарах.

4. 13 мая Tesla перастала прымаць аплату праз біткойны з-за “неэкалагічнага спосабу іх здабычы”. Цана біткойна за 1 дзень упала з 56 тыс $ да 50 тыс $

Прабачце, штооооо? Неэкалагічны спосаб? Ілон, ты сапраўды вырашыў напоследак смачна плюнуць у твар тым, хто ўнёс у тваю кампанію Tesla свае апошнія зберажэнні!?

Дарэчы, магія засталася тая ж: Ілон прадаў усе біткойны значна раней (магчыма, у перыяд з 7 па 12 мая па цане 58 тыс $)

5. Вы ж не думаеце, што Ілон настолькі тупы, каб не шорціць раздуты біткойн? Мяркую, што разам з закрыццём доўгай пазіцыі была адразу адкрыта кароткая пазіцыя па той жа цане. Ілон-то ў курсе, што Кітай хутка ўвядзе забарону на крыптавалюты, а за ім пойдуць і іншыя краіны.

6. 18 мая, у сувязі з абмежаваннямі, накладзенымі Кітаем на крыптавалюты, цана бітка рухнула з 40 тыс $ да 35 тыс $. На чарзе рыхтуюцца абмежаванні ад іншых краін, якія яшчэ больш абваляць біткойн. А пакуль ёсць перадых, біткойн паспрабаваў пратэставаць 40 тыс $, і тут …

7. …4 чэрвеня Ілон Маск нагадвае ўсім, які біток дрэнны чарговым сваім твітом, пасля чаго біткойн упаў з 39 тыс $ да 35 тыс $

8. Думаю, што Ілон хоча прабіць адзнаку ў 5 тыс $, каб выйсці са сваёй кароткай пазіцыі і тым самым зарабіць яшчэ иксаў.

Невядомыя звярнуліся да заснавальніка кампаній Tesla і SpaceX Ілона Маска ад імя хакерскага калектыву Anonymous, абвінавацілі яго ў прыніжэнні інтарэсаў простых аматараў крыптавалюты і «абвясцілі вайну». Пра гэта паведамляе New York Post.

PavelFredooc, 7 чэрвеня 2021 г.
  Мільёны прыватных інвестараў спадзяваліся на вялікі даход ад крыптавалюты, каб палепшыць сваё жыццё. Вядома, яны самі пайшлі на рызыку, калі ўкладвалі свае грошы. Усе ведаюць, што трэба быць гатовымі да нестабільнасці курсу крыпты. Але твае твіты на гэтым тыдні дэманструюць поўнае прыніжэ [...]

+2
0
+2  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
47
Публікацыі
981
Падпісчыкі
2
Рэгістрацыя
31 мая 2019 г.

Гэтыя хлопцы яшчэ і адаб’юць у Маска бабла, яны-то могуць, ды і даўно пара

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Adept
Ранг
11
Рэпутацыя
676
Публікацыі
5 608
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
5 сак 2017 г.
loloffa6a, 7 чэрвеня 2021 г.
Гэтыя хлопцы яшчэ і адаб’юць у Маска бабла, яны тое могуць, ды і даўно пара

Толькі вось калі будзе крадзеж, то я думаю, што на курс гэта ўсё яшчэ больш паўплывае. Усё ж гэтыя крадзяжы ніяк пазітыўна не ўплывалі. 

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 369
Публікацыі
32 108
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.

Магчыма штосьці зменіцца і цяпер курс крыпты не так будзе залежаць ад заяў розных там М… 😎 

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Adept
Ранг
11
Рэпутацыя
676
Публікацыі
5 608
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
5 сак 2017 г.
thee4, 8 чэрвеня 2021 г.
Можа што-небудзь зменіцца і цяпер курс крыпты не так будзе залежаць ад заяў розных там М… 😎

Так зараз ужо ўсё так і ёсць, усё толькі ад Маска ідзе. Можа пасля заявы “ананімусаў” ён будзе паводзіць сябе больш рассудна і так не валіць курс.

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Masterful
Ранг
18
Рэпутацыя
3 369
Публікацыі
32 108
Падпісчыкі
30
Рэгістрацыя
22 сне 2015 г.
torba, 10 чэрвеня 2021 г.
Так зараз ужо ўсё так і ёсць, усё толькі ад Маска ідзе. Можа пасля заявы «ананімусаў» ён будзе сябе весці больш разважліва і так не абваляць курс.

… Пакуль што чакаю справядлівасці амерыканскай падатковай сістэмы, за неўплату федэральнага падатку на прыбытак у 2018 годзе заснавальнікам Tesla Ілон Маск (другі ў рэйтынгу мільярдэраў)… Ці гэта іншае?)

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...
Adept
Ранг
11
Рэпутацыя
676
Публікацыі
5 608
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
5 сак 2017 г.
thee4, 10 чэрвеня 2021 г.
… Пакуль што чакаю  справядлівасці амерыканскай падатковай сістэмы, за не аплату федэральнага падатку на прыбытак у 2018 годзе заснавальнікам Tesla Ілонам Маскам( другі ў рэйтынгу мільярдэраў)… Ці гэта іншае?)

Так ужо другі год ідзе, і як быццам рашэння па ўсім гэтым няма. Я думаў, што яны ўжо маглі вынесці рашэнне, тым больш такая асоба. 

0
0
0  
Калі ласка, пачакайце...