7 кланаў, якія кіруюць нашым светам

Пагаворым пра жыццё | 4 жніўня 2017 г. ад | 2 Адказу | 300 Праглядаў | 1 Рэакцыя
Ранг
8
Рэпутацыя
416
Публікацыі
12 053
Падпісчыкі
37
Рэгістрацыя
30 сак 2014 г.

Мабыць, цяпер ужо мала знойдзецца такіх даверлівых людзей, якія сапраўды шчыра вераць у дэмакратыю. Светам кіруе зусім не дэмакратыя, светам кіруюць грошы. І, на жаль, Даніла Багроў вельмі памыляўся, кажучы «Сіла ў праўдзе». Хацелі б убачыць, дзе насамрэч сіла? Вось у гэтых людзей. У кулаку.

Клан Кампрад

Слыхалі пра IKEA? Гэта іх справа. Шведская карпарацыя валодае неверагодным па памеры капіталам і наўпрост уплывае на працу ўрада краіны. Акрамя таго, сетка нібыта дабрачынных фондаў карпарацыі раскіданая ўжо па ўсім Еўразвязе – шэпчуць, што такім чынам кіраўнік IKEA, Інгвар Кампрад наладзіў бесперапынную карупцыйную падтрымку сваім эмісарам.

Клан Гейтс

Так-так, той самы Біл Гейтс, які і стварыў Microsoft. За апошняе дзесяцігоддзе інтарэсы кампаніі адышлі даволі далёка ад хай-тэку. Сям’я Гейтс (а Мелінда Гейтс актыўна ўдзельнічае ў развіцці справы) была замешаная ў многіх скандалах з антыманапольным заканадаўствам ЗША, але з усіх непрыемнасцей выйшла без асаблівых страт. Акрамя таго, вядома, што фінансавую падтрымку Гейтсы аказваюць адначасова і дэмакратам, і рэспубліканцам, імкнучыся кантраляваць усе галінкі ўлады ў Кангрэсе.

Клан Міттал

Кампанія Mittal Steel пачыналася з невялікага сталеліварнага завода, а цяпер ператварылася ў вялізную міжнародную карпарацыю. Свае справы Лакшмі Міттал аддае перавагу не афішаваць, аднак іголку ў мяшку не ўтоіш: скупка кампаній пад Брытанскім пратэктаратам, уплыў на ўрады краін, нядаўна ўступіўшых у Еўразвяз (у Румыніі і Балгарыі Міттал адчувае сябе каралём) гавораць самі за сябе.

Клан Аль Сауд

На долю Саудаўскай Аравіі прыпадае пятая частка экспарту нафты ў свеце. Кіруе ж гэтым неверагодным патокам каралеўская сям’я Аль Сауд, даўно і трывала абоснаваная на троне. Як думаеце, мае ці гэты каралеўскі клан уплыў на палітычную сітуацыю ў свеце? Вядома, мае!

Сям’я Ка-Шын

Не будзем забываць і пра Азію. Сям’я Ка-Шын лічыцца самым багатым кланам рэгіёна і аказвае значны ціск на эканамічнае развіццё Кітая. Вішанькай на тарце з’яўляецца меркаванне сусветных экспертаў, згодна з якім сам Лі Ка-Шын не толькі цесна звязаны з злачыннымі групоўкамі Трыяд, але і ўзначальвае наймацнейшую з іх.

Клан Рокфелераў

Пераходзім да класікі. Пра сям’ю Рокфелераў чуў кожны – інакш быць не можа, бо гэта адны з найбагацейшых людзей свету. З часоў Джона Рокфелера карпарацыя вырасла ў гіганцовага спрута: нашчадкі мільярдэра сёння займаюць ключавыя пасады ў фінансавай сістэме ЗША.

Клан Ротшыльдаў

Яшчэ ў далёкім 1818 годзе клан Ротшыльдаў быў вельмі моцны. Тады дзельцы забяспечвалі нават не асобных асоб, а цэлыя краіны. Напрыклад, Прусія атрымала 7 мільёнаў фунтаў, затым крэдытавалася і сама Англія. А цяпер сям’я Ротшыльдаў наўпрост кантралюе аб’ём выпуску долараў.

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...
Experienced
Ранг
5
Рэпутацыя
115
Публікацыі
981
Падпісчыкі
0
Рэгістрацыя
18 кра 2016 г.

мда,таму і такі беспредел у свеце.кучкі зажраўшыхся сынкоў і дачушак тых,хто заснаваў карпарацыі з сусветным імем,цяпер кіруюць светам)))

+1
0
+1  
Калі ласка, пачакайце...