18+! Пекла. Ці сапраўды гэта так страшна?
Пагаворым пра жыццё
|
15 лістапада 2015 г.
ад
Feya_Line
|
17 Адказаў
|
1,071 Прагляд
|
0 Рэакцый
Вы павінны ўвайсці ў сістэму, каб адказаць у гэтай тэме.
Лістая Пікабу ўбачыў гэтую карцінку і як бы ўспомніў.
Было мне гадоў 15-16, ездзілі з карэшам у вёску, дэмантавалі падлогу, калі так можна назваць, і клалі новы. У маленькай Царкве.
І як бы з жонкай Прыподобнага (хызы ў Амерыцы так у нас Батюшкі можа быць). Загаварылі пра Рай і Пекла. Так вось што яна мне апавядала.
“на самой справе, фізічнае пакаранне не самае страшнае, што можа здарыцца з чалавекам. Нашмат страшней і балюча для чалавека душэўнае пакаранне. Не варта думаць пра тое, што ў Пекле вас будуць рубіць на кавалкі, паліваць кіслатой, вырываць зубы і ўстаўляць замест іх зубачысткі, па самы не балуй.
У жыцці, калі на вас накрывае туга, калі ў горле камяк і вы адчуваеце яго, вось гэта будзе ў Пекле. Толькі памножана ў 1000 разоў, у мільён разоў!
Душэўнае пакаранне, вось што будзе выкарыстоўваць Люцыфер і яго дэманi.
І не варта думаць пра тое, што калі пры жыцці вы будзеце здзяйсняць толькі дрэнныя учынкі – забіваць людзей, красьці і г.д. і г. п., у Пекле вы будзеце кімсьці галоўным. Не.” – Даслоўна не памятаю, але як бы так.
Што вы думаеце па ўсім гэтым? Ці верыце вы ў гэта?
Не веру ні ў Бога, ні ў чорта
АЛЕ!…
быў у дзяцінстве такі момант
каля 12-13 гадоў пачаў цікавіцца рознай містэрай. На шчасце былі 90-я гады і літаратуры было ў дастатку. Малат ведзьмаў, Дэманалогія, Чорная Біблія і г.д.
Чытаць я любіў і чытаў шмат, і ў нейкі момант прыйшоў да высновы, што пекла значна ўсё ж прывабней за рай. Знайшоў узор кантракту з д’яблам, праколаў сабе пальц і падпісаў яго крывёй. Умовы кантракту былі, што я аддаю сваю душу ў абмен на тое, што пасля смерці ўступлю ў пеклы легіён. Рамантычным мне гэта вельмі здавалася) Мець свой домік на беразе агняной ракі, пару хвастатых служанак, хадзіць бранзаляваць даспехамі і чакаць апошняй бітвы з небам 😎
Кантракт, праўда, потым знайшоў бацька, уляпаў мне па поясе і я быць сатаністам перастаў)
Адсюль пытанне: можна лічыць кантракт ануляваным і ўвогуле якія могуць быць наступствы ў выпадку існавання гэтых вымярэнняў?)
п.с. Гісторыя рэальная, але прашу сур’ёзна не ўспрымаць
Ну гэта ты дарма, канешне. Я таксама сур’ёзна не веру. Але такога рабіць бы не стаў.
Дагавор, вядома ж, не ануляваны. Калі верыць у гэтую містыку. Бацькін рамень нічога не вырашае =)
пекла не існуе, як і рай, гэта ўсё прыдумалі вернікі, каб на зямлі было менш злачынстваў
Як дзесьці чытаў.
“Улада патрэбная – каб кіраваць людзьмі, вера – каб кіраваць уладай.” Ну або як-небудзь так.
спачатку, канечне, так, але потым, на жаль, нехта смекнуў, што на прабачэнні грахоў можна безбедна існаваць. У выніку мы маем шчыра імкнучыхся людзей да добрых пачынанняў, і прохвостаў, што жывуць за кошт чужой шчырасці. Хоць часам гэта можа быць і не шчырасць, а слабаразумства і надзея, што “замолю”
Філасофскае пытанне: а хто сказаў што мы з вамі не жывём ужо ў пекле? Варта звярнуць увагу на тое, што адбываецца вакол. Ці ведаем мы месцы, дзе лепш? не. так што апрыёры можна лічыць, што мы ўжо там (тут)
Дзе-небудзь чуў я пра гэтую тэорыю. Лепш, напрыклад, у … ТАК многа дзе , дзе нас няма = 0
заходзьце да нас на вогнік, грэшнікі……..
😮пекла і рай выдумалі хрысціяне каб пужаць наіўных людзішак.. у выніку з хрысціянства выйшаў іслам, які таксама пераняў гэтае дабро. Хоць калі быць дакладным… іслам – гэта трохі зьмененае хрысціянства. Увогуле пекла – гэта тое месца, дзе будуць смажыць хрысціянаў😁 Мне як стараверу-язічніку там месца няма😎
як кажуць ХЗ
магчыма не, а можа і ёсць. але цябе ўсё роўна туды не возьмуць 😏 ты занадта дрэнны для раю, і занадта добры для пекла. таму пасля смерці ты тупа трапіш назаўсёды ў бан
😁
Ну табе палюбому гарэць у агнянай геене. За ўсё ! За баны,за мінусы і так далей.
І будзе вам рай😇 калі захочаце🙂
Так, таксама чула пра тэорыю, што тое жыццё, якое мы пражываем зараз – гэта пекла, а ў рай нібыта трапім пасля смерці…
Не ведаю… Ведаю, што зараз усё так паскорылася ў плане адплаты за нашы грахі, што “атрымаць” будуць не нашы нашчадкі, а мы самі ў гэтай жа нашай жыцці “атрымаем” або “атрымліваем”. Толькі часта не разумеем, за што.
Ну неважна на самай справе, дзе мы зараз і куды потым трапім. Жывіце проста па-чалавечы, адказвайце за СВАІ думкі і ўчынкі. І будзе вам шчасце…)))
😬
Мужык у раі атрымаў пуцёўку ў пекла…
Паехаў… Адны п’янкі, жанчыны, наркотыкі…
Кароч, кайф сплошны… Падабалася.
І як толькі вярнуўся ў рай, адразу ў пеклавае пасольства,
папрасіў палітычнага прыстанішча…
А ў пекле яго адразу ў катле з кіпячым алеем кінулі…
Ён: Маўляў, як жа так, у вас тут так добра было,
а як прыехаў, адразу ў кіпень кідаеце!..
А яму кажуць: ты, батенька, турызм з эміграцыяй не блытай…
Думаю, што-небудзь падобнае на рай і пекла ёсць, толькі яно зусім па-іншаму, чым мы, людзі, можам сабе ўявіць…
🤬 ХАРОН ПАДВЕЗІ Ў АІД🤬