8 найбуйнейшых памылак пачаткоўцаў у покеры
Свет покера
|
1 February 2017
ад
safon3
|
1 Адказ
|
352 Прагляду
|
2 Рэакцыі
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
1. Частае выкарыстанне чартов рук
Чарты стартовых рук у покеры неверагодна карысныя для пачаткоўцаў. Яны прыкметна зніжаюць ціск на неакрэплыя розумы, звужаючы дыяпазон магчымых рашэнняў да мінімуму.З імі лягчэй зразумець сілу рук і пазіцыі, з якіх іх лепш разыгрываць.
Дык у чым жа тады праблема?
Увогуле, нічога страшнага ў іх няма, проста я іх няправільна выкарыстоўваў. Падчас інтэрв’ю з Браянам Коппельманам Ванеса Сэлбст гаварыла пра важнасць разумення фундаментальных аснов покера перад пачаткам гульні.
Я ж не хацеў марнаваць час, я хацеў быць паспяховым тут і цяпер.
І замест таго, каб трактаваць чарт як адпраўную кропку для далейшых дзеянняў, я на ім зацыкліўся. Вельмі часта дынаміка за гульнявым столам падказвала пашырэнне майго дыяпазону – я ж не мог зрабіць і кроку за межы рэйтынгу рук.
А яшчэ я занадта часта адкрываўся толькі з ранніх і сярэдніх пазіцый – нават калі гэта было не трэба. Напрыклад, рэйзіў маленькія кішэнныя карты са сярэдніх пазіцый, а па-за мной было шмат кароткіх стэкаў.
Кароцей кажучы, усе чарты – гэта аснова, не больш, нельга сляпа ім следаваць, яны зусім не для гэтага.
2. Усіх пад адну грэбёнку
Гэты лік вельмі цесна пераплецены з папярэднім. Доўгі час я адштурхоўваўся ад сілы сваёй стартовай рукі, а не ад моцных і слабых бакоў апанентаў. Я не рабіў паміж імі ніякіх адрозненняў, а проста гуляў ад карты.
Нават зараз адгалоскі гэтай праблемы часам праскокваюць, зноў даказваючы ўсю важнасць ранняга навучання.Не ўсе гульцы аднолькавыя!
Прафесійны гулец заўсёды ўлічвае тып апанента, з якім яму даводзіцца судачыць. Мяне пыталі: ёсць у цябе нейкія нотсы на яго? Калі няма – чыста візуальна, што ты можаш пра яго сказаць?
Адэкватны гулец асновае свае рашэнні на спалучэнні трох фактараў: сілы рукі, велічыні стэка і ведаў пра суперніка. У адваротным выпадку ён будзе губляць грошы.
3. Занадта шмат сталоў
З покерам у мяне была каханне з першага погляду, але гуляць адзін стол у анлайне мне хутка падалося сумным. Я пачаў мульттэйбліць значна раней, чым быў да гэтага гатовы.
У той час я глядзеў розныя навучальныя відэа, як усе гэтыя пра-гульцы катаюць па 15+ сталоў. І мне хацелася так жа. Калі яны могуць 15+, то мне па сілах 4, 8, а потым і 10 сталоў.
Але я памыляўся. Адзін стол трэба гуляць да таго часу, пакуль прыбытак не стане пастаянным. А ўжо потым дадаваць яшчэ адзін. І зноў дабівацца стабільнага вінрэйта. Потым яшчэ і яшчэ, паўтараць гэты цыкл.
4. Непаразуменне покернай матэматыкі
У школе я не вельмі любіў матэматыку, што перашкодзіла мне ў пачатку покернай кар’еры. Нават зараз я не да канца разумею некаторыя нюансы. Гэта сур’ёзная праблема, з якой мне не хочацца разбірацца.
Ніколі ў сваім жыцці я не прымаў покернага рашэння, выключна абапіраючыся на матэматыку. І гэта вялікі лік.
Будзьце крыху праактыўней за мяне, інакш вы таксама пачнеце губляць грошы.
5. Гульня ў тыльце
Любой гулец будзе цярпець ад той ці іншай формы тыльта. Важна зразумець прычыны яго ўзнікнення і своечасова прымаць меры.
Напрыклад, раней я хутка тыльтаваў, калі прайграваў некалькі “манетак” за 6-макс кэш-столамі. Падсвядома я хацеў хутка адыграцца і пачынаў выстаўляцца ў горшых для мяне сітуацыях.Ведайце мера.
Неверагодна цяжка проста ўстаць са стала або зачыніць покерны кліент, калі ты ў тыльце, ды яшчэ і прайграваеш. Але наступствы могуць быць катастрафічнымі.
Нядаўна я размаўляў з Білы Чаттауэй, адным з лепшых маладых гульцоў Вялікабрытаніі. Ён распавёў, што заліў $10k за кэш-столам Пот-Ліміт Омахи на ліміце $25/$50, а праз 20 хвілін яшчэ $20k – таму што тыльтаваў і хацеў адыграцца.
Калі такое здараецца з лепшымі свету гэтага, дык дакладна можа адбыцца з горшымі.
6. Гульня па карце
Яшчэ адна памылка з ранніх гадоў. Я не абдумваў раздачу, не ўлічваў усю наяўную інфармацыю, а дзейнічаў як робат.
Калі мне раздавалі тузаў, адразу ж узнікала думка: “Цяпер падвоюся”.
І адтуль узнікала мноства праблем: я не ўлічваў структуру дошкі або сілу сваіх апанентаў. Я мог запроста выставіцца на бордзе 9♥ J♥ Q♣ супраць самага вялікага ніта ў свеце. Праз некалькі хвілін пасля раздачы ўсё здавалася відавочным. І тут я плаўна пераходжу да наступнай памылкі.
7. Паспешлівасць
Яшчэ адна памылка, звязаная з маім эга. Некаторыя гульцы думаюць цэлу вечнасць перад прыняццем рашэння. Мне заўсёды здавалася, што яны тоўсташкурыя, як насарогі. Я ж у такой сітуацыі адчуваю сябе вельмі нязручна.
А раптам усе падумаюць, што я павольна думаю? Вось я і дзейнічаў хутка.Аўтапілот – шлях у тупік.
Вам жа раю нікуды не спяшацца. І тут я маю на ўвазе складаныя раздачы, дзе сапраўды варта падумаць.
Я ж выбіраў самы агрэсіўны варыянт і проста спадзяваўся на ўдачу. Не паўтарайце маіх памылак.
8. Разуменне саперніка
У покеры ўсе не роўныя. У тым сэнсе, што хтосьці заўсёды мацнейшы, а хтосьці слабейшы. Я ж раней ўспрымаў усіх сваіх апанентаў як роўных па сіле. Я думаў, што яны павінны разумець усё, што я раблю.
Пасля тысяч гадзін покерных відэа, дзе прафесіяналы твораць свае мувы, я спрабаваў экстрапаляваць іх на гульню супраць Кена, мясцовага прадпрымальніка.
Няпералічальная колькасць разоў я прайграваў, калі мяне калявалі на рыверы з самой слабой рукой у свеце, якая пры гэтым аказвалася старэйшай за маю.
Я лаяўся і ахаў, але праблема-то заўжды была на маім баку! Але я пра гэта не думаў. Я не ўлічыў гэты фактар. І гэта яшчэ адзін важнейшы лік.класная и полезная статейка