8 смяротных грахоў у анлайн-покеры
Свет покера
|
3 October 2017
ад
oxystaff
|
8 Адказаў
|
646 Праглядаў
|
4 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Узаемная павага і дружалюбная паводзіны за сталом не з’яўляюцца прыкметай вашага скілу, але характарызуюць вас як асобу. У той жа час наступныя восем правіл этыкету не проста захаваюць тваё твар за сталом, але ў нейкай ступені паўплываюць і на гульнявыя вынікі.
1. Не навучайце і не прыніжайце слабых гульцоў. Калі вы разумееце, што ваш сапернік гуляе дрэнна, не трэба старацца палепшыць яго гульню сваімі «каштоўнымі парадамі» і прароцтвамі пра яго будучыню. Наўрад ці хто-небудзь за сталом, уключаючы вас саміх, хацеў бы, каб фіш перастаў гуляць як фіш.
Нават калі рыба пастаянна вас перабівае, не варта ўключаць «хейтэра» і выліваць свае негатыўныя эмоцыі ў чат. Гэтыя злавесныя адкрыцці не толькі раздражняюць, але і паказваюць вашу слабасць, а галоўнае – вашая мэтавая аўдыторыя можа абразіцца і проста ўплысці са стала. Карысці ад такога паводзінаў для вас дакладна не будзе.
Вы можаце злзіцца з-за неразумных паражэнняў і дзівіцца росту стэка слабога саперніка, але выносіць гэта на публіку не трэба. Проста сцісніце зубы і цярпіце, паказваючы сваю лепшую гульню – дыстанцыя ўсё верне.
2. Не матайцеся ў чаце. Адборная браня не ўпрыгожвае вас і сігналізуе аб змененым эмацыйным стане – тылце. А гэта ўжо слабасць, якую можна выкарыстаць, каб атрымаць вашы законна нажытыя. Тым самым, акрамя таго, што вы вядзеце сябе нахабна і псуеце настрой натоўпу, такое паводзіны яшчэ і шкодзіць асабіста вам. Зноў жа, самыя абражаныя могуць проста пакінуць стол або ж выклікаць адміністратара, які забаніць вас у чаце. А пастаяннае неадэкватнае паводзіны і зусім можа быць прычынай блакіроўкі акаўнта.
3. Не каментуйце раздачы, у якіх вы не ўдзельнічаеце. Гэта непрыгожа па адносінах да гульцоў, якія разыгрываюць банк. Калі не разумееце чаму, паглядзіце на гэта з іншага боку. Хацелі б вы, каб нехта каментаваў або даваў парады вашаму саперніку, калі вы хочаце дадаць або блефуеце? Каментатар можа паўплываць на рашэнне гульца, змяніўшы тым самым вынік раздачы.
4. Не паказвайце рукі, якія вы фольдзіце, і не абмяркоўвайце іх, прынамсі да таго моманту, пакуль раздача не будзе сыграна. Дадатковая інфармацыя можа дапамагчы аднаму з сапернікаў, напрыклад, супаставіўшы флоп з вашай скінутай рукой, ён зможа больш дакладна інтэрпрэтаваць дыяпазон суперніка. Акрамя таго, паказваючы свае карты і разважаючы аб гульні ў чаце, вы даяце інфармацыю і пра сябе. Ды і ўвогуле больш карысці будзе ад вашай маўклівасці, як кажуць, балбатня – знаходка для ворага.
5. Не прасіце за сталом. Гэта прыніжальна і вельмі негатыўна ўспрымаецца гульцамі. Часам нейкі філантроп з жальбы кіне вам пару долараў, але наўрад ці гэта варта тых порцый прыніжэння, якія вы атрымаеце ў працэсе.
6. Кантактаваць у чатах прынята на англійскай, каб усе маглі бачыць, пра што размова. І гэта не проста этыкет, але і напісанае правіла ў многіх покер-румах. Некаторых гульцоў раздражняе чат, які яны не разумеюць, яны бачаць у гэтым пагрозу і элементы зговора. Вельмі часта пасля няўдалай вуснай просьбы такія гульцы звяртаюцца па дапамогу да адміністратара. Далей папярэджання не пойдзе, і ўсё ж паважайце сапернікаў і прытрымлівайцеся правіл зносін у чаце.
7. Не пацягвайце час на прэфлопе. Упэўнены, што многія не проста заўважалі, а і самі выкарыстоўвалі такі прыём, як затрымка часу на бабле турніру з мэтай перасядзець і патрапіць у прызы за кошт штучнага запаволення гульні. У старой версіі Прыйм’ер Лігі нашай школы справа ўвогуле даходзіла да абсурду, калі большая частка так званых «рэгуляраў лігі» зрабіла таймінг часткай сваёй базавай стратэгіі. Такое паводзіны лічыцца недапушчальным і супрацьпастаўляецца прынцыпам сумленнай гульні. У кэш-гульнях затрымка часу сустракаецца значна радзей, але і тут не выклікае асаблівага захаплення. Некаторыя гульцы, уключаючы самых слабых, могуць проста ўстаць ад вашых пастаянных роздумаў і памяняць стол.
8. Не слоўроліце – гэта вельмі дрэнны тон, як у онлайн, так і ў афлайн гульнях. Калі на рыверы ў вас натс і вы думаюце пра кол па паўгадзіны, гэта моцна раздражняе саперніка. Супраць неадэквата, які палівае ўсіх брудам, такі ход (як ўрок паводзінаў) можа і быць дарэчным, але ўвогуле выкарыстоўваць слоўрол – гэта груба і абразліва.
Крыніца: PokerStarter
Усё ок, акрамя 7 пункта.
Ну 7-ы больш (як па мне) да не zoom кэшу адносіцца. Прысядзе такі “тугодум” за столік і замест 60 -70 р/ч атрымліваецца менш за 40-ку. Калі за адзін стол катаеш, гэта трындзец як напружвае. Асабліва на мікра, дзе сумы ў банку не такія ўжо вялікія. А ў турнірах усе каротышы без выключэння на бабле рэзіну цягнуць))
8. У сэнсе не слоўролльце? А калі гэта такая тактыка? Ці я не тое паняцце ў гэтае слова ўкладаю?
Я раней гэтае слова разумеў так. У цябе добрая рука атрымліваецца і ты прытворваешся, быццам у цябе смецце.
Калі ў цябе на рыўеры Флэш-Рояль, а ты сядзіш і думаеш паў дня. Вось што значыць СлоуРолл.
Ну я ўжо зразумеў. Са слоўплэем памыліўся проста. Я ж фіш )))
ну калі ты хочаш як-небудзь праціўніка раззлаваць, то сюды і слоуплей і слоуролл падыходзяць.
У мяне ў зуме такое часта бывае, калі я яшчэ турнічок катаю або некалькі турніраў.
Не таму што я хам, а таму што проста не паспяваю.